MINDER Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα λεφτά περιορισμένα και πρέπει να πάρω την πιο συμφέρουσα απόφαση για το είδος της αναβάθμισης. Ο υπολογιστής έχει cpu I7 2600K Μητρική asus p8z68-v/pro gen3 Κάρτα γραφικών HD 6970 2GB Μνήμη 16gb ( πρόσφατα πρόσθεσα τα 8 από τα 16 ) Σκληρό 500gb ssd καινούργιος και αυτός για το σύστημα + 2tb μηχανικό. Μόνιτορ DELL U2410F ( 1920 X 1200 ) Κουτί έχω το corsair 650D και στον επεξεργαστή ψύκτρα noctua d14 τα οποία μάλλον θα χρησιμοποιήσω και σε νέο σύστημα εάν πάρω. Υπάρχουν 2 προοπτικές όσον αφορά την αναβάθμιση. Επιλογή 1 AMD Ryzen 5 3600 MSI B450 TOMAHAWK MAX Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3200MHz Σε αυτή την περίπτωση θα βάλω στο νέο σύστημα την HD 6970 από το υπάρχον σύστημα. Επιλογή 2 Να κρατήσω το υπάρχον σύστημα και να αλλάξω την κάρτα γραφικών με μια νέα πολύ καλύτερη σε επιδόσεις που να μπορώ να την χρησιμοποιήσω αργότερα αν αναβαθμίσω και τα υπόλοιπα που αναφέρω παραπάνω. Οπότε υπάρχουν 2 ερωτήματα. Το ένα ποια είναι η καταλληλότερη αναβάθμιση από τις δύο Αν είναι καλύτερο να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών ποιες είναι οι επιλογές που πρέπει να κοιτάξω με κριτήριο και το μόνιτορ που έχω. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από MINDER
leros2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αμα δεν ξέρουμε τι θες να κάνεις με το pc, πως να διαλέξουμε τη κουρτίνα 1 ή 2 ? Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από leros2004 1
MINDER Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, leros2004 είπε Αμα δεν ξέρουμε τι θες να κάνεις με το pc, πως να διαλέξουμε τη κουρτίνα 1 ή 2 ? Λίγο από όλα. Χρησιμοποιώ και προγράμματα όπως το VMware Workstation παίζω και κάνα παιχνίδι του στυλ ETS2
leros2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, MINDER είπε Λίγο από όλα. Χρησιμοποιώ και προγράμματα όπως το VMware Workstation παίζω και κάνα παιχνίδι του στυλ ETS2 Με την 6970 είναι δύσκολα τα πράγματα για gaming..... Τσάμπα θα πάει το νέο setup. Απο την άλλη το VMware θέλει ram (που έχεις ήδη) και cores. Οπότε μάλλον σου ταιριάζει περισσότερο ο 2700 στα 150€. Προσωπικά δεν θα αγόραζα τίποτα μεχρι να μπορώ να αγοράσω και τις 2 κουρτίνες μαζί... Όμως αν έπρεπε να διαλεξω κάτι εδώ και τώρα, θα αγόραζα πρώτα κάρτα
MINDER Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Εντάξει το VMW το χρησιμοποιώ σε ειδικές περιπτώσεις. Πιο πολύ με ενδιαφέρει για το παιχνίδι ETS2 παρά για αυτό. Σαν επεξεργαστή έχω κατασταλάξει στον 3600 Στην κάρτα γραφικών το θέμα είναι ποιες είναι πιο κατάλληλες για το μόνιτορ και την ανάλυση που έχω.
koolisk6 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 το κρατάς μέχρι να πεθάνει το σύστημα σου και βάζεις μονο μια κάρτα γραφικών, αυτό είναι το πιο σωστό αμα έχεις περιορισμό στα χρήματα, αλλιώς άμα βγαίνεις πούλα τα κ πήγαινε σε am4 2
MINDER Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, koolisk6 είπε το κρατάς μέχρι να πεθάνει το σύστημα σου και βάζεις μονο μια κάρτα γραφικών, αυτό είναι το πιο σωστό αμα έχεις περιορισμό στα χρήματα, αλλιώς άμα βγαίνεις πούλα τα κ πήγαινε σε am4 Πρώτα θα πεθάνουμε εμείς και μετά αυτό το σύστημα. Τα πιο πολλά χρόνια του είχα αφαιρέσει και την κάρτα γραφικών και λειτουργούσε με τα γραφικά του 2600Κ για να μην καίει τσάμπα ρεύμα αφού δεν έπαιζα παιχνίδια αλλά τον τελευταίο χρόνο την έβαλα. Πριν κάνα μήνα έβαλα αυτό το ETS2 το παιχνίδι αλλά και ότι άλλο βάλω θα ζορίζεται η κάρτα είναι παλαιά πλέον σε επιδόσεις σε σχέση με τις σημερινές έχει φάει τα ψωμιά της. Το θέμα είναι τι κάρτα γραφικών να κτυπήσω με την οθόνη που έχω. Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να ψάξω γιατί υπάρχει και θέμα να υποστηρίζει τις σύνχρονες κάρτες και το bios της μητρικής γιατί υπάρχει θέμα σοβαρό και εκεί. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από MINDER
koolisk6 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1060-1650 super-1660 super-rx570-rx580 δεν έχει νόημα να πας σε πιο δυνατή θα χεις bottleneck
leros2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MINDER είπε Εντάξει το VMW το χρησιμοποιώ σε ειδικές περιπτώσεις. Πιο πολύ με ενδιαφέρει για το παιχνίδι ETS2 παρά για αυτό. Σαν επεξεργαστή έχω κατασταλάξει στον 3600 Στην κάρτα γραφικών το θέμα είναι ποιες είναι πιο κατάλληλες για το μόνιτορ και την ανάλυση που έχω. Το ETS2 δεν έχει τρελές απαιτήσεις, αν παίζεις τέτοιου επιπέδου παιχνίδια μια 1660 super σου κάνει, αλλιώς θες 2060..... Και το cpu μια απο τα ίδια, για το ETS2 φτάνει και περισσεύει ο 2600k που έχεις τώρα. Το cpu εξαρτάται και απο τη κάρτα γραφικών που σκοπεύεις να αγοράσεις, Γενικά με κάρτες επιπέδου 2070 ο 3600 θα ψιλοκλώθεται,. Ειδικά με 60hz monitor, σου κάνει και ένας 2600/1600AF ... Δεν έχεις αναφέρει τι ποσό έχεις διαθέσιμο μήπως χωράνε όλα στο προυπολογισμό σου. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από leros2004
MINDER Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, leros2004 είπε Το ETS2 δεν έχει τρελές απαιτήσεις, αν παίζεις τέτοιου επιπέδου παιχνίδια μια 1660 super σου κάνει, αλλιώς θες 2060..... Και το cpu μια απο τα ίδια, για το ETS2 φτάνει και περισσεύει ο 2600k που έχεις τώρα. Το cpu εξαρτάται και απο τη κάρτα γραφικών που σκοπεύεις να αγοράσεις, Γενικά με κάρτες επιπέδου 2070 ο 3600 θα ψιλοκλώθεται,. Ειδικά με 60hz monitor, σου κάνει και ένας 2600/1600AF ... Δεν έχεις αναφέρει τι ποσό έχεις διαθέσιμο μήπως χωράνε όλα στο προυπολογισμό σου. Όταν φτιάχνω ένα σύστημα το φτιάχνω για να κρατήσει αρκετά χρόνια όπως αυτό που έφτιαξα και το είχα άνετα σχεδόν μια δεκαετία. Για λεφτά υπολόγιζα να αντικαταστήσω mobo cpu memory και θα μου κόστιζε κάπου στα 370€ Μετά σκέφτηκα την εναλλακτική να αγοράσω με αυτά τα λεφτά μια καλή κάρτα γραφικών και αργότερα αν πάνε καλά τα πράγματα να πάρω και τα παραπάνω. Όμως υπάρχει από ότι βλέπω θέμα επειδή η κάρτα γραφικών θα είναι πολύ πιο δυνατή από τον υπάρχον επεξεργαστή και από την άλλη ψάχνοντας διαβάζω για πολλές κάρτες που πήραν διάφοροι που έχουν την μητρική και δεν τους παίζουν εξαιτίας ότι δεν υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στο bios για να τις υποστηρίζει. Αν πάρω μια κάρτα μικρή κατηγορία για να υπάρχει ισορροπία με τον 2600Κ ίσως μου κακοφαίνεται αργότερα εάν αναβαθμίσω το υπόλοιπο σύστημα. Η σκέψη μου ήταν να αναβαθμίσω την τριπλέτα και μετά αργότερα να βάλω μια κάρτα γραφικών πχ MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB Gaming X και στο ενδιάμεσο διάστημα να χρησιμοποιήσω αυτή που έχω.
leros2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, MINDER είπε Όταν φτιάχνω ένα σύστημα το φτιάχνω για να κρατήσει αρκετά χρόνια όπως αυτό που έφτιαξα και το είχα άνετα σχεδόν μια δεκαετία. Για λεφτά υπολόγιζα να αντικαταστήσω mobo cpu memory και θα μου κόστιζε κάπου στα 370€ Μετά σκέφτηκα την εναλλακτική να αγοράσω με αυτά τα λεφτά μια καλή κάρτα γραφικών και αργότερα αν πάνε καλά τα πράγματα να πάρω και τα παραπάνω. Όμως υπάρχει από ότι βλέπω θέμα επειδή η κάρτα γραφικών θα είναι πολύ πιο δυνατή από τον υπάρχον επεξεργαστή και από την άλλη ψάχνοντας διαβάζω για πολλές κάρτες που πήραν διάφοροι που έχουν την μητρική και δεν τους παίζουν εξαιτίας ότι δεν υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στο bios για να τις υποστηρίζει. Αν πάρω μια κάρτα μικρή κατηγορία για να υπάρχει ισορροπία με τον 2600Κ ίσως μου κακοφαίνεται αργότερα εάν αναβαθμίσω το υπόλοιπο σύστημα. Η σκέψη μου ήταν να αναβαθμίσω την τριπλέτα και μετά αργότερα να βάλω μια κάρτα γραφικών πχ MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB Gaming X και στο ενδιάμεσο διάστημα να χρησιμοποιήσω αυτή που έχω. Aυτό ίσχυε μέχρι την εμφάνιση των ryzen, μέχρι τότε είχαμε κάθε χρόνο τα ίδια cpu, έπαιρνες μαξ 4 cores/8 threats, με μικρές βελτιώσεις στις επιδόσεις σε κάθε νέα σειρά.... Έτσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι με περισσότερο από όλους την μαμά Intel που απλά εισέπραττε με τα ίδια και τα ίδια. Πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει και ειδικά στο gaming, που κουμάντο κάνουν οι κονσόλες και βάζουν δύσκολα στα Pc γιατί τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια τους, είναι απλά κακογραμμένα ports από τις κονσόλες. Στα δικά σου τώρα, 3600 θα χρειαστείς αν έχεις βλέψεις για 144hz gaming με κάρτες 600+ €, για όλα τα υπόλοιπα όταν δεν θα σου φτάνει ο 1600AF/2600 δεν θα είναι αρκετός και ο 3600. Φυσικά ο 3600 ειναι σούπερ cpu.. Nα αναβαθμίσεις πρώτα την τριπλέτα , ουσιαστικά θα έχεις μηδέν βελτίωση, Αν πάρεις πρώτα κάρτα day 1 έχεις τεράστια βελτίωση στο gaming.... ακόμα και με τον