Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Darthvader είπε

Αν την έχεις τερματίσει τη cpu στο series X και έχεις δώσει π.χ τα δυνατά physics στο rdna με τα 52 cu's, προφανώς και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις port στο series S.

Και σε δυνατά παράλληλα tasks ο zen 2 και κάθε cpu, δεν πιάνει μια μπροστά στη gpu...

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είδαμε πραγματική εκμετάλλευση του PS4 pro και XoX σε αυτή τη γενιά. Τα games γραφοντάν για να τρέχουν στο xbox και από εκεί και πέρα ανέβαζαν resolution, fps και κανά εφέ όπου μπορούσαν στα PS4, PS4 pro, XoX.

Αν ισχυε αυτο οι multuplatform devs θα ειχαν εκμεταλλευτει την ESRAM και δεν θα εβλεπες το 90% των multiplatform εκδοσεων στο One να τρεχουν στα 25fps και με αναλυσεις κατω των 900p. Νομιζω οτι ειναι προφανες οτι σε αυτη τη γενια το lead platform σχεδον παντα ηταν το PS4, ακομα κ σε παιχνιδια που ηταν CPU bound το One δεν ειχε προβαδισμα ενω θεωρητηκα ειχε πλεονεκτημα στο κομματι του επεξεργαστη.

Oταν εχεις ηδη το περιορισμο των 36 CU's στο PS5 και θες να εχεις πανω και καποιας μορφης RT στο παιχνιδι σου σιγα μην αφιερωσεις compute units για αλλα CPU tasks ειδικα οταν εχεις στα χερια σου τα CPU's των SX και PS5. Το gpgpu ηταν ενα "πασαλλειμα" και ενας τροπος να ισορροπησουν τη υπερμπουκαλα που ηταν ο Jaguar (οπως εκανε η Sony το αντιστροφο στο PS3 ριχνοντας GPU tasks στον Cell οπως το MLAA), με τα νεα πολυ πιο ισχυρα CPU΄s και το ray tracing να μασουλαει για πλακα compute units οι devs δεν εχουν λογο να πουσαρουν το gpgpu. Η πιο ευκολη λυση για να βγουν χωρις ιδιαιτερες θυσιες τα παιχνιδια στο Series S ειναι να μην εχουν RT. 

Επεξ/σία από dr_thodt
  • Like 2
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

εγω εχω μια απορια .... το Assasin το καινουργιο ειπαν οτι θα παιζει 4Κ / 60 FPS στο X .....δεν ειπαν τιποτα ομως για το S .....αν στο Χ ειναι ετσι θα ειναι πολυ βαρυ για το S .....εκει ; θα παιζει Full HD ? Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει ; ( το θεωρω απιθανο θα ειναι ταφοπλακα για το S ) . Τι εγινε λοιπον ; Στηθηκε το παιχνιδι στα μετρα του X ? και πως θα το υποστηριξει το S? Αν στηθηκε στα μετρα του S πως θα βγαλει 4Κ / 60 FPS στο Χ ? Ολα αυτα ειναι αποριες γιατι διαβαζω οτι δεν θα εχουμε δυνατα παιχνιδια στην νεα γενια γιατι θα φτιαχνουν συμφωνα με το μηχανημα με την μικροτερη ισχυ ... Ειμαστε σιγουροι για αυτο ; 

Το πιο πιθανό είναι να  τρέχει σε 1080 60fps,εκτός αν έχει και άλλες επιλογές πχ 1440p 30fps,υπομονή σε κάνα ενάμιση με 2 μήνες, θα τα δούμε και θα ξέρουμε απο πρώτο χέρι 😏

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

εγω εχω μια απορια .... το Assasin το καινουργιο ειπαν οτι θα παιζει 4Κ / 60 FPS στο X .....δεν ειπαν τιποτα ομως για το S .....αν στο Χ ειναι ετσι θα ειναι πολυ βαρυ για το S .....εκει ; θα παιζει Full HD ? Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει ; ( το θεωρω απιθανο θα ειναι ταφοπλακα για το S ) . Τι εγινε λοιπον ; Στηθηκε το παιχνιδι στα μετρα του X ? και πως θα το υποστηριξει το S? Αν στηθηκε στα μετρα του S πως θα βγαλει 4Κ / 60 FPS στο Χ ? Ολα αυτα ειναι αποριες γιατι διαβαζω οτι δεν θα εχουμε δυνατα παιχνιδια στην νεα γενια γιατι θα φτιαχνουν συμφωνα με το μηχανημα με την μικροτερη ισχυ ... Ειμαστε σιγουροι για αυτο ; 

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει στο Series S το παιχνιδι...αυτο που υποστηριζει η MS ειναι οτι το το S θα ειναι ενα μηχανημα το οποιο θα μπορει να τρεξει τα παιχνιδια της επομενης γενιας σε χαμηλοτερες αναλυσεις και frame-rates. Mε λιγα λογια (για να φερω ενα παραδειγμα εφοσον δεν ξερουμε ακομα λεπτομερειες για την εκδοση του S) η Βλαχαρα θα τρεχει 4κ/60fps στο SX και 1440p/30fps στο S.

