neutrinogr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, chill είπε Ο αγοραστής θέλει να μου κάνει εξουσιοδότηση. Με έχει πληρώσει ήδη, μου έδωσε τα λεφτά της μεταβίβασης και επειδή βαριέται θέλει να τα κάνω όλα εγώ. Αύριο θα πάω να δω αν έχει τους κωδικούς taxis να μου κάνει εξουσιοδότηση - εγώ να μου κανω εξουσιοδότηση δλδ γιατί αυτός δεν. Και ασφάλεια μου πέ να του κάνω και να μου δώσει τα λεφτά. Με εμπιστεύεται λοιπόν ο αγοραστής και καλά κάνει... γιατί δυστυχως ή ευτυχώς πουστιες δεν κάνω 😁 Νόμιζα ότι εσύ θα έκανες εξουσιοδότηση σε αυτόν. Σίγουρα σε μια αγοραπωλησία πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη.
bill_zaf Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 17 ώρες πριν, mindreader είπε Εχω πολυ δικο μου ανθρωπο, με συνεργειο αυτοκινητων που ξεσκιζεται στη δουλεια. Εχουμε φιλία ετών, γνώριζε τον πατέρα μου δεκαετίες, όλα τα χρόνια πολλά μας αμάξια εκεί για επισκευές, και αυτός πάντα εξηγημένος εννοείται. Του ειπα οτι θελω να δωσω το αμαξι του πατερα για αποσυρση/διαγραφη, και μου προτεινε αν θελω, να του δωσω λιγο χρονο να το πουλησει καπου, και να παρουμε ετσι και καποια χρηματα. Δέχτηκα. Μαλιστα μου ειπε οτι εχει ηδη κατα νου, και μιλησει, με 2 υποψηφιους αγοραστες. Μου ζητησε μονο μια εξουσιοδοτηση, να προβει σε ολες τις ενεργειες για τη μεταβιβαση του αυτοκινητου αντι του πατερα μου, και μια βεβαιωση μη οφειλης τελων κυκλοφοριας, που την κατεβασα ηλεκτρονικα. Εγω θελω να μου πειτε, πως θα τελειωσει αυτη η διαδικασια, γιατι αυτο που θελω, ειναι πια να διαγραφει, να μην φαινεται στο ονομα του πατερα μου, στο αφμ του, στην κατοχη του. Με την ολοκληρωση της μεταβιβασης, 'διαγραφεται'; Τι χαρτιά θα πρέπει εγώ να πάρω στο τέλος, πέραν από τα όποια χρήματα; Να υποθεσω οτι δυστυχως, και για του χρονου, στην φορολογικη δηλωση του πατερα μου θα φαινεται το αμαξι, αλλα πως θα εξασφαλισω οτι δεν θα φαινεται πλεον το 2022; Δεν ελπιζω σε αυτοματες διαγραφες, εκτος κι αν μου το πειτε. Μαλλον θα παω χειροκινητα και θα το αφαιρεσω απο την Ε1 του 2022 την εγγραφη του αυτοκινητου; Αλλα και περαν του Ε1, θελω να ειμαι σιγουρος, να βεβαιωθω, οτι ολα τελειωσαν καλα με τη μεταβιβαση. Αν υπηρχε πχ ενα ψηφιακο εργαλειο (τοσα εφτιαξαν επι κορονοιου! γλυτωσαμε εφοριες και αηδιες), να βαζω τα στοιχεια πχ του πατερα μου και να βλεπω αν εχει αμαξι στην κατοχη του, θα ηταν χρησιμο. Εκτος αν, εμμεσως, αυτο μπορω να το δω, με την νεα εφαρμογη του gov.gr, που πηγα και κατεβασα την 'μη οφειλη τελων κυκλοφοριας'. Εκει, με το που εκανα login με τους κωδικους taxis του πατερα μου, μου εδειξε οτι εχει στην κατοχη του 1 αυτοκινητο. Λογικα, μετα τη μεταβιβαση, θα δειχνει 0(μηδεν) αυτοκινητα; Θελω να ξεμπερδεψουμε μια και καλη με το πατρικο αυτοκινητο. Με το που γινεται μεταβιβαση, την επομενη κι ολας φευγει απο το αφμ του πατερα σου κ στο taxis. Δεν χρειαζεται κατι αλλο να κανεις. Επισης κ οι δηλωσεις δεν χρειαζοντε, δεν τις βαζεις πουθενα ,ειναι απλα για το αρχειο σου.πρεπει απλα να συμφωνηθει μια τιμη για να βαλετε κ οι 2 το ιδιο ποσο στην επομενη δηλωση.το ιδιο ισχυει και για την διαγραφη μονο που δεν χρειαζεται να δηλωσεις το εσοδο την επομενη χρονια αλλα θα πρεπει να εχεις το χαρτι διαγραφης αν το οχημα παραμενει στον χωρο σου γιατι φαινετε οτι ειναι τελευταιος ιδιοκτητης ο πατερας σου ,αν το παρει αλλος για ανταλλακτικα τοτε κρατας ενα αντιγραφο. Οσον αφορα τις μεταβιβασεις εγω παιδια προτεινω να τα δωσεις σε γραφειο διεκπεραιωσεων. 20 ευρω μεροκαματο, τα δινεις πρωι κ μεσημερακι εχεις την αδεια μεταβιβασμενη. Μπορεις να τα μοιραστεις απο 10 ευρω αγοραστης κ πωλητης κ να ξενιασεις απο το να χασεις τοσο χρονο στην ουρα και δεν θα παρεις την πρασινη αδεια αμεσως απλα αποδεικτικο μεταβιβασης, θα πρεπει να ξαναπας για να παρεις την πρασινη αδεια. Τωρα αν εχουν κ οι 2 χρονο τοτε πας υπουργειο.εξουσιοδοτηση χρειαζεται να κανει μονο ο απών ,ειτε αγοραστης ειτε ο πωλητης, οποιος ειναι παρων κανει δουλεια με ταυτοτητα κ το αφμ του 1 1
Ribopaido Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, bill_zaf είπε Οσον αφορα τις μεταβιβασεις εγω παιδια προτεινω να τα δωσεις σε γραφειο διεκπεραιωσεων. 20 ευρω μεροκαματο, τα δινεις πρωι κ μεσημερακι εχεις την αδεια μεταβιβασμενη. Μπορεις να τα μοιραστεις απο 10 ευρω αγοραστης κ πωλητης κ να ξενιασεις απο το να χασεις τοσο χρονο στην ουρα και δεν θα παρεις την πρασινη αδεια αμεσως απλα αποδεικτικο μεταβιβασης, θα πρεπει να ξαναπας για να παρεις την πρασινη αδεια. Τωρα αν εχουν κ οι 2 χρονο τοτε πας υπουργειο.εξουσιοδοτηση χρειαζεται να κανει μονο ο απών ,ειτε αγοραστης ειτε ο πωλητης, οποιος ειναι παρων κανει δουλεια με ταυτοτητα κ το αφμ του Ακριβώς ένα 20-30ρικακι και την πήρες σε χρόνο dt χωρις καμια ταλαιπωρία και αναμονη 10 μερες να παρεις το πρασινο χχαρτι εχοντας αρχικα μια Α4 χυμα... Ετσι εκανα και ησυχασα και εγω . Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από Ribopaido
dimitris21gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μπορεί να ακουστεί χαζή η ερώτηση, αλλά έχω ετοιμάσει όλα τα χαρτιά για την μεταβίβαση, στην υπεύθυνη δήλωση για την εφορία στο ΠΡΟΣ πεδίο ξέρετε τι συμπληρώνω;
geor92 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Στις 6/7/2020 στις 8:28 ΠΜ, Ribopaido είπε Ακριβώς ένα 20-30ρικακι και την πήρες σε χρόνο dt χωρις καμια ταλαιπωρία και αναμονη 10 μερες να παρεις το πρασινο χχαρτι εχοντας αρχικα μια Α4 χυμα... Ετσι εκανα και ησυχασα και εγω . Στα γραφεία διεκπεραίωσης πας όλα τα χαρτιά και μετά περιμένεις; Εγώ απ τη μεριά του αγοραστή ενδιαφέρομαι.. Δηλαδή αν συμφωνήσω σήμερα για ένα αυτοκίνητο, πότε θα μπορέσω να το οδηγήσω;
konv Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Παιδιά μια βοήθεια. Μπορεί κάποιος να αναρτήσει κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης μεταξύ αγοραστή και πωλητή ώστε να είναι και οι 2 κατοχυρωμένοι για την αγοραπωλησία; Ευχαριστώ
meletis_m Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, konv είπε Παιδιά μια βοήθεια. Μπορεί κάποιος να αναρτήσει κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης μεταξύ αγοραστή και πωλητή ώστε να είναι και οι 2 κατοχυρωμένοι για την αγοραπωλησία; Ευχαριστώ Κάτι παρόμοιο έγραψα εγώ ως αγοραστής γιατι δημιουργήθηκαν μέσω gov λόγω της πανδημίας . Ως αγοραστής : Αγοράζω το ΕΙΧ μάρκας / μοντέλου : -------------- με αριθμό κυκλοφορίας --------- απο τόν/ τήν :---------- του -------- στο ποσό τών ------€. Τίς κάνετε ανταλλαγή και τίς έχετε για τη φορολογικη δηλωση . 1
Klausx Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν ανάκληση οι Υπεύθυνες δηλώσεις; Από τον Δεκέμβρη που έκανα μεταβίβαση υπάρχει ακόμα στην Θυρίδα, δηλαδή θα υπάρχει για πάντα μία εξουσιοδότηση σε κάποιον για μεταβίβαση του αυτοκινήτου;
Weniko Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Θέλω να πουλησω το αμάξι μου και η άδεια γράφει παρακράτηση κυριότητας. Το αμάξι το έχω εξοφλήσει από το 2013 και έχω μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση από τον πωλητη ότι το έχω εξοφλήσει πληρως. Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση έχει πανω το σήμα της Πειραιώς που ήταν το δάνειο αλλά και της αντιπροσωπείας που το αγόρασα. Μπορώ να το πουλησω κατευθείαν και αν δείξω το χαρτί ότι έχει εξοφληθεί ή πρέπει να κάνω πρωτα άρση παρακράτησης;;
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Weniko είπε Καλησπέρα. Θέλω να πουλησω το αμάξι μου και η άδεια γράφει παρακράτηση κυριότητας. Το αμάξι το έχω εξοφλήσει από το 2013 και έχω μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση από τον πωλητη ότι το έχω εξοφλήσει πληρως. Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση έχει πανω το σήμα της Πειραιώς που ήταν το δάνειο αλλά και της αντιπροσωπείας που το αγόρασα. Μπορώ να το πουλησω κατευθείαν και αν δείξω το χαρτί ότι έχει εξοφληθεί ή πρέπει να κάνω πρωτα άρση παρακράτησης;; αρση παρακράτησης πρωτα.Κάτι έλεγαν ότι θα λήγουν οι παρακρατήσεις μονες τους στα 7 χρόνια.
Dimitrisiver Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα θα ήθελα να με κατατοπίσει καποιος αν γνωρίζει στο θέμα μεταβίβασης. Είναι να δω ένα αμάξι σε μηχανικό γνωστό μου.Ο πωλητής από Χαλκίδικη εγώ από Θεσσαλονίκη. Θα έρθει μεσημέρι η απόγευμα γιατί δεν βολεύει πρωί λόγο υποχρεώσεων. Τώρα αν με δώσει το οκ ο μηχανικός και προχωρήσουμε στην αγορά. Εκείνη την ώρα απόγευμα για να κάνουμε και επιτόπου την αγορά και μεταβίβαση καθώς και οι τράπεζες θα είναι κλειστές ποιος τρόπος υπάρχει και τί χαρτιά θα χρειαστούμε? Η θα τα έχει και θα τα αναλάβει όλα αυτα η σχολή οδηγών η γραφείο διεκπαιρεωσεων γιατί φαντάζομαι εκεί θα καταλήξουμε τέτοια ώρα. Αν γνωρίζει η έχει παρόμοια εμπειρία κάποιος ας με κατατοπίσει λίγο ευχαριστώ! Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από Dimitrisiver
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα