bravehard Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Πριν κάτι μέρες αγόρασα την τηλεόραση του τίτλου. Η προηγούμενη που είχα ήταν 15ετιας οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν ασχολούμαι κ ιδιαίτερα ούτε έχω γνώσεις. Βλέποντας όμως χθες μια ταινία netflix σε απόλυτο σκοτάδι μου έκανε εντύπωση ότι κυρίως σε σκηνές με σχετικά χαμηλό φωτισμό, η φωτεινότητα τρεμοπαιζε κατά κάποιο τρόπο. Είναι αυτό λογικό ή να τους πάρω να το κοιτάξουν για επιστροφή - αλλαγή; Επισυνάπτω φώτο (που η αλήθεια είναι χειρότερη από την πραγματικότητα) Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από bravehard
logvphys Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Local dimming λεγεται αυτο φιλε αν καταλαβα καλα και ειναι χαρακτηριστικο.
bravehard Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 δηλαδή όταν λές χαρακτηριστικό, εννοείς οτι είναι νορμάλ κ να μην ασχοληθώ? απλώς να το πάρω απόφαση οτι στις σκοτεινες σκηνες θα βλεπω με αυτη την ελαφρή εναλλαγη φωτος-σκοτους? 1
john1080 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φιλε Ειχα την 8200 και πριν μια εβδομαδα πηρα και εγω και την 8600.Δυστυχως και στις δυο τηλεορασεις γινεται αυτο ακριβως.Ειναι το local dimming που ειπε και ο φιλος παραπανω.Γινεται δυστυχω ς και σε πιο παλια μοντελα της lg Εμενα πχ στην 8600 στις γωνιες κατω δεξια και κατω αριστερα ειναι λιγο πιο εντονο,παρατηρησες και εσυ κατι τετοιο; Αν πχ βαλεις ενα βιντεο στο youtube black screen που παιζει ωρα ενα βιντεακι σε μαυρη οθονη και ανοιξεις μονο το ποντικι και το κουνας δεξια αριστερα θα το δεις και πιο εντονα Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από john1080
paragontikos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 clouding σε συνδυασμό με light bleeding που φαίνεται να έχει αριστερά κάτω, δοκίμασε να κατεβάσεις τη φωτεινότητα και την αντίθεση μήπως βελτιωθεί κάπως, για μένα αν το θεωρείς πολύ ενοχλητικό γύρισε την πίσω αν και η επόμενη πάλι μπορεί να έχει το ίδιο φαινόμενο, δυστυχώς οι τηλεοράσεις με IPS πάνελ έχουν αυτό το πρόβλημα στις σκοτεινές σκηνές, αν βλέπεις κυρίως βράδυ καλύτερα να πάρεις tv με VA Panel, οπότε αν την επιστρέψεις πάρε κάτι άλλο κατα τα άλλα έχει καλύτερες γωνίες θέασης και πιο φωτεινά χρώματα και ειδικά κατά την ημέρα ή σε πολύ φωτεινούς χώρους είναι πιο ευχάριστη, κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις😅
listener Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 11 ώρες πριν, bravehard είπε Καλησπέρα Πριν κάτι μέρες αγόρασα την τηλεόραση του τίτλου. Η προηγούμενη που είχα ήταν 15ετιας οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν ασχολούμαι κ ιδιαίτερα ούτε έχω γνώσεις. Βλέποντας όμως χθες μια ταινία netflix σε απόλυτο σκοτάδι μου έκανε εντύπωση ότι κυρίως σε σκηνές με σχετικά χαμηλό φωτισμό, η φωτεινότητα τρεμοπαιζε κατά κάποιο τρόπο. Είναι αυτό λογικό ή να τους πάρω να το κοιτάξουν για επιστροφή - αλλαγή; Επισυνάπτω φώτο (που η αλήθεια είναι χειρότερη από την πραγματικότητα) Η τηλεόραση σου δεν έχει πρόβλημα ,έτσι λειτουργεί η συγκεκριμένη. LG 55SM8600PLA test The ANSI contrast ratio was typical for IPS panels and was only 857: 1. Black was very bright, and the situation was additionally aggravated by not very homogeneous backlighting. If we are dealing with a relatively bright scene (as in the first two photos in the gallery below), the TV is doing quite well. However, the situation gets worse as the brightness of the stage decreases. In other words, the more black in the original signal, the greater the TV's difficulty reproducing it. https://geex.x-kom.pl/wp-content/uploads/2020/01/dzialanie-podswietlenia-w-lg55sm8600.gif Blanking algorithms are very aggressive, which leads to the film work being disturbed by fast-changing vertical stripes, which in demanding scenes alternately light up and go out, unfortunately often without order and composition. I have to admit that I watched scenes from the movie "Phantom" for a long time ( The Revenant , Scott, 2015) and couldn't decide how to set the TV: turn on local blanking or not? In the end I decided to watch with "local dimming" turned off to avoid eye strain. In short, for the above reasons it is difficult for me to recommend 55SM8600 for watching movies in home cinema. Λόγω μέτριας υλοποίησης αλγορίθμου που ελέγχει τον οπίσθιο φωτισμό και λόγω panel IPS ,δεν προτείνεται για ταινίες,σειρές σε χαμηλό φωτισμό. Λιγότερα θέματα θα είχες αν αγόραζες τηλεόραση LCD με VA panel και καλύτερη υλοποιηση αλγορίθμου οπίσθιου φωτισμού ή το καλύτερο αποτελέσμα θα είχες σε OLED. Η μόνη δικαιολογία για να σου την κάνουν αλλαγή είναι να αναφέρεις ότι δεν σου αρέσει η εικόνα της ,όχι ότι έχει πρόβλημα,γιατί δεν έχει έτσι λειτουργεί η συγκεκριμένη.
john1080 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, paragontikos είπε clouding σε συνδυασμό με light bleeding που φαίνεται να έχει αριστερά κάτω, δοκίμασε να κατεβάσεις τη φωτεινότητα και την αντίθεση μήπως βελτιωθεί κάπως, για μένα αν το θεωρείς πολύ ενοχλητικό γύρισε την πίσω αν και η επόμενη πάλι μπορεί να έχει το ίδιο φαινόμενο, δυστυχώς οι τηλεοράσεις με IPS πάνελ έχουν αυτό το πρόβλημα στις σκοτεινές σκηνές, αν βλέπεις κυρίως βράδυ καλύτερα να πάρεις tv με VA Panel, οπότε αν την επιστρέψεις πάρε κάτι άλλο κατα τα άλλα έχει καλύτερες γωνίες θέασης και πιο φωτεινά χρώματα και ειδικά κατά την ημέρα ή σε πολύ φωτεινούς χώρους είναι πιο ευχάριστη, κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις😅 Το light bleeding νομιζω ειναι καθαρα σε τελειως μαυρη οθονη να εχει σκιες.Εδω ειναι καθαρα το local dimming το οποιο ειναι ασπρο φοντο η γραμματα σε μαυρη οθονη και ξαναλεω δυστυχως ειναι ενα θεμα σε αυτες τις τηλεορασεις.Επισης οπως ειπα και παραπανω και αλλα μοντελα πιο παλια της lg ειχαν το ιδιο θεμα. Εμενα οπως ειπα ειναι λιγο πιο εντονο στις γωνιες κατω δεξια και αριστερα και γιαυτο πηρα τηλεφωνο στο σερβις της lg και πριν καλα καλα εξηγησω στον τεχνικο,μου λεει «ναι ναι ετσι κανει αυτο το μοντελο της lg»
greed Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχει θεμα το πανελ σου. Local dimming δεν βλεπω στη φωτο. Αν ηταν σε λειτουργια ακομα και στο ελαχιστο του θα επρεπε οι γωνιες να ηταν πιο σκουρες στην φωτο. Απο τα δεξια κατι προσπαθει να κανει αλλα απο αριστερα τιποτα.. Εκτος αν το συννεφο που βλεπουμε κατω αριστερα ειναι του βιντεο που βλεπεις. Εχεις clouding & bleeding. Σε πληρης σκοταδι κατεβασε το φωτισμο γιατι νομιζω τον εχεις στο 100% του. Ενεργοποιησε το local dimming απο τα settings και ξανα κανε την ιδια προσπαθεια και στειλε φωτο. Βαλε και αυτη τη φωτογραφια να ξερουμε τι βλεπουμε Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από greed
john1080 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Βασικα θα ηταν πολυ πιο ευκολα να το καταλαβουμε αν σε μαυρο φοντο εβγαζε τον κερσορα και τον κουνουσε δεξια αριστερα αργα.Θα φαινοταν αν ηταν local dimming Εμενα κανει αυτο πχ που φαινεται σε αυτο το βιντεο μετα το 1:25
paragontikos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 νομίζω έχει να κάνει με την εφαρμογή local dimming σε τεχνολογία edge led, αν ήταν full array led δε θα είχες αυτό το φαινόμενο
john1080 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 33 λεπτά πριν, paragontikos είπε νομίζω έχει να κάνει με την εφαρμογή local dimming σε τεχνολογία edge led, αν ήταν full array led δε θα είχες αυτό το φαινόμενο Ναι αυτο ακριβως που λες ειναι.Βεβαια δεν ξερω καν ποια μοντελα εχουν το full array led και υποθετω θα ειναι ακριβοτερα μοντελα τηλεορασεων
listener Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, paragontikos είπε νομίζω έχει να κάνει με την εφαρμογή local dimming σε τεχνολογία edge led, αν ήταν full array led δε θα είχες αυτό το φαινόμενο LG 65SM9010PLA test In terms of picture quality, SM90 disappoints. The way it processes video in 8-bit SDR - all non-HDR video - is subpar and especially low-bitrate content from streaming services or channels suffer as a result, with green tint and heavy posterization in shadow details. These issues are not present with HDR content but the TV's limitations in zone dimming (48 zones only), contrast, and black levels, affect HDR picture quality, leading to visible halos (blooming) and limited dynamic range. These limitations also affect SDR picture quality but are more prominent in HDR. LG 55SM9010 test https://www.youtube.com/watch?v=JnDCT4VfHn0 Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από listener
john1080 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Ναι ακομη και το καλυτερο μοντελο εχει αυτο το θεμα...Δεν ξερω αν θα διορθωθει ποτε με καποια update του λογισμικου,αλλα χλωμο το βλεπω
bravehard Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ πολύ παιδια για το ενδιαφέρον κ τις απαντήσεις. Λοιπόν, μετά απο έρευνα που εκανα (κατόπιν εορτης δυστυχως) καταλήγω οτι ειναι το local dimming που λετε οι περισσότεροι. Αμα κουνάω τον κέρσορα μου κάνει αυτο που φαινεται στο βίντεο του John1080. Επίσης μάλλον έχει κ κάποιο θέμα backlight bleeding (απο την κάτω μερια της οθονης ξεπροβάλλουν αχνά στην σκοτεινή οθόνη πηγες φωτός. Αν ειναι αυτό το leeding...) . Τώρα, άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις της εικόνας χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. ΟΜΩΣ απενεργοποιώντας το local dimming σχεδόν εξαφανίζεται το προβλημα που με ενοχλούσε στις σκοτεινες σκηνές των ταινιών. Αυξάνεται κάπως αυτό που εγω τουλαχιστον εκλαμβάνω ως backlight bleeding αλλά αυτό δεν ενοχλεί στην ταινία. Απλώς φαίνονται κάποια πιο έντονα φωτεινά σημεία στο κάτω μαύρο πλαισιο. Χάνω λοιπόν κάτι που δεν εχω ακόμη αντιληφθεί απενεργοποιώντας το local dimming? Ως προς την επιστροφή υποθέτω (κ αποτι διαβαζω κ απο reviews ) ότι έτσι ειναι το συγκεκριμένο μοντελο. Δε κερδίζω κάτι . Ως προς πιθανή αλλαγή πάλι, την πήρα με 700 ευρω απο το πλαίσιο κ δώρο 5ετη εγγυηση. Δυστυχως σε αυτά τα χρηματα 50-55 ιντσες smart δε βλέπω κάποια που θα μου κάνει διαφορά... Αυτή αποτι καταλαβαίνω θα άξιζε πραγματικά για αλλαγή αλλά είναι +100 ευρω κ άμα βάλω κ την εγγυηση παω στα 200 παραπανω....🙄 https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/sony-led-tv-kd55xf9005-55-4k-ultra-hd-smart_2821826 Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από bravehard
john1080 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Κοιτα εγω πιστευω οτι το bleeding ειναι καθαρα σε μαυρη οθονη μονο.Σε μια τελειως μαυρη οθονη δηλαδη να βλεπεις σκιες φωτεινες.Αν η οθονη εχει εστω καποιες φωτεινες ενδειξεις πανω,οπως το λογοτυπο της apple στη φωτο που εβαλες,τοτε μιλαμε για dimming.Βεβαια οπως ειπε και ενα παιδι παραπανω,δε θα επρεπε να εχεις αυτα τα λευκα συννεφακια(να το πω ετσι) αριστερα...Βαλε ενα βιντεο στο youtube που ειναι μαυρη η οθονη τελειως(black screen πατα και θα στο βγαλει) η μια φωτογραφια μαυρη απο το google πληρη οθονη και δες.Αν σε αυτο το τελειως μαυρο εχεις παλι σκιες ασπρες ειναι bleeding.Αν εμφανιζεται το φωτεινο φοντο πισω απο τον κερσορα οταν τον κουνας οπως στο βιντεο ειναι dimming Εγω πηρα 2 τηλεορασεις και οι δυο το εχουν.Αν βαλεις αναζητηση στο youtube sm8600 θα δεις σε παρουσιασεις οτι σε ολους το κανει.Σε αλλους αυτα τα φωτεινα ειναι δεξια και αριστερα στο πλαισιο και σε αλλους κατω.Εμενα ειναι κατω λιγο πιο εντονα...Παντως με το που πηρα τηλεφωνο στο σερβις,απευθειας μου ειπαν οτι ετσι ειναι οι τηλεορασεις αυτες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα