Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Εδώ και 2μιση μήνες έχω το παρακάτω πρόβλημα.
Specs: Windows 8.1 x64, CPU: Intel i5 [email protected], RAM: 8GB Dual-Channel DDR3@798MHz, Motherboard: ASRock B85M Pro4, GPU: Nvidia GTX 960 4G, PSU: Corsair VS550.
Ο υπολογιστής είναι χτισμένος το 2016. Από τότε παίζω τα ίδια games, ποτέ overclock, δεν έχει προστεθεί/αλλάξει τίποτα, στα defaults όλα, με τις ενημερώσεις σε όλα τα updates και drivers. Πριν 2 μήνες ξεκίνησε να κάνει restart κάθε φορά που έβαζα να παίξω κάποιο game (το ίδιο που έπαιζε 3 χρόνια χωρίς πρόβλημα). Οταν δεν βάζω να παίξω όλα είναι καλά. Το PC μένει για μέρες ανοιχτό χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο στα games. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι δεν το είχα καθαρίσει ποτέ. Το καθάρισα, τα ίδια. Υπόψην μου το κάνει σε όλα τα games πια. Στο event viewer = kernel power 41. Ετρεξα για 45 λεπτά μέχρι περίπου 40 χιλιάδες frames το FurMark σε 1920x1080 και 8xMSAA aa=κανένα restart. Prime95 για 30 λεπτα=0 errors. Windows Memory Diagnostic=0 errors. DDU για προηγούμενους gpu drivers και clean install το τελευταίο=τα ίδια. Η θερμοκρασίες φαίνονται φυσιολογικές. 
Πριν αλλάξω PSU έχω μια ερώτηση. Αν ήταν θέμα PSU δεν θα έκανε restart στο FurMark ή στο Prime95???
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη γιατί έχω απελπιστεί...

Δημοσ.

Δοκίμασε να αλλάξεις το power plan και οποιοδήποτε eco mode αν είναι ενεργό. Όμως μάλλον πας για νέο PSU. Τι θερμοκρασίες έχουν GPU-CPU οταν κάνει restart;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το power plan είναι στο balance mode, δοκίμασα και maximum performance το ίδιο (Γενικότερα δεν τα πείραζα ποτέ τόσα χρόνια). Δεν έχω δοκιμάσει το power saver mode ακόμα. Το eco mode δεν το βλέπω σαν επιλογή πουθενά. Μου κάνουν εντύπωση 2 πράγματα.

1. Αν το PSU χάλασε, δεν θα μου έκανε restart στα 45 λεπτά FurMark με full aa 8xMSAA?

2. Πως γίνεται να παίζω τα ίδια games χρόνια τώρα και μόνο το τελευταίο 2μηνο να έχω πρόβλημα? Ισως χάλασε μετά από τόσα χρόνια?

Οι θερμοκρασίες φαίνονται νορμάλ, γύρω στους 70οC. Επίσης τα bios είναι στα defaults. Εχω δει στα bios μια επιλογή (Over Temperature Protection:Enabled). Μήπως να τη κάνω disable? Ή είναι επικύνδινο/άσχετο?

Υπόψην κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Τα games που παίζω είναι way below στις απαιτήσεις. Diablo 3, Counter Strike GO, World of Warcraft. Δηλαδή τίποτα το τόσο απαιτητικό για το σύστημα μου.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, GeorgeNek είπε

. Αν το PSU χάλασε, δεν θα μου έκανε restart στα 45 λεπτά FurMark με full aa 8xMSAA?

Oχι σε καμία περίπτωση γιατί έχει σχέση με  το τι έχει χαλάσει στο τροφοδοτικό, μία περίπτωση είναι να καεί μια ασφάλεια ενα varistor, ενα converter και να είναι τελείως νεκρό, άλλη να έχει διαρροή κάποιος πυκνωτής και συνεπώς ασταθή λειτουργία και τυχαία κρασαρίσματα και restarts, άλλη είναι να υπερθερμαίνεται και να κλείνει, επίσης μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα το τροφοδοτικό και να βραχυκυκλώνει κάτι στην μητρική σου ή να έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική και να ενεργοποιεί κάποια προστασία του τροφοδοτικού, τέλος πάντων χρειάζεται έλεγχο από κάποιον που ξέρει για να σου απαντήσει στο ερώτημα του τι φταίει, πολλά συμπτώματα μοιάζουν αλλά δεν σημαίνει οτι είναι ίδιες και οι βλάβες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UPDATE!

To PC πλέον κάνει restart και στο Heaven Benchmark στο 5λεπτο, με θερμοκρασία κάρτας σύμφωνα με το Heaven γύρω στους 63οC!

Είναι PSU το πρόβλημα μάλλον. Σωστά?

Τόσα χρόνια είχα το CORSAIR VS550. Αν φταίει αυτό έχετε να προτείνετε κάτι για replace??

Επεξ/σία από GeorgeNek
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, GeorgeNek είπε

UPDATE!

To PC πλέον κάνει restart και στο Heaven Benchmark στο 5λεπτο, με θερμοκρασία κάρτας σύμφωνα με το Heaven γύρω στους 63οC!

Είναι PSU το πρόβλημα μάλλον. Σωστά?

Τόσα χρόνια είχα το CORSAIR VS550. Αν φταίει αυτό έχετε να προτείνετε κάτι για replace??

Πριν προχωρησεις σε αγορα αν εχεις την δυνατοτητα να βρεις ενα  τροφοδοτικο να κανεις δοκιμη με καποιου φιλου,για να αποκλεισεις  την οποιαδηποτε αμφιβολια για το ποιος ειναι ενοχος.

Αλλα και εγω 99% κλεινω στο τροφοδοτικο,αλλα για να αποκλεισεις αυτη την μικρη πιθανοτητα πρεπει να κανεις αυτο που λεω.

Τωρα αν δεν εχεις την δυνατοτητα πες τι budget εχεις,αν θες να ειναι future proof (περισσοτερα watt) και να ειναι modular η semi η καθολου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...