Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

φυσικά και το τοπίο είναι θολό.

το σίγουρο είναι όμως οτι τα επιδόματα δίνονται σε εκείνον που με αποδείξεις ζημιώθηκε οικονομικά από μια Χ κατάσταση.

επίδομα θέρμανσης δηλαδή παίρνει αυτός που πληρεί κάποια κριτήρια οικονομικά. δε το παίρνουν όλοι επειδή ξαφνικά το πετρέλαιο ανέβηκε 300%.

και σε αυτή τη περίπτωση επίδομα θα πάρει ο εργαζόμενος που απολύθηκε γιατί επηρεάστηκε η επιχείρηση.

το τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και την αποζημίωση από το κράτος είναι ΑΛΛΟ κομμάτι.

εδώ συζητάμε για τον ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.

Φίλε , μάλλον δε θες να καταλάβεις.

Αυτός που το κράτος

- έκλεισε το μαγαζί αυτού που τον έχει προσλάβει

- από όσο ακούω αυτή τη στιγμή θα θεωρείτε άκυρη η πιθανή απόλυσή του

δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι θα υποχρεούται ο εργοδότης του να τον πληρώνει.

Δηλαδή ένας που έχει ένα κομμωτήριο και έχει 2 υπαλλήλους και του το κλείσει το κράτος για 1 χρόνο ας πούμε και δεν μπορεί να τους απολύσει θεωρείς αυτονόητο ότι θα τον υποχρεώνει το κράτος να τους πληρώνει αυτός που έχει ο κομμητήριο;

.

Επίσης αν και δεν έχει να κάνει τόσο με την ουσία των όσων λες, ακριβώς επειδή ξέρω τη σημαίνει επίδομα ΟΧΙ δε σημαίνει πληρωμή σε αυτόν που έχει ζημειωθεί. Αυτό είναι - όπως πολύ καλά περιέχεται στη λέξη - το concept της "αποζημείωσης". Το επίδομα τέκνου δε το λαμβάνει κάποιος επιδή το παιδί του είναι "ζημιά". 

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

Πολύ σίγουρος μου φαίνεσαι για το εργασιακό καθεστώς ενός αγνώστου που άνοιξε ένα θέμα.

Εγώ δε κοροϊδεύω πάντως. Λέω τι σημαίνει επίδομα. Αν η μισθοδοσία του μπει κανονικά στο τέλος του μήνα πως πλήτετται αυτός ο εργαζόμενος; Ίσα ίσα θα γλιτώσει και έξοδα μετακίνησης και θα πληρωθεί για να κάθεται αυτές τις ημέρες σπίτι του.

το τι ενίσχυση θα πάρει η ΙΔΙΑ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ από το κράτος αν πλήτεται είναι ΑΛΛΟ ΚΑΠΕΛΟ και εμείς εξετάζουμε το ερώτημα του εργαζόμενου.

Άσε λοιπόν τα σχόλια εντυπωσιασμού στο αν κοροϊδεύομαστε.

Ο εργαζόμενος εφόσον δεν αλλάζει η σύμβασή του ΔΕΝ πλήτεται. Πλήτεται μόνο η επιχείρηση και το τι θα κάνει ο εργοδότης-ιδιοκτήτης δεν εξετάζεται σε αυτό το ποστ.

Αληθεια τωρα περιμενεις οι καφετεριες να πληρωσουν τους σερβιτορους ενω ειναι κλειστα τα τραπεζοκαθισματα?

Ουτε σε ταινια επιστημονικης φαντασιας γινοντε αυτα

Η επιχειρηση θα παρει 800ευρω επιδομα

Τελος παντων εμενα μου φαινεται οτι ειναι ξεκαθαρο οτι θα τα παρει

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

φυσικά και το τοπίο είναι θολό.

το σίγουρο είναι όμως οτι τα επιδόματα δίνονται σε εκείνον που με αποδείξεις ζημιώθηκε οικονομικά από μια Χ κατάσταση.

επίδομα θέρμανσης δηλαδή παίρνει αυτός που πληρεί κάποια κριτήρια οικονομικά. δε το παίρνουν όλοι επειδή ξαφνικά το πετρέλαιο ανέβηκε 300%.

και σε αυτή τη περίπτωση επίδομα θα πάρει ο εργαζόμενος που απολύθηκε γιατί επηρεάστηκε η επιχείρηση.

το τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και την αποζημίωση από το κράτος είναι ΑΛΛΟ κομμάτι.

εδώ συζητάμε για τον ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.

εισαι λαθος ενημερωμενος ή δεν ξερεις να διαβαζεις.

σχεδον απαγορευονται οι απολυσεις.

το επιδομα - βοηθημα θα δωθει σε οσες επιχειρησεις κατεβασαν ρολλα αναγκαστηκα.

-

προσωπικη εκτιμηση ο TS δε θα παρει τιποτα γιατι η επιχειρηση που δουλευε, συνεχιζει.

Δημοσ.

Πόσες μέρες μέχρι να σκάσει το πρώτο "Ο εργοδότης μου ζήτησε στο χέρι τα λεφτα που μας έδωσε η κυβέρνηση"?

Φιλε Op νομιζω οτι δεν το δικαιούσαι εφόσον δεν έκλεισε το μαγαζι. Ουσιαστικά πρεπει να σε πληρωσει ο εργοδότης σου αλλα και αυτο με την κινηση του μαγαζιού δεν ξέρω κατα πόσον ειναι εφικτό. Καλό θα ήταν να μιλήσετε οσοι ειστε στο μαγαζι και δεν δουλευετε να είστε ετοιμοι για παν ενδεχόμενο.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mclein² είπε

εισαι λαθος ενημερωμενος ή δεν ξερεις να διαβαζεις.

σχεδον απαγορευονται οι απολυσεις.

το επιδομα - βοηθημα θα δωθει σε οσες επιχειρησεις κατεβασαν ρολλα αναγκαστηκα.

-

προσωπικη εκτιμηση ο TS δε θα παρει τιποτα γιατι η επιχειρηση που δουλευε, συνεχιζει.

Το "επίδομα" αυτό θα το πάρει η επιχείρηση και θα το δίνει στον εργαζόμενο αντί μισθού ή απλά θα είναι ένα βοήθημα.

Δηλαδή αν ένα μαγαζί έχει έναν υπάλληλο που δεν μπορεί να απολύσει με 1500 ευρώ και του δώσει το κράτος 500 θα πρεπει να δίνει 1000 ευρώ μέχρι να πτωχευσει ή να λείξει το όλο πρόβλημα (whatever comes first που λένε) ? 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Φίλε , μάλλον δε θες να καταλάβεις.

Αυτός που το κράτος

- έκλεισε το μαγαζί αυτού που τον έχει προσλάβει

- από όσο ακούω αυτή τη στιγμή θα θεωρείτε άκυρη η πιθανή απόλυσή του

δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι θα υποχρεούται ο εργοδότης του να τον πληρώνει.

Δηλαδή ένας που έχει ένα κομμωτήριο και έχει 2 υπαλλήλους και του το κλείσει το κράτος για 1 χρόνο ας πούμε και δεν μπορεί να τους απολύσει θεωρείς αυτονόητο ότι θα τον υποχρεώνει το κράτος να τους πληρώνει αυτός που έχει ο κομμητήριο;

Μια χαρά έχω καταλάβει και δεν διαφωνούμε σε κάτι.

Απλά επιμένεις και συ και το άλλο παλικάρι ποιο πάνω οτι το παρόν νήμα είναι για το επίδομα σε έναν εργαζόμενο

ρωτάει λοιπόν ο εργαζόμενος.

"παιδιά.....δεν απολύθηκα,....δεν παραιτήθηκα......απλά ο υπεύθυνος μου είπε να αράξω σπίτι μέχρι να κατασταλάξει το τι θα γίνει. παίρνω τα 800ευρώ"

απαντάω λοιπόν.

αυτό που ανακοινώθηκε είναι για να καλυφθεί ΟΠΟΙΟΣ ζημιωθεί οικονομικά από την κατάσταση.

ΑΝ ο εργοδότης λόγω κλεισίματος ΑΔΥΝΑΤΕΙ να πληρώσει τον  άλλο μήνα....το κράτος θα δώσει το επίδομα στην επιχείρηση για να ΠΛΗΡΩΣΕΙ το μισθό του εργαζόμενου.

μου φαίνεται οτι γράφετε σαν να μην ξέρετε τι ισχύει στα εργασιακά.

ξαναλέω.....

το πως θα βρει τη λύση ο ιδιοκτήτης με το κράτος είναι ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

• Confused 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

Πόσες μέρες μέχρι να σκάσει το πρώτο "Ο εργοδότης μου ζήτησε στο χέρι τα λεφτα που μας έδωσε η κυβέρνηση"?

Φιλε Op νομιζω οτι δεν το δικαιούσαι εφόσον δεν έκλεισε το μαγαζι. Ουσιαστικά πρεπει να σε πληρωσει ο εργοδότης σου αλλα και αυτο με την κινηση του μαγαζιού δεν ξέρω κατα πόσον ειναι εφικτό. Καλό θα ήταν να μιλήσετε οσοι ειστε στο μαγαζι και δεν δουλευετε να είστε ετοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Το όλο ζήτημα είναι πολύ τεχνικό πιστεύω. Ενδέχεται να έχει να κάνει πχ με τη δήλωση της ειδικότητας κάποιου στην ΑΠΔ ή κάπου αλλού πχ.

Θεωρώ λογικό (αλλά από την άλλη στην Ελλάδα είμαστε) να μπορεί ένα μαγαζί να ζητήσει το επίδομα αυτό για κάποιος ειδικότητες που "απαγορευεται να δουλέψουν αλλά όχι για όλους, ανάλογα με το πως είχαν δηλωθεί.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Το όλο ζήτημα είναι πολύ τεχνικό πιστεύω. Ενδέχεται να έχει να κάνει πχ με τη δήλωση της ειδικότητας κάποιου στην ΑΠΔ ή κάπου αλλού πχ.

Θεωρώ λογικό (αλλά από την άλλη στην Ελλάδα είμαστε) να μπορεί ένα μαγαζί να ζητήσει το επίδομα αυτό για κάποιος ειδικότητες που "απαγορευεται να δουλέψουν αλλά όχι για όλους, ανάλογα με το πως είχαν δηλωθεί.

σωστό. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγω. Ο κλάδος έκλεισε με εντολή της κυβέρνησης αλλα εγω εργάζομαι στα κεντρικά της εταιρίας σαν υπάλληλος γραφείου. Θεωρητικά δεν με έκλεισε εμένα αλλα ειμαι σπίτι μου και η επιχειρηση δεν εχει λογο να δουλευει εφοσον δεν εχει ουτε ενα κατάστημα ανοιχτό. Υποθέτω παιρνω επιδομα αλλα δεν ειναι και σίγουρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Απλά επιμένεις και συ και το άλλο παλικάρι ποιο πάνω οτι το παρόν νήμα είναι για το επίδομα σε έναν εργαζόμενο

"παιδιά.....δεν απολύθηκα,....δεν παραιτήθηκα......απλά ο υπεύθυνος μου είπε να αράξω σπίτι μέχρι να κατασταλάξει το τι θα γίνει. παίρνω τα 800ευρώ"

απαντάω λοιπόν.

αυτό που ανακοινώθηκε είναι για να καλυφθεί ΟΠΟΙΟΣ ζημιωθεί οικονομικά από την κατάσταση.

ΑΝ ο εργοδότης λόγω κλεισίματος ΑΔΥΝΑΤΕΙ να πληρώσει τον  άλλο μήνα....το κράτος θα δώσει το επίδομα στην επιχείρηση για να ΠΛΗΡΩΣΕΙ το μισθό του εργαζόμενου.

ξαναλέω.....

Τι σημαίνει "αδυνατεί" να μην λειτουργεί ή αν έχει να μην έχει πχ λεφτά από προηγούμενους μήνες που θα τα έδεινε άλλους λογους πχ για για να αγοράσει εξοπλισμό, υλικά ή να τα δώσει μέρισμα.

Αν το "αδυνατεί" είναι "δεν έχει σουσιαστικά στη διαθεσή του τον υπάλληλο" λέμε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα.

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

σωστό. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγω. Ο κλάδος έκλεισε με εντολή της κυβέρνησης αλλα εγω εργάζομαι στα κεντρικά της εταιρίας σαν υπάλληλος γραφείου. Θεωρητικά δεν με έκλεισε εμένα αλλα ειμαι σπίτι μου και η επιχειρηση δεν εχει λογο να δουλευει εφοσον δεν εχει ουτε ενα κατάστημα ανοιχτό. Υποθέτω παιρνω επιδομα αλλα δεν ειναι και σίγουρο. 

Εγώ πάλι πολύ θα αμφέβαλλα για αυτό όχι για τίποτα άλλο γιατί αν ακουσα καλά είπε κάποιος στη τηλεόραση ότι προυπολογίζονται 400m για όλα αυτά που δε φτάνουν ούτε για ζήτω αν απλωθεί γενικά και πέσουν και όλοι να κάνουν και καμια κομπινούλα γύρω-γύρω (και θα είναι πολλοί θεωρώ).

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι σημαίνει "αδυνατεί" να μην λειτουργεί ή αν έχει να μην έχει πχ λεφτά από προηγούμενους μήνες που θα τα έδεινε άλλους λογους πχ για για να αγοράσει εξοπλισμό, υλικά ή να τα δώσει μέρισμα.

Αν το "αδυνατεί" είναι "δεν έχει σουσιαστικά στη διαθεσή του τον υπάλληλο" λέμε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα.

να το πω απλά και περιεκτικά σε μια πρόταση

αν η αδυναμία είναι του ιδιοκτήτη το επίδομα πάει στον ιδιοκτήτη για να εξυπηρετήσει την μισθοδοσία του υπαλλήλου, αν η αδυναμία είναι του εργαζόμενου λόγω απόλυσης (που προς το παρόν απαγορεύεται με ΠΝΠ) τότε το επίδομα θα μεταφερθεί απευθείας στον εργαζόμενο.

στη περίπτωση που εξετάζουμε τον TS.....δεν υπάρχει απόλυση, δεν υπάρχει παραίτηση......άρα η μπάλα είναι στα χέρια του ιδιοκτήτη το τι θα κάνει με το κράτος ώστε να μεταφέρει το 800άρι στον εργαζόμενο και να μην βαρύνει τη δικιά του πλάτη.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DrLo είπε

Εγώ πάλι πολύ θα αμφέβαλλα για αυτό όχι για τίποτα άλλο γιατί αν ακουσα καλά είπε κάποιος στη τηλεόραση ότι προυπολογίζονται 400m για όλα αυτά που δε φτάνουν ούτε για ζήτω αν απλωθεί γενικά και πέσουν και όλοι να κάνουν και καμια κομπινούλα γύρω-γύρω (και θα είναι πολλοί θεωρώ).

Άκουσα πχ το εξαιρετικά σκαναλώδες πχ ότι θα πληρωθεί ποσοστό των ενοικίων ενός μαγαζιού που είναι κλειστού (40 ή 60% ... έχει καταλαβει κανείς πόσα λεφτά είναι αυτά;;;). Δηλαδή έχεις 2 μαγαζιά, το ένα σε ιδιόκτητο χώρο το άλλο σε ενοικιαζέμενο. Τις αποσβέσεις του 1ου για τα πάγιά του θα τις πληρώσει το κράτος ????

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

απαντάω λοιπόν.

ξαναλέω.....

Ετσι οπως το λες δε θα το παρει κανεις

H πωλητρια του MALL  το δικαιουται ? Δεν απολυθηκε, δεν παραιτηθηκε, το κρατος εκλεισε την επιχειρηση που δουλευει

500.000 αφορα το μετρο 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ρε παίδες ειλικρινά....

ξέρετε τι σημαίνει η λέξη επίδομα και όταν ανακοινώνεται ένα έκτακτο για ποιό λόγο δίνεται;

είναι η αποζημίωση από έναν φορέα όταν πλήτεσαι οικονομικά. Αν δεν παραιτηθείς ή απολυθείς και η μισθοδοσία σου μπει κανονικά στο τέλος του μήνα ΓΙΑΤΙ να σου δώσει αυτά τα 800ευρώ;

κάποια στιγμή πρέπει να μάθετε να διαβάζετε ειδήσεις - δελτία τύπου - ανακοινώσεις  - νόμους - φεκ - κτλ.. έχουμε 2020

δεν ξέρετε από την μια να διαβάζετε μια είδηση

και ταυτόχρονα παραπληροφορείτε τους υπολοίπους συνομιλητές σας χωρίς να γνωρίζετε τι διαβάζετε.

το επίδομα των 800 ευρώ αφορά τους εργαζόμενους που σταμάτησαν να δουλεύουν (οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων είναι αναρτημένοι) επίσης επίδομα 800 ευρώ θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοί με μπλοκάκι

αντιθέτως απαγορεύεται κάθε απόλυση

περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ https://www.iefimerida.gr/oikonomia/koronoios-metra-epiheiriseis-ergazemenoi-noikokyria-800-eyro-gia-toys-ergazomenoys

σίγουρα υπάρχουν και αλλού δημοσιευμένες πιο αναλυτικά

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.

Πολλα τα κενα/ερωτηματα απ οτι βλεπω τελικα στο ολο συστημα. Θα μιλησω αργοτερα με τον υπευθυνο και μολις μαθω, θα ενημερωσω κι εδω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...