Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αφού βρεθήκαμε κλεισμένοι μέσα, είπαμε με την παλιά Battlefields παρέα να οργανώσουμε κανένα "ομαδικό" σε 42 ή και Vietnam.

Το είχαμε κάνει πριν πολλάαααα χρόνια, με χρήση του Hamachi.

Το έψαξα, το βρήκα, αλλά η  πρώτη εντύπωση που μου άφησε είναι κάπως κακή. Πολύ επίμονο, πολλά πλοκάμια απλώνει, αρνείται να κάνει αυτό που ρου ορίζω (πχ, να μην ξεκινά με τα Win κλπ), πολλά κατάλοιπα βλέπω ακόμα κι όταν θεωρητικά δεν λειτουργεί). Επιπλέον, άντε εγγραφή, άντε Log-in, άντε...

Γνωρίζουμε κάτι καλύτερο/πιο ελαφρύ, ίσα για τη δουλειά που περιγράφω ή αυτό παραμένει η "καλύτερη" λύση?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, δεν το έχω δουλέψει. Απλά μου το πρότειναν πριν λίγο καιρό που έψαχνα κι εγώ κάτι για συνομιλία μεταξύ παιχτών.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δεν ξέρω, δεν το έχω δουλέψει. Απλά μου το πρότειναν πριν λίγο καιρό που έψαχνα κι εγώ κάτι για συνομιλία μεταξύ παιχτών.

Όχι όχι, δεν ψάχνω για συνομιλία, το έχω λυμένο αυτό.

Θέλω να φτιάξω ένα εικονικό lan στο οποίο θα συνδέονται και οι υπόλοιποι μέσω του ίδιου προγράμματος, ώστε να κάνουμε lan-party αλλά ο καθένας από το σπίτι του.

Δημοσ.

1)Ανοίξει αυτός που θα είναι ο "server" τις ports του firewall του στο router του, βάζει στατική ip στο pc και κάνει port forwarding από το router στην static ip τις ports του εκάστοτε παιχνιδιού.
Ίσως να θέλει και το firewall των windows ρυθμισεις. Μετά βρίσκει ο "server" την public ip του (πχ whatismyip.com) και την δίνει στην παρέα του.
ΑΝ τα κάνετε σωστά παίζετε!
Αυτό το σενάριο θέλει πάντα τον ίδιο χρήστη ως server ή να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι χρήστες όταν είναι η σειρά τους να γίνουν hosts. Μετά να κλείνετε τις ports του firewall γιατί ποτέ δεν ξέρεις!

2)Αλλιώς ανάλογα το παιχνίδι μπορείτε να νοικιάσετε ένα vps που να κάνει την δουλειά του server και να μπαίνετε όλοι σε αυτήν την ip.

3)Άλλο είναι να κάνετε δικό σας vpn αλλά αυτό είναι πολύπλοκο 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, comfuzio είπε

1)Ανοίξει αυτός που θα είναι ο "server" τις ports του firewall του στο router του, βάζει στατική ip στο pc και κάνει port forwarding από το router στην static ip τις ports του εκάστοτε παιχνιδιού.
Ίσως να θέλει και το firewall των windows ρυθμισεις. Μετά βρίσκει ο "server" την public ip του (πχ whatismyip.com) και την δίνει στην παρέα του.
ΑΝ τα κάνετε σωστά παίζετε!
Αυτό το σενάριο θέλει πάντα τον ίδιο χρήστη ως server ή να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι χρήστες όταν είναι η σειρά τους να γίνουν hosts. Μετά να κλείνετε τις ports του firewall γιατί ποτέ δεν ξέρεις!

2)Αλλιώς ανάλογα το παιχνίδι μπορείτε να νοικιάσετε ένα vps που να κάνει την δουλειά του server και να μπαίνετε όλοι σε αυτήν την ip.

3)Άλλο είναι να κάνετε δικό σας vpn αλλά αυτό είναι πολύπλοκο 

Καλή ιδέα το 1, αλλά ο μόνος που μπορεί να το εφαρμόσει είμαι εγώ και δεν είμαι πάντα διαθέσιμος.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Θέλω να φτιάξω ένα εικονικό lan στο οποίο θα συνδέονται και οι υπόλοιποι μέσω του ίδιου προγράμματος, ώστε να κάνουμε lan-party αλλά ο καθένας από το σπίτι του.

Για δες παρακάτω.

https://beebom.com/hamachi-alternatives/

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Για δες παρακάτω.

https://beebom.com/hamachi-alternatives/

Το είχα δει το συγκεκριμένο, αλλά ρωτάω περισσότερο αν γνωρίζει κάποιος και έχει προσωπική εμπειρία χρήσης.

Έχω αρκετά χρήσιμα/ευαίσθητα πράγματα πλέον στον υπολογιστή για να δίνω γενικά έτσι πρόσβαση.

• Like 1
Δημοσ.

Και γω μια από τα ίδια, δεν βάζω προγράμματα που δεν ξέρω και ειδικά αυτά που περνάνε drivers στο pc μου, πιο παλιά έκανα το βήμα 1 που έγραψα πιο πάνω, τώρα έχω ένα vps που έκανα δικό μου vpn και κάνουμε connect όσοι είναι μέσω του ενσωματωμένου vpn των windows 10 αλλά δεν ήταν εύκολη διαδικασία και κοστίζει και κάθε μήνα η χρήση του vps

• Like 1
Δημοσ.

Το hamachi γενικως δουλευει τελεια. Αν για καποιους λογους δε το καταφερετε, φτιαξτε ενα αλλο απλο vpn και οριστε σε αυτο ip range εξω απο αυτο των lan που εχετε στο σπιτι σας. Δλδ αν βαλετε στο vpn 10.2.128.0/24 ειναι δυσκολο να εχει καποιος απο εσας στο σπιτι του το ιδιο range στο λαν του. Καποιος βεβαια πρεπει να το στησει και αυτο. Θα χρειαστει ενας σας να ειναι ο server και οι αλλοι οι clients που θα συνδεονται σε αυτον.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...