Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

@DrLo Αν προσδιοριζεται για το 60% ο φόρος είναι ολα οκ. Αλλά από τις μεχρι τώρα συναναστροφές μου με το Δημόσιο δεν το έχω δει ουτε τοσο ευέλικτο ουτε τόσο προνοητικό.

Καλά ούε εγώ το ξέρω 100% ούτε είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει αυτόματα αυτή η πρόβλεψη αλλά νομίζω κάπως έτσι θα γίνει, ίσως με λίγες γκρίνιες και καθυστερήσεις.

Βέβαια αυτό , αν είναι να ειμαστε σωστοί, θα πρέπει να σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δε θα πρεπει να λάβει το σύνολο του 40% από ο κράτος (μέ όποια μορφή) αλλά να του παρακρατηθεί ο φόρος ενοικίου που αντιστοιχεί σε αυτό (εκτός αν το δει κάποιος σαν "αντιστάθμισμα" της όλης μανούρας που μπαίνει ο ιδιοκτήτης να μη πάρει τα χρήματά του την ώρα που τα υπολόγιζε αλλά αν και όποτε του τα δώσει το κράτος)

Νομίζω χοντρά-χνοτρά αυτό θα ήταν το λογικό, από εκεί και πέρα ... Ελλάδα είμαστε

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Κάνεις λάθος. Έχεις/Δεν έχεις εισπράξει φόρο θα πληρώσεις. Την Εφορία δεν την νοιάζει αν σε πληρώνει ο ενοικιαστής απλά κάνει τους πολλαπλασιασμούς απο το συμβόλαιο και σε χρεώνει. Αν δεν σε πληρώνει, πρέπει είτε να κάνεις διαταγή πληρωμής ή αγωγή. Μόνο αυτά αποδέχεται η Εφορία. Στο λέω γιατί έχω περίπτωση που ο Ενοικιαστής(συνιδιοκτήτης με ποσοστο άνω του 50%, και ξάδερφος) δεν πληρώνει συστηματικά εδώ και 2 χρόνια και η εφορία ζητάει κανονικά από τον συνιδιοκτήτη τον φόρο. Ου μπλέξεις.

Εδώ η περίπτωση διαφέρει ουσιωδώς και κακώς την συγχέεις με τα φέσια ενοικιαστών. Μιλάμε για σπουδαίο λόγο (ανωτέρα βία), όπου από την ίδια την κυβέρνηση ανακοινώνονται μέτρα χειρισμού της συγκεκριμένης κατάστασης.

Μένει να δούμε τι τελικά θα συμβεί, ας μην προδικάζουμε ωστόσο καταστάσεις.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

εγω παντως σημερα εδωσα το 60% του ενοικιου, απο εκει και περα ρε παιδια δεν γινεται ενας νομος να συμπεριλαβει ολες τις εξαιρεσεις και ολες τις περιπτωσεις που μπορει να συμβαινουν. Το ευκολοτερο για μενα ειναι να εβγαζε ενα νομο οτι καθε οικογενεια θα παρει τοσα λεφτα αναλογικα με βαση τα ατομα που την απαρτιζουν αμα και εφοσον ειναι μεσα σε αυτους τους κλαδους ειτε ως εργαζομενος ειτε ως επιχειρηση και "μη απαιτητη η οποιαδηποτε εισφορα προς το κρατος απο τις επιχειρησης και πληρωμη του ενοικιου ως ενα ποσο ειτε για ιδιωτες ειτε για επιχειρησεις. απλα και λυτα με βαση τις περσινες δηλωσεις.

Δημοσ.
Just now, MauroPaltoudias said:

Εδώ η περίπτωση διαφέρει ουσιωδώς και κακώς την συγχέεις με τα φέσια ενοικιαστών. Μιλάμε για σπουδαίο λόγο (ανωτέρα βία), όπου από την ίδια την κυβέρνηση ανακοινώνονται μέτρα χειρισμού της συγκεκριμένης κατάστασης.

Μένει να δούμε τι τελικά θα συμβεί, ας μην προδικάζουμε ωστόσο καταστάσεις.

Εγώ ανάφερα ως παράδειγμα το γεγονός οτι η εφορία δεν κοιτάει αν έχεις πληρωθεί το 60%, το 40% ή τίποτα. Αλλά οτι η εφορία κοιτάει ΜΟΝΟ το συμβόλαιο και υπολογιζει το φορολογητέο ποσό. Αν πληρώσει ο ενοικιαστής το 60% για χ μήνες πρέπει κανονικά να μεριμνήσει η εφορία και να λάβει υπόψην της οτι τους χ αυτούς μήνες καταβλήθηκε το 60% του ενοικίου και να τον φορολογήσει για αυτούς τους μήνες για το συγκεκριμένο ποσό και οχι για το 100%. Δεν συγχέω καταστάσεις. :)

Δημοσ.

ξέρω θα φάω κράξιμο αλλά....

δε μπορώ να καταλάβω γιατί με το παραμικρό θα πρέπει το κράτος να επιδοτεί.. Αν κρατήσει καιρό αυτή η κατάσταση το συζητάμε.

Το κράτος θα πρέπει να δίνει βοήθεια όταν η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τώρα επειδή έχασε κάποιος ένα μισθό με ποια λογική να πάρει επιδότηση είτε ενοικίου είτε δε ξέρω γω τι.

Δηλαδή όλοι αυτοί που έχουν πληγεί (αυτές τις λίγες μέρες) δεν έχουν απόθεμα να καλύψουν τα έξοδα και αμέσως πρέπει να πληρώσει το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς).

Φοβάται ο άλλος μη τυχόν και δε πληρωθεί (γνωστός μου) το μήνα και έχει καταθέσεις στην τράπεζα..... ε όχι ρε να πάρεις και επίδομα. 

• Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τις συγχέεις, ισχύει. Λίγο μπερδεμένα τα γράφεις 😁

5 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

δε μπορώ να καταλάβω γιατί με το παραμικρό θα πρέπει το κράτος να επιδοτεί

Η πανδημία δηλαδή, του κορονοϊού (ή κοροναϊού) που έχει πλήξει όλη την υφήλιο, θεωρείς ότι καλύπτεται με τη λέξη "παραμικρό" ; Ερώτηση κάνω, μην αρπαχτείς. Απλά για να δω σε τι μήκος κύματος κινούμαστε και κατά πόσο μπορούμε να συζητήσουμε.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δεν τις συγχέεις, ισχύει. Λίγο μπερδεμένα τα γράφεις 😁

Η πανδημία δηλαδή, θεωρείς ότι καλύπτεται με τη λέξη "παραμικρό" ; Ερώτηση κάνω, μην αρπαχτείς. Απλά για να δω σε τι μήκος κύματος κινούμαστε και κατά πόσο μπορούμε να συζητήσουμε.

πόσες μέρες είναι που έχουμε μπλέξει σε αυτή τη φασαρία; και πρέπει κατευθείαν το κράτος να μοιράζει λεφτά;

Δε λέω όχι σε βοήθεια αλλά όχι επειδή ο άλλος έχασε ένα μισθό, που ούτε ένα μισθό έχασε (ακόμα) να αρχίσει να παίρνει αβέρτα επιδόματα. Τα πληρώνουμε όλοι αυτά όπως ξέρεις.

και όπως έγραψα, γνωστός μου φοβάται μη τυχόν και δε πληρωθεί για τον μήνα Μάρτιο. Έχει πέσει η κίνηση στη δουλειά του.  Θεωρείς δίκαιο για πάρει κάποιο επίδομα; Δηλαδή να μοιραστούμε όλοι τη χασούρα του; Γιατί να μη πληρώσει τα έξοδα του από τις καταθέσεις του; οι οποίες δεν είναι και λίγες και ίσως να είναι περισσότερες από τις δικές σου. 

Δε περιμένω να βγάλουμε άκρη γιατί η λογική πάει περίπατο και κυριαρχεί το συναίσθημα και η ....

Δημοσ.

Έχεις φαγωθεί με τον γνωστό και τις καταθέσεις του (δύο ποστ, δύο αναφορές στον γνωστό). Επομένως, το πρόβλημα είναι αλλού και όχι "στο κράτος που μοιράζει λεφτά" όπως λες και εσύ. Συγγνώμη αλλά αποφάσισα τελικά να μην συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

και επειδή κάποιοι εξυπνάκηδες θα πουν ότι μιλάω εκ του ασφαλούς, να πω ότι δεν είμαι ΔΥ και δυστυχώς η κατάσταση με έχει επηρεάσει και θα χάσω χρήματα αυτό το μήνα. Έχω χάσει ήδη. Δε περιμένω όμως το κράτος να με επιδοτήσει γι αυτές τις μέρες.

Αν η κατάσταση συνεχιστεί τότε ναι, θα έχω απαιτήσεις.

1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε

Έχεις φαγωθεί με τον γνωστό και τις καταθέσεις του (δύο ποστ, δύο αναφορές στον γνωστό). Επομένως, το πρόβλημα είναι αλλού και όχι "στο κράτος που μοιράζει λεφτά" όπως λες και εσύ. Συγγνώμη αλλά αποφάσισα τελικά να μην συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση.

Καλή συνέχεια.

το πρόβλημα είναι ότι το κράτος μοιράζει λεφτά χωρίς λόγο. Ή θέλει να μοιράσει. Δε καταλαβαίνω που θεωρείς ότι είναι.

Αν θέλει να μοιράσει, να το κάνει με αυστηρά κριτήρια και όχι πάρε κόσμε και όχι από την πρώτη στιγμή.

Δημοσ.

Μόλις τώρα, Γιαούρτι είπε

και επειδή κάποιοι εξυπνάκηδες θα πουν ότι μιλάω εκ του ασφαλούς, να πω ότι δεν είμαι ΔΥ και δυστυχώς η κατάσταση με έχει επηρεάσει και θα χάσω χρήματα αυτό το μήνα. Έχω χάσει ήδη. Δε περιμένω όμως το κράτος να με επιδοτήσει γι αυτές τις μέρες.

Αν η κατάσταση συνεχιστεί τότε ναι, θα έχω απαιτήσεις.

Δεν είναι αυτή η συζήτηση για αυτό το τόπικ.

Το κράτος νοιάζει να ακολουθούν τις οδηγίες οι άνθρωποι και να κάτσουν σπίτια τους. Δηλαδή να μην έχουν καμία οικονομική δικαιολογία να κάνουν μαλακίες που θέτουν κόσμο σε κίνδυνο.

Πρόληψη είναι το καλύτερο, αυτοί ξέρουν ότι θα κρατήσει η διαδικασία και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Δημοσ.

Όπως χάνουν οι περισσότεροι αυτές τις μέρες έτσι ας χάσουν και οι ιδιοκτήτες που τα τελευταία 2 χρόνια πήγαν να βγάλουν σπασμένα δεκαετίας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Όπως χάνουν οι περισσότεροι αυτές τις μέρες έτσι ας χάσουν και οι ιδιοκτήτες που τα τελευταία 2 χρόνια πήγαν να βγάλουν σπασμένα δεκαετίας. 

Ομολογώ πως υποκρύπτει μια εκδικητική χροιά αυτό το ποστ .

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Αν έχεις απολυθεί ή μπήκες στον πάγο από την επιχείρηση επ' αόριστο (λόγω προσωρινού λουκέτου), καλά έκανες.

εχω επιχειρηση με κυρια δραστηριοτητα εναν απο τους ΚΑΔ που εχουν δημοσιευτει

9 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

δε μπορώ να καταλάβω γιατί με το παραμικρό θα πρέπει το κράτος να επιδοτεί.. Αν κρατήσει καιρό αυτή η κατάσταση το συζητάμε.

Το κράτος θα πρέπει να δίνει βοήθεια όταν η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τώρα επειδή έχασε κάποιος ένα μισθό με ποια λογική να πάρει επιδότηση είτε ενοικίου είτε δε ξέρω γω τι.

Δηλαδή όλοι αυτοί που έχουν πληγεί (αυτές τις λίγες μέρες) δεν έχουν απόθεμα να καλύψουν τα έξοδα και αμέσως πρέπει να πληρώσει το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς).

Φοβάται ο άλλος μη τυχόν και δε πληρωθεί (γνωστός μου) το μήνα και έχει καταθέσεις στην τράπεζα..... ε όχι ρε να πάρεις και επίδομα. 

ατυχης η συγκυρια και αυτα που αναφερεις. το οτι καποιος εχει αποθεμα οφειλεται σε προσωπικα του κουμαντα και δεν μπορει κανεις με το ετσι θελω να του βαζει χερι. Απο την αλλη το οτι το κρατος συνεχως χωριζει το λαο σε εργαζομενους και επιχειρησεις ειναι τραγικο. το θεμα ειναι οτι πρεπει ολοι να παρουν επιδομα απο αυτους που σταματησαν να δουλευουν ειτε κλεισανε τις επιχειρησεις του.

8 λεπτά πριν, Morosana είπε

αυτη η λογικη ειναι το προβλημα αυτης της χωρας.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...