Over_dose Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 47 λεπτά πριν, georgerapp είπε Γιατι τόσα πολλά mp και δεν πανε οπως στις φωτογραφικές με μια ιντζα και 12 εως 21 mp ; Εαν παρατηρήσεις τις φωτο θα καταλάβεις τις διάφορες ειδικά στο zoom και crop https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-10-pro-camera-review/
eemix Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Όντως χάνει λίγο λόγω του κενού. Αλλά κερδίζει στο ότι μπορεί να απορρίψει τιμές που καταλαβαίνει ότι είναι θόρυβος. Επίσης τα δυνατά κινητά τραβάνε πολύ καλύτερες φωτογραφίες για το μέγεθος του αισθητήρα από το θα τράβαγε μια φθηνή κάμερα της τάξεως των 500 ευρώ ΑΝ είχε τον ίδιο αισθητήρα. Και αυτό γιατί έχουν πολύ πιο ισχυρούς επεξεργαστές τα κινητά για computational photography. Γιατί την ημέρα με δυνατό φως έχεις και την δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης. Γιατί να χάσεις αυτό το πλεονέκτημα; Το θέμα υψηλής ανάλυσης έχει να κάνει με το zoom-crop. Γιατί φαντάζομαι θα το είχαν κάνει (θα κάνουν?) και στις 1'' φωτογραφικές μηχανές.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Όντως χάνει λίγο λόγω του κενού. Αλλά κερδίζει στο ότι μπορεί να απορρίψει τιμές που καταλαβαίνει ότι είναι θόρυβος. Επίσης τα δυνατά κινητά τραβάνε πολύ καλύτερες φωτογραφίες για το μέγεθος του αισθητήρα από το θα τράβαγε μια φθηνή κάμερα της τάξεως των 500 ευρώ ΑΝ είχε τον ίδιο αισθητήρα. Και αυτό γιατί έχουν πολύ πιο ισχυρούς επεξεργαστές τα κινητά για computational photography. 500 ευρώ δεν είναι μια φθηνή κάμερα ,η rx100 με 1'' αισθητήρα είναι στα 400 ε και η α6000 με APS-C είναι στα 550 ευρώ.
SokinLyg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 27 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Όντως χάνει λίγο λόγω του κενού. Αλλά κερδίζει στο ότι μπορεί να απορρίψει τιμές που καταλαβαίνει ότι είναι θόρυβος. Επίσης τα δυνατά κινητά τραβάνε πολύ καλύτερες φωτογραφίες για το μέγεθος του αισθητήρα από το θα τράβαγε μια φθηνή κάμερα της τάξεως των 500 ευρώ ΑΝ είχε τον ίδιο αισθητήρα. Και αυτό γιατί έχουν πολύ πιο ισχυρούς επεξεργαστές τα κινητά για computational photography. Γιατί την ημέρα με δυνατό φως έχεις και την δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης. Γιατί να χάσεις αυτό το πλεονέκτημα; Νομίζω ότι το ιδανικό θα ήταν ένας μεγάλος αισθητήρας όπως του S20 ultra αλλά 48megapixel με binning 4-1. Νομίζω ότι αυτό θα συνδιάζε τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις και αυτά που αναφέρω εγώ. Κάτι τέτοιο πάει να κάνει η Huawei με το P40 οπότε εκεί θα φανεί και στην πράξη τι είναι καλύτερο. 1
Istelios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Ειδαμε και το προβληματικο αισθητηρα των 1500 ευρω στο ουλτρα ο θεος να το κανει.Πειραματοζωα που ειστε οεοοο;;;;Και οποιος πει το αντιθετο ας διαβασει αρθρα απο σοβαρους γκαντζεντακιδες.Μονο νουμερα τπτ αλλο πλεον απο την σαμι. 2 1
eemix Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, Istelios είπε Ειδαμε και το προβληματικο αισθητηρα των 1500 ευρω στο ουλτρα ο θεος να το κανει.Πειραματοζωα που ειστε οεοοο;;;;Και οποιος πει το αντιθετο ας διαβασει αρθρα απο σοβαρους γκαντζεντακιδες.Μονο νουμερα τπτ αλλο πλεον απο την σαμι. Πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά από το να μένουν όλες οι εταιρείες στατικές και να μην υπάρχει εξέλιξη είναι χειρότερο. Ο καταναλωτής ας βλέπει τα αποτελέσματα και να κρίνει αν αξίζει να αγοράσει. Βέβαια τίποτα δεν αξίζει για το 90% και πλέον, των αγοραστών, στα 700+ ευρώ, πόσο μάλλον εκεί στο Θεό που τιμολογούν οι 2,3 εταιρείες με τη Χiaomi δυστυχώς να τους κοντοζυγώνει.... 1
barman_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Πολύ καλή φάση. Σε συνδυασμό με καλό sw θα έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα...
Retromaniac Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 22 λεπτά πριν, SokinLyg είπε Νομίζω ότι το ιδανικό θα ήταν ένας μεγάλος αισθητήρας όπως του S20 ultra αλλά 48megapixel με binning 4-1. Νομίζω ότι αυτό θα συνδιάζε τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις και αυτά που αναφέρω εγώ. Κάτι τέτοιο πάει να κάνει η Huawei με το P40 οπότε εκεί θα φανεί και στην πράξη τι είναι καλύτερο. Κάπου εκεί. 64 θα έλεγα για να βγαίνει 16 mpixel
Nikolas7_7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Κάπου εκεί. 64 θα έλεγα για να βγαίνει 16 mpixel 64 είναι των μικρότερων s20 με 4 προς 1 αλλά 12 δε βγάζει ? Άσχετα αν η διαίρεση κάνει 16.. Επίσης θεωρώ ότι το ultra έχει ακόμα μέλλον, μένει να φτιαχτεί αλγόριθμος που σίγουρα όταν βγαίνει κάτι τόσο νέο σε hw θέλει χρόνο να συνδυαστεί με καλό sw 1
kostakis25 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 δεν θα ειναι ευκολο να χωρεσουν τον φακο για τετοιο αισθητηρα σε λεπτη συσκευη
Istelios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, eemix είπε Πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά από το να μένουν όλες οι εταιρείες στατικές και να μην υπάρχει εξέλιξη είναι χειρότερο. Ο καταναλωτής ας βλέπει τα αποτελέσματα και να κρίνει αν αξίζει να αγοράσει. Βέβαια τίποτα δεν αξίζει για το 90% και πλέον, των αγοραστών, στα 700+ ευρώ, πόσο μάλλον εκεί στο Θεό που τιμολογούν οι 2,3 εταιρείες με τη Χiaomi δυστυχώς να τους κοντοζυγώνει.... Το ξερω αδερφε μου απλα το κακο ειναι οτι δεν διορθωνεται το κακο με updates ειναι προβλημα hardware και οταν εχεις πληρωσει 1500 ευρω οχι δεν το δεχομαι.Προτιμω να μεινω στατικος με αυτα που ξερω και γνωριζω ηδη.Επειδη θελει να ειναι πρωτη και καλα σαν εταιρια που για μενα δεν ειναι πρωτη στις ναυαρχιδες ειναι πρωτη στα μιντ κινητα και ξερω οτι συμφωνεις σαυτο δεν δεχομαι να με κανει πειραματοζωο.Μου δινεις τον εξινος στα 1500 ευρω ε οχι ρε φιλε και πειραματοζωο.Ξερεις πια λεξη αρμοζει για ολο αυτο μην την πω θα με κανουν μπαν.😉 Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από Istelios 1
john_shadow Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 το Panasonic είχε πάρει καλές κριτικές για την κάμερα του (1"), για να δούμε την νέα υλοποίηση.. 1 1
georgerapp Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Over_dose είπε Εαν παρατηρήσεις τις φωτο θα καταλάβεις τις διάφορες ειδικά στο zoom και crop https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-10-pro-camera-review/ https://ibb.co/Nn33Cdm Ενα καμερακι χρόνων nikon 1 j5 με αισθητηρα ιντζας . Κατεβασε την εαν θες για να την ξεχυλωσεις στο ζουμ. Δες ακομα και τα πέρα πεύκα στον ποταμό . Να με συγχωρείς αλλα ακομα απο κινητό αυτο δε γίνεται . Οσα reviews και αν εχω δει "πολλά πληρωμένα του θανατα" . Ολα κανουν ζουμ στο ξεχυλωμα , δεν εχω δει κατι να φθανει το φθηνο καμερακι. Φυσικά δεν μιλαω για ανθρώπους , εκει παμε σε μήλα πορτοκάλια, σε μέρα νύχτα . Η υφή των ανθρώπων ακομα ειναι το μεγαλύτερο αγκάθι οσο κομπιουτ... δε ξερω πως λέγετε photography . Αλλα οταν λεμε στους ανθρώπους μερα νυχτα το προσυπογράφω , το καμερακι είναι αλλού. Οποτε επιμένω , αφου φθασαμε στην ιντζα γιατι 150 και οχι 21 ; 1
pao13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 το βάζουν πρώτα στο xiaomi για να δούνε πως θα συμπεριφερθεί ?
Mivas (myphone) Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, john_shadow είπε το Panasonic είχε πάρει καλές κριτικές για την κάμερα του (1"), για να δούμε την νέα υλοποίηση.. Αυτή ακριβώς είναι η κύρια συσκευή μου. Το ερώτημα είναι η υλοποίηση όπως λες. Το CM1 είχε μεταβλητό διάφραγμα, μηχανικό δακτυλίδι, φακό Leica και άπειρες ρυθμίσεις για να κάνεις ό,τι θέλεις στο manual, περισσότερες από κάθε άλλο κινητό. Έπασχε στην έλλειψη OIS βέβαια, ελπίζω μην επαναληφθούν τέτοια λάθη (δυστυχώς ακόμη και πολλά σημερινά δεν έχουν OIS). Βέβαια από τα λίγα και μεγάλα εικονοστοιχεία (20) πάμε στα πολλά (150) και μικρά με αισθητήρα ίδιου μεγέθους. Είναι διαφορετική προσέγγιση και το αποτέλεσμα αναμένεται αρκετά διαφορετικό (ίσως να έχει περισσότερη πληροφορία και λεπτομέρεια, αλλά περισσότερος θόρυβος και πιο σκοτεινές φωτό ενδεχομένως αν όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες ήταν ίδιοι). Πλέον δεν θα έχουμε έναν βασιλιά στο μέγεθος αισθητήρα, αλλά 2! Για να δούμε 7 χρόνια εξέλιξης στη φωτογραφία τι μπορεί να μας δώσει (το CM1 βγήκε το 2014) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα