Προς το περιεχόμενο

Το νέο MacBook Air έχει βελτιωμένο πληκτρολόγιο και διπλάσια απόδοση

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, Darthvader είπε

1199 εχει ο i3 και 1249 o i5 (στο γερμανικο site της apple)με 8gb ram και 256gb ssd.

Εσυ μαλλον αναφερεις τιμες σε δολαρια διχως φπα για i3/256gb και i5/512gb αντιστοιχα.

Οι τιμές που είδα είναι στο αμερικανικό site της οποτε για Ελλάδα συν 200-300 ευρώ το λιγότερο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καποτε πρωτοπορο, τωρα απλα αδιαφορο χωρις ουσιαστικο λογο υπαρξης.

Δεχεται πιεσεις και απο το μεγαλο iPad Pro αλλα και απο το 13αρι MBP.

Ειδικα στην τιμη που ερχεται αμα του βαλεις κανα 2 πραγματακια παραπανω ειναι απλα αστειο.

12 ώρες πριν, polaki είπε

τρολάρεις, αλλά πάλιωσε το αστείο. :)

Το macbook το παίρνεις και πραγματικά σου κρατάει χρόνια. Δεν θα με χάλαγε να είχε ΚΑΙ usb2, αλλά το κρατάς για 7 χρόνια. Σε 7 χρόνια ούτε θα θυμόμαστε τί ήταν κάποτε το USB2. Όπως και να έχει, ένας αντάπτορας είναι ρε μάγκες, πώς κάνετε έτσι. Δηλαδή σε ένα laptop εσείς τί σκατά συνδέετε πάνω πια..? Γιατί προσωπικά εγώ αν εξαιρέσει κάποιος τον εξωτερικό δίσκο/usb drive δεν έχω συνδέσει ΤΙΠΟΤΑ στο laptop μου εδώ και πάνω από 3-4 χρόνια. 

δεν τρολλάρω καθόλου. η συνδεσημότητα είναι σοβαρός παράγοντας επιλογής ενός λαπτοπ (και δεν ειναι μονο η type-a , αφορά sd reader, hdmi) και αυτό αποτυγχάνει. Σε φανταστικούς κόσμους με fiber to the home και απεριόριστο σύννεφο συζητάμε για "φανταστικές" αγορές. Στο σημερινό με την καθημερινότητά του ο καθένας χρειάζεται ότι χρειάζεται. Πολλά usb όλων των τύπων, sd reader, hdmi και κανονικά vgaa, ethernet (προσωπικά δέχομαι το έξρα πάχος για να τις έχω σλλά δυστυχώς αυτέ χάθηκαν. Όμως οι usb είναι ως εδώ! δεν θα ψάχνω αντάπτορες και πόσο καλά δουλευουν να κάνω την δουλεια μου. Το ίδιο και πολλοί dj. Γέλαγα με ένα που έβλεπα με τις προάλες που με hubs προσπαθούσε να συνδέσει κονσόλα, ποντίκι, και εξωτερικό δίσκο.. Δεν ξέρω αν του ειχε μινει ελευθερη για φλασάκι να του δω΄σω να περάσει κάτι μέσα..

Αν πιάσουμε τώρα το upgradability θα μας πιάσουν τα κλάματα με αυτό το laptop (ένα δίσκο να αλλάξω και να βάλω λίγο μνήμη αύριο).  Για το repairability δεν γράφω.. βαριέμαι. I made my point

Επιμένω από μαρτυρίες φίλων dj.. ούτε dj (αρκετοί από αυτούς) δεν το ξανα-αγοράζουν όπως έγινε και καλά κάνουν. Εχει ωραία αλουμινένια λαπτοπάκια σε windows αρκεί να μη σου κάνουν Update όταν ξεκινήσει το γλέντι για γάμο, μια χαρά κάνουν τη δουλειά του με τις σωστές θύρες.

9 ώρες πριν, Darthvader είπε

1199 εχει ο i3 και 1249 o i5 (στο γερμανικο site της apple)με 8gb ram και 256gb ssd.

Εσυ μαλλον αναφερεις τιμες σε δολαρια διχως φπα για i3/256gb και i5/512gb αντιστοιχα.

Βαλτε +50 για Ελλαδα λογω ΦΠΑ. Δεν το λες και φτηνο. Βεβαια και τα win ultrabooks εκει κοστιζουν, μη σου πω και 1500+ τα καλα.

16 λεπτά πριν, akatsim είπε

Βαλτε +50 για Ελλαδα λογω ΦΠΑ. Δεν το λες και φτηνο. Βεβαια και τα win ultrabooks εκει κοστιζουν, μη σου πω και 1500+ τα καλα.

Σωστα εκει το υπολογίζω.Δεν ειναι φτηνο, δεν ειναι ομως και ακριβο. Αν οπως λενε οι προλαλησαντες το mac os δεν εχει θεμα με τα 8gb ή βρω καποια προσφορα μπορει και να το χτυπησω.

Παντως επειδη εχω και laptop της ταξης των 700 ευρω περσινο μοντελο, δεν υπαρχει συγκριση σε οθονη και σασι με το macbook air.

Προσωπικά είμαι καλυμμένος με το mbp13pro  του 18, αν και θα το ζαχάρωνα εύκολα. Θέλω όμως να δω τι θα δώσει στο επόμενο 13άρι προ καθώς αν το ανεβάσει στις 14 ίντσες όπως ακούγεται και με δυνατό επεξεργαστή δεν ξέρω αν θα υπάρχει χώρος στην αγορά για το αιρ. Αν είναι δλδ να υπάρχει διαφορά 200ευρώ.

Επισκέπτης

Στα 600 - 1200 βρίσκεις και γαμώ τις Windows 10 επιλογές. 

Ειδικά αν σκεφτούμε ότι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε ακριβότερες τιμές και χαμηλότερα χαρακτηριστικά σε ΟΛΕΣ τις επιλογές, δηλαδή ότι το νέο Air θα ξεκινάει μάλλον από τα 1100 €, σίγουρα βρίσκεις εξαιρετικές επιλογές. Ίσως και 2-in-1 και με Pen. 

Η Apple έχει χάσει τον εαυτό της, όπως η Microsoft το 2010-2015, θα τις πάρει περίπου 5ετιά να ανακάμψει και μέχρι τότε θα βγάζει σαβούρες. 

Πάντως πρέπει να την παραδεχτώ στην ανάλυση οθόνης. 

18 ώρες πριν, nzeppos είπε

Μέρος της τιμής όμως συμπεριλαμβάνει και το software (δηλαδή το MacOS) και αυτό είναι που κοιτάνε πολλοί υποψήφιοι πελάτες. Τι να το κάνω το καλύτερο Dell (τυχαίο το παράδειγμα) σε αυτά τα λεφτά, όταν του βάζω Ubuntu και οι εξωτερικές οθόνες μία παίζουν, μία δεν παίζουν όταν το κουμπώνω στο docking station (πραγματικό το παράδειγμα).

Μου έχει ξεμείνει ένα MBP late 2013 16GB/512GB και 6 χρόνια αργότερα λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα, μόνο η μπαταρία θέλει άλλαγμα γιατί τώρα πια κρατάει 1,5-2 ώρες μετά από 1000+ κύκλους φόρτισης (στο αντίστοιχο Dell τριετίας ούτε 30 λεπτά και θέλω επίσης να την αλλάξω).

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόση RAM θα έχει το entry level μοντέλο του νέου Air. Καλά είναι τα "μέχρι 16GB" αλλά  στην προηγούμενη γενιά το αντίστοιχο των 1000 ευρώ είχε μόνο 4GB (τουλάχιστον στα μοντέλα που ερχόντουσαν Ελλάδα), τα οποία σε βάθος χρόνου είναι πολύ λίγα.

8 ειχαν. Εχω air του 2018

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

OK ωραία, μάλλον θυμάμαι τα Air της προ-προηγούμενης γενιάς ή λίγο πιο πίσω (όταν τα 8GB ήταν must σε λάπτοπ αυτού του price range.) Το κακό ήταν ότι τα τότε Air όχι μόνο είχαν 4GB αλλά στην Ελλάδα δεν υπήρχαν καν μοντέλα 8GB για όποιον ήθελε να πληρώσει κάτι παραπάνω.

Νομίζω 8GB/256GB είναι μια χαρά για entry level υπό την έννοια ότι όποιος αγοράζει Air εκ των πραγμάτων δεν προτίθεται να κάνει βαριά χρήση και το παίρνει για απλές καθημερινές δουλειές και φορητότητα.

Επεξ/σία από nzeppos

3 ώρες πριν, ChownTuen είπε

Στα 600 - 1200 βρίσκεις και γαμώ τις Windows 10 επιλογές. 

Δεν θέλουμε Windows. Οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για Windows. Ούτε Linux. 

6 ώρες πριν, keysmith είπε

δεν τρολλάρω καθόλου. η συνδεσημότητα είναι σοβαρός παράγοντας επιλογής ενός λαπτοπ (και δεν ειναι μονο η type-a , αφορά sd reader, hdmi) και αυτό αποτυγχάνει. Σε φανταστικούς κόσμους με fiber to the home και απεριόριστο σύννεφο συζητάμε για "φανταστικές" αγορές. Στο σημερινό με την καθημερινότητά του ο καθένας χρειάζεται ότι χρειάζεται. Πολλά usb όλων των τύπων, sd reader, hdmi και κανονικά vgaa, ethernet (προσωπικά δέχομαι το έξρα πάχος για να τις έχω σλλά δυστυχώς αυτέ χάθηκαν. Όμως οι usb είναι ως εδώ! δεν θα ψάχνω αντάπτορες και πόσο καλά δουλευουν να κάνω την δουλεια μου. Το ίδιο και πολλοί dj. Γέλαγα με ένα που έβλεπα με τις προάλες που με hubs προσπαθούσε να συνδέσει κονσόλα, ποντίκι, και εξωτερικό δίσκο.. Δεν ξέρω αν του ειχε μινει ελευθερη για φλασάκι να του δω΄σω να περάσει κάτι μέσα..

Αν πιάσουμε τώρα το upgradability θα μας πιάσουν τα κλάματα με αυτό το laptop (ένα δίσκο να αλλάξω και να βάλω λίγο μνήμη αύριο).  Για το repairability δεν γράφω.. βαριέμαι. I made my point

Επιμένω από μαρτυρίες φίλων dj.. ούτε dj (αρκετοί από αυτούς) δεν το ξανα-αγοράζουν όπως έγινε και καλά κάνουν. Εχει ωραία αλουμινένια λαπτοπάκια σε windows αρκεί να μη σου κάνουν Update όταν ξεκινήσει το γλέντι για γάμο, μια χαρά κάνουν τη δουλειά του με τις σωστές θύρες.

Αν και αυτά που λες έχουν εφαρμογή και σε Macbook Pro (για το οποίο δεν ισχύει αυτό που θα πω), ένα macbook air ΔΕΝ το παίρνεις για τη συνδεσιμότητα του. Άρα οι θύρες που περιγράφεις είναι τελείως άσκοπες. Ξαναλέω μιλώντας για το Air. 

Από κει και πέρα μιλάμε για ένα μηχάνημα που αντικαθιστά το προηγούμενο, και με βάση αυτό πρέπει να το κρίνουμε. Το ότι δεν έχει HDMI, ποτέ δεν είχε. Πήρα έναν αντάπτορα τότε και συνέδεα τον projector. Χαλάστηκα όταν έδωσα άλλα τόσα για τον δεύτερο αντάπτορα για HDMI projector όταν τον αλλάξαμε, αλλά οκ ρε παιδιά ας μην τρελαινόμαστε για μικροπράγματα. Στην τελική δες από πριν τί θες, και αν σε παίρνει η τσέπη σου πήγαινε πάρτα όλα μαζί όταν αγοράσεις το μηχάνημα. Αν δεν μπορείς να δώσεις +50€ για έναν αντάπτορα οκ δεν ξέρω, μην πας σε laptop 1300 ευρώ, πάρε ένα lenovo 400€ την ίδια δουλειά θα κάνεις. 

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ένας DJ είχε macbook. Αλλά αν αυτός ο DJ δε ξαναπαίρνει apple επειδή δεν μπορεί να συνδέσει το usb στικάκι, δεν θα "επρεπε" να είχε ποτέ macbook. Δηλαδή τί μου λες? Ότι ΓΕΙΩΝΕΙ όλο το οικοσύστημα για το οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ πάει κάποιος σε macOS, επειδή δεν θέλει να έχει έναν αντάπτορα usb C σε usb B? Κάποτε λέγαμε είμαι γραφίστας, έχω mac. Όχι, άκυρο, εντελώς invalid argument. Ε ίσως ήρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ο καιρός να σταματήσουμε να ακούμε "είμαι DJ έχω mac". Μακάρι, πραγματικά. 

Sorry αλλά ειλικρινά αν δεν τρολάρεις υπάρχει σοβαρό κενό στην κατανόηση του ΓΙΑΤΙ παίρνει κάποιος macOS.. Και δεν μιλάω για τις χαζογκομενίτσες με τα λεφτά του sugardaddy που νομίζουν ότι ο υπολογιστής είναι πορτατίφ ανοίγει/κλείνει.. 

Η ερώτηση μου είναι τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ? Αν ναι και δεν σας βόλεψε το λειτουργικό πάω πάσο, είστε τυχεροί θα δίνετε τα μισά λεφτά για τα ίδια specs. Αν ΟΧΙ, δεν ξέρω ειλικρινά κατά πόσο έχει βάση ο διάλογος που κάνουμε.. 

• Like 2

Επισκέπτης
20 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν θέλουμε Windows. Οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για Windows. Ούτε Linux.

Apple, τα νέα Windows 7 :-)

το air είναι ένα μηχάνημα "σταθμός" - όρισε (δεν έφτιαξε) μια κατηγορία μόνο του, τα ultrabook. Δεν ήταν η πρώτη εταιρεία που έβγαλε ελαφριά laptop, αλλά ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτιαξε ελαφριά laptop με σωστή μπαταρία ! είχα μοντέλο του 2012-2015 και ήταν σίγουρα ότι καλύτερο είχα πιάσει στα χέρια μου (τότε μην ξεχνάμε τα τροφοδοτικά ήταν τούβλα).

αυτό που βλέπω εγώ με ενδιαφέρον, είναι ότι η apple άκουσε 2 πράγματα από την αγορά: την τιμή και το πληκτρολόγιο. Και τα $999 είναι δελεαστική τιμή και η αλλαγή του δοκιμασμένου πληκτρολογίου θετική. Μιλάμε για την apple τώρα που ανέβαζε τιμές στο θεό χωρίς νόημα, ξήλωνε ότι Ι/Ο υπήρχε και κοστολογούσε τους αντάπτορες όσο ήθελε, δημιουργώντας χάος και στο ίδιο τις το οικοσύστημα. 

το air είναι το XR των laptops, η τίμια λύση... όπως και το ipad air είναι το πιο τίμιο tablet (value for money): δεν είναι φθηνά, δεν είναι pro, αλλά την δουλειά του μέσου χρήστη την κάνουν και με το παραπάνω.

αναμένω και air σειρά στα iphone από το φθινόπωρο. το "σκέτο" iphone διχάζει (το "απλό", όχι το Pro λέει ο κόσμος, οπότε θα λέει "iphone Air και θα έχει ταυτότητα αμέσως). 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, polaki είπε

Sorry αλλά ειλικρινά αν δεν τρολάρεις υπάρχει σοβαρό κενό στην κατανόηση του ΓΙΑΤΙ παίρνει κάποιος macOS.. Και δεν μιλάω για τις χαζογκομενίτσες με τα λεφτά του sugardaddy που νομίζουν ότι ο υπολογιστής είναι πορτατίφ ανοίγει/κλείνει.. 

Η ερώτηση μου είναι τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ? Αν ναι και δεν σας βόλεψε το λειτουργικό πάω πάσο, είστε τυχεροί θα δίνετε τα μισά λεφτά για τα ίδια specs. Αν ΟΧΙ, δεν ξέρω ειλικρινά κατά πόσο έχει βάση ο διάλογος που κάνουμε.. 

Ακριβώς αυτό το "ΓιΑΤΙ" αναζητώ.. Γιατί να πάρεις αυτό το πράγμα όταν με λιγότερα χρήματα παίρνεις το ίδιο ή βασικά καλύτερο hardware χωρίς αυτές τις αμαρτίες και ας είναι 2-3mm χοντρότερο (εκτός αν με πείσεις ότι 3mm αξίζει παραπάνω από μία usb-A που αμφιβάλω). 

Ναι ποτέ δεν είχα ποτέ mac. Εχω δουλέψει περιστασιακά ωστόσο και "ανατρίχιασα" αλλά νταξ πες ήθελα χρόνο να το συνηθίσω (το λειτουργικό). Περιορισμοί στο hardware όπως συνδεσιμότητα και αλλα καμώματα της εταιρίας δεν συνηθίζονται (από μένα/ εμάς προφανώς). Επιλογές υπάρχουν για όλους. Τα ποσοστά της apple πέφτουν με τις λάθος κινήσεις της. Ας την ενεργοποιήσουν να αλλάξει μυαλά, αλλιώς γενιά με την γενιά θα μένετε λιγότεροι "ελιτιστές" να κρατήσετε ανοικτό το μαγαζι. Και επειδή οι μέτοχοι απαιτούν ίδιους μισθούς και μερίσματα, εσείς οι "λιγότεροι" θα πληρώνετε κάθε φορά τη νύφη (δίνοντας περισσότερα). Κάποιοι στο δρόμο θα πουν ουφφ.. μακρυά, κάποιοι νέοι θα τσιμπήσουν, το ισοζύγιο μετρά για όλους μας.  Νομίζω ότι χάνει κόσμο η απλε, και κάτι λέει αυτό. 

Όσο για το λειτουργικό (windows 10) εγώ θα συμφωνήσω με την κριτική. Ναι έχουμε κάποια θέματα και το βρίζουμε συχνά (updates βασικά και μερικά ακόμα) αλλά νομίζω είναι χάδι μπροστά στους περιορισμούς του apple οικοσυστήματος. 

Επεξ/σία από keysmith

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...