bjj-p Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δηλ αν ενας απο τους 2 μιας οικογενειας επληγει απο τη δουλεια του, το εισοδημα της οικογενειας δεν επληγει; Πρεπει απαραιτητα να ειναι στο ονομα του πληγεντος το συμβολαιο για να ισχυσει;
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, eidikos33 είπε O ιδιοκτήτης τι κερδίζει; Λιγοτερες πιθανοτητες για φεσι.
marmagia Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 18 minutes ago, s1mplement said: Μην ξεχνάμε παιδιά ότι αν δεν επιβιώσει η επιχείριση ο ιδιοκτήτης μπορεί να πολύ μεγάλο χρονικό διάστιμα να μείνει χωρίς ένοικο. Και θα χάσει πολύ περισσότερα χρήματα έτσι. Τον συμφέρει τον ιδιοκτήτη να επενδύσει στο καλό του ενοίκου. Βραχυπρόθεσμα όχι, μακροπρόθεσμα ναι. Φυσικά. Αλλά από την στιγμή που θα στηρίξουν τον επιχειρηματία μικρό η μεγάλο για την πτώση του τζίρου του και θα αναστείλουν δάνεια, φορολογικές υποχρεώσεις και δεν θα πληρώνει μισθούς και εισφορές μια χαρα θα επιβιώσει. μην νομίζετε ότι όλοι όσοι νοικιάζουν επαγγελματικές στέγες είναι μεγάλο ιδιοκτήτες. Για κάποιους αυτό το ενοίκιο που μειώνεται είναι η μια και μοναδική πηγή εσόδων
s1mplement Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, marmagia είπε Φυσικά. Αλλά από την στιγμή που θα στηρίξουν τον επιχειρηματία μικρό η μεγάλο για την πτώση του τζίρου του και θα αναστείλουν δάνεια, φορολογικές υποχρεώσεις και δεν θα πληρώνει μισθούς και εισφορές μια χαρα θα επιβιώσει. μην νομίζετε ότι όλοι όσοι νοικιάζουν επαγγελματικές στέγες είναι μεγάλο ιδιοκτήτες. Για κάποιους αυτό το ενοίκιο που μειώνεται είναι η μια και μοναδική πηγή εσόδων Συμφωνώ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να υπολογίσει και τη οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη και το εαν έχει τη δυνατότητα να μειώσει το ενοίκιο ή όχι. Εαν το πλήττει σημαντικά αυτό το μέτρο δηλαδή. Αλλά πιστεύω πως το σκεφτήκανε και δεν άξιζε. Θα υπήρχαν και παράπονα από αυτούς που "δεν πλήττωνται" από άποψη κυβέρνησης.
koulouri Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Τίποτα δεν κερδίζει παιδιά. Αναστολή χρεών για ένα τετράμηνο (αν δεν κάνω λάθος), εφόσον έχει. Ήτοι, δόσεις σε εφορία, ασφαλιστικές εισφορές και ούτω καθεξής. Επίσης, ΔΕΝ δηλώνει το 40 τοις εκατό που δεν εισέπραξε. Να συμπληρώσω ότι προκειμένου να ισχύσει το 60-40, ο εργαζόμενος που αξιώνει πληρωμή μισθίου (ΠΑΝΤΑ για πρώτη κατοικία) ίσο με το 60%, θα πρέπει να αποδείξει ότι όντως μπήκε λουκέτο (προσωρινό ή μη) στην επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Θα πρέπει λοιπόν ο εργοδότης που τον δηλώνει στο ΕΡΓΑΝΗ και να συμπληρώσει το έντυπο ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : (αντιγράφω από εδώ) «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί, βάσει των οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» Σύμφωνα με τη διαδικασία ο εργοδότης θα υποχρεούται να δηλώσει: Α) τους ΚΑΔ της Εφορίας που είναι σε αναστολή Β) τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή Γ) τους ενεργούς εργαζόμενους Μάλιστα ο εργοδότης θα έχει τη δυνατότητα από λίστα που θα δίνεται αυτόματα στην εφαρμογή, να κάνει διαχείριση και επιλογή τόσο των ενεργών όσο και των εργαζομένων σε αναστολή. Άρα, θα πρέπει και δηλωμένος να είναι στην πλατφόρμα και οι ΚΑΔ της επιχείρησης να περιλαμβάνονται στην ομάδα που ανακοινώθηκε από το Υπ.Εργ., και οι οποίοι θα επωφελούνται του συγκεκριμένου καθεστώτος. 9x100 + 3x(0,60x100) = 1080Ε εννοείς φαντάζομαι ; Μήπως κάπου χάθηκε ένα μηδενικό ; Το ποσό αυτό είναι εκείνο που θα φορολογηθεί με την αντίστοιχη κλίμακα (15% μέχρι 12.000Ε, 35% για 12.000Ε < ποσό < 35.000Ε ή 45% για 35.000Ε < ποσό). δε το εγραψα πολυ αναλυτικα για να μην κουρασω! και ετσι οπως το εθεσες οντως μπορουσε να βγει λογικη αν εβαζες το 0 στο 1080€ Η Συνολικη φορολογια απο τα εσοδα του ενοικιου για το ετος θα ειναι ( θεωρητικα ) 100x12x15% = 180€ Η χασουρα του ιδιοκτητη ( παλι θεωρητικα ) θα ειναι 3μηνες x 40€ = 120€ οποτε μπορει το κρατος ΜΗΝ παιρνοντας του ΜΟΝΟ τη διαφορα 180-120 = 60€ η φορολογια που θα σου βαλει ( αντι των αρχικων 180€ ) δεν ειμαι λογιστης, ολα τα κανω με την λογικη Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από koulouri
MauroPaltoudias Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις (συγγνώμη, ίσως να μην το διαβάζω εγώ σωστά), αλλά σίγουρα αυτό που έχουν ανακοινώσει είναι ότι οι ιδιοκτήτες ΔΕΝ θα φορολογηθούν για τη χασούρα τους. Ούτε εγώ είμαι λογιστής, πολ. μηχ. είμαι και λογικός εξίσου θεωρώ 😁 1
xsterg Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 58 λεπτά πριν, bjj-p είπε Δηλ αν ενας απο τους 2 μιας οικογενειας επληγει απο τη δουλεια του, το εισοδημα της οικογενειας δεν επληγει; Πρεπει απαραιτητα να ειναι στο ονομα του πληγεντος το συμβολαιο για να ισχυσει; ναι, για να ισχυει το ευεργετημα θα πρεπει να ειναι στο ονομα του και το συμβολαιο. διαφορετικα ολοι εχουν καποιον που μεσα στην οικογενεια αυτον τον καιρο εχει πληγει με τον εναν η τον αλλον τροπο. ο αμεσα ενδιαφερομενος ενδιαφερει εαν εχει πληγει και οχι ο τριτος του ξαδελφος. 5 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις (συγγνώμη, ίσως να μην το διαβάζω εγώ σωστά), αλλά σίγουρα αυτό που έχουν ανακοινώσει είναι ότι οι ιδιοκτήτες ΔΕΝ θα φορολογηθούν για τη χασούρα τους. Ούτε εγώ είμαι λογιστής, πολ. μηχ. είμαι και λογικός εξίσου θεωρώ 😁 αυτο ακριβως. 1 1
VonLoutsos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 1 hour ago, xsterg said: ο ιδιοκτητης δεν κερδιζει τιποτα. χανει. χανει απο το ενοικιο που δεν θα παρει. απλα μερικοι θεωρουν οτι για το ανεισπρακτο ποσο του 60-40 που δεν θα εισπραχθει δεν θα φορολογηθει. λογικο. δεν μπορεις να φορολογηθεις για κατι που δεν εχεις εισπραξει. εκει ειναι το κερδος. μειωση του καταβαλλομενου φορου λογω μειωμενου ενοικιου. δεν μπορει να εννοει τα ενοικια ολης της χρονιας. δεν ειναι κινητρο. ειναι μοιρασμα της χασουρας του νοικαρη με τον ιδιοκτητη. απλα κοιταζει το να μην την φαει μονο ο ενας και κλεισει τελικα. το ξαναλεω. αφορα μονο την μισθωση επαγγελματικων χωρων και το ενοικιο της κατοικιας αυτων που πληττονται και που εχουν συμβολαιο στο ονομα τους και ειναι συνεπεις. πρεπει να συντρεχουν αυτες οι τρεις προυποθεσεις ταυτοχρονα. Κάνεις λάθος. Έχεις/Δεν έχεις εισπράξει φόρο θα πληρώσεις. Την Εφορία δεν την νοιάζει αν σε πληρώνει ο ενοικιαστής απλά κάνει τους πολλαπλασιασμούς απο το συμβόλαιο και σε χρεώνει. Αν δεν σε πληρώνει, πρέπει είτε να κάνεις διαταγή πληρωμής ή αγωγή. Μόνο αυτά αποδέχεται η Εφορία. Στο λέω γιατί έχω περίπτωση που ο Ενοικιαστής(συνιδιοκτήτης με ποσοστο άνω του 50%, και ξάδερφος) δεν πληρώνει συστηματικά εδώ και 2 χρόνια και η εφορία ζητάει κανονικά από τον συνιδιοκτήτη τον φόρο. Ου μπλέξεις.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, s1mplement είπε Μην ξεχνάμε παιδιά ότι αν δεν επιβιώσει η επιχείριση ο ιδιοκτήτης μπορεί να πολύ μεγάλο χρονικό διάστιμα να μείνει χωρίς ένοικο. Και θα χάσει πολύ περισσότερα χρήματα έτσι. Τον συμφέρει τον ιδιοκτήτη να επενδύσει στο καλό του ενοίκου. Βραχυπρόθεσμα όχι, μακροπρόθεσμα ναι. Το οποίο βέβαια είναι λίγο wishful thinking πως η επιχείρηση θα επιστρέψει σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί αν τραβήξει μακροπρόθεσμα το παγωμα της οικονομίας, τα κανόνια θα σκάνε πιο γρήγορα κι απο οτι στην κρίση του 09-10.
xsterg Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Κάνεις λάθος. Έχεις/Δεν έχεις εισπράξει φόρο θα πληρώσεις. Την Εφορία δεν την νοιάζει αν σε πληρώνει ο ενοικιαστής απλά κάνει τους πολλαπλασιασμούς απο το συμβόλαιο και σε χρεώνει. Αν δεν σε πληρώνει, πρέπει είτε να κάνεις διαταγή πληρωμής ή αγωγή. Μόνο αυτά αποδέχεται η Εφορία. Στο λέω γιατί έχω περίπτωση που ο Ενοικιαστής(συνιδιοκτήτης με ποσοστο άνω του 50%, και ξάδερφος) δεν πληρώνει συστηματικά εδώ και 2 χρόνια και η εφορία ζητάει κανονικά από τον συνιδιοκτήτη τον φόρο. Ου μπλέξεις. εχεις δικιο. δεν ανεφερα αυτην την περιπτωση γιατι ειναι ειδικη περιπτωση που ομως υπαρχει.
Maverickj13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, xsterg είπε ο ιδιοκτητης δεν κερδιζει τιποτα. χανει. χανει απο το ενοικιο που δεν θα παρει. Θα καλυψει το κρατος το 40%
DrLo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Κάνεις λάθος. Έχεις/Δεν έχεις εισπράξει φόρο θα πληρώσεις. Την Εφορία δεν την νοιάζει αν σε πληρώνει ο ενοικιαστής απλά κάνει τους πολλαπλασιασμούς απο το συμβόλαιο και σε χρεώνει. Αν δεν σε πληρώνει, πρέπει είτε να κάνεις διαταγή πληρωμής ή αγωγή. Μόνο αυτά αποδέχεται η Εφορία. Στο λέω γιατί έχω περίπτωση που ο Ενοικιαστής(συνιδιοκτήτης με ποσοστο άνω του 50%, και ξάδερφος) δεν πληρώνει συστηματικά εδώ και 2 χρόνια και η εφορία ζητάει κανονικά από τον συνιδιοκτήτη τον φόρο. Ου μπλέξεις. Νομίζω ότι αυτό για το οποίο μιλάνε τα παιδιά είναι για το υπόλοιπο 40% όχι για το 60%. Δηλαδή ο φόρος για αυτούς του μήνες θα προσδιορίζεται με βάση το 60% και από εκεί και πέρα θα ισχύουν αυτά που λες. Δεν είμαι λογιστής δεν είμαι του ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενου ούτε ενοικιαστής αλλά αυτό κατάλαβα εγώ. 1 λεπτό πριν, Maverickj13 είπε Θα καλυψει το κρατος το 40% Και αν δεν μπορέσει θα βάλει έναν έκτακτο φόρο και θα τα πάρει πίσω. Δώσε μου και μένα την δυνατότητα να καθορίζω τον φόρο σου προς εμένα , αστυνομία, δικαστήρια , φυλακές και σου καλύπτω και εγώ ότι θες. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από DrLo
VonLoutsos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Just now, xsterg said: εχεις δικιο. δεν ανεφερα αυτην την περιπτωση γιατι ειναι ειδικη περιπτωση που ομως υπαρχει. Στο λέω οτι απλα η εφορία κοιτάει συμβόλαιο και βγάζει πόσα χρωστάς, δεν την ενδιαφέρει αν εισέπραξες ή οχι. Άρα και στην συγκεκριμένη περιπτωση πρέπει να υπάρξει μέριμνα, όπου η καταβολή του 60% να περάσει και στην εφορία ωστε να πληρώσει και ο ιδιοκτητης λιγότερο φόρο. Αλλά προς το παρών δεν μας νοιάζει γιατί τα ενοικια για το 2020 θα δηλωθούν το 2021(αν την έχουμε γλυτώσει). Πρέπει να υπάξει μέριμνα για να υπάρχει δικαιοσύνη. @DrLo Αν προσδιοριζεται για το 60% ο φόρος είναι ολα οκ. Αλλά από τις μεχρι τώρα συναναστροφές μου με το Δημόσιο δεν το έχω δει ουτε τοσο ευέλικτο ουτε τόσο προνοητικό. Υ.Γ Δεν πιστεύω πάντως κάποιος ιδιοκτήτης αν ο ενοικιαστής του είναι τυπικός και κύριος να μην βοηθήσει με τον τρόπο του. Πάνω από όλα είμαστε (θεωρητικά) Άνθρωποι. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από VonLoutsos
s1mplement Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Maverickj13 είπε Θα καλυψει το κρατος το 40% Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το κράτος δεν καλύπτει τίποτα.
Maverickj13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, DrLo είπε Δώσε μου και μένα την δυνατότητα να καθορίζω τον φόρο σου προς εμένα , αστυνομία, δικαστήρια , φυλακές και σου καλύπτω και εγώ ότι θες. Εγω και εσυ δεν ειμαστε κρατος..ξερεις τι ειμαστε, μη ρωτησεις 4 λεπτά πριν, s1mplement είπε Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το κράτος δεν καλύπτει τίποτα. https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2020/03/18/economy/koronaios-i-apofasi-tis-kyvernisis-gia-ta-enoikia/amp/
Προτεινόμενες αναρτήσεις