Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται το νέο S να προτείνεται για 1440p/60fps και το one X για 4Κ, ενώ θεωρείται οτι το one X θα είναι ελαφρώς κατώτερο ή ισάξιο σε δυνατότητες

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πιστευω οτι οσοι εχουμε 4K τηλεοραση το Χ ειναι μονοδρομος . Αυτοι που εχουν FULL HD θα συμβιβαστουν με το S . Δεν εχω blu ray σπιτι ουτως η αλλως αλλα και η λυση του να υπαρχει ενα δεν με χαλαει . Οχι οτι θα καθησω να δω ταινια σε blu ray αλλα ποτε δεν ξερεις που μπορει να χρειαστει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό που παρατήρησα από τα σπεκς των series S & series X, είναι ότι εκτός από την μεγάλη διαφορά στη gpu υπάρχει και τρομακτική διαφορά στο bandwidth της ram. Εντωμεταξύ και στις 2 κονσόλες πιθανόν για λόγους κόστους έχουν 2 pool διαφορετικής ταχύτητας. Ξέχασαν τι προβλήματα είχαν από την αντίστοιχη φιλοσοφία αρχιτεκτονικής της ram στο xbox και την υιοθέτηση unified ram στο XoX;

Θεωρώ ότι το series S θα είναι αρκετά κατώτερο από το series Χ και θα συμβαίνουν τα εξής:

• Είτε τα ΑΑΑ games θα γράφονται για series S, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εκμετάλλευση των πόρων του sereis X αλλά μόνο αυξημένη ανάλυση & framerate (προσέγγιση pc...)
  • Είτε τα ΑΑΑ games θα γράφονται για series Χ και δεν θα μπορούν να τρέξουν σε series S π.χ. σε 2 χρόνια θα βγάλουν ΑΑΑ 1440p/30, full RT κ.τλ. στο series X, αυτό το game πως θα τρέχει στο series S ;
Επεξ/σία από Darthvader
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Saloufas είπε

@panther_512 παραβλέπεις ότι η μια κονσόλα φοράει jaguar σαπάκι 2.3Ghz και η άλλη Ryzen 2 8c/16t 3.6Ghz/3.5Gz, επίσης HDD 5.200rpm 150mb/s vs Nvme SSD 2.5gb/s, επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμα από RDNA 1.0 σε RDNA 2.0 πόση βελτίωση θα υπάρχει clock to clock. Από GCN 4-polaris που φοράει το OneX στην RDNA1.0-Navi σε παιχνίδια η διαφορά είναι 20-27% αναλόγως το game. Ήδη δηλαδή με καλό CPU τα 4TF της RDNA1.0 αποδίδουν όσο τα 6TF της GCN4.

Untitled.jpg.0fde0300b1cb98eaad9aee42f410f846.jpg

Πιθανόν να ισχύουν τα τεχνικά σε ότι αφορά τη gpu.

Με την ram όμως του series S υπάρχει θέμα:

series S : Gddr6 8GB @ 224GB/s και 2GB @ 56GB/s

Xbox One X : Gddr5 12GB @ 326GB/s

Δημοσ.

Να και η επισημη συσκευασια του ..... μας κραταει ζεστους και το hype στα υψη ..... Με προβληματίζει ότι η Sony τηρεί σιγή ιχθύος ...

Xbox-Series-X-Retail-Packaging_09-09-20_001.jpg

• Like 13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Εμένα αυτά τα πράγματα φαντάζουν too good to be true.

Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα. Τo Series S για να κάνει match το XBOXOne X θέλει 50% περισσότερη δύναμη clock to clock. Χωρίς να βάλουμε μέσα τις απαιτήσεις των next gen παιχνιδιών και το Ray Tracing.

Αν τώρα αυτά μεταφράζονται σε 1440p/60fps σε απαιτητικούς τίτλους, χωρίς να βάλω κάν το RT μέσα, τότε τους βγάζω το καπέλο.

Να είμαστε καλά, και έρχεται σύντομα ο καιρός που θα δούμε τα benchmarks.

σύμφωνα με ότι υπάρχει μέχρι σήμερα, μιλάνε για +50% perfomance per watt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Daredevil είπε

σύμφωνα με ότι υπάρχει μέχρι σήμερα, μιλάνε για +50% perfomance per watt

Ναί, per watt όχι 50% per cycle. Έχει διαφορά.

Όμως το άρθρο λέει ότι η διαφορά θα είναι ίδια όπως RDNA 1 με GCN, συνεπώς μπορεί και να ισχύει το 50% per cycle μεταξύ RDNA 2 και CGN.

Έτσι βγαίνουν τα μαθηματικά και Series S = XBOXOne X (στο περίπου), το οποίο και πάλι αφήνει ερωτηματικά για το τί μπορούμε να περιμένουμε σε next gen τίτλους.

Βέβαια όλα αυτά είναι μέρος του marketing. Εγώ θα εκπλαγώ αν δώ το 1440p/60fps να είναι το standard στα παιχνίδια του S.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Ναί, per watt όχι 50% per cycle. Έχει διαφορά.

Όμως το άρθρο λέει ότι η διαφορά θα είναι ίδια όπως RDNA 1 με GCN, συνεπώς μπορεί και να ισχύει το 50% per cycle μεταξύ RDNA 2 και CGN.

Έτσι βγαίνουν τα μαθηματικά και Series S = XBOXOne X (στο περίπου), το οποίο και πάλι αφήνει ερωτηματικά για το τί μπορούμε να περιμένουμε σε next gen τίτλους.

Βέβαια όλα αυτά είναι μέρος του marketing. Εγώ θα εκπλαγώ αν δώ το 1440p/60fps να είναι το standard στα παιχνίδια του S.

Το perf per cycle καλο θα ειναι, αλλα θα συμφωνησω πως κατα πασα βεβαιοτητα σε native καταστασεις, του DirectMl εξαιρεθεντος που μενει να δουμε ποσο καλα θα τα πηγαινει, το μηχανακι μοιαζει οτι θα ειναι ανετο στα 60 καρε πιο πολυ στα 1080 παρα στα 1440...

Δημοσ.

Eγώ πιστέυω ότι το πρώτο διάστημα, μεταξύ ΟΝΕ Χ kai Series X, σε κάτι assassins valhala, watch dogs legions, cyberpunk κτλ θα ψάχνουμε τις διαφορές με το μεγενθυντικό φακό.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, panther_512 said:

Εγώ θα εκπλαγώ αν δώ το 1440p/60fps να είναι το standard στα παιχνίδια του S.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις 1440p με 60 καρέ σταθερά σε games που δεν θα είναι SeS/SeX exclusives. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά το 1440p30 μου φαίνεται πιο viable σαν σενάριο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις 1440p με 60 καρέ σταθερά σε games που δεν θα είναι SeS/SeX exclusives. Το 1440p30 μου φαίνεται πιο viable σαν σενάριο.

To θέμα είναι, θα δεις 1080p / 60 fps στο Valhalla π.χ.;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Εμένα αυτά τα πράγματα φαντάζουν too good to be true.

Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα. Τo Series S για να κάνει match το XBOXOne X θέλει 50% περισσότερη δύναμη clock to clock. Χωρίς να βάλουμε μέσα τις απαιτήσεις των next gen παιχνιδιών και το Ray Tracing.

Αν τώρα αυτά μεταφράζονται σε 1440p/60fps σε απαιτητικούς τίτλους, χωρίς να βάλω κάν το RT μέσα, τότε τους βγάζω το καπέλο.

Να είμαστε καλά, και έρχεται σύντομα ο καιρός που θα δούμε τα benchmarks.

Το gcn (αυτό που φοράει το xbox one x ) έχει πολύ λιγότερη απόδοση ανα compute unit και teraflop σε σχέση με το rdna (ποσό μάλλον το rdna2)

Παράδειγμα . Vega 64 έχει 64 compute units , η 5700xt έχει 40 compute units . GCN η πρώτη , rdna1 η δεύτερη . Ενώ η πρώτη έχει πάνω από 50% cu παρόλα αυτά είναι πίσω 20-30% σε gaming επιδόσεις . 
Το rdna2 έχει αύξηση 50% σε σχέση με το rdna1 στο performance per watt.

Εν κατακλείδι ακόμα και τα αποκλειστικά features του rdna2 να μην πάρουμε υπόψη (variable rate shading κτλπ) Το series s είναι λίγο πάνω από το xbox one x , με τα μελόντικα παιχνίδια να ανοίγουν και άλλο την ψαλίδα . 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...