Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Το  τρέχων Fifa συνήθως μπαίνει στο EA Play 8 μήνες μετά όταν και το online του είναι νεκρό.

Μεγάλο το deal με την EA αλλά όχι δεν αντικαθιστά την αγορά του fifa τουλάχιστον για την πλειοψηφία. 

To Fifa20 μπήκε στους 5 μήνες. Επίσης μπορείς να παίζεις το προηγούμενο!

• Like 2
Δημοσ.

Δυνατό το τελευταίο 2ημερο από πλευράς ms,ψιλοπεταξε το μπαλάκι στην Σόνυ,καλός η κακώς στην πιτσιρικαρια που δεν την νοιάζουν πολύ τα τεχνικά χαρακτηριστικά παίζει πολύ ρόλο η τιμή και το τι έχει η παρέα εννοείται,αυτή την στιγμή το S έγινε το απόλυτο vfm σύστημα για την επόμενη γενιά για κάποιον χωρίς τρελές απαιτήσεις που θα ναι και μέσα σε όλα όμως χωρίς τρελούς περιορισμούς και θα παίζει τα fifa, battlefield,call of duty αννετα συν τα f2p συν game pass συν της EA προβλέπω το επόμενο 2μηνο να είναι καυτό από όλες τις απόψεις

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά έχω αμφιβολίες για το 1440p/60fps του S, το οποίο έχει ισχύ μόλις 4TF. Μιλάμε για λιγότερη δύναμη από τις high end κάρτες του 2015.

Νομίζω είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε νέα κονσόλα χαμηλότερης ιπποδύναμης σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.

Ανεξάρτητα από το πόσο βελτιώθηκε η τεχνολογία της κάρτας γραφικών, ουδέποτε είδαμε αύξηση στις επιδόσεις, χωρίς και αύξηση στην επεξεργαστική ισχύ. Αν κάτσει κάποιος να κάνει τα μαθηματικά, θα δεί ότι δεν βγαίνουν.  Είμαι βέβαιος ότι για να επιτευχθεί αυτό το target του 1440p/60fps θα έχουμε τεχνικές τύπου DLSS ή εν πάσει περιπτώσει rendering σε χαμηλότερη ανάλυση και upscale σε 1440p.

Ή streaming από το cloud.....

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, panther_512 said:

Προσωπικά έχω αμφιβολίες για το 1440p/60fps του S, το οποίο έχει ισχύ μόλις 4TF. Μιλάμε για λιγότερη δύναμη από τις high end κάρτες του 2015.

Νομίζω είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε νέα κονσόλα χαμηλότερης ιπποδύναμης σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.

Ανεξάρτητα από το πόσο βελτιώθηκε η τεχνολογία της κάρτας γραφικών, ουδέποτε είδαμε αύξηση στις επιδόσεις, χωρίς και αύξηση στην επεξεργαστική ισχύ. Αν κάτσει κάποιος να κάνει τα μαθηματικά, θα δεί ότι δεν βγαίνουν.  Είμαι βέβαιος ότι για να επιτευχθεί αυτό το target του 1440p/60fps θα έχουμε τεχνικές τύπου DLSS ή εν πάσει περιπτώσει rendering σε χαμηλότερη ανάλυση και upscale σε 1440p.

Εγώ δεν θα κάτσω να το συγκρίνω με το one X αλλά αφού πλέον επιβεβαιωθήκαν επίσημα τα 4 teraflops και εφόσον λέμε ότι θα βγάζει 1440p/60fps για να έβγαζε 4k/60fps θα απαιτούσε επιπλέον 8 teraflops όπως το series X;

Sorry αλλά αυτό δεν μου στέκει καθόλου. Είτε θα πέσει πετσόκομμα κι αλλού στα παιχνίδια για το series S είτε απλά τα επιπλέον 8 teraflops του series X πάνε μόνο στην αύξηση της ανάλυσης από 1440p σε 4k 😳 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Τοσες φορες εχει αναλυθει αυτο με την καρτα γραφικων.. Μιλαμε για RDNA2 αρχιτεκτονικη που οπως οι φημες λενε ειναι κοντα σε 15%ανωτερη per clock απο τη προηγουμενη γενια ( και τα 4 tf  αυτα ειναι πολυ ποιο δυνατα απο τα 6 tf  του One...)

Επεξ/σία από enable_your_mind
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπα τα μαθηματικά δεν βγαίνουν.

4ΤF X 1.15 = 4.6..........

Για να έχεις 4TF ισοδύναμα ή να ξεπερνάνε τα 6TF, τότε μιλάμε για αύξηση τουλάχιστον 50% per clock, το οποίο είναι εξωπραγματικό νούμερο.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, panther_512 είπε

Όπως είπα τα μαθηματικά δεν βγαίνουν.

4ΤF X 1.15 = 4.6..........

Για να έχεις 4TF ισοδύναμα ή να ξεπερνάνε τα 6TF, τότε μιλάμε για αύξηση 50% per clock, το οποίο είναι εξωπραγματικό νούμερο.

Μιλαμε για διαφορετικη αρχιτεκτονικη.. Τα TF να τα μετρας σε ιδια αρχιτεκτονικη.. Oι Vega καρτες εδειναν πανω απο 11-12 TF  αλλα σε σχεση με το πρωτο RDNA  που ειχε μεχρι 9 TF  εχουν ενα 20%  κατω σε αποδοση.. Οποτε αυτο που μετραει ειναι η διαφορετικη αρχιτεκτονικη η οποια και εχει και πιο πολλα features  και τεχνολογιες...Η καρτα που ειχαν οι προηγουμενες κονσολες ηταν προηγουμενη αρχιτεκτονικη και απο τις vega,  πολυ πισω δηλαδη απο τις τεχνολογιες τωρα...

Δημοσ.

Όπως είπα, για να αποδίδουν τα 4TF ίσα ή καλύτερα από τα 6TF, πρέπει να αποδίδεις 50% περισσότερο ανα κύκλο ρολογιού, το οποίο είναι υπερβολικά υψηλό νούμερο.

Αν έχει κάνει τέτοιο breakthrough η AMD, οι κάρτες που θα βγάλει για το PC θα πρέπει να σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Καθότι όμως δεν πιστεύω τα παραπάνω να ισχύουν, θεωρώ ότι το Series S είναι ένα αρκετά αδύναμο μηχάνημα, η χωρητικότητα του δίσκου είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας του μηχανήματος, με το 1440p/60fps να είναι μιά ιδανική περίπτωση υπο προϋποθέσεις και όχι ο κανόνας.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Ξαναλέω την πάγια θέση μου: έαν το SeS μπορεί να δίνει 1080p60 για μένα είναι εξαιρετικό vfm. 1440p/60 θα δούμε μόνο στα exclusives της MS.

44 minutes ago, gRim said:

Εγώ δεν θα κάτσω να το συγκρίνω με το one X αλλά αφού πλέον επιβεβαιωθήκαν επίσημα τα 4 teraflops και εφόσον λέμε ότι θα βγάζει 1440p/60fps για να έβγαζε 4k/60fps θα απαιτούσε επιπλέον 8 teraflops όπως το series X;

Marketing trick είναι αυτό, όπως το Χ1 που υποτίθεται πως είναι 1080p machine.

Αντίστοιχα το ότι μιλάνε για 120 καρέ είναι ανέκδοτο. Οκ, θα υπάρχουν και 5 τίτλοι που θα παίζουν σε αυτά τα καρέ, δεν λέει κάτι αυτό.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@panther_512 παραβλέπεις ότι η μια κονσόλα φοράει jaguar σαπάκι 2.3Ghz και η άλλη Ryzen 2 8c/16t 3.6Ghz/3.5Gz, επίσης HDD 5.200rpm 150mb/s vs Nvme SSD 2.5gb/s, επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμα από RDNA 1.0 σε RDNA 2.0 πόση βελτίωση θα υπάρχει clock to clock. Από GCN 4-polaris που φοράει το OneX στην RDNA1.0-Navi σε παιχνίδια η διαφορά είναι 20-27% αναλόγως το game. Ήδη δηλαδή με καλό CPU τα 4TF της RDNA1.0 αποδίδουν όσο τα 6TF της GCN4.

Untitled.jpg.0fde0300b1cb98eaad9aee42f410f846.jpg

Επεξ/σία από Saloufas
  • Like 2
Δημοσ.

Νομίζω το ερώτημα πώς στέκεται σε σχέση με τις next gen κονσόλες είναι πιο σημαντικό από τη σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά.

Αν τα λιγότερα tflops, η λιγότερη και πιο αργή Ram, ο ελαφρώς χαμηλότερος χρονισμός της CPU δε παίξουν κάποιο ρόλο στα next-gen παιχνίδια πέραν της ανάλυσης τότε μιλάμε για μια εξαιρετική επιλογή που πιστεύω ακόμη και Sony fanboys (σαν εμένα?) θα αγοράσουν έστω για 2η κονσόλα αν όχι για 1η.

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα αυτά τα πράγματα φαντάζουν too good to be true.

Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα. Τo Series S για να κάνει match το XBOXOne X θέλει 50% περισσότερη δύναμη clock to clock. Χωρίς να βάλουμε μέσα τις απαιτήσεις των next gen παιχνιδιών και το Ray Tracing.

Αν τώρα αυτά μεταφράζονται σε 1440p/60fps σε απαιτητικούς τίτλους, χωρίς να βάλω κάν το RT μέσα, τότε τους βγάζω το καπέλο.

Να είμαστε καλά, και έρχεται σύντομα ο καιρός που θα δούμε τα benchmarks.

Δημοσ.

καλος ο ενθουσιασμος, αλλα ειναι προτιμοτερο να περιμενουμε τα συγκριτικα, για να δουμε για τι διαφορές μιλαμε...Δεν υπαρχει λογος να ψωνιζουμε γουρουνι στο σακι...Γενικα με ολα αυτα που εχουμε δει τοσα χρονια, εγω ειμαι διστακτικος στο preorder για τα παντα...

ενα πραγμα που με χαλαει στο s , ως τη φθηνη επιλογη ειναι οτι δεν εχει bluray drive...αυτος που το θελει σαν φθηνη λύση, δεν θα καλυπτεται μονο απο το gamepass, θα θελει να δανειστει και καποιο παιχνιδι απο φιλο του...

Μου δειχνει αποκλειστικα gamepass machine για κοσμο που δεν εχει και δε σκεφτεται να παρει 4κ τηλεοραση...Για τη συγκεκριμενη πελατεια βεβαια ειναι τρομερο value...Φανταστειτε σε τι προσφορες θα κυκλοφορει σε 1-2 χρονια απο τωρα στις black friday. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...