Προς το περιεχόμενο

Το νέο MacBook Air έχει βελτιωμένο πληκτρολόγιο και διπλάσια απόδοση

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ καλο εκ πρωτης οψεως. Μνημη/δισκος στο βασικο 8/256 επιτελους!!! Αλλα να δουμε ποσο θα πηγαινει το i5 4-πυρινο, το i3 ψοφιμακι θα ειναι. Και να δουμε και με τους 4-πυρινους μηπως εχουμε θεματα με throttling. Δηλαδη αναμενουμε notebookcheck review.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

58 λεπτά πριν, biohazard7720 είπε

Κανένα macbook εδώ και αρκετά χρόνια. ram και ssd είναι κολλημένα στην μητρική. Όλα τα macbook μέσα μια ενιαία πλακέτα έχουμε μέσα τους με τα πάντα πάνω τους.

Macbook air 2014 μια χαρά έκανα αλλαγή του nvme ssd. Οι δίσκοι δεν ειναι κολλημένοι. Μόνο η μνήμη ραμ. 

• Like 1

δεν αξίζει και πάλι.Με τα ίδια λεφτά παίρνεις του 2016 όπως έχω πάρει εγώ και έχει και touch bar και κανεις καλύτερα τη δουελια σου.Μην αναφερω του 2015 μπορει να βρει καποιος και να είναι i7 ....οποτε... Είχα παλιοτερα air και το αλλαξα κυριως για την οθονη πηγα σε ρετινα...Αυτες ειναι αλλαγες.Τωρα αυτό δε λεει κατι.Να πω την αληθεια περιμενω να βγαλουν με And να γίνει λιγο χαμος....

2 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

ποια μοντέλα επιτρέπουν την αλλαγή δίσκου και την προσθήκη ram?

Νομιζω απο early 2015 και μετα ολα εχουν δισκο και μνημες "κολλημενες" στη motherboard. Βρηκα την παρακατω πολυ χρησιμη λιστα

• 2019 15in MacBook Pro: Screen, battery, trackpad
  • 2018 15in MacBook Pro: Screen, battery, trackpad
  • 2016 15in MacBook Pro: Screen, battery, trackpad, Space bar
  • 2015 15in MacBook Pro: SSD, battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2014 15in MacBook Pro: SSD, battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2013 15in MacBook Pro: SSD, battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2012 15in MacBook Pro (Retina): SSD, battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2012 15in MacBook Pro (Unibody): Hard drive, Optical Drive, RAM, battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2011 15in MacBook Pro: Hard drive, Optical Drive, RAM, battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2010 15in MacBook Pro: LCD, Hard drive, Optical Drive, RAM, battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2009 15in MacBook Pro: LCD, Hard drive, Optical Drive, RAM, battery, logic board, fans, speakers, etc

Can I upgrade my 13in MacBook Pro?

• 2018 13in MacBook Pro: Nothing
  • 2017 13in MacBook Pro: Display
  • 2016 13in MacBook Pro: Display, Trackpad, Battery
  • 2015 13in MacBook Pro: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2014 13in MacBook Pro: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2013 13in MacBook Pro: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2012 13in MacBook Pro (Retina): SSD, Trackpad, Battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2012 13in MacBook Pro (unibody): Hard drive, Optical drive, RAM, Trackpad, Battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2011 13in MacBook Pro (unibody): Hard drive, Optical drive, RAM, Trackpad, Battery, logic board, fans, speakers, etc
  • 2010 13in MacBook Pro (unibody): Display, LDC, Hard drive, Optical drive, RAM, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2009 13in MacBook Pro (unibody): Display, LDC, Hard drive, Optical drive, RAM, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc

Can I upgrade my MacBook Air?

• 2018 MacBook Air: Nothing
  • 2017 MacBook Air: SSD
  • 2015 MacBook Air: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2014 MacBook Air: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2013 MacBook Air: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2012 MacBook Air: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2011 MacBook Air: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2010 MacBook Air: SSD, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc

Can I upgrade my MacBook?

• 2017 MacBook: Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2016 MacBook Air: Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • 2015 MacBook Air: Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • White plastic MacBook: RAM, Optical drive, Hard drive, Display, Trackpad, Battery, Logic board, fans, speakers, etc
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας 2 macbook air με τελευταίο του 2015, εξαιρώντας την οθόνη (τότε) ήταν μακράν η πιο βολική και value for money συσκευή που είχα. 

Τέλειο για τη δουλειά που το παίρνεις, δηλαδή αν είσαι στην κίνηση (κάνω εξωτερικά ραντεβού) και αρκετά decent specs πάλι για τη δουλειά που το θες δηλαδή ρεαλιστικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ για έναν professional non-video editor. Που πόσοι είναι οι video editors? Ένας στους 1000 επαγγελματίες? Και ούτε. Ακόμα και κάτι photoshop που του άνοιγα οκ δεν συγκρινεται με κάποιο higher spec όπως macbook pro, αλλά ξαναλέω είναι ένα εργαλείο δουλειάς για συγκεκριμένη χρήση. Δεν θα παίξεις games, δεν θα κάνεις video edit, τα ΠΑΝΤΑ όμως τα υπόλοιπα τα κάνεις αξιοπρεπέστατα. 

Το καινούριο ειλικρινά στα 1000€ αν έρθει και σε εμάς σε αυτήν την τιμή είναι πολύ καλύ τιμή με αυτά τα specs και πάντα για αυτά που σου προσφέρει. 

Θα ήθελα να δω σύγκριση με το απλό macbook που βέβαια έχει πιο μικρή οθόνη. Νομίζω θα το πατάει κάτω.

1 ώρα πριν, armatron είπε

δεν αξίζει και πάλι.Με τα ίδια λεφτά παίρνεις του 2016 όπως έχω πάρει εγώ και έχει και touch bar και κανεις καλύτερα τη δουελια σου.Μην αναφερω του 2015 μπορει να βρει καποιος και να είναι i7 ....οποτε... Είχα παλιοτερα air και το αλλαξα κυριως για την οθονη πηγα σε ρετινα...Αυτες ειναι αλλαγες.Τωρα αυτό δε λεει κατι.Να πω την αληθεια περιμενω να βγαλουν με And να γίνει λιγο χαμος....

Καινούριο το macbook pro του 2017 το βρίσκεις με 1130€ τα οποία είναι όντως κοντά σε αυτά που (θα) ζητάει στην Ελλάδα το Air. Χωρίς touchpad βέβαια αλλά οκ who cares. Το 2016 pro δεν βλέπω να έχει αξία, τουλάχιστον ως καινούριο. Μτχ βγαίνει καμιά 700άρα? Δεν ξέρω αν αξίζει. 

Καλή η σύγκριση, θα έχει να ενδιαφέρον να το δούμε και από κοντά.

3 ώρες πριν, Over_dose είπε

Σ αυτή την τιμή αγοράζεις πολύ καλύτερα laptop με καλύτερο hardware.

Αν συγκρίνεις το hardware με βάση τα Windows ναι, αλλά δεν παίρνουμε macbook για να τρέχουμε windows. Εγώ που το κάνω κάποιες φορές καταλαβαίνω τη διαφορά στην ταχύτητα. Και ενώ στα windows πλέον τα 16GB είναι σχεδόν υποχρεωτικά αν έχεις καμιά 15αριά tabs και 3-4 προγράμματα ανοικτά, στα mac πραγματικά δεν θυμάμαι ποτέ να έχω ξεπεράσει τα 8. 

Σε ένα παλιό 2011 i7 15άρι macbook που του είχα βάλει 16GB ram, ήταν τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δώσει ποτέ. Απ'την άλλη τα 16GB αυτά μου έδιναν την άνεση να τρέχω VM τα windows 10 που ήθελα, χωρίς να καταλαβαίνει ΜΙΑ. Αλλά για αποκλειστικά macos χρήση, είναι παντελώς άχρηστα εκτός αν είσαι videάς. 

Οπότε μην κρίνεις με βάσει τα specs. Το macos κάνει ΠΟΛΥ καλύτερη διαχείριση και το λέω εγώ που χρησιμοποιώ και τα 2. 

Ειλικρινά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ κτήνος specs για να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου χωρίς κανένα απολύτως κόλλημα. 

2 ώρες πριν, keysmith είπε

ούτε οι dj δεν τον αγοράζουν πχια..

για να βάλουν φλασάκι με mp3 με παραγγελιά του κουμπάρου θέλουν αντάπτορα.. 😛 

τρολάρεις, αλλά πάλιωσε το αστείο. :)

Το macbook το παίρνεις και πραγματικά σου κρατάει χρόνια. Δεν θα με χάλαγε να είχε ΚΑΙ usb2, αλλά το κρατάς για 7 χρόνια. Σε 7 χρόνια ούτε θα θυμόμαστε τί ήταν κάποτε το USB2. Όπως και να έχει, ένας αντάπτορας είναι ρε μάγκες, πώς κάνετε έτσι. Δηλαδή σε ένα laptop εσείς τί σκατά συνδέετε πάνω πια..? Γιατί προσωπικά εγώ αν εξαιρέσει κάποιος τον εξωτερικό δίσκο/usb drive δεν έχω συνδέσει ΤΙΠΟΤΑ στο laptop μου εδώ και πάνω από 3-4 χρόνια. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1

Η επομενη μου αγορα σιγουρα εχω ενα mac mini 2010 νομιζω ηρθε η ωρα , θα ερθει με 1199,00 €  , θα το εχω αλλα 10  χρονια σιγουρα , αλλαξανε πληκτρολογιο επιτελους 

4 ώρες πριν, Over_dose είπε

Σ αυτή την τιμή αγοράζεις πολύ καλύτερα laptop με καλύτερο hardware.

Και desktop αγοράζεις.. όμως τα MacBooks δεν είναι laptops αλλά ultrabooks! 
Ακόμα και σε xiaomi να πας θες 900€

• Like 1

Φαίνεται υπέροχο πάντως! Λέω αν όλα πάνε καλά, μετά την καραντίνα, να το δοκιμάσω 

1 λεπτό πριν, Darthvader είπε

O i5 με 50 ευρω (στη Γερμανια) παραπανω νομιζω οτι ειναι μονοδρομος.

999 ο i3 και 1299 ο i5... λογικά οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 

6 ώρες πριν, stfaros είπε

Το μηχάνημα πετάει ότι και να λένε οι Haters  , ποιοτητα κατασκευης κι λειτουργικο κι βεβαια marketing ! 

Τρίπτυχο επιτυχίας της Apple ! 

Take my money ..... ( 800 ε επιδομα ) χαχαχα 

Να βάζεις στα θετικά την ποιότητα κατασκευής οκ το καταλαβαίνω και συμφωνώ. Για το λειτουργικό το καταλαβαίνω επίσης (αν και δεν είμαι τόσο φαν καθώς δεν με εξυπηρετεί) αλλά οκ. Το μάρκετινγκ ότι τι ρε φίλε ? Βάζεις στα θετικά του λάπτοπ το πώς σε κατάφεραν να το αγοράσεις ?

6 ώρες πριν, nextp είπε

Το οτι ολα τα πιθανα περειφεριακα που μπορει καποιος να θελησει να αναβαθμησει στο μελλον (μνημη ,δισκος) που βαζει η Apple στα τελευταια μοντελα της ειναι κολλημενα στο logic board (χωρις φυσικα δυνατοτητα προσθηκων, αλλαγων) δεν το ακουμε πουθενα και απο κανεναν αλλα δυστηχως ισχυει. Οποτε προσοχη παιδια . Ναι ειναι μια ομορφη μηχανη αλλα πριν αγορασουμε ρωταμε.

Σχεδόν όλα.τα Ultrabook στην ίδια κατάσταση είναι. Άντε σε αφήσουν να αλλάξεις ssd στην καλύτερη. Μην λέμε.μονο για την apple

6 ώρες πριν, nextp είπε

Το οτι ολα τα πιθανα περειφεριακα που μπορει καποιος να θελησει να αναβαθμησει στο μελλον (μνημη ,δισκος) που βαζει η Apple στα τελευταια μοντελα της ειναι κολλημενα στο logic board (χωρις φυσικα δυνατοτητα προσθηκων, αλλαγων) δεν το ακουμε πουθενα και απο κανεναν αλλα δυστηχως ισχυει. Οποτε προσοχη παιδια . Ναι ειναι μια ομορφη μηχανη αλλα πριν αγορασουμε ρωταμε.

Μιλάμε για ultrabook. Όλα τα μηχανήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας έτσι είναι. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, purespyros είπε

Φαίνεται υπέροχο πάντως! Λέω αν όλα πάνε καλά, μετά την καραντίνα, να το δοκιμάσω 

999 ο i3 και 1299 ο i5... λογικά οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 

1199 εχει ο i3 και 1249 o i5 (στο γερμανικο site της apple)με 8gb ram και 256gb ssd.

Εσυ μαλλον αναφερεις τιμες σε δολαρια διχως φπα για i3/256gb και i5/512gb αντιστοιχα.

Επεξ/σία από Darthvader

6 ώρες πριν, cris41 είπε

Macbook air 2014 μια χαρά έκανα αλλαγή του nvme ssd. Οι δίσκοι δεν ειναι κολλημένοι. Μόνο η μνήμη ραμ. 

Αυτο ηταν το τελευταιο σασι που αλλαζε εστω και ο δισκο. Και γω macbook air early 2014 εχω. Στα macbook pro απο το 2015, στα air απο το 2018 με το νεο σασι και στο 12αρι macbook δεν αλλαζει τιποτα. Οποτε αν παμε με τα pro, εχουμε 5 χρονια που δεν μπορεις να αλλαξεις κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...