Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Και αν τύχει σε κάνα λαμόγιο , δε κάνει ποτέ την εξουσιοδότηση και παραμένει στο όνομα του ιδιοκτήτη που θα πληρώνει τέλη και όποια ζημιά κάνει ο άλλος χωρίς ασφάλεια . Το έχω ξανά αναφέρει 

την ασφάλεια την κόβεις πάντα ΑΦΟΥ γίνει η μεταβίβαση πάντα ενώ η εξουσιόδητηση γίνεται παρόντος του πωλητή οπότε δεν υφίσταται αυτό που λες. το μόνο που μπορεί να συμβεί αν ο άλλος είναι λαμόγιο ειναι να μην κάνει τη μεταβίβαση για κάποιο λόγο (παράνομο προφανώς). Σε αυτή την περίπτωση ο πωλητής κάνει στην αστυνομία μια "δήλωση μη μεταβίβασης" όπου παρουσιάζει και την υπεύθυνη δήλωση που είχε λάβει από τον αγοραστή. από εκεί και πέρα το αυτοκίνητο φεύγει από το ΑΦΜ του πωλητή και από την αστυνομία κινούνται οι ίδιες διαδικασίες με αυτές της κλοπής.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zanskou είπε

το μόνο που μπορεί να συμβεί αν ο άλλος είναι λαμόγιο ειναι να μην κάνει τη μεταβίβαση για κάποιο λόγο (παράνομο προφανώς)

Αυτό λέω.

3 λεπτά πριν, zanskou είπε

όπου παρουσιάζει και την υπεύθυνη δήλωση που είχε λάβει από τον αγοραστή

Και εκεί είναι η παγίδα , η υπεύθυνη δήλωση που δείχνει ότι έδωσε ένα ποσό για το αυτοκίνητο .

Δεν επιμένω , απλά το θεωρώ ριψοκίνδυνο .

Δημοσ.

καμια παγίδα. ζητάς η πληρωμή να γίνει με κατάθεση σε λογαριασμό και είσαι και καλυμμένος διπλά και δεν φέυγεις από το ΚΕΠ με μερικά χιλιάρικα να κρέμονται από τις τσέπες σου

Δημοσ.

Να τα πω κ εγω αφου πριν 2 βδομαδες εκανα μια πωληση! 

Εγινε σε 1 ωρα ολη η διαδικασια.. 

Εγω σαν πωλητής ειχα παει στην εφορία κ ειχα παρει βεβαιωση τελων κυκλοφοριας.. 

Πηγαμε στην τράπεζα κ πηρε ενα παραβολο.. Μετα καναμε 2 υπεύθυνες δηλωσεις στα ΚΕΠ, εγω πουλαω τοσο, εγω αγοράζω τοσο.. Δινεις κ το κτεο κ εισαι έτοιμος.. 

Οσο για τα λεφτα, τα κανονιζεις εσυ οπως θες.. 

Εγω τα πηρα εκεί επιτοπου στο ΚΕΠ επειδη ηταν μικρο ποσο.. Τωρα αν μιλαμε για ποσο 4-5 χιλιάρικα, καλυτερα θα ήταν να γινει μεσω τραπέζης.. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Πανος999 είπε

Να τα πω κ εγω αφου πριν 2 βδομαδες εκανα μια πωληση! 

Εγινε σε 1 ωρα ολη η διαδικασια.. 

Εγω σαν πωλητής ειχα παει στην εφορία κ ειχα παρει βεβαιωση τελων κυκλοφοριας.. 

Πηγαμε στην τράπεζα κ πηρε ενα παραβολο.. Μετα καναμε 2 υπεύθυνες δηλωσεις στα ΚΕΠ, εγω πουλαω τοσο, εγω αγοράζω τοσο.. Δινεις κ το κτεο κ εισαι έτοιμος.. 

Οσο για τα λεφτα, τα κανονιζεις εσυ οπως θες.. 

Εγω τα πηρα εκεί επιτοπου στο ΚΕΠ επειδη ηταν μικρο ποσο.. Τωρα αν μιλαμε για ποσο 4-5 χιλιάρικα, καλυτερα θα ήταν να γινει μεσω τραπέζης.. 

Παιδια πηγα και ρωτησα στο κεπ και μου λενε οτι γινεται η μεταβιβαση απλα υποβαλλουμε τα χαρτια μας και μας ενημερωνουνε οταν αυτα πανε στο υπουργειο και επεξεργαστουν οτι ειναι ετοιμη πληρως η διαδικασια ισως μετα απο καμποσες μερες. Αυτο που με απασχολει ειναι αν σε αυτο το μεσοδιαστημα θα ειναι στο ονομα μου το αμαξι που θελω να πουλησω. Αν ξερω σιγουρα οτι με το που κανω αυτη την αιτηση οτι φευγει απτο ονομα μου τοτε ειμαι οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mar_ske είπε

Παιδια πηγα και ρωτησα στο κεπ και μου λενε οτι γινεται η μεταβιβαση απλα υποβαλλουμε τα χαρτια μας και μας ενημερωνουνε οταν αυτα πανε στο υπουργειο και επεξεργαστουν οτι ειναι ετοιμη πληρως η διαδικασια ισως μετα απο καμποσες μερες. Αυτο που με απασχολει ειναι αν σε αυτο το μεσοδιαστημα θα ειναι στο ονομα μου το αμαξι που θελω να πουλησω. Αν ξερω σιγουρα οτι με το που κανω αυτη την αιτηση οτι φευγει απτο ονομα μου τοτε ειμαι οκ.

Έχε υπόψιν σου ότι το "μερικές ημέρες" στην πράξη είναι τουλάχιστον κανας μήνας.

Και φυσικά στο μεταξύ εννοείται πως θα είναι στο όνομα σου το αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται (τεκμήρια κτλ).

Και μάλιστα το επόμενο έτος που θα πας να κάνεις τη φορολογική σου δήλωση θα είναι προ-συμπληρωμένη η πραγματική ημερομηνία μεταβίβασης, όχι η ημερομηνία υποβολής στο ΚΕΠ, να το έχεις υπόψιν αυτό.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχε υπόψιν σου ότι το "μερικές ημέρες" στην πράξη είναι τουλάχιστον κανας μήνας.

Και φυσικά στο μεταξύ εννοείται πως θα είναι στο όνομα σου το αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται (τεκμήρια κτλ).

Και μάλιστα το επόμενο έτος που θα πας να κάνεις τη φορολογική σου δήλωση θα είναι προ-συμπληρωμένη η πραγματική ημερομηνία μεταβίβασης, όχι η ημερομηνία υποβολής στο ΚΕΠ, να το έχεις υπόψιν αυτό.

Αα καταλαβα οποτε καλυτερα να περιμενω να ανοιξει υπουργειο με το καλο.

Δημοσ.

Το αμαξι παυει να είναι στο ονομα σου απο τη στιγμη που κανεις τη διαδικασια στα ΚΕΠ.. Μολις ολοκληρωθεί, περναει αυτοματως κ στο ονομα του αγοραστη.. Απλα η επισημη άδεια του παει μτ απο μήνα περιπου.. 

End of story... 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Το αμαξι παυει να είναι στο ονομα σου απο τη στιγμη που κανεις τη διαδικασια στα ΚΕΠ.. Μολις ολοκληρωθεί, περναει αυτοματως κ στο ονομα του αγοραστη.. Απλα η επισημη άδεια του παει μτ απο μήνα περιπου.. 

End of story... 

Και στο μεταξύ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός? :D

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

End of story... 

Τωρα μπερδευτηκα ποιον να πιστεψω; 🤣🤣

Δημοσ.

1 ώρα πριν, Πανος999 είπε

End of story... 

είσαι λάθος εδώ. το αμάξι παύει να είναι ιδιοκτησία σου μόλις περάσει στο όνομα του αγοραστή. και επειδή το ΚΕΠ λειτουργεί απλά ως μεσάζοντας το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα του πωλητή για κάποιο διάστημα ακόμη.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, zanskou είπε

είσαι λάθος εδώ. το αμάξι παύει να είναι ιδιοκτησία σου μόλις περάσει στο όνομα του αγοραστή. και επειδή το ΚΕΠ λειτουργεί απλά ως μεσάζοντας το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα του πωλητή για κάποιο διάστημα ακόμη.

Γιατι ειμαι λαθος??Πριν κτ μερες πουλησα το αμαξι μου.. Θες να μου πεις οτι ακομα παραμενει στο ονομα μου?? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Γιατι ειμαι λαθος??Πριν κτ μερες πουλησα το αμαξι μου.. Θες να μου πεις οτι ακομα παραμενει στο ονομα μου?? 

μπορείς πολύ απλά να μπεις εδώ και να τσεκάρεις

https://www.aade.gr/polites/ohimata/analytiki-katastasi-ohimaton

Η κυριότητα ενός αυτοκινήτου δεν μένει ποτέ στον αέρα. Αλλάζει την στιγμή που περνάει στον επόμενο κάτοχο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, zanskou είπε

μπορείς πολύ απλά να μπεις εδώ και να τσεκάρεις

https://www.aade.gr/polites/ohimata/analytiki-katastasi-ohimaton

Η κυριότητα ενός αυτοκινήτου δεν μένει ποτέ στον αέρα. Αλλάζει την στιγμή που περνάει στον επόμενο κάτοχο.

Μπηκα αλλα δν βρηκα κτ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...