Μάκαρος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Παιδια καλησπερα. Δουλεω σε μεγαλο φουρνο-καφετερια ως σερβιτορος. Αυτη την περιοδο εχω σταματησει εξαιτιας του ιου διοτι τα καταστηματα με τραπεζοκαθισματα επρεπε να κλεισουν. Να τονισω οτι το καταστημα λειτουργει κανονικα ως φουρνος και καφε ως take away. Δικαιουμαι το επιδομα ?
greekfragma Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Το εργασιακό σου καθεστώς αυτή τη στιγμή ποιο είναι; Παραιτήθηκες; Απολύθηκες; Συνεχίζεις κανονικά από τον εργοδότη σου και σου έδωσε τις ημέρες ως άδεια;
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν είσαι μόνιμος, πρέπει να σε πληρώσει κανονικά ο εργοδότης εκτός αν σε απολύσει. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από aizensama24
Μάκαρος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Ουτε εχω παραιτηθει, ουτε απολυθηκα (απ οτι ειδα, δεν μπορουν να σε απολυσουν κιολας λογω της ολης καταστασης). Ημερες αδειας δεν ειχα γτ ξεκινησα δουλεια τελος Γεναρη. Απλως το κομματι του καταστηματος με τα τραπεζοκαθισματα εκλεισε λογω εντολης της κυβερνησης.
greekfragma Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Μάκαρος είπε Ουτε εχω παραιτηθει, ουτε απολυθηκα (απ οτι ειδα, δεν μπορουν να σε απολυσουν κιολας λογω της ολης καταστασης). Ημερες αδειας δεν ειχα γτ ξεκινησα δουλεια τελος Γεναρη. Απλως το κομματι του καταστηματος με τα τραπεζοκαθισματα εκλεισε λογω εντολης της κυβερνησης. Στην ουσία δηλαδή απλά ο εργοδότης σου στο μιλητό σου είπε τράβα άραξε σπίτι μέχρι νεωτέρας; αν ναι. αρκετά τίμια κίνηση.
zenwalk23 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Αρκετα τιμια, αν τον πληρωσει τελος του μηνα. 7
Μάκαρος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε Στην ουσία δηλαδή απλά ο εργοδότης σου στο μιλητό σου είπε τράβα άραξε σπίτι μέχρι νεωτέρας; αν ναι. αρκετά τίμια κίνηση. Ακριβως. Σε ολους τους σερβιτορους που ειμαστε εκει. Ο υπευθυνος μας ειπε οτι θα το βλεπουμε μερα-μερα με το τι θα γινει. Αλλα δεν βλεπω οτι θα ξαναπιασουμε συντομα. Κι η ερωτηση μου ειναι, στην περιπτωση αυτη, που ναι μεν εμεις σταματησαμε, αλλα το καταστημα δεν εχει κλεισει εντελως, δικαιουμαι το επιδομα ?
greekfragma Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Ακριβως. Σε ολους τους σερβιτορους που ειμαστε εκει. Ο υπευθυνος μας ειπε οτι θα το βλεπουμε μερα-μερα με το τι θα γινει. Αλλα δεν βλεπω οτι θα ξαναπιασουμε συντομα. Κι η ερωτηση μου ειναι, στην περιπτωση αυτη, που ναι μεν εμεις σταματησαμε, αλλα το καταστημα δεν εχει κλεισει εντελως, δικαιουμαι το επιδομα ? εφόσον η σύμβαση εργασίας σου συνεχίζεται όχι. το επίδομα είναι για όσους απολυθούν μετά τη σημερινή ημερομηνία. αν εσύ έχεις μισθοδοσία κανονικά γιατί να σου δώσει επίδομα; 2 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Αρκετα τιμια, αν τον πληρωσει τελος του μηνα. μα αν δεν παραιτήθηκε ή δεν απολύθηκε γιατί να μην τον πληρώσει τέλος του μήνα; Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από greekfragma
llldoomlll Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Εγω καταλαβαινω οτι θα το παρει, απο στιγμη που εκλεισε δραστηριοτητα/κομματι της επιχειρησης
greekfragma Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, llldoomlll είπε Εγω καταλαβαινω οτι θα το παρει, απο στιγμη που εκλεισε δραστηριοτητα/κομματι της επιχειρησης ρε παίδες ειλικρινά.... ξέρετε τι σημαίνει η λέξη επίδομα και όταν ανακοινώνεται ένα έκτακτο για ποιό λόγο δίνεται; είναι η αποζημίωση από έναν φορέα όταν πλήτεσαι οικονομικά. Αν δεν παραιτηθείς ή απολυθείς και η μισθοδοσία σου μπει κανονικά στο τέλος του μήνα ΓΙΑΤΙ να σου δώσει αυτά τα 800ευρώ; 1
llldoomlll Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, greekfragma είπε ρε παίδες ειλικρινά.... ξέρετε τι σημαίνει η λέξη επίδομα και όταν ανακοινώνεται ένα έκτακτο για ποιό λόγο δίνεται; είναι η αποζημίωση από έναν φορέα όταν πλήτεσαι οικονομικά. Αν δεν παραιτηθείς ή απολυθείς και η μισθοδοσία σου μπει κανονικά στο τέλος του μήνα ΓΙΑΤΙ να σου δώσει αυτά τα 800ευρώ; Οχι πες μας εσυ, Ο ανθρωπος ειναι σε αναγκαστικη αργια ουσιαστικα, αν μπει η μισθοδοσια του να μας πει τον εργοδοτη να παμε και εμεις εκει Κοροιδευομαστε μου φαινεται 2
DrLo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, greekfragma είπε εφόσον η σύμβαση εργασίας σου συνεχίζεται όχι. το επίδομα είναι για όσους απολυθούν μετά τη σημερινή ημερομηνία. αν εσύ έχεις μισθοδοσία κανονικά γιατί να σου δώσει επίδομα; Εγώ ακούγοντας μονο αυτά που λέγονται στις ειδήσεις κλπ (χωρίς να διαβάσω πχ κάνα ΦΕΚ) έχω καταλάβει το ακτιβώς αντίθετο. Αν σε απολύσει δεν θα πάρει η επιχείρηση ενίσχυση αλλά ούτε και εσύ θα πληρωθείς από κάπου. Αν ΔΕ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ αλλά λόγω των αναγκαστικών μέτρων κλήσει η εταιρεία/μαγαζί τότε ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ η επιχείρηση τον υπάλληλο αλλά το κράτος. Όπως λέει και ο ΤΣ δε έχω καταλάβει τι συμβαίνει όταν μια εταιρεία/μαγαζί δεν έχει κλείσει όλη αλλά πχ ένα τμήμα μόνο της. Δηλαδή μια πιστσαρία έχει κλείσει το σερβίρισμα σε τραπέζια αλλά συνεχίζει το take-away ή ένα εμπορικό κατάστημα είναι κλειστό αλλά λειτουργεί το e-shop του (ακόμα πιο δύσκολη απάντηση όταν το προσωπικό των 2 είναι διαφορετικό πχ το praktiker έχει από όσο ξεχωριστό προσωπικό στα καταστήματα του και στο e-shop, δηλαδή το e-shop είναι ξεχωριστό κατάστημα με δική του χώρο, αποθήκη, προσωπικό κλπ) ... ποιοί πιάνονται μέσα; Βασικά θα είναι σίγουρα εξαιρετικά περίπλοκη η όλη αντιμετώπιση ενός δαιδαλώδους συστήματος περιπτώσεων-υποπεριπτώσεων που πολύ αμφιβάλω κατά πόσο θα ξέρει κανείς 100% τι παίζει. Εδώ το κράτος δε ξάρει που δουλεύουν και τι κάνουν οι δικοί του υπάλληλοι, ξαφνικά θα πρέπει να αχοληθεί με το αν ο Μήτσος στην Pizza Tade , είναι γκαρσόνι ή οδηγός delivery. Και όσο πιο απλωμένα είναι τα μέτρα αυτά, τόσο περισσότερο ισχυρο θα είναι το κίνητρο το κράτος να άρει περιορισμούς. Όπως και οι μα΄σκες και να dettol και τα λεφτά είναι ένα περιορισμένο resource που μπορεί απλά να μη φτάνουν σε τέτοιες καταστάσεις. 7 λεπτά πριν, greekfragma είπε είναι η αποζημίωση από έναν φορέα όταν πλήτεσαι οικονομικά. Αν δεν παραιτηθείς ή απολυθείς και η μισθοδοσία σου μπει κανονικά στο τέλος του μήνα ΓΙΑΤΙ να σου δώσει αυτά τα 800ευρώ; Γιατί μπορεί να μην απολύθείς αλλά να άρει το κράτος την υποχρέωση του εργοδότη σου να σε πληρώνει αν τον έκλεισε αυτό.
