KimonasVl Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, σήμερα πήγα στο σούπερμαρκετ έχοντας το κινητό μου στη τσέπη και όταν γύρισα σπίτι παρατήρησα κάποιες γρατζουνιες στην οθόνη μου. Δε φαίνονται πολύ πέρα από ένα συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο όταν έχω λευκό φόντο φαίνεται πολύ καθαρά. Ξέρετε αν υπάρχει κανένας τρόπος να αφαιρέσω τις γρατζουνιες έστω μέχρι ένα σημείο; -Εχω σπάσει 2-3 κινητά στο παρελθόν και υποσχέθηκα στον εαυτό μου, καθώς και στους γονείς μου, αφού είμαι 15, πως θα το προσέχω σα τα μάτια μου το συγκεκριμένο αλλά απ' ότι φαίνεται δε με θέλει. Έχω το Samsung Galaxy A50 οπότε η αλλαγή οθόνης δεν είναι ακριβώς λύση, λόγω του κόστους των ανταλλακτικών, αλλα ξέρετε κανέναν τρόπο που θα μπορούσα να μειώσω τις γρατζουνιες φθηνά, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι γονείς?
redhotstef Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Αφού κατάφερες να γρατσουνισεις gorilla glass 3 , δε σε θέλει αληθεια. Όλα μου τα κινητά ακόμα και μεταχειρισμένα να τα έπαιρνα τα πρόσεχα πάρα πολύ. Απορώ με μερικούς πως τα καταφέρνετε και τα χαλάτε ακόμα και αισθητικά. Πες τους ότι δεν γρατσουνιστικε η οθονη αλλά το τζάμακι προστασίας (που θα βάλεις από πάνω).
GeorgeR1_700 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δεν μπορείς να κάνεις κάτι με την οθόνη, όπως και να χει βάλτου ένα τζαμάκι για μεγαλύτερη προστασία, επίσης βάλε και μια καλή θήκη (μπορείς ακόμα και σιλικόνης αρκεί να έχει καλό πάχος). Τέλος αν βάζεις στην ίδια τσέπη το κινητό, τα κλειδιά, τα ψιλά ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να γκρατζουνίσει το κινητό, να μην τα ξαναβάλεις μαζί 😉 Από την άλλη αν βάζεις μόνο του το κινητό στην τσέπη, εκεί μετά την οθόνη θα την έχεις να κοιτάει πάνω σου και την πλάτη του κινητού να κοιτάει από την άλλη, ώστε σε περίπτωση που χτυπήσει κάτι πάνω στην τσέπη σου ή πχ πέσεις κάτω, το χτύπημα να βρει την πλάτη του κινητού. Αν τώρα ήδη τα κάνεις όλα αυτά, μάλλον τότε όντως δε σε θέλει 😜
Voodooman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Βάλε ένα tempered glass, έστω και τώρα. Πέραν του ότι θα αποφύγεις νέες γρατζουνιές, λογικά θα καλυφθούν κάπως εμφανισιακά αυτές που ήδη έχει. Όσο καλής ποιότητας σκλήρυνση και αν (λέει ότι) έχει ένα κινητό, δεν το αφήνουμε ποτέ χωρίς tempered glass. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από Voodooman
redhotstef Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Voodooman είπε Βάλε ένα tempered glass, έστω και τώρα. Πέραν του ότι θα αποφύγεις νέες γρατζουνιές, λογικά θα καλυφθούν κάπως εμφανισιακά αυτές που ήδη έχει. Όσο καλής ποιότητας σκλήρυνση και αν (λέει ότι) έχει ένα κινητό, δεν το αφήνουμε ποτέ χωρίς tempered glass. Με gorilla glass 5 δεν νομιζω να χρειάζεται να βαλεις τζαμακι επιπλεον. Εκτος και αν μπαινεις στο τριπακι να λες οτι θελω να το διατηρησω αριστο (που και να μην βαλεις, θα ειναι ετσι κ αλλιως με gorilla glass 5) για να το πουλησω καποτε. Με gorilla glass 3 εχω p8lite και mi max 2 και δεν εχουν παθει το παραμικρο οι οθονες τους. Το mi max 2 το ειχα αγορασει απο εδω μεταχειρισμένο και του εβαλα tempered glass για λιγο καιρο αλλα με χαλαγε παρα πολυ αισθητικά. Χαλαει ολο το κινητο ως προς την εμφανιση. Ποσοι απο μας βαζαμε προστασιες στα κινητα, οχι στα 3310 πχ, πιο νωρις απο σημερα στα sony ericsson w995 κλπ, nokia n95, κλπ. Αν το προσεχεις το κινητο δε παθαινει τιποτα.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, redhotstef είπε Με gorilla glass 5 δεν νομιζω να χρειάζεται να βαλεις τζαμακι επιπλεον. Εκτος και αν μπαινεις στο τριπακι να λες οτι θελω να το διατηρησω αριστο (που και να μην βαλεις, θα ειναι ετσι κ αλλιως με gorilla glass 5) για να το πουλησω καποτε. Με gorilla glass 3 εχω p8lite και mi max 2 και δεν εχουν παθει το παραμικρο οι οθονες τους. Το mi max 2 το ειχα αγορασει απο εδω μεταχειρισμένο και του εβαλα tempered glass για λιγο καιρο αλλα με χαλαγε παρα πολυ αισθητικά. Χαλαει ολο το κινητο ως προς την εμφανιση. Ποσοι απο μας βαζαμε προστασιες στα κινητα, οχι στα 3310 πχ, πιο νωρις απο σημερα στα sony ericsson w995 κλπ, nokia n95, κλπ. Αν το προσεχεις το κινητο δε παθαινει τιποτα. Άλλες χρονιές τότε, πιο μικρές οθόνες και ποιο ανθεκτικές. Πόσα παλιά κινητά έχουμε δει να πέφτουνε και να μην παθαίνουν τίποτα και πόσα τωρινά κινητά έχουμε δει να σπάνε με το παραμικρό πέσιμο (σίγουρα σε αυτό συμβάλει και το μεγάλο μέγεθος της οθόνης και τα bezels που είναι τόσο μικρά). Δεν χαλάει καθόλου το κινητό αισθητικά, είναι ανάλογα το πιο τζαμάκι θα επιλέξεις να βάλεις (για μένα τα καλύτερα είναι αυτά με τις πλαϊνές μαύρες λωρίδες). Και εγώ είχα το samsung s3 mini χωρίς γυαλί για 6 χρόνια (και παρόλο που μου έπεσε 2 φορές σε πλακάκι από το ένα μέτρο δεν έπαθε κάτι, ούτε κάποιο σημάδι), αλλά το κινητό που έχω τώρα έχει το διπλάσιο μέγεθος και το θεωρώ πως δεν θα έχει την ίδια αντοχή... + όταν λέει πως το έχει στην τσέπη και του έκανε γρατσουνιά, καταλαβαίνεις το πόσο ευαίσθητο είναι.
KimonasVl Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστω για τις απαντήσεις, διάβασα στο Reddit πως υπάρχουν κάποια ειδικά τζαμακια που είναι κάπως διαφορετικά και καλύπτουν τις γρατζουνιες με ένα ειδικό υγρό που έχουν από κάτω. Έχει ακούσει κανείς τίποτα; Επίσης η γρατζουνιά είναι αρκετά μεγάλη, αλλά μόνο σε ένα μικρό σημείο φαίνεται στο λευκό φόντο, η υπόλοιπη είναι πολύ ελαφριά Edit: Αν ξέρει κανείς κάποιο τέτοιο τζαμακι ή γενικά κάποιο που είναι γνωστό για το ότι καλύπτει τις γρατζουνιες να μου πει ποιο συγκεκριμένα, ευχαριστω. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από KimonasVl
Nantia_____ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να αγοράσω ένα τζαμί προστασίας για το κινητό το Xiaomi redmi note 8 pro στο οποίο υπάρχουν κάτι πολύ μικρές γρατσουνιές οι οποίες δεν φαίνονται και ιδιαίτερα αλλά χαλάει η αισθητική του κινητού. Αγοράζοντας ένα τζαμάκι οι γρατσουνιές που υπάρχουν ήδη καλύπτονται με το τζάμι; Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος....
GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Nantia_____ είπε Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να αγοράσω ένα τζαμί προστασίας για το κινητό το Xiaomi redmi note 8 pro στο οποίο υπάρχουν κάτι πολύ μικρές γρατσουνιές οι οποίες δεν φαίνονται και ιδιαίτερα αλλά χαλάει η αισθητική του κινητού. Αγοράζοντας ένα τζαμάκι οι γρατσουνιές που υπάρχουν ήδη καλύπτονται με το τζάμι; Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος.... Θα φαίνονται... Αλλά καλό θα ήταν να βάλεις ένα τζαμάκι γιατί μπορεί στο μέλλον να έχει περισσότερες γρατζουνιές.
SeNNinhA Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Στις 19/3/2020 στις 4:10 ΜΜ, KimonasVl είπε Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστω για τις απαντήσεις, διάβασα στο Reddit πως υπάρχουν κάποια ειδικά τζαμακια που είναι κάπως διαφορετικά και καλύπτουν τις γρατζουνιες με ένα ειδικό υγρό που έχουν από κάτω. Έχει ακούσει κανείς τίποτα; Επίσης η γρατζουνιά είναι αρκετά μεγάλη, αλλά μόνο σε ένα μικρό σημείο φαίνεται στο λευκό φόντο, η υπόλοιπη είναι πολύ ελαφριά Edit: Αν ξέρει κανείς κάποιο τέτοιο τζαμακι ή γενικά κάποιο που είναι γνωστό για το ότι καλύπτει τις γρατζουνιες να μου πει ποιο συγκεκριμένα, ευχαριστω. Βαλε ενα τζαμακι με full glue απο πισω (απλα οχι με κολλα μονο στις ακρες. 5-10 ευρω εχουν. Αφενως θα το προστατεψεις σε μια πτωση (δεν υπαρχει περιπτωση να μην σου τυχει ασχετα με την ηλικια και το ποσο προσεκτικος εισαι) και αφετερου θα σου καλυψει και την γρατζουνια και δεν θα την βλεπεις καθολου. Μην ανησυχεις. Οι γονεις δεν ειναι παραλογοι ακομη και εαν ειναι αυστηροι. Και οι ιδιοι εχουν χαλασει κινητα και συσκευες. Θελουν μονο να εισαι προσεκτικος. Λογικο μιας και στους περισσοτερους δεν περισσευουν τα χρηματα και τρεχουν για να τα φερουν βολτα. Εαν τυχει μια αναποδια ετυχε. Συμβαινει. Μπορεις να τους το πεις μαλιστα και να ζητησεις απο μονος σου το προστατευτικο τζαμακι απο αυτους. Θεωρω οτι θα εκτιμησουν παρα πολυ και την ειλικρινια σου και την προνοητικοτητα σου. Η γρατζουνιες αλλωστε δεν ειναι δειγμα ανευθυνοτητας και απροσεξιας.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Πριν πάρεις τζαμάκι καλό θα ήταν να δεις και την συζήτηση εδώ
mpeliaris Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μου είχε κάνει δώρο μια φίλη μου το Mate 20 pro. Το τηλέφωνο εξωτερικά ήταν σε τέλεια κατάσταση. Η οθόνη όμως ήταν χάλια. Γεμάτη γρατσουνιές. Το είχε χωρίς τζαμακι μέσα στην τσάντα συνέχεια με κλειδιά κλπ. Πήγα και έβαλα τζαμακι tmax (αυτό με την κόλα απο κάτω), το 99% των γρατζουνιων καλιφθηκε και είναι σαν να έχω καινούργιο τηλέφωνό.
KimonasVl Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Στις 9/11/2020 στις 2:13 ΜΜ, Nantia_____ είπε Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να αγοράσω ένα τζαμί προστασίας για το κινητό το Xiaomi redmi note 8 pro στο οποίο υπάρχουν κάτι πολύ μικρές γρατσουνιές οι οποίες δεν φαίνονται και ιδιαίτερα αλλά χαλάει η αισθητική του κινητού. Αγοράζοντας ένα τζαμάκι οι γρατσουνιές που υπάρχουν ήδη καλύπτονται με το τζάμι; Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος... Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις απ' όλους σας, δεύτερον προσωπικά ενώ δεν ήταν πολλές οι γρατζουνιές, αυτές που υπήρχαν φαίνονταν αρκετά σε λευκό φόντο ή κάτω απο φώς, καλύφθηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά με ενα τζαμάκι. Δηλαδή πριν βάλω το τζαμάκι με ενοχλούσαν για αισθητικούς λόγους, τώρα δε τις βλέπω καν- πέρα μια συγκεκριμένη που φαίνονταν πιο βαθιά και τη βλέπω μόνο αν ψάξω σε λευκό φόντο κλπ.. Δηλαδή αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει δε θα τη δεις σε καμία περίπτωση. Επίσης αν έχει κανείς να προτείνει κάποιο full glue για Samsung Galaxy A50 από εταιρία που εμπιστεύεστε θα το εκτιμούσα γιατί για παράδειγμα το t-max που αναφέρατε πριν δε το βρίσκω για το A50.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα