zanskou Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 αυτό σημαινει ότι η κυριότητα έχει περάσει στον αγοραστή. 10 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Μπηκα αλλα δν βρηκα κτ!!
bigtoy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος ποτε με το καλό θα ξανα ανοίξει το σύστημα ώστε να γίνονται οι μεταβιβασεις;
Πανος999 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, bigtoy είπε Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος ποτε με το καλό θα ξανα ανοίξει το σύστημα ώστε να γίνονται οι μεταβιβασεις; Δυσκολακι μας εβαλες... Να δουμε πως θα κυλησει αυτο το 2βδομαδο κ θα εχουμε ενημερωση λογικα...
mindreader Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Εχω πολυ δικο μου ανθρωπο, με συνεργειο αυτοκινητων που ξεσκιζεται στη δουλεια. Εχουμε φιλία ετών, γνώριζε τον πατέρα μου δεκαετίες, όλα τα χρόνια πολλά μας αμάξια εκεί για επισκευές, και αυτός πάντα εξηγημένος εννοείται. Του ειπα οτι θελω να δωσω το αμαξι του πατερα για αποσυρση/διαγραφη, και μου προτεινε αν θελω, να του δωσω λιγο χρονο να το πουλησει καπου, και να παρουμε ετσι και καποια χρηματα. Δέχτηκα. Μαλιστα μου ειπε οτι εχει ηδη κατα νου, και μιλησει, με 2 υποψηφιους αγοραστες. Μου ζητησε μονο μια εξουσιοδοτηση, να προβει σε ολες τις ενεργειες για τη μεταβιβαση του αυτοκινητου αντι του πατερα μου, και μια βεβαιωση μη οφειλης τελων κυκλοφοριας, που την κατεβασα ηλεκτρονικα. Εγω θελω να μου πειτε, πως θα τελειωσει αυτη η διαδικασια, γιατι αυτο που θελω, ειναι πια να διαγραφει, να μην φαινεται στο ονομα του πατερα μου, στο αφμ του, στην κατοχη του. Με την ολοκληρωση της μεταβιβασης, 'διαγραφεται'; Τι χαρτιά θα πρέπει εγώ να πάρω στο τέλος, πέραν από τα όποια χρήματα; Να υποθεσω οτι δυστυχως, και για του χρονου, στην φορολογικη δηλωση του πατερα μου θα φαινεται το αμαξι, αλλα πως θα εξασφαλισω οτι δεν θα φαινεται πλεον το 2022; Δεν ελπιζω σε αυτοματες διαγραφες, εκτος κι αν μου το πειτε. Μαλλον θα παω χειροκινητα και θα το αφαιρεσω απο την Ε1 του 2022 την εγγραφη του αυτοκινητου; Αλλα και περαν του Ε1, θελω να ειμαι σιγουρος, να βεβαιωθω, οτι ολα τελειωσαν καλα με τη μεταβιβαση. Αν υπηρχε πχ ενα ψηφιακο εργαλειο (τοσα εφτιαξαν επι κορονοιου! γλυτωσαμε εφοριες και αηδιες), να βαζω τα στοιχεια πχ του πατερα μου και να βλεπω αν εχει αμαξι στην κατοχη του, θα ηταν χρησιμο. Εκτος αν, εμμεσως, αυτο μπορω να το δω, με την νεα εφαρμογη του gov.gr, που πηγα και κατεβασα την 'μη οφειλη τελων κυκλοφοριας'. Εκει, με το που εκανα login με τους κωδικους taxis του πατερα μου, μου εδειξε οτι εχει στην κατοχη του 1 αυτοκινητο. Λογικα, μετα τη μεταβιβαση, θα δειχνει 0(μηδεν) αυτοκινητα; Θελω να ξεμπερδεψουμε μια και καλη με το πατρικο αυτοκινητο.
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 13 λεπτά πριν, mindreader είπε Εχω πολυ δικο μου ανθρωπο, με συνεργειο αυτοκινητων που ξεσκιζεται στη δουλεια. Εχουμε φιλία ετών, γνώριζε τον πατέρα μου δεκαετίες, όλα τα χρόνια πολλά μας αμάξια εκεί για επισκευές, και αυτός πάντα εξηγημένος εννοείται. Του ειπα οτι θελω να δωσω το αμαξι του πατερα για αποσυρση/διαγραφη, και μου προτεινε αν θελω, να του δωσω λιγο χρονο να το πουλησει καπου, και να παρουμε ετσι και καποια χρηματα. Δέχτηκα. Μαλιστα μου ειπε οτι εχει ηδη κατα νου, και μιλησει, με 2 υποψηφιους αγοραστες. Μου ζητησε μονο μια εξουσιοδοτηση, να προβει σε ολες τις ενεργειες για τη μεταβιβαση του αυτοκινητου αντι του πατερα μου, και μια βεβαιωση μη οφειλης τελων κυκλοφοριας, που την κατεβασα ηλεκτρονικα. Εγω θελω να μου πειτε, πως θα τελειωσει αυτη η διαδικασια, γιατι αυτο που θελω, ειναι πια να διαγραφει, να μην φαινεται στο ονομα του πατερα μου, στο αφμ του, στην κατοχη του. Με την ολοκληρωση της μεταβιβασης, 'διαγραφεται'; Τι χαρτιά θα πρέπει εγώ να πάρω στο τέλος, πέραν από τα όποια χρήματα; Να υποθεσω οτι δυστυχως, και για του χρονου, στην φορολογικη δηλωση του πατερα μου θα φαινεται το αμαξι, αλλα πως θα εξασφαλισω οτι δεν θα φαινεται πλεον το 2022; Δεν ελπιζω σε αυτοματες διαγραφες, εκτος κι αν μου το πειτε. Μαλλον θα παω χειροκινητα και θα το αφαιρεσω απο την Ε1 του 2022 την εγγραφη του αυτοκινητου; Αλλα και περαν του Ε1, θελω να ειμαι σιγουρος, να βεβαιωθω, οτι ολα τελειωσαν καλα με τη μεταβιβαση. Αν υπηρχε πχ ενα ψηφιακο εργαλειο (τοσα εφτιαξαν επι κορονοιου! γλυτωσαμε εφοριες και αηδιες), να βαζω τα στοιχεια πχ του πατερα μου και να βλεπω αν εχει αμαξι στην κατοχη του, θα ηταν χρησιμο. Εκτος αν, εμμεσως, αυτο μπορω να το δω, με την νεα εφαρμογη του gov.gr, που πηγα και κατεβασα την 'μη οφειλη τελων κυκλοφοριας'. Εκει, με το που εκανα login με τους κωδικους taxis του πατερα μου, μου εδειξε οτι εχει στην κατοχη του 1 αυτοκινητο. Λογικα, μετα τη μεταβιβαση, θα δειχνει 0(μηδεν) αυτοκινητα; Θελω να ξεμπερδεψουμε μια και καλη με το πατρικο αυτοκινητο. Εφόσον του έχεις τυφλή εμπιστοσύνη (του μηχανικού), γιατί δεν ρωτάς τον ίδιον για όλα αυτά? Αν γίνει μεταβίβαση πάντως, το ίδιο το taxis θα έχει συμπληρώσει από μόνο του την ημερομηνία μεταβίβασης, εσύ θα δηλώσεις μόνο το τίμημα.
neutrinogr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, mindreader είπε Εχω πολυ δικο μου ανθρωπο, με συνεργειο αυτοκινητων που ξεσκιζεται στη δουλεια. Εχουμε φιλία ετών, γνώριζε τον πατέρα μου δεκαετίες, όλα τα χρόνια πολλά μας αμάξια εκεί για επισκευές, και αυτός πάντα εξηγημένος εννοείται. Του ειπα οτι θελω να δωσω το αμαξι του πατερα για αποσυρση/διαγραφη, και μου προτεινε αν θελω, να του δωσω λιγο χρονο να το πουλησει καπου, και να παρουμε ετσι και καποια χρηματα. Δέχτηκα. Μαλιστα μου ειπε οτι εχει ηδη κατα νου, και μιλησει, με 2 υποψηφιους αγοραστες. Μου ζητησε μονο μια εξουσιοδοτηση, να προβει σε ολες τις ενεργειες για τη μεταβιβαση του αυτοκινητου αντι του πατερα μου, και μια βεβαιωση μη οφειλης τελων κυκλοφοριας, που την κατεβασα ηλεκτρονικα. Εγω θελω να μου πειτε, πως θα τελειωσει αυτη η διαδικασια, γιατι αυτο που θελω, ειναι πια να διαγραφει, να μην φαινεται στο ονομα του πατερα μου, στο αφμ του, στην κατοχη του. Με την ολοκληρωση της μεταβιβασης, 'διαγραφεται'; Τι χαρτιά θα πρέπει εγώ να πάρω στο τέλος, πέραν από τα όποια χρήματα; Να υποθεσω οτι δυστυχως, και για του χρονου, στην φορολογικη δηλωση του πατερα μου θα φαινεται το αμαξι, αλλα πως θα εξασφαλισω οτι δεν θα φαινεται πλεον το 2022; Δεν ελπιζω σε αυτοματες διαγραφες, εκτος κι αν μου το πειτε. Μαλλον θα παω χειροκινητα και θα το αφαιρεσω απο την Ε1 του 2022 την εγγραφη του αυτοκινητου; Αλλα και περαν του Ε1, θελω να ειμαι σιγουρος, να βεβαιωθω, οτι ολα τελειωσαν καλα με τη μεταβιβαση. Αν υπηρχε πχ ενα ψηφιακο εργαλειο (τοσα εφτιαξαν επι κορονοιου! γλυτωσαμε εφοριες και αηδιες), να βαζω τα στοιχεια πχ του πατερα μου και να βλεπω αν εχει αμαξι στην κατοχη του, θα ηταν χρησιμο. Εκτος αν, εμμεσως, αυτο μπορω να το δω, με την νεα εφαρμογη του gov.gr, που πηγα και κατεβασα την 'μη οφειλη τελων κυκλοφοριας'. Εκει, με το που εκανα login με τους κωδικους taxis του πατερα μου, μου εδειξε οτι εχει στην κατοχη του 1 αυτοκινητο. Λογικα, μετα τη μεταβιβαση, θα δειχνει 0(μηδεν) αυτοκινητα; Θελω να ξεμπερδεψουμε μια και καλη με το πατρικο αυτοκινητο. Ανάλογα με το ποιος θα αγοράσει το αυτοκίνητο θα πρέπει να κάνουν από μια υπεύθυνη δήλωση ο αγοραστής και ο πωλητής που θα λέει ότι αγόρασα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με πινακίδα τάδε στην τιμή τάδε με τα στοιχεία τους οι οποία θα χρησιμοποιηθεί για την φορολόγικη δήλωση του χρόνου. Κανονικά θα πρέπει να είναι τα στοιχεία του πατέρα σου και του αγοραστή. Απλός ο άνθρωπος του συνεργείου είναι ο διαμεσολαβητής.
Lacepo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Αν δεν βαλουν τιμες με υπευθυνες δηλωσεις τι συνεπειες υπαρχουν;
neutrinogr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 44 λεπτά πριν, Lacepo είπε Αν δεν βαλουν τιμες με υπευθυνες δηλωσεις τι συνεπειες υπαρχουν; Δεν το γνωρίζω να σου πω την αλήθεια. Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις ότι το χάρισε ο ένας στον άλλον.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Lacepo είπε Αν δεν βαλουν τιμες με υπευθυνες δηλωσεις τι συνεπειες υπαρχουν; Τα καταθέτεις στην εφορία αν δεν κάνω λάθος.
chill Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Να κάνω και γω μια ερώτηση. Πούλησα το αυτοκίνητο κ ο αγοραστής μου πε να μου κάνει μια εξουσιοδότηση να τρέξω την όλη διαδικασία της μεταβίβασης. Φαντάζομαι γίνεται αλλά ρωτάω πιο πολύ για επιβεβαίωση.
neutrinogr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, chill είπε Να κάνω και γω μια ερώτηση. Πούλησα το αυτοκίνητο κ ο αγοραστής μου πε να μου κάνει μια εξουσιοδότηση να τρέξω την όλη διαδικασία της μεταβίβασης. Φαντάζομαι γίνεται αλλά ρωτάω πιο πολύ για επιβεβαίωση. Τον εμπιστεύεσαι τον αγοραστή να του κάνεις εξουσιοδότηση; είναι λίγο επικίνδυνο να το κάνεις. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από neutrinogr
zanskou Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Έτσι όπως το γράφει ο φίλος, αυτός που είναι πωλητής θα κάνει τη διαδικασία. Αλλά ακόμη και αν ο αγοραστής κάνει λαμογια και δεν προχωρήσει στη μεταβίβαση υπάρχει νομικό πλαίσιο το οποίο καλύπτει τον πωλητή εδώ και κάποια χρόνια.
chill Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, neutrinogr είπε Τον εμπιστεύεσαι τον αγοραστή να του κάνεις εξουσιοδότηση; είναι λίγο επικίνδυνο να το κάνεις. Ο αγοραστής θέλει να μου κάνει εξουσιοδότηση. Με έχει πληρώσει ήδη, μου έδωσε τα λεφτά της μεταβίβασης και επειδή βαριέται θέλει να τα κάνω όλα εγώ. Αύριο θα πάω να δω αν έχει τους κωδικούς taxis να μου κάνει εξουσιοδότηση - εγώ να μου κανω εξουσιοδότηση δλδ γιατί αυτός δεν. Και ασφάλεια μου πέ να του κάνω και να μου δώσει τα λεφτά. Με εμπιστεύεται λοιπόν ο αγοραστής και καλά κάνει... γιατί δυστυχως ή ευτυχώς πουστιες δεν κάνω 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα