Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειδικες γνωσεις δεν εχω θα ελεγα γι'αυτο απευθυνθηκα οποιος γνωρισει να με κατατοπισει προς τα που να κατευθυνθω και να το ξεζουμισω σε αυτο το brake που κανουμε ολοι 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και στο logmein hamachi. Ίσως σας βολέψει περισσότερο, και είναι και ολίγον τι πιο απλό στο στήσιμο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, giorgos athens είπε

το PPPoE Passthrough απο οσο γνωριζω κυριως θεωρητικα οχι τοσο πρακτικα χρειαζεται να παραμετροποιησεις το Firewall σου η του ρουτερ σου , ειναι must στην λυση που ψαχνω μου λες; η δεν καταλαβα κατι καλα

Μιλωντας για λυση του Cloud η λυση την απερριψα σχετικα ευκολα μιας και δεν ειχα στο νου μου η δεν εχω δει κατι τετοιο . Δηλαδη χωρις να αλλαξω την πολιτικη της εταιριας στον υπαρχων File server οπου αποθηκεύουν αρχεια να γινονται sync τα Nw drives , καλη σκεψη αλλα σιγουρα μπαινει και το θεμα κοστους για εκεινους οπου αν το θεσουμε ευκολο για ολους θεωρω μπορω να το θεσω

Για να έχει και πολιτική στο υπάρχων File server, δεν μου μοιάζει για μικρό γραφείο...

Πάντως τώρα είναι ευκαιρία να δούμε ποσό καλούς IT έχει κάθε εταιρεία, γιατί το μόνο που ήξεραν να κάνουν οι περισσότεροι ήταν να κλείνουν ένα δίκτυο και περιορίζουν την πρόσβαση του.  Τα περισσότερα γραφεία  είναι με απαρχαιωμένα Windows που μόλις συνδεθούν στο Internet θα κρασάρουν από έλλειψη updates.

Βέβαια δεν φταίνε οι IT αλλά το γενικότερο σύστημα που είναι βαρύ και ανελαστικό με τις δουλειές γραφείου λες είμαστε στην δεκαετία του 70. Τώρα πια υπάρχουν εξωτερικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να κάνουν την δουλειά των IT και δουλεύουν remote  μέσο Internet και λύνουν τέτοιου είδους προβλήματα πρόσβασης πολύ γρήγορα και εύκολα. (Βλέπε zendesk κτλ.)

Δημοσ.

κάποια ρούτερ ή firewall routers έχουν δυνατότητα εύκολου στησίματος vpn server και με καλή ασφάλεια

έχω στο σπίτι sophos XG (  την δωρεάν έκδοση)

και το να φτιάξω το vpn server ήταν

- απλά ενεργοποίησή του + ορισμός χρηστών και κωδικών

- έχει ενσωματωμένη υπηρεσία ddns της sophos, δεν χρειάστηκε να εγγραφώ κάπου αλλού

- κατέβασμα του configuration + πιστοποιητικού στις συσκευές που θα κάνουν χρήση

- υποστηρίζει 2 factor authentication με OTP για επιπλεόν ασφάλεια

Δημοσ.

@koufs Εχω σκοπο να μην αλλαξω ρουτερ , εκτος αν βαλω τα γελια με αυτά που θα δω 😄

logmein hamachi ; Το δουλευεις ακομα ; 

@atheatos Η πολιτικη ειναι σε πολυ Basic επιπεδο

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν το δουλεύω, παρ'ό,τι ρίχνω μια ματιά για το ενδεχόμενο να με βολέψει (τουλάχιστον μέχρι να παραμετροποιήσω κάτι MikroTik που προέκυψαν). Ίσως να βολεύει όμως στην προκειμένη περίπτωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...