Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Διαβάζω συνεχώς, προσπαθώντας να καταλάβω την έννοια και χρηστικότητα της designated  port στο STP. Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνω, και είπα να ζητήσω τη βοήθειά σας.

Έχω κάποια ερωτήματα, που αμέσως παραθέτω.

Ίσως, η αγγλική έννοια τού "designated", στη συγκεκριμένη περίπτωση STP, να βοηθούσε αρκετά. Το "ορισμένος" , "καθορισμένος" που έχω βρει στα λεξικά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την περίπτωση του STP.

α. Ποιά η κατάλληλη έννοια τού "designated port" στο STP;

β. Δεν καταλαβαίνω, ούτε γιατί πρέπει να υπάρχει στο STP η designated port, αλλά ούτε καί πώς δουλεύει. Νομίζω, εδώ, είναι προφανές ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο. Γιατί, λοιπόν, είναι αναγκαία η ύπαρξη designated port, και εάν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση σχετικά με το πώς λειτουργεί...

γ. Λένε πως σε δύο switch που συνδέονται, δεν μπορεί η root port να είναι ταυτόχρονα και designated port (στο ίδιο switch). Οπότε, στο καλώδιο που τα συνδέει, οι δύο αυτές πόρτες είναι απέναντι. Γιατί η root port σε ένα switch δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καί designated port; Αν και νομίζω, η απάντηση στο β. απαντάει και το γ. από μόνη της, αλλά βάζω καί τό γ. ερώτημα just in case...

Σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από johnyb98

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...