mar_ske Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Καλησπερα, συντομα θα κανω μια πωληση αυτοκινητου (αφου ανοιξουν οι υπηρεσιες ξανα) και επειδη ειναι η πρωτη που κανω θα ηθελα λιγο να μαθω την διαδικασια. Αν και εχω ψαξει αρκετα εχω καποιες ερωτησεις. Αρχικα, οι δυο υπευθυνες δηλωσεις αγοραστη και πωλητη που λεμε οτι ανταλλασουμε..μολις τις ανταλλαξουμε τις καταθετουμε εφορια; Τις κραταμε; Τις δινουμε στον λογιστη; Στο θεμα πληρωμης...ξερω οτι κλειδια αν δεν με πλερωσουν δεν παιρνουν τους το ειπα αλλωστε..αλλα ειναι ακομα καλυτερα να ζητησω τα λεφτα πριν ξεκινησει η μεταβιβαση; Δηλαδη πρωτα χρηματα μερα μεταβιβαση και κλειδια; Σιγουρα οπως και ναχει πρωτο πρωτο θα ζητησω να μου δειξουν τα χρηματα να δω οτι ειναι υπαρκτα αλλα ειναι καλυτερα να τα απαιτησω πριν απο οοολη την διαδικασια; Τελος να ζητησω μια υπευθυνη δηλωση απαυτους οτι απαξ και παθει το οτιδηποτε το αυτοκινητο απτην στιγμη που θα το παρουν και επειτα εφοσον το εχουν ελεγξει και το αγορασαν ουδεμια ευθυνη εχω; Αυτα. Ευχαριστω. Η βοηθεια σας θα μου ηταν πολυτιμη ως αρχαριος γιατι μπορει ναμαι αρχαριος αλλα βαζω το μυαλο μου να δουλεψει και ψαχνομαι γιατι ουτε σε παγιδες θελω να πεσω ουτε να κανω λαθη.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, mar_ske είπε Καλησπερα, συντομα θα κανω μια πωληση αυτοκινητου (αφου ανοιξουν οι υπηρεσιες ξανα) και επειδη ειναι η πρωτη που κανω θα ηθελα λιγο να μαθω την διαδικασια. Αν και εχω ψαξει αρκετα εχω καποιες ερωτησεις. Αρχικα, οι δυο υπευθυνες δηλωσεις αγοραστη και πωλητη που λεμε οτι ανταλλασουμε..μολις τις ανταλλαξουμε τις καταθετουμε εφορια; Τις κραταμε; Τις δινουμε στον λογιστη; Στο θεμα πληρωμης...ξερω οτι κλειδια αν δεν με πλερωσουν δεν παιρνουν τους το ειπα αλλωστε..αλλα ειναι ακομα καλυτερα να ζητησω τα λεφτα πριν ξεκινησει η μεταβιβαση; Δηλαδη πρωτα χρηματα μερα μεταβιβαση και κλειδια; Σιγουρα οπως και ναχει πρωτο πρωτο θα ζητησω να μου δειξουν τα χρηματα να δω οτι ειναι υπαρκτα αλλα ειναι καλυτερα να τα απαιτησω πριν απο οοολη την διαδικασια; Τελος να ζητησω μια υπευθυνη δηλωση απαυτους οτι απαξ και παθει το οτιδηποτε το αυτοκινητο απτην στιγμη που θα το παρουν και επειτα εφοσον το εχουν ελεγξει και το αγορασαν ουδεμια ευθυνη εχω; Αυτα. Ευχαριστω. Η βοηθεια σας θα μου ηταν πολυτιμη ως αρχαριος γιατι μπορει ναμαι αρχαριος αλλα βαζω το μυαλο μου να δουλεψει και ψαχνομαι γιατι ουτε σε παγιδες θελω να πεσω ουτε να κανω λαθη. -Ο λογστης θα τις χρειαστει του χρονου για την φορολογικη δηλωση . -Καλη ιδεα... 1
mar_ske Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε -Ο λογστης θα τις χρειαστει του χρονου για την φορολογικη δηλωση . -Καλη ιδεα... Και στο θεμα χρηματων απαυτα που ειπα τι ειναι καλυτερα να κανω κατα την γνωμη σου;
zanskou Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Καταρχάς επειδή λογικά θα έχεις αρκετές επικοινωνίες για το αυτοκίνητο, είναι πάρα πολύ λογικό και σύνηθες να ζητήσεις μια προκαταβολή ώστε να το κλείσεις σε αυτόν που ενδιαφέρεται και θα προχωρήσει οντως. Πέρα από τις υπεύθυνες δηλώσεις που κάνετε στο ΚΕΠ, θεωρώ απολύτως απαραίτητο να σου κάνει και την υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεις στο τέλος, ότι δηλαδή από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει την πλήρη αστική και ποινική ευθύνη μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να είσαι καλυμμένος ώστε ακόμη και αν δεν το μεταβιβάσει για οποιοδήποτε λόγο εσύ να μπορείς να το βγάλεις από το ΑΦΜ σου (υπάρχει σχετική διάταξη/πρόβλεψη). Από τον αγοραστή θα πρέπει μετά από μερικές ημέρες να λάβεις και το αντίγραφο της νέας άδειας (στα νέα στοιχεία) ώστε να κόψεις την ασφάλειά σου.
korakios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Την ασφάλεια την κόβεις όποτε θες εσύ, με την προσωρινή άδεια ασφαλίζει αυθημερόν ο αγοραστής . Υπεύθυνες δηλώσεις κανονικά θέλει ΚΕΠ για το γνήσιο υπογραφής , ο δικός μου λογιστης την πήρε χωρίς γνήσιο υπογραφής (δεν ξέρω γιατί) και φυσικά πρέπει να αναγράφεται το ποσό Συνήθως η διαδικασία είναι απλή Ο αγοραστής πληρώνει τον πωλητή και τα έξοδα μεταβίβασης ανταλλάσσοντας υπεύθυνες δηλώσεις και με την προσωρινή άδεια του δίνεις και τα κλειδιά . Ούτε προκαταβολές , ούτε εξουσιοδοτήσεις , ούτε έμβασμα ,ούτε μετρητά
mar_ske Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, zanskou είπε Καταρχάς επειδή λογικά θα έχεις αρκετές επικοινωνίες για το αυτοκίνητο, είναι πάρα πολύ λογικό και σύνηθες να ζητήσεις μια προκαταβολή ώστε να το κλείσεις σε αυτόν που ενδιαφέρεται και θα προχωρήσει οντως. Πέρα από τις υπεύθυνες δηλώσεις που κάνετε στο ΚΕΠ, θεωρώ απολύτως απαραίτητο να σου κάνει και την υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεις στο τέλος, ότι δηλαδή από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει την πλήρη αστική και ποινική ευθύνη μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να είσαι καλυμμένος ώστε ακόμη και αν δεν το μεταβιβάσει για οποιοδήποτε λόγο εσύ να μπορείς να το βγάλεις από το ΑΦΜ σου (υπάρχει σχετική διάταξη/πρόβλεψη). Από τον αγοραστή θα πρέπει μετά από μερικές ημέρες να λάβεις και το αντίγραφο της νέας άδειας (στα νέα στοιχεία) ώστε να κόψεις την ασφάλειά σου. Καλησπερα, η μεταβιβαση εντος λιγων ωρων δεν γινεται αν παω στο τπουργειο; Γιατι εκει σκοπευουμε να παμε. Οποτε δεν νομιζω να χρειαζεται να παρω τετοια υπευθυνη δηλωση ε; Εγω οταν ειπα για υπευθυνη δηλωση εννοουσα οτι δεν θα μπορει μετα αν πχ μετα απο 1 μηνα του παρουσιασει καποιο θεμα το αμαξι η ακομη και μετα απο μια βδομαδα να με κατηγορησει οτι του πουλησα σκαρτο. Οτι οτι και να γινει ουδεμια ευθυνη εχω γιαυτο εφοσον το ελεγξε και το πηρε με δικη του βουληση.
korakios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, mar_ske είπε Εγω οταν ειπα για υπευθυνη δηλωση εννοουσα οτι δεν θα μπορει μετα αν πχ μετα απο 1 μηνα του παρουσιασει καποιο θεμα το αμαξι η ακομη και μετα απο μια βδομαδα να με κατηγορησει οτι του πουλησα σκαρτο. Οτι οτι και να γινει ουδεμια ευθυνη εχω γιαυτο εφοσον το ελεγξε και το πηρε με δικη του βουληση. Η υπεύθυνη δήλωση είναι καθαρά για την εφορία και το ποσό που πήρες (υπόψιν θεωρείται εισόδημα για σένα και έξοδο για τον αγοραστή)
zanskou Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, mar_ske είπε η μεταβιβαση εντος λιγων ωρων δεν γινεται αν παω στο τπουργειο; σωστά. μπορείς όμως και να τον εξουσιοδοτήσεις (εαν θέλετε και οι δύο) να κάνει μόνος του τη μεταβίβαση στο υπουργείο. εκεί ειναι που χρειάζεται το χαρτί που ανέφερα.
mar_ske Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, korakios είπε Η υπεύθυνη δήλωση είναι καθαρά για την εφορία και το ποσό που πήρες (υπόψιν θεωρείται εισόδημα για σένα και έξοδο για τον αγοραστή) Ναι ναι εννοειται αυτη η υπευθυνη δηλωση ειναι γιαυτο. Εγω εννοω αν ενδεικνυται να μου υπογραψει καποιο αλλο χαρτι υπευθυνη δηλωση πειτε το η οπως λεγεται που να μου γραφει οτι σε περιπτωση οτιδηποτε παθει το αμαξι εφοσον πωληθηκε δεν εχω καμια ευθυνη εγω. Υπαρχει τετοιο πραγμα να του ζητησω; Ξεχωριστα δηλαδη απτις υπευθυνες δηλωσεις αγορας/πωλησης. Μόλις τώρα, zanskou είπε σωστά. μπορείς όμως και να τον εξουσιοδοτήσεις (εαν θέλετε και οι δύο) να κάνει μόνος του τη μεταβίβαση στο υπουργείο. εκεί ειναι που χρειάζεται το χαρτί που ανέφερα. Αα ναι σωστα το εχω διαβασει και αυτο αλλα για να εχβ το κεφαλι μου ησυχο θα τα κανουμε ολα μαζι
zanskou Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, mar_ske είπε Εγω εννοω αν ενδεικνυται να μου υπογραψει καποιο αλλο χαρτι υπευθυνη δηλωση πειτε το η οπως λεγεται που να μου γραφει οτι σε περιπτωση οτιδηποτε παθει το αμαξι εφοσον πωληθηκε δεν εχω καμια ευθυνη εγω. Υπαρχει τετοιο πραγμα να του ζητησω; Ξεχωριστα δηλαδη απτις υπευθυνες δηλωσεις αγορας/πωλησης. εννοείται ότι πρέπει να σου κάνει υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει πως παίρνει το αυτοκίνητο μετά από έλεγχο του και ότι δεν έχει κάποια άλλη απαίτηση από την πλευρά σου.
mar_ske Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, zanskou είπε εννοείται ότι πρέπει να σου κάνει υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει πως παίρνει το αυτοκίνητο μετά από έλεγχο του και ότι δεν έχει κάποια άλλη απαίτηση από την πλευρά σου. Ωραια οποτε και αυτο απο κεπ το παιρνουμε; Και για να εχει ισχυ θελει το γνησιο υπογραφης;
mar_ske Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, zanskou είπε σωστα. ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα. Τελεια σε ευχαριστω πολυ!
meletis_m Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα που πήγα και αγόρασα , πήγαμε υπουργείο. 2 υπεύθυνες δηλώσεις δεν κάναμε γνησιο , τα παράβολα τα βγάζεις στο υπουργείο. Τώρα για το πόσο που θα βάλετε είσαι σε συννενόηση με το πωλητή . Εαν είσαι πωλητής θέλεις και βεβαίωση τελών για 10 χρονια Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από meletis_m
korakios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, zanskou είπε σωστά. μπορείς όμως και να τον εξουσιοδοτήσεις (εαν θέλετε και οι δύο) να κάνει μόνος του τη μεταβίβαση στο υπουργείο. εκεί ειναι που χρειάζεται το χαρτί που ανέφερα. Και αν τύχει σε κάνα λαμόγιο , δε κάνει ποτέ την μετάβαση και παραμένει στο όνομα του ιδιοκτήτη που θα πληρώνει τέλη και όποια ζημιά κάνει ο άλλος χωρίς ασφάλεια . Το έχω ξανά αναφέρει Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα