Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Cerny είπε ότι ο δίσκος του PS5 θα αλλάζει και η Sony θα ανακοινώσει ποίοι NVMe θα είναι συμβατοί όταν θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά δίσκοι που θα είναι εφάμιλλοι σε ταχύτητα με τους PS5.

Το ότι το Series S θα κρατήσει πίσω το series X  αλλά και γενικότερα όλη τη γενιά είναι σίγουρο. Είναι ένα τίμιο μηχανάκι, με μέγεθος όσο μια pc gpu αλλά πραγματικό next gen δεν είναι. Είναι current gen 1080-1440p/60. Μου κάνει εντύπωση μάλιστα πως ορισμένοι που μιλούσαν για μεγάλες διαφορές στα 3rd party στο PS5 σε σχέση με το series X (λόγω των -2tf), τώρα με το  series S των 4tf θεωρούν οτι η μόνη διαφορά θα είναι στην ανάλυση.

Μάλιστα στο Digital Foundry τόνισαν το θέμα με τη μικρή μνήμη αλλά και τα 2 pool και ανέφεραν ότι σε bc θα τρέχει games με assets του xbox one S και όχι του Xbox one X (δεν μπορεί λόγω λιγότερης μνήμης και μικρότερου bandwidth).

Το series X έχει εξαιρετική σχεδίαση και hardware αλλά φοβάμαι ότι δεν θα δούμε ποτέ τη πραγματική του δύναμη (pc προσέγγιση).

Επεξ/σία από Darthvader
  • Like 2
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Ο Cerny είπε ότι ο δίσκος του PS5 θα αλλάζει και η Sony θα ανακοινώσει ποίοι NVMe θα είναι συμβατοί όταν θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά δίσκοι που θα είναι εφάμιλλοι σε ταχύτητα με τους PS5.

Το ότι το Series S θα κρατήσει πίσω το series X  αλλά και γενικότερα όλη τη γενιά είναι σίγουρο. Είναι ένα τίμιο μηχανάκι, με μέγεθος όσο μια pc gpu αλλά πραγματικό next gen δεν είναι. Είναι current gen 1080-1440p/60. Μου κάνει εντύπωση μάλιστα πως ορισμένοι που μιλούσαν για μεγάλες διαφορές στα 3rd party στο PS5 σε σχέση με το series X (λόγω των -2tf), τώρα με το  series S των 4tf θεωρούν οτι η μόνη διαφορά θα είναι στην ανάλυση.

Μάλιστα στο Digital Foundry τόνισαν το θέμα με τη μικρή μνήμη αλλά και τα 2 pool και ανέφεραν ότι σε bc θα τρέχει games με assets του xbox one S και όχι του Xbox one X (δεν μπορεί λόγω λιγότερης μνήμης και μικρότερου bandwidth).

Το series X έχει εξαιρετική σχεδίαση και hardware αλλά φοβάμαι ότι δεν θα δούμε ποτέ τη πραγματική του δύναμη (pc προσέγγιση).

Συμφωνω σε ολα πλην της τελευταιας προτασης. Εξυπακουεται οτι οταν τα cross-gen μας αφησουν χρονους, τοτε το HW θα δειξει τα δοντια του. Ειτε σε 1st, ειτε σε 3rd party τιτλους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostiger είπε

Συμφωνω σε ολα πλην της τελευταιας προτασης. Εξυπακουεται οτι οταν τα cross-gen μας αφησουν χρονους, τοτε το HW θα δειξει τα δοντια του. Ειτε σε 1st, ειτε σε 3rd party τιτλους.

Αυτό που λέει ο DarthVader είναι ότι τα next gen αρχίσουν πραγματικά να κυκλοφορούν σε καμιά διετία ή θα στηθούν με βάση το XSS οπότε δε θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα PS5/XBX και θα έχουμε μια μπασταρδεμένη γενιά ή θα έχουν θέματα στο XSS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Δεν θέλω να το παίξω ξύπνιος, αλλά όταν μιλάει για 128GB VRAM σε κονσόλες του 500άρικου, τότε επίτρεψέ μου να τον θεωρώ εκτός πραγματικότητας. Δεν λέω ότι έχει άδικο, τα χίλια δίκια μπορεί να έχει από την μεριά του. Αλλά παραμένει εκτός πραγματικότητας.

Όταν μιλάει για 128 GB RAM, αναφέρεται στη γενική παρατήρηση ότι τα τελευταία 25 χρόνια είχαμε αύξηση στη RAM 16 φορές από γενιά σε γενιά. Έτσι είχαμε:

PSX: 2 MB RAM

PS2: 32 MB RAM ( 16 x 2 MB RAM)

PS3: 512 [256 + 256] MB RAM (16 x 32 MB RAM)

PS4: 8 GB RAM (16 x 0.5 GB RAM)

Μ'αυτή τη λογική, θα έπρεπε οι next-gen κονσόλες να έχουν 128 GB RAM (16 x 8 GB RAM). Δεν έχουν, όμως. Άρα, έχουμε πολύ μικρό generation leap. Αυτό επεσήμανε και μόνο.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Θα έχει και το PS5 slot για να κουμπώνει ο SSD;

Θα έχει NVMe M.2 εσωτερικό port. Όπως ακριβώς και οι μητρικές των PC.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kostiger είπε

2 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Αυτό που λέει ο DarthVader είναι ότι τα next gen αρχίσουν πραγματικά να κυκλοφορούν σε καμιά διετία ή θα στηθούν με βάση το XSS οπότε δε θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα PS5/XBX και θα έχουμε μια μπασταρδεμένη γενιά ή θα έχουν θέματα στο XSS.

Ναι αυτό εννοώ.Πιστεύω ότι αν βγει πραγματικά παιχνίδι που να τερματίζει το series X αυτό δεν θα μπορεί να τρέξει στο series S

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mitroglou7 είπε

Κατανοω τι λεει, απλα εγω εχω ενστασεις τις οποιες και διατυπωσα. Θα υπαρξουν αποκλειστικα next-gen τιτλοι οι οποια μια χαρα θα εκμεταλλευθουν το HW του Series X και του πσ5 προφανως αντιστοιχα οι μη αποκλειστικοι. 

Το series S δεν το ελαβα υποψη μου στο προηγουμενο σχολιο μου, ωστοσο ειναι προφανες πως σε τιτλους που δεν θα σκελαρουν καλα σε διαφορετικο HW ενδεχομενως να χρειαζεται να ριχνουν πολυ framerate-settings οπως ακριβως συμβαινει και σε αυτη τη τη γενια με τα σλιμ και Χ..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, xavier είπε

engine programmer της id software...τα ίδια με τον τυπα της remedy...πληθαίνουν οι φωνές...

Ναι αυξάνονται οι φωνές. Έχουμε δύο ολόκληρες φωνές. Λαοθάλασσα. Ο ίδιος λέει ότι η αύξηση της ram είναι πολύ μικρή. Το ιδανικό θα ήταν 128 gb, δηλαδή απλά lol.

Κρίμα που δεν μας είπε και για τον SSD. Θα θεωρεί ότι η ιδανική χωρητικότητα είναι 1 Petabyte.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, kostiger είπε

Κατανοω τι λεει, απλα εγω εχω ενστασεις τις οποιες και διατυπωσα. Θα υπαρξουν αποκλειστικα next-gen τιτλοι οι οποια μια χαρα θα εκμεταλλευθουν το HW του Series X και του πσ5 προφανως αντιστοιχα οι μη αποκλειστικοι. 

Το series S δεν το ελαβα υποψη μου στο προηγουμενο σχολιο μου, ωστοσο ειναι προφανες πως σε τιτλους που δεν θα σκελαρουν καλα σε διαφορετικο HW ενδεχομενως να χρειαζεται να ριχνουν πολυ framerate-settings οπως ακριβως συμβαινει και σε αυτη τη τη γενια με τα σλιμ και Χ..

Οι ενστάσεις οι δικές μου πηγάζουν από το γεγονός ότι στις κονσολες δεν έχουμε πλέον gpu αλλά gpgpu, δηλαδή γίνεται π.χ. offload στη gpu tasks όπως τα physics. Και οκ κάνεις scale την ανάλυση, τα physics πως τα κάνεις; Επομένως σε software που εκμεταλέυεται προγραμματισμό gpgpu είναι αδύνατο να μπορείς να εκεμταλλευτείς στο maximum διαφορετικό hardware.

• Άρα είτε θα γράφεις το game για το Series S και θα ανεβάζεις μόνο resolution +fps (προσσεγγιση pc). Σε αυτή τη περίπτωση τα +8tf του Series X θα είναι ανεκμετάλευτα.
  • Είτε θα τα γράφεις για Series X και δεν θα μπορεί να γίνει port της προκοπής στο series S.

Δεν πιστευω δηλαδή ότι οι devs απλά με ένα κουμπάκι θα κάνουν port από S σε Χ και το  αντιστροφο.

Επεξ/σία από Darthvader
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Darthvader είπε

Οι ενστάσεις οι δικές μου πηγάζουν από το γεγονός ότι στις κονσολες δεν έχουμε πλέον gpu αλλά gpgpu, δηλαδή γίνεται π.χ. offload στη gpu tasks όπως τα physics. Και οκ κάνεις scale την ανάλυση, τα physics πως τα κάνεις; Επομένως σε

Δεν θα παιρνει εν προκειμενω μερος του φορτου η σχεδον αντιστοιχη cpu;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kostiger είπε

Δεν θα παιρνει εν προκειμενω μερος του φορτου η σχεδον αντιστοιχη cpu;

Αν την έχεις τερματίσει τη cpu στο series X και έχεις δώσει π.χ τα δυνατά physics στο rdna με τα 52 cu's, προφανώς και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις port στο series S.

Και σε δυνατά παράλληλα tasks ο zen 2 και κάθε cpu, δεν πιάνει μια μπροστά στη gpu...

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είδαμε πραγματική εκμετάλλευση του PS4 pro και XoX σε αυτή τη γενιά. Τα games γραφοντάν για να τρέχουν στο xbox και από εκεί και πέρα ανέβαζαν resolution, fps και κανά εφέ όπου μπορούσαν στα PS4, PS4 pro, XoX.

Επεξ/σία από Darthvader
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Darthvader είπε

Αν την έχεις τερματίσει τη cpu στο series X και έχεις δώσει π.χ τα δυνατά physics στο rdna με τα 52 cu's, προφανώς και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις port στο series S.

Τραβηγμενο σεναριο θεωρω. Θα τα δουμε στην πραξη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostiger είπε

Τραβηγμενο σεναριο θεωρω. Θα τα δουμε στην πραξη.

Ψαξε λίγο και θα δεις ότι στα exclusives της Sony συμβαίνει κατά κόρον, πάρα πολλά assets γίνονται offload στη gpu. Προφανώς και με jaguar δεν θα έπρεπε το PS4 να σηκώσει ουτε το uncharted ούτε το tlous 2.

* Το μόνο "καλό" που βλέπω με την ύπαρξη του sereis S είναι ότι λόγω χαμηλού πήχη, όσοι πάρουμε series X - PS5 θα απολαύσουμε περισσότερα games σε 4κ/60 από κάθε άλλη γενιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Και σε δυνατά παράλληλα tasks ο zen 2 και κάθε cpu, δεν πιάνει μια μπροστά στη gpu...

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είδαμε πραγματική εκμετάλλευση του PS4 pro και XoX σε αυτή τη γενιά. Τα games γραφοντάν για να τρέχουν στο xbox και από εκεί και πέρα ανέβαζαν resolution, fps και κανά εφέ όπου μπορούσαν στα PS4, PS4 pro, XoX.

Ακόμα και σ' αυτό το ακραίο σενάριο, λογικά πετσοκόβεις κι άλλο ανάλυση,ποιότητες κτλ απ' όπου μπορείς. Έχουμε δει ports τίτλων σε συσκευές με πολύ μεγαλύτερο χάσμα ισχύος. Το πιο πιθανό είναι oτι το S θα τρέχει τα περισσότερα απαιτητικά παιχνίδια στα 1080p, με πιο ασταθή framerate και λίγα δεύτερα πιο πολύ loading δλδ κάτι ανάλογό μ αυτό που είδαμε μεταξύ xbox one και xbox x.

Ο κύριος λόγος που προσπαθούσαν να μεταφερούν ότι μπορούσαν στη gpu στο ps4/xbone ήταν λόγω σαπίλας jaguar cpu. Οι Zen 2 είναι αιώνες μπροστά συγκριτικά...

Σωστά. Για μένα και το S να μην υπήρχε, πάλι δε θα βλέπαμε κάτι το μοναδικό σε ps5/series X λόγω cross platform development με τη προηγούμενη γενιά  κονσολών και τα pc.

Επεξ/σία από wakabanka
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εχω μια απορια .... το Assasin το καινουργιο ειπαν οτι θα παιζει 4Κ / 60 FPS στο X .....δεν ειπαν τιποτα ομως για το S .....αν στο Χ ειναι ετσι θα ειναι πολυ βαρυ για το S .....εκει ; θα παιζει Full HD ? Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει ; ( το θεωρω απιθανο θα ειναι ταφοπλακα για το S ) . Τι εγινε λοιπον ; Στηθηκε το παιχνιδι στα μετρα του X ? και πως θα το υποστηριξει το S? Αν στηθηκε στα μετρα του S πως θα βγαλει 4Κ / 60 FPS στο Χ ? Ολα αυτα ειναι αποριες γιατι διαβαζω οτι δεν θα εχουμε δυνατα παιχνιδια στην νεα γενια γιατι θα φτιαχνουν συμφωνα με το μηχανημα με την μικροτερη ισχυ ... Ειμαστε σιγουροι για αυτο ; 

Επεξ/σία από GaGaS_Thess
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

εγω εχω μια απορια .... το Assasin το καινουργιο ειπαν οτι θα παιζει 4Κ / 60 FPS στο X .....δεν ειπαν τιποτα ομως για το S .....αν στο Χ ειναι ετσι θα ειναι πολυ βαρυ για το S .....εκει ; θα παιζει Full HD ? Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει ; ( το θεωρω απιθανο θα ειναι ταφοπλακα για το S ) . Τι εγινε λοιπον ; Στηθηκε το παιχνιδι στα μετρα του X ? και πως θα το υποστηριξει το S? Αν στηθηκε στα μετρα του S πως θα βγαλει 4Κ / 60 FPS στο Χ ? 

To AC θα παίζει μέχρι και στο αρχικό One που έχω! Στο S μπορεί να είναι 1080p/30fps

To bulletproof 60fps για αυτή τη γενιά είναι το Series X. Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε μεσαίος gamer αξίζει να πάρει το Series S.

Επεξ/σία από jokul7
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...