Κανενας δεν ξερει ποια κονσολα θα ειναι το lead platform για τα multiplats απο εδω κ περα, οτι διαβαζεις ειναι εικασιες κ τιποτα παραπανω.

13 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Αν τρέχει σε 1080p/60 θα είναι πολύ θετικό. Αν τρέχει στα 30 fps, κλαψ τα Χαράλαμπε.

4elr82.jpg

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jokul7 είπε

To bulletproof 60fps για αυτή τη γενιά είναι το Series X. Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε μεσαίος gamer αξίζει να πάρει το Series S.

Εγώ που έχω 27αρι monitor, 1080p με 75 hz υπάρχει λόγος να πάρω το X; δεν θα έχω πλεονάζουσα δύναμη που δεν θα μπορώ να την χρησιμοποιήσω; 

Προσωπικά, με βολεύει πολύ SeS. Πιστεύω θα τρίβω τα μάτια μου σε σχέση με το One S χωρίς να χρειάζεται να αλλάξω monitor. 

Μετά από 2-3 χρόνια που μπορεί να έχει βγει κάνα Series X slim ή ps5 slim στα 350-400 και τα 4κ monitor ή τηλεοράσεις θα έχουν γίνει φθηνότερα θα είναι καλό timing για αναβάθμιση. 

• Like 1
Δημοσ.

https://www.gamivo.com/product/crash-bandicoot-n-sane-trilogy-eu-xbox-one

Αυτό αν το πάρω γιατί έχουμε οικογενειακός μια τρέλα με τα crash θα παίξει στο Χ μόλις βγει ; Αυτή την στιγμή δεν έχω κονσόλα . Και πως ενεργοποιω γενικα cd-key που δεν ειναι αγορασμενα απο το store της microsoft αλλα απο 3ους ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, lebron15 είπε

Εγώ που έχω 27αρι monitor, 1080p με 75 hz υπάρχει λόγος να πάρω το X; δεν θα έχω πλεονάζουσα δύναμη που δεν θα μπορώ να την χρησιμοποιήσω; 

Προσωπικά, με βολεύει πολύ SeS. Πιστεύω θα τρίβω τα μάτια μου σε σχέση με το One S χωρίς να χρειάζεται να αλλάξω monitor. 

Μετά από 2-3 χρόνια που μπορεί να έχει βγει κάνα Series X slim ή ps5 slim στα 350-400 και τα 4κ monitor ή τηλεοράσεις θα έχουν γίνει φθηνότερα θα είναι καλό timing για αναβάθμιση. 

Κι εγώ προβληματιζόμουν έτσι, αλλά δεν θα αντέξω και σε αυτή τη γενιά με 500GB δίσκο. 1ΤΒ, σίγουρο 60fps σε όλα τα games, blu ray να βρίσκεται για δοκιμές μεταχειρισμένων παιχνιδιών, με έχουν πείσει για το X.

Επίσης το SeX θα κάνει render στα 4Κ και μετά downscale στο 1080p οπότε τα γραφικά θα δείχνουν καλύτερα

Επεξ/σία από jokul7
Δημοσ.

Το Valhalla όπως και αν τρέχει δε λέει κάτι γιατί είναι last gen. Αν δε τρέχει άριστα φταίει η Ubisoft και όχι το XSS. 

Τα πιθανά προβλήματα θα τα δούμε σε κανά 2 χρόνια αν όντως υπάρχουν όχι τώρα.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Billie13 said:

Νομίζω ότι χώνει λίγο η τύπισσα...

image0-1.jpg

unknown-3.png

Α ωραία τότε φαντάζομαι θα συνεχίσουν να βγάζουν τα παιχνίδια τους και στα one S και one X και στην επόμενη γενιά και δεν θα σταματήσουν την υποστήριξη τους από ένα σημείο και μετά 😁 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Daredevil είπε

"Μάλιστα στο Digital Foundry τόνισαν το θέμα με τη μικρή μνήμη αλλά και τα 2 pool και ανέφεραν ότι σε bc θα τρέχει games με assets του xbox one S και όχι του Xbox one X (δεν μπορεί λόγω λιγότερης μνήμης και μικρότερου bandwidth)".

Επεξ/σία από Darthvader
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...