Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, moysatos79 είπε

Αξιζει η επεκταση εγγυησης απο Κωτσο στα 4 χρονια για 71 ευρω; ή του public 3 χρονια με 50 ευρω.

Εγω εβαλα στο  ps5  για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.Τωρα για ενα χρονο παραπανω πιστευω ναι

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, spartan29gr είπε

Εγω εβαλα στο  ps5  για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.Τωρα για ενα χρονο παραπανω πιστευω ναι

Με έναν χρόνο εγγύηση που δίνει η Sony φίλε, είναι μονόδρομος να βάλεις. H MS δίνει 2.

• Like 4

2 hours ago, moysatos79 said:

Αξιζει η επεκταση εγγυησης απο Κωτσο στα 4 χρονια για 71 ευρω; ή του public 3 χρονια με 50 ευρω.

Λογικά είναι το ίδιο πράγμα! Με την έννοια ότι μετά τα 2 χρόνια εγγύησης του κατασκευαστή αναλαμβάνει το public, κοτσ.. 

Μιας και έγινε αναφορά στο τομέα της εγγύησης, πιστεύετε ότι σε αυτή την γενιά θα παίξουν με refurbished? 

40 minutes ago, IceMatrix said:

Με έναν χρόνο εγγύηση που δίνει η Sony φίλε, είναι μονόδρομος να βάλεις. H MS δίνει 2.

Στην Ε.Ε είναι 2 χρόνια και τέλος! 

• Like 2

Το αν αξίζει η επέκταση εγγύησης είναι θέμα πιθανοτήτων να τα παίξει το μηχάνημα και πόσο θα κοστίζει αυτό το μηχάνημα να το πάρεις καινούργιο ή να το φτιάξεις όταν έρθει αυτή η στιγμή.

Το πιθανότερο είναι να μην αξίζει κατά την γνώμη μου. Σε 3 χρόνια πες το μηχάνημα αυτό θα αξίζει πόσο;; 300 ευρώ;; ...με πιθανότητα να τα έχει παίξει πόσο;; 10%;;  5%;; Αν 10% τότε 30 ευρώ αξίζει, αν 5% τότε 15 ευρώ αξίζει η εγγύηση.

22 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Το αν αξίζει η επέκταση εγγύησης είναι θέμα πιθανοτήτων να τα παίξει το μηχάνημα και πόσο θα κοστίζει αυτό το μηχάνημα να το πάρεις καινούργιο ή να το φτιάξεις όταν έρθει αυτή η στιγμή.

Το πιθανότερο είναι να μην αξίζει κατά την γνώμη μου. Σε 3 χρόνια πες το μηχάνημα αυτό θα αξίζει πόσο;; 300 ευρώ;; ...με πιθανότητα να τα έχει παίξει πόσο;; 10%;;  5%;; Αν 10% τότε 30 ευρώ αξίζει, αν 5% τότε 15 ευρώ αξίζει η εγγύηση.

λέμε επιστημονικά τα ποσοστά, τεκμηριωμένα όχι αστεία 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

Να το γράψω διαφορετικά... για να αξίζει θέλει ~20% πιθανότητα να τα παίξει στο 2ο ή/και 3ο έτος κατοχής του μηχανήματος. Εγώ έχω φίλους με κονσόλες αλλά κάτι τέτοιο δεν έχω πετύχει. Βέβαια η εμπειρία μου δεν είναι αρκετό sample size, όμως νιώθω πως τα ποσοστά που έβαλα παραπάνω μάλλον γενναιόδωρα ήταν! Πιθανότατα λιγότερο αξίζει η εγγύηση.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα εγω ποτε δεν αγοραζω επεκταση εγγύησης, οποια κονσολα μου είχε προβλημα το εκδήλωσε πολυ νωρίς σχεδον μεσα στην πρωτη βδομαδα, παρτε την λοιπον καντε ενα ατυπο stress-test με συνεχομενη λειτουργια και αν δεν παθει τιποτα λογικα δεν θα παθει σε 1-2 χρονια αν δεν κανετε εσείς καμια βλακεια του στυλ τη βαζω πανω σε χαλι καλοκαιρι, μπλοκαρω το exhaust, τιγκα στη σκονη κλπ. Οι ηλεκτρονικες συσκευες δεν χαλανε απο μονες τους τοσο ευκολα ιδιαιτερα μετα απο ενα χρονο λειτουργιας, αν ειναι να γινει κατι θα γινει λογικα μεσα στον χρονο αναλογα και με τη χρηση που κανει καποιος οποτε για εμενα δεν αξιζει η επεκταση εγγύησης.

Το μονο επιστημονικα τεκμηριωμένο ειναι οτι βγαζουν λεφτα απο αυτες αλλιως δεν θα τις πουλουσαν.

Επεξ/σία από ADHD
  • Like 3

28 λεπτά πριν, ADHD είπε

Γενικα εγω ποτε δεν αγοραζω επεκταση εγγύησης, οποια κονσολα μου είχε προβλημα το εκδήλωσε πολυ νωρίς σχεδον μεσα στην πρωτη βδομαδα, παρτε την λοιπον καντε ενα ατυπο stress-test με συνεχομενη λειτουργια και αν δεν παθει τιποτα λογικα δεν θα παθει σε 1-2 χρονια αν δεν κανετε εσείς καμια βλακεια του στυλ τη βαζω πανω σε χαλι καλοκαιρι, μπλοκαρω το exhaust, τιγκα στη σκονη κλπ. Οι ηλεκτρονικες συσκευες δεν χαλανε απο μονες τους τοσο ευκολα ιδιαιτερα μετα απο ενα χρονο λειτουργιας, αν ειναι να γινει κατι θα γινει λογικα μεσα στον χρονο αναλογα και με τη χρηση που κανει καποιος οποτε για εμενα δεν αξιζει η επεκταση εγγύησης.

Το μονο επιστημονικα τεκμηριωμένο ειναι οτι βγαζουν λεφτα απο αυτες αλλιως δεν θα τις πουλουσαν.

4geti2.jpg

5 hours ago, xtrmsnpr said:

Με λίγο σουλούπωμα και έτοιμη η πτυχιακή! 

Εντωμεταξύ είναι πρώτη φορά που θέλω να αγοράσω ένα προϊόν Day one και δεν φοβάμαι καθόλου για παιδικές ασθένειες. Γενικά είμαι δύσκολος και πάντα περιμένω να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν είχα 4k tv θα είχα κάνει pre-order! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, VaggD said:

Εντωμεταξύ είναι πρώτη φορά που θέλω να αγοράσω ένα προϊόν Day one και δεν φοβάμαι καθόλου για παιδικές ασθένειες. Γενικά είμαι δύσκολος και πάντα περιμένω να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν είχα 4k tv θα είχα κάνει pre-order! 

Ναι, η SONY και η Microsoft έχουν ξοδέψει απίστευτα ποσά για να εξαλείψουν τα προβλήματα αξιοπιστίας.

Ειδικότερα η Microsoft είχε φάει τεράστια σφαλιάρα με το Red Ring of Death στο 360 και είναι γεγονός η μετάλλαξη σε αυτό το κομμάτι στην τρέχουσα γενιά αφού ελάχιστες day one κονσόλες XBOX ONE έχουν παρουσιάσει οτιδήποτε μέχρι σήμερα, 7 χρόνια μετά. 

Επεξ/σία από anamenos

5 minutes ago, anamenos said:

Ναι, η SONY και η Microsoft έχουν ξοδέψει απίστευτα ποσά για να εξαλείψουν τα προβλήματα αξιοπιστίας.

Ειδικότερα η Microsoft είχε φάει τεράστια σφαλιάρα με το Red Ring of Death στο 360 και είναι γεγονός η μετάλλαξη σε αυτό το κομμάτι στην τρέχουσα γενιά αφού ελάχιστες day one κονσόλες XBOX ONE έχουν παρουσιάσει οτιδήποτε μέχρι σήμερα, 7 χρόνια μετά. 

Για το PS5 πρέπει να περιμένουμε, γιατί το σύστημα ψύξης ήταν για 8 tf και τώρα πρέπει να κάνει δουλειά για ~10. Βέβαια τίποτα από αυτά δεν δικαιολογεί το μέγεθος του. 

• Confused 4

Για τα συστήματα ψύξης και όχι μόνο νομίζω κανένα stress test και κανένα "review" δε θα μπορέσει να μας δώσει ουσιαστικές απαντήσεις.

Μιλάμε για ηλεκτρονικές συσκευές που δουλεύουν στο 100% σχεδόν για πολλές ώρες καθημερινά και για χρόνια. Τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να βγάλουν σε χρόνια από αυτό το φορτίο συν τη σκόνη κτλ δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να προβλεφθούν.

Σίγουρα ένα αξιόλογο σύστημα ψύξης βοηθάει αλλά ως εκεί. Μονο ο χρόνος θα δείξει το πραγματικό faulty ratio

15 ώρες πριν, moysatos79 είπε

Δε θα αγόραζα καμία.

Άμα παίξει κάτι γενικό τύπου RROD θα δώσει γενικά η MS. Αλλιώς, είναι πολλά €50 για να ποντάρεις ότι θα παίξει βλάβη στους μήνες 25-36 με απόδοση 7-8 (στα 2 χρόνια δεν παίζει να κάνει πάνω από €400 πιστεύω). Παρομοίως και τα €71 για 25-48 με απόδοση 5-6. 

Οπότε, από τη στιγμή που δε μιλάμε για τερράστια νούμερα (TV > 1500, αυτοκίνητο κλπ), κράτα τα λεφτά της ασφάλειας στην τσέπη και μάλλον θα είσαι κερδισμένος.

9 ώρες πριν, ADHD είπε

Όλη η ουσία σε μια πρόταση. Αξίζει να πληρώσεις μόνο άμα η βλάβη θα σε γονατίσει οικονομικά. Αλλιώς, ασφαλίζεσαι μόνος σου και βάζεις το κέρδος τους στην τσέπη σου.

13 ώρες πριν, IceMatrix είπε

13 ώρες πριν, VaggD είπε

Στην Ε.Ε είναι 2 χρόνια και τέλος! 

2 χρόνια ευθύνη έχει ο πωλητής (= το κατάστημα). Αν ο κατασκευαστής θέλει να απλοποιήσει τα πράγματα, δίνει και αυτός 2, και βγάζει το κατάστημα από τη δύσκολη θέση. Αν δε θέλει, αφήνει το δευτερο έτος να βγάλει άκρη το κατάστημα. Το οποίο στην Ελλάδα σημαίνει διαπληκτισμούς με τυπωμένες ευρωπαϊκές οδηγίες ανα χείρας.

5 ώρες πριν, VaggD είπε

εγω θα περιμένω, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Για τα επόμενα 7 χρόνια θα έχουμε τις νέες κονσόλες!

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...