Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Macbook Pro.

μια usb c από τις 4ς έχει βγει off έχω ξενερώσει άσχημα. έκανα και update σε καταλίνα αλλά δεν διορθώθηκε.

έχω δοκιμασει πιστευω πετιχυμένα  NVRAM/SMC resets αλλά χωρίς καμιά επιτυχία...

έχει περάσει και διαγνωστικό τεστ. 

εχω δοκιμάσει safe boot πάλι τίποτα.

Όταν συνδέω κάτι μου πετάει αυτό:

Screenshot-2020-03-18-at-2-20-36-PM.jpg

Πιστεύω έχει παίξει κάτι με τα ρεύματα και το usb charge c της οθόνης μου Dell3219Q

Αλλά δεν ειμαι σίγουρς οτι το συνδεα σε εκείνη τη θύρα αλλά σχεδόν απο αυτή τη πλευρά.

Κανένα τσακάλι με καμιά ιδέα καλή;

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου

θα προσπαθουσα αν δεν είναι σε εγγύηση να κάνω reseat το USB board αν ειναι απο τα μοντελα που εχουν ξεχωριστο board και δεν ειναι ενιαιο με το logic

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dimi1977 είπε

Καλησπέρα φίλε μου

θα προσπαθουσα αν δεν είναι σε εγγύηση να κάνω reseat το USB board αν ειναι απο τα μοντελα που εχουν ξεχωριστο board και δεν ειναι ενιαιο με το logic

πως το κάνεις αυτό;

Δημοσ.

Είναι καθάρα θέμα hardware κάθε θύρα έχει τον δικό της controller και θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις άμεσα γιατί σε λίγο δεν θα δουλεύει τίποτα,οσο για τα touchbar που η θύρα έχει ξεχωριστό board όπως λέει και φίλος δεν έχει να κάνει γιατί ειναι 2 θύρες για κάθε board και δεν ειναι απλά κουμπωμένο για να φύγει εχει και καπάκι με βίδες απο επάνω και δεν  υπάρχει περίπτωση να φταιει αυτό επισης ο controller δεν είναι στο board αλλά στην μητρική .

Δημοσ.

καλημερα αγαπητε φιλε, ισχυει το οτι ειναι βιδωμενο με καπακι το καθε usb board παρολα αυτα σε 15άρη του 2016 το ξεκουμπωσα, το καθαρισα με καθαρο αλκοολ

και λειτουργησε μια χαρα. Φυσικά πρέπει να βγει ολο το board για να γινει, αλλά προσωπικά θα το δοκίμαζα.

Έχουν την τάση όπως θα γνωρίζεις αυτα τα usb board να χαλάνε εύκολα.

Φυσικά όλα αυτα αν το μηχάνημα βρίσκεται εκτός εγγύησης, διαφορετικα το πας σε εξουσιοδοτημενο.

Δημοσ.

το πρόβλημα είναι μάλλον σε controller του Logic Board που ελέγχει και προστατεύει από τα ρεύματα..

υπάρχει κανείς έμπιστος αθήνα που κάνει τέτοιες αλλάγες σε logic board?

δεν ξερω αν θα το επισκευασω.

Το τσιπ που θα το βρω όμως;

Texas Instruments CD3215C00Z 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Το chip περιέχει firmware οπότε μην κάνεις την απόπειρα να αγοράσεις καινούργιο απο ebay κτλ δεν θα δουλέψει.

Επίσης εαν είχε πρόβλημα ο ίδιος ο controller CD3215C00 δεν θα δούλευε καμία θύρα ούτε καν το ίδιο το MBP γιατί το SMC 

εάν εντοπίσει πρόβλημα σε έναν απο τους 4  controller CD3215C00 κόβει τα ρέυματα σε όλους και αντί για 20 volt έχεις μόνο 5 volt 

οπότε το μηχάνημα δεν ανάβει καν.

20200322_222951_compress19.jpg

20200322_223256_compress74.jpg

Επίσης δεν είναι απλό θέμα η αλλαγή του συγκεκριμένου chip 

Επίσης τσέκαρε τα ρέυματα της θύρας εδω.

usb.JPG

Και εαν  την βλέπει στείλε αποτελέσμα

Σου στέλνω το κύκλωμα μιας θύρας type c και έχω τσεκάρει τι νόμιζω οτι έχει ζημία.

usbc.JPG

LB= ΕΠΑΓΩΓΕΑΣ QB=TRANSISTOR

Δίνω και μια μικρή πιθανότητα στην ασφάλεια fuse αλλά δεν την εχω δει πότε να καίγεται .

Επεξ/σία από jrepair
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είσα τρελό αλάνι.

ένας στο ifxit μου ειπε για το τσιπ...

επίσης οτι το επισκέυασε ....

χααχαχα

Επεξ/σία από roughtoof
Δημοσ.
14 ώρες πριν, jrepair είπε

Καλησπέρα

Το chip περιέχει firmware οπότε μην κάνεις την απόπειρα να αγοράσεις καινούργιο απο ebay κτλ δεν θα δουλέψει.

Επίσης εαν είχε πρόβλημα ο ίδιος ο controller CD3215C00 δεν θα δούλευε καμία θύρα ούτε καν το ίδιο το MBP γιατί το SMC 

εάν εντοπίσει πρόβλημα σε έναν απο τους 4  controller CD3215C00 κόβει τα ρέυματα σε όλους και αντί για 20 volt έχεις μόνο 5 volt 

usb.JPG

Σου στέλνω το κύκλωμα μιας θύρας type c και έχω τσεκάρει τι νόμιζω οτι έχει ζημία.

usbc.JPG

Δίνω και μια μικρή πιθανότητα στην ασφάλεια fuse αλλά δεν την εχω δει πότε να καίγεται .

σε καταλίνα πλέον δεν δείχνει ρεύματα θύρας και λοιπές πληροφορίες...

14 ώρες πριν, jrepair είπε

Καλησπέρα

usb.JPG

usbc.JPG

σε καταλίνα πλέον δεν δείχνει ρεύματα θύρας και λοιπές πληροφορίες όταν οι άλλες θυρες δεν ειναι συνδεμένες..

εμένα εδώ εμφανίζει οτι εμφανιζει:

Το hub είναι της Dell:

1779259257_Screenshot2020-03-23at12_44_36PM.thumb.JPG.4ae670a70897e10fc684505f6d71ae32.JPG

1344847020_Screenshot2020-03-23at12_44_26PM.thumb.JPG.39861b49d2e2c952f360f750a4909302.JPG

Screenshot 2020-03-23 at 12.44.29 PM.JPG

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jrepair είπε

Το hub το είχες τοποθετήση στην χαλασμένη θύρα?

όχι... σε κανονικη. το HUB για να μην μπερδεύομαστε είναι το HUB που εχει η οθόνη πάνω της 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκεκριμένο τσιπάκι Είναι αρκετά περίεργο για reballing ή αντικατάσταση αλλα οχι ακατόρθωτο.

Εισαι τυχερος γιατι κάποια στιγμή μπορεί να σου κάνει θέμα σιγά σιγά και στα αλλά port (εχει συμβεί σε αρκετά μακ ελεω κακου σχεδιασμού).

Είσαι εκτός εγγύησης ? Να το πας isystem ή document?

Υ.Γ Πως κανείς smc reset? Μονο με το Touch ID ή και τα 4 κουμπιά κανονικα?

Επεξ/σία από Ribopaido
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Το συγκεκριμένο τσιπάκι Είναι αρκετά περίεργο για reballing ή αντικατάσταση αλλα οχι ακατόρθωτο.

Εισαι τυχερος γιατι κάποια στιγμή μπορεί να σου κάνει θέμα σιγά σιγά και στα αλλά port (εχει συμβεί σε αρκετά μακ ελεω κακου σχεδιασμού).

Είσαι εκτός εγγύησης ? Να το πας isystem ή document?

προφανώς και ειμαι εκτός εγγύησης.. (1) έτους.

όλο προβλήματα πάντως εχω τελευταια με τα macbook

με του 2019 i9 (όχι το new keyboard model) μας είχε πάρει τα αυτιά ακόμα και σε απλά tasks με 1-2 αρχεια στο photoshop.

που και εκεί πάλι είχε προβλήματα ο i9 και με τα woltage δλδ ρεύμα.

αυτό τωρα προβληματικό USB C.

σηκώνω τα χέρια ψηλά με αυτη την εταιρεία.

κάθε χρόνο και χειρότερα αυτη η εταιρεία. δοκίμασα να παω στη dell αλλά 14 χρόνια σε mac os x το workflow μου δυσκολα αλλάζει.

Επεξ/σία από roughtoof
Δημοσ.

retina 15" 2015 και δεν έχεις ποτέ πρόβλημα.

κάνε ένα buckup μην τρέχεις να βρείς τα αρχεία σου μετά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, roughtoof είπε

προφανώς και ειμαι εκτός εγγύησης.. (1) έτους.

όλο προβλήματα πάντως εχω τελευταια με τα macbook

με του 2019 i9 (όχι το new keyboard model) μας είχε πάρει τα αυτιά ακόμα και σε απλά tasks με 1-2 αρχεια στο photoshop.

που και εκεί πάλι είχε προβλήματα ο i9 και με τα woltage δλδ ρεύμα.

αυτό τωρα προβληματικό USB C.

σηκώνω τα χέρια ψηλά με αυτη την εταιρεία.

κάθε χρόνο και χειρότερα αυτη η εταιρεία. δοκίμασα να παω στη dell αλλά 14 χρόνια σε mac os x το workflow μου δυσκολα αλλάζει.

1 έτους δεν ισχύει ακόμα και για τα τιμολόγια , υπάρχει απόφαση από το ΣτΠ για 2 έτη.  Εκτός αν το μακ σου είναι πιο παλιό - νόμιζα είναι του 2018-

Για το θέμα i9 βρέθηκε αν δεν κανω λαθος λύση και σε μερικά κάτι αλλάζανε. Αυτα γινονται οταν τα data lines ειναι κακοσχεδιασμενα φιλε  μου δυστυχως. 

Σε καταλαβαίνω έχεις απόλυτο δίκιο η εταιρία και σε software εχει θεματα πλεον που δεν μπορουσαμε να τα φανταστουμε. Το χειροτερο ειναι οτι δεν σου επιτρέπει επισκευες περα απο το συστημα της.. τραγικο τελειως

Επεξ/σία από Ribopaido

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...