greekfragma Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, llldoomlll είπε Οχι πες μας εσυ, Ο ανθρωπος ειναι σε αναγκαστικη αργια ουσιαστικα, αν μπει η μισθοδοσια του να μας πει τον εργοδοτη να παμε και εμεις εκει Κοροιδευομαστε μου φαινεται Πολύ σίγουρος μου φαίνεσαι για το εργασιακό καθεστώς ενός αγνώστου που άνοιξε ένα θέμα. Εγώ δε κοροϊδεύω πάντως. Λέω τι σημαίνει επίδομα. Αν η μισθοδοσία του μπει κανονικά στο τέλος του μήνα πως πλήτετται αυτός ο εργαζόμενος; Ίσα ίσα θα γλιτώσει και έξοδα μετακίνησης και θα πληρωθεί για να κάθεται αυτές τις ημέρες σπίτι του. το τι ενίσχυση θα πάρει η ΙΔΙΑ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ από το κράτος αν πλήτεται είναι ΑΛΛΟ ΚΑΠΕΛΟ και εμείς εξετάζουμε το ερώτημα του εργαζόμενου. Άσε λοιπόν τα σχόλια εντυπωσιασμού στο αν κοροϊδεύομαστε. Ο εργαζόμενος εφόσον δεν αλλάζει η σύμβασή του ΔΕΝ πλήτεται. Πλήτεται μόνο η επιχείρηση και το τι θα κάνει ο εργοδότης-ιδιοκτήτης δεν εξετάζεται σε αυτό το ποστ. 1
akisdom Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 προφανώς είσαι στην κατηγορία που αναφέρει ότι το 60% θα το δώσει ο εργοδότης και το υπόλοιπο είναι από το κρατος. Στην περίπτωση αυτή πληρώνεσαι κανονικά από τον εργοδότη σου και αυτός εισπράττει το ποσό από το κράτος 3
greekfragma Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Εγώ ακούγοντας μονο αυτά που λέγονται στις ειδήσεις κλπ (χωρίς να διαβάσω πχ κάνα ΦΕΚ) έχω καταλάβει το ακτιβώς αντίθετο. Αν σε απολύσει δεν θα πάρει η επιχείρηση ενίσχυση αλλά ούτε και εσύ θα πληρωθείς από κάπου. Αν ΔΕ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ αλλά λόγω των αναγκαστικών μέτρων κλήσει η εταιρεία/μαγαζί τότε ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ η επιχείρηση τον υπάλληλο αλλά το κράτος. Όπως λέει και ο ΤΣ δε έχω καταλάβει τι συμβαίνει όταν μια εταιρεία/μαγαζί δεν έχει κλείσει όλη αλλά πχ ένα τμήμα μόνο της. Δηλαδή μια πιστσαρία έχει κλείσει το σερβίρισμα σε τραπέζια αλλά συνεχίζει το take-away ή ένα εμπορικό κατάστημα είναι κλειστό αλλά λειτουργεί το e-shop του (ακόμα πιο δύσκολη απάντηση όταν το προσωπικό των 2 είναι διαφορετικό πχ το praktiker έχει από όσο ξεχωριστό προσωπικό στα καταστήματα του και στο e-shop, δηλαδή το e-shop είναι ξεχωριστό κατάστημα με δική του χώρο, αποθήκη, προσωπικό κλπ) ... ποιοί πιάνονται μέσα; Βασικά θα είναι σίγουρα εξαιρετικά περίπλοκη η όλη αντιμετώπιση ενός δαιδαλώδους συστήματος περιπτώσεων-υποπεριπτώσεων που πολύ αμφιβάλω κατά πόσο θα ξέρει κανείς 100% τι παίζει. Εδώ το κράτος δε ξάρει που δουλεύουν και τι κάνουν οι δικοί του υπάλληλοι, ξαφνικά θα πρέπει να αχοληθεί με το αν ο Μήτσος στην Pizza Tade , είναι γκαρσόνι ή οδηγός delivery. Και όσο πιο απλωμένα είναι τα μέτρα αυτά, τόσο περισσότερο ισχυρο θα είναι το κίνητρο το κράτος να άρει περιορισμούς. Όπως και οι μα΄σκες και να dettol και τα λεφτά είναι ένα περιορισμένο resource που μπορεί απλά να μη φτάνουν σε τέτοιες καταστάσεις. Γιατί μπορεί να μην απολύθείς αλλά να άρει το κράτος την υποχρέωση του εργοδότη σου να σε πληρώνει αν τον έκλεισε αυτό. φυσικά και το τοπίο είναι θολό. το σίγουρο είναι όμως οτι τα επιδόματα δίνονται σε εκείνον που με αποδείξεις ζημιώθηκε οικονομικά από μια Χ κατάσταση. επίδομα θέρμανσης δηλαδή παίρνει αυτός που πληρεί κάποια κριτήρια οικονομικά. δε το παίρνουν όλοι επειδή ξαφνικά το πετρέλαιο ανέβηκε 300%. και σε αυτή τη περίπτωση επίδομα θα πάρει ο εργαζόμενος που απολύθηκε γιατί επηρεάστηκε η επιχείρηση. το τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και την αποζημίωση από το κράτος είναι ΑΛΛΟ κομμάτι. εδώ συζητάμε για τον ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις