Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς τα 60 fps δεν μπορούν να τα "διαφημίσουν" όπως μία καλογυαλισμένη εικόνα γεμάτη εφέ κτλ για αυτό και πιστεύω η πλειοψηφία των παιχνιδιών στις κονσόλες θα είναι πάντα στα 30 fps ανεξαρτήτως hardware χώρια που θεωρώ ότι ένα 80% τον κατόχων κονσόλας δεν έχουν ιδέα περί frames κτλ.

• Like 1
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DarthGRE είπε

Φίλε μου νομίζω οτι έχεις μπερδευτεί. 4κ 30 δίνει η υπάρχουσα γενιά.

Mε τις νέες κονσόλες να είναι μόλις 2Χ - 3Χ ισχυρότερες από τις προηγούμενες, το 4Κ/60fps θα το δείς σε παιχνίδια προηγούμενης γενιάς που έτρεχαν 4Κ/30fps.

Ο μόνος τρόπος να δείς 4Κ/60fps είναι αν ο developer σχεδιάσει το παιχνίδι με αυτόν τον στόχο ώς προτεραιότητα. Αν πάει πρώτα για eye-candy, και μπεί και το RT στο παιχνίδι, πάλι 30άρια θα βλέπουμε.

Πρέπει οπωσδήποτε να βάλουν τον κώλο τους κάτω να δίνουν επιλογή για χαμηλότερη ανάλυση με locked 60fps.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panther_512 είπε

Mε τις νέες κονσόλες να είναι μόλις 2Χ - 3Χ ισχυρότερες από τις προηγούμενες, το 4Κ/60fps θα το δείς σε παιχνίδια προηγούμενης γενιάς που έτρεχαν 4Κ/30fps.

Ο μόνος τρόπος να δείς 4Κ/60fps είναι αν ο developer σχεδιάσει το παιχνίδι με αυτόν τον στόχο ώς προτεραιότητα. Αν πάει πρώτα για eye-candy, και μπεί και το RT στο παιχνίδι, πάλι 30άρια θα βλέπουμε.

Πρέπει οπωσδήποτε να βάλουν τον κώλο τους κάτω να δίνουν επιλογή για χαμηλότερη ανάλυση με locked 60fps.

Παίδες, έχω Xbox από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Έβαλα παράνομα Xbox Live μέσω Ιρλανδίας. Έχω αγοράσει το 360 γύρω στις 4 φορές. Δηλώνω ρητά πως εάν πάρω πρέφα πως τα 30 είναι νόρμα, έχω φύγει σε pc χωρίς να ξανακοιτάξω πίσω μου.

Αν και το επιχείρημα σου δεν μου στέκει και πολύ, καθώς τα pc τρέχουν σε 60 frames τουλάχιστον.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DarthGRE είπε

Αν και το επιχείρημα σου δεν μου στέκει και πολύ, καθώς τα pc τρέχουν σε 60 frames τουλάχιστον.

Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις.

Κυρίως PC gamer είμαι. Τα 60fps προϋποθέτουν ακριβό σύστημα αν θές υψηλές αναλύσεις και settings.

Τελευταία φορά που τα έσκασα χοντρά ήταν 750€ για μια 980Ti για να παίξω το Witcher 3 1080p/60fps με Max settings και αν θα τα ξανασκάσω θα είναι για το Cyberpunk.

Aν όμως το XsX ή το PS5 μπορούν να προσφέρουν 60fps στο ίδιο παιχνίδι, τότε θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ σοβαρά να πάρω μία από αυτές.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις.

Κυρίως PC gamer είμαι. Τα 60fps προϋποθέτουν ακριβό σύστημα αν θές υψηλές αναλύσεις και settings.

Τελευταία φορά που τα έσκασα χοντρά ήταν 750€ για μια 980Ti για να παίξω το Witcher 3 1080p/60fps με Max settings και αν θα τα ξανασκάσω θα είναι για το Cyberpunk.

Aν όμως το XsX ή το PS5 μπορούν να προσφέρουν 60fps στο ίδιο παιχνίδι, τότε θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ σοβαρά να πάρω μία από αυτές.

Αυτό διαφημιζεται. Δεν είμαι κακόπιστος και ο Σπενσερ δεν μας έχει διαψεύσει ποτέ μέχρι τώρα. Εάν όμως το προϊόν δεν έχει τεχνολογικό άλμα, την έχω κάνει. Έτσι κι αλλιώς, έχω προπληρωμενα 2 χρόνια game pass ultimate, δεν θα χάσω και κανένα παιχνίδι.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Παίδες, έχω Xbox από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Έβαλα παράνομα Xbox Live μέσω Ιρλανδίας. Έχω αγοράσει το 360 γύρω στις 4 φορές. Δηλώνω ρητά πως εάν πάρω πρέφα πως τα 30 είναι νόρμα, έχω φύγει σε pc χωρίς να ξανακοιτάξω πίσω μου.

Πίστεψε με όλοι θέλουμε να έχουμε 60 fps και τουλάχιστον σε αυτό το φόρουμ από τις συζητήσεις φαίνεται ότι πλειονότητα προτιμά υποχώρηση στα γραφικά και 60 fps, παρά το αντίθετο. 

Αλλά είναι άλλο αυτό που θέλουμε και άλλο η πολιτική που θα ακολουθήσουν.  

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DarthGRE είπε

Δηλαδή βγάζεις απο την εξίσωση το Χ σαν να μην υπήρξε και μας λες οτι θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με 4κ 30 τη νέα γενιά?

Δηλαδή ότι και να γίνει, όση υπολογιστική δύναμη και να μαζέψεις, στο τέλος πάλι θα παίζεις στα 30 frames επειδή θα μεγαλώνουν τα assets?

Δεν εγραψα καπου ότι δεν υπήρξε το X. Ίσα ίσα είπα ότι υπήρξε ως mid gen. Οπότε ναι βγαίνει από την εξίσωση, αν θέλεις να δεις την αρχή της νέας γενιας

Στο δεύτερο η απάντηση είναι ναι. Εκτός αν αλλάξουν επιλογές/ προτεραιοτητες. Δεν είναι θέμα hardware. Ολα 60 μπορούσες να τα είχες και σε αυτή τη γενιά, αλλά προτίμησαν ανώτερα assets.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Δεν εγραψα καπου ότι δεν υπήρξε το X. Ίσα ίσα είπα ότι υπήρξε ως mid gen. Οπότε ναι βγαίνει από την εξίσωση, αν θέλεις να δεις την αρχή της νέας γενιας

Στο δεύτερο η απάντηση είναι ναι. Εκτός αν αλλάξουν επιλογές/ προτεραιοτητες. Δεν είναι θέμα hardware. Ολα 60 μπορούσες να τα είχες και σε αυτή τη γενιά, αλλά προτίμησαν ανώτερα assets.

Ρε παιδιά ας μην κρυβομαστε πίσω απ το δάχτυλο μας. Το έχουν πει όλοι οι execs ότι η νόρμα θα είναι 4κ 60 και μερικές φορές 120. Στα 120 να δεχτώ κάποιο συμβιβασμό, στα 60 είναι αδιανόητο με τέτοιο μηχάνημα και τον τρόπο που το προωθησαν.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Ρε παιδιά ας μην κρυβομαστε πίσω απ το δάχτυλο μας. Το έχουν πει όλοι οι execs ότι η νόρμα θα είναι 4κ 60 και μερικές φορές 120. Στα 120 να δεχτώ κάποιο συμβιβασμό, στα 60 είναι αδιανόητο με τέτοιο μηχάνημα και τον τρόπο που το προωθησαν.

φρεσκο

"Common 60FPS is not a mandate" on Xbox Series X, says Microsoft

Και για sony ισχυει αυτο. Παντως θα δουμε περισσοτερα 60αρια σιγουρα και ευχομαι την επιλογη για 1080p/60.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Για να καταλάβεις τι @@@@ριες λένε οι execs γενικότερα

https://www.eurogamer.net/articles/news311005ps3120

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, PDS13 είπε

φρεσκο

"Common 60FPS is not a mandate" on Xbox Series X, says Microsoft

Και για sony ισχυει αυτο. Παντως θα δουμε περισσοτερα 60αρια σιγουρα και ευχομαι την επιλογη για 1080p/60.

Μα αυτό εκ των πραγμάτων δεν γινόταν να είναι υποχρεωτικό. Το θέμα είναι να φάει αρκετό shaming η κάθε Ubisoft μήπως και την ακούσουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aekoupoli είπε

δεν θα το ελεγα δουλεμα, απλως εκφραζει την κοινη λογικη: οτι καμια κονσολα δεν προκειται να τρεξει ταυτοχρονα 4Κ+60fps+RT. οποτε η MS αφηνει την επιλογη στον developer, για το πως θελει να "πουλησει" το παιχνιδι, με την αναλυση, το framerate, το RT? ολα μαζι προφανως δεν προκειται να τα κανει, χωρις σοβαρο αντικτυπο στις επιδοσεις.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

Να θυμίσω πως και το πρώτο AC που είχε κυκλοφορήσει στην τρέχουσα γενιά ήταν ένα μάτσο χάλια και είχε ακολουθήσει αρκετή αρνητική κριτική στην Ubi. Anyway συνεχίζω να περιμένω τιμές πέρα από περισσότερες ουσιαστικές ανακοινώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DarthGRE είπε

Δεν μπορεί η νόρμα να είναι 4Κ/60.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει τα assets και η τεχνολογία να παραμείνει Last gen ή να υπάρξει κάποιο breakthrough σε optimization ή game engine. 

Με next gen graphics είσαι σε 4Κ/30 και μακάρι επιλογή για 1080p/60. Ίσως και 1440/60.

Επεξ/σία από panther_512
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...