Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Μάλιστα, άρα η απάντηση στο Tempest Engine της Sony που είναι built-in, hardware accelerated (δεν μπλέκεται η CPU) και δωρεάν για όλους είναι:

+ €12 για να ενεργοποιήσεις το Dolby Atmos for headphones. Και αυτό, χωρίς HW acceleration?

Nope είναι μια έξτρα επιλογή το Atmos και πιστεύω οτι το 3d audio δεν παίζει να φτάνει με τίποτα σε απόδοση το Atmos.

Η λύση της ms σε hardware ειναι το spatial https://news.xbox.com/en-us/2020/03/16/xbox-series-x-glossary/

Το Atmos απλά είναι έξτρα επιλογή και απευθύνεται σε headset η ηχοσυστήματα που το υποστηρίζουν. 

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το KINECT του XBOX 360 υπαρχει περιπτωση καπως να συνδεεται ( το θεωρω απιθανο αλλα ποτε δεν ξερεις ) ή το BC του 360 δεν αφορα τα παιχνιδια του KINECT ?
Επίσης τα χειριστήρια του 360 υπαρχει πιθανοτητα να παιζουν ;  

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

το KINECT του XBOX 360 υπαρχει περιπτωση καπως να συνδεεται ( το θεωρω απιθανο αλλα ποτε δεν ξερεις ) ή το BC του 360 δεν αφορα τα παιχνιδια του KINECT ?

οχι και οχι

• Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, gRim said:

Αναφέρει ότι θα βασιστούν στα minimum specs. Αν σκοπεύουν να βγάλουν ένα παιχνίδι και σε PC με hdd τότε θα γραφτεί με γνώμονα ότι θα τρέχει σε hdd και απλά θα έχεις γρηγορότερο loading με SSD. Το αποκλείεις μετά από κάποια χρόνια να βγουν games με minimum requirement NVMe SSD; Ήδη είναι αρκετά προσιτοί.

Αυτή τη στιγμή μετά από το τόσα χρόνια και τόσο promo που έχει φάει το 4Κ, το 65% των Steam users παίζει ακόμα σε 1080p (μεταξύ αυτών και εγώ). Οπότε ναι, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια το θεωρώ απίθανό να αλλάξουν οι minimum requirements στους δίσκους. Ίσως με την έλευση της επόμενης γενιάς κονσολών και αν έχουν καταργηθεί οι HDD μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε χλωμό το βλέπω.

1 hour ago, gRim said:

Ο φίλος πάντως είναι Principal engine programmer at id Software.

Δεν θέλω να το παίξω ξύπνιος, αλλά όταν μιλάει για 128GB VRAM σε κονσόλες του 500άρικου, τότε επίτρεψέ μου να τον θεωρώ εκτός πραγματικότητας. Δεν λέω ότι έχει άδικο, τα χίλια δίκια μπορεί να έχει από την μεριά του. Αλλά παραμένει εκτός πραγματικότητας.

Και εξάλλου, ένας τίτλος (που είμαι σίγουρος ότι τον έχει κερδίσει με την αξία του) δεν λέει κάτι. Έχουμε την άποψη του principal engineer programmer της Id από την μία μεριά και την άποψη της δεύτερης πιο πλούσιας εταιρείας του πλανήτη από την άλλη μεριά. Θεωρώ ότι κάποια έρευνα θα έχουν κάνει κι αυτοί. Κονσόλα κυκλοφορούν, όχι πιτόγυρα στην γειτονιά.

1 hour ago, ilos said:

Η παγίδα είναι η εξής με το SeS.

Xbox SeS 299$ με ενσωματωμένο 512 GB SSD //5-6 next gen παιχνίδια να χωρέσουν max και μετά κλάμα uninstall και ξανακατέβασμα από το store με τις ώρες

retail 1 tb SSD extension 220$ //no comments...

Επειδή αυτό ειπώθηκε ξανά στο νήμα του PS5, αλλά δεν ήθελα να το αναλύσω εκεί, να πούμε εδώ ότι τα 500 GB του SeS είναι τόσο ελάχιστα για νέα κονσόλα, όσο ελάχιστα είναι και τα 800 GB του PS5 ή το 1TB του SeX. Οι χωρητικότητες είναι εξαιρετικά μικρές σε όλες τις νέες κονσόλες, όπως 500 GB ήταν πάρα πολύ λίγα και στο launch της προηγούμενης γενιάς.

19 minutes ago, GaGaS_Thess said:

Ούτε καν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Αυτή τη στιγμή μετά από το τόσα χρόνια και τόσο promo που έχει φάει το 4Κ, το 65% των Steam users παίζει ακόμα σε 1080p (μεταξύ αυτών και εγώ). Οπότε ναι, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια το θεωρώ απίθανό να αλλάξουν οι minimum requirements στους δίσκους. Ίσως με την έλευση της επόμενης γενιάς κονσολών και αν έχουν καταργηθεί οι HDD μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε χλωμό το βλέπω.

Δεν θέλω να το παίξω ξύπνιος, αλλά όταν μιλάει για 128GB VRAM σε κονσόλες του 500άρικου, τότε επίτρεψέ μου να τον θεωρώ εκτός πραγματικότητας. Δεν λέω ότι έχει άδικο, τα χίλια δίκια μπορεί να έχει από την μεριά του. Αλλά παραμένει εκτός πραγματικότητας.

Και εξάλλου, ένας τίτλος (που είμαι σίγουρος ότι τον έχει κερδίσει με την αξία του) δεν λέει κάτι. Έχουμε την άποψη του principal engineer programmer της Id από την μία και την άποψη της δεύτερης πιο πλούσιας εταιρείας του πλανήτη από την άλλη μεριά. Θεωρώ ότι κάποια έρευνα θα έχουν κάνει κι αυτοί. Κονσόλα κυκλοφορούν, όχι πιτόγυρα στην γειτονιά.

Επειδή αυτό ειπώθηκε ξανά στο νήμα του PS5, αλλά δεν ήθελα να το αναλύσω εκεί, να πούμε εδώ ότι τα 500 GB του SeS είναι τόσο ελάχιστα για νέα κονσόλα, όσο ελάχιστα είναι και τα 800 GB του PS5 ή το 1TB του SeX. Οι χωρητικότητες είναι εξαιρετικά μικρές σε όλες τις νέες κονσόλες, όπως 500 GB ήταν πάρα πολύ λίγα και στο launch της προηγούμενης γενιάς.

Βασικά στο ps5 το κλάμα θα είναι και εκεί μεγάλο, γιατί δεν δίνεται δυνατότητα επέκτασης του ssd και δε  θα μπορείς να τρέξεις τίποτα ps5 related από εξωτερικό μέσο. Αλλά 800 αντί για 500 θα είναι 2-3 games παραπάνω τουλάχιστον (όχι ότι θα σε σώσουν από τα uninstalls).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, ilos είπε

Βασικά στο ps5 το κλάμα θα είναι και εκεί μεγάλο, γιατί δεν δίνεται δυνατότητα επέκτασης του ssd και δε  θα μπορείς να τρέξεις τίποτα ps5 related από εξωτερικό μέσο. Αλλά 800 αντί για 500 θα είναι 2-3 games παραπάνω τουλάχιστον (όχι ότι θα σε σώσουν από τα uninstalls).

Θα δωθεί δυνατότητα επέκτασης με third party high speed pcie 4.0 nvme ssd's, το είπε και ο Cerny στη. παρουσίαση. Απλά είπε να περιμένουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι να κάνουν τα εσωτερικά τους benches ωστε να βρούν αυτούς  με την καλύτερη συμβατότητα (και το κατάλληλο μέγεθος για το bay) για να γίνουν ps5 certified.

https://www.polygon.com/2020/3/18/21185298/ps5-ssd-storage-expansion-xbox-series-x  

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilos είπε

ε καλα δε θα το γεμισεις το σκληρο απο το launch...συντομα θα βγουν λογικα και παρομοιοι ssd's με του ps5 στην αγορα...η τιμη και εκει βεβαια θα ειναι θεμα...

• Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, nekrik said:

Θα δωθεί δυνατότητα επέκτασης με third party high speed pcie 4.0 nvme ssd's, το είπε και ο Cerny στη. παρουσίαση. Απλά είπε να περιμένουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι να κάνουν τα εσωτερικά τους benches ωστε να βρούν αυτούς  με την καλύτερη συμβατότητα (και το κατάλληλο μέγεθος για το bay) για να γίνουν ps5 certified.

Θα έχει και το PS5 slot για να κουμπώνει ο SSD;

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Και εξάλλου, ένας τίτλος (που είμαι σίγουρος ότι τον έχει κερδίσει με την αξία του) δεν λέει κάτι. Έχουμε την άποψη του principal engineer programmer της Id από την μία μεριά και την άποψη της δεύτερης πιο πλούσιας εταιρείας του πλανήτη από την άλλη μεριά. Θεωρώ ότι κάποια έρευνα θα έχουν κάνει κι αυτοί. Κονσόλα κυκλοφορούν, όχι πιτόγυρα στην γειτονιά.

μην ξεχναμε ομως πως η ιδια εταιρεια παρερμηνευσε τελειως την αγορα και εφαγε τα μουτρα της στην προηγουμενη γενια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Malthador είπε

Θα έχει και το PS5 slot για να κουμπώνει ο SSD;

Αυτό δεν είπε ο Cerny για expansion η αντικατάσταση του εσωτερικού με μεγαλύτερο ; Είπε πάντως για υποστήριξη  nvme  ssd εμπορίου . Τώρα εάν εννοούσε αντικατασταση του εσωτερικού με άλλον μεγαλύτερο δεν ξέρω. Μάλλον αυτό εννοούσε . Αλλά γίνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του να φύγεις από τον 800 του ps5 σε μεγαλύτερο απλα όχι στο launch 

https://www.pushsquare.com/guides/which-ssd-drives-will-be-compatible-with-ps5

https://www.google.gr/amp/s/www.gamesradar.com/amp/ps5-ssd/

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nekrik είπε

Αυτό δεν είπε ο Cerny για expansion η αντικατάσταση του εσωτερικού με μεγαλύτερο ;

Νομίζω μόνο αντικατάσταση μπορείς να κάνεις με μεγαλύτερο, όχι προσθήκη και άλλου. Δεν υπάρχει custom slot όπως στην ms, άσε που δε θα μπαίνει και οποιοσδήποτε nvme σε ps5 λογικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ilos είπε

Νομίζω μόνο αντικατάσταση μπορείς να κάνεις με μεγαλύτερο, όχι προσθήκη και άλλου. Δεν υπάρχει custom slot όπως στην ms, άσε που δε θα μπαίνει και οποιοσδήποτε nvme σε ps5 λογικά.

Ε ναι μάλλον αυτό, αλλά θα μπορεις πχ να βάλεις μέσα στο υπάρχων bay κανα 2 tb “Sony certified” και καλά nvme 

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilos είπε

Και αναβάθμιση λογικά σημαίνει 2 ΤΒ... (κανένα 300άρι στο νερό...)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Malthador said:

Και εξάλλου, ένας τίτλος (που είμαι σίγουρος ότι τον έχει κερδίσει με την αξία του) δεν λέει κάτι. Έχουμε την άποψη του principal engineer programmer της Id από την μία μεριά και την άποψη της δεύτερης πιο πλούσιας εταιρείας του πλανήτη από την άλλη μεριά. Θεωρώ ότι κάποια έρευνα θα έχουν κάνει κι αυτοί. Κονσόλα κυκλοφορούν, όχι πιτόγυρα στην γειτονιά.

Θα διαφωνήσω μόνο στο κομμάτι που λες για την εταιρία και ότι αποκλείεται να κάνει λάθος. Τρανό παράδειγμα το halo infinite. Ναι δεν ήταν ολοκληρωμένο προϊόν αλλά οι ίδιοι έκαναν δηλώσεις ότι είναι πανέτοιμο για το launch και ξεκίνησαν μια βδομάδα πριν την παρουσίαση να λένε προετοιμαστείτε για αυτό που θα δείτε κτλ. Αμφιβάλει κανείς πλέον ότι δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα  αν τελικά αποφάσιζαν να μην βγει στο og xbox; 

Τώρα σου λένε πάρε το series S με 4 tflops για να παίζεις τα ίδια παιχνίδια που θα έπαιζες στο series Χ αλλά σε 1440p/120fps αντί για 4k/120fps. Είτε χρειάζεσαι 8 επιπλέον teraflops μόνο και μόνο για να παίξεις από 1440p/120fps σε 4k/120fps είτε απλά η ισχύς του series X θα μείνει απλά ανεκμετάλλευτη εξαιτίας του Series S. Αυτό λένε με κάποια λόγια ορισμένοι developers. Είναι τελείως παράλογο; 

Επεξ/σία από gRim
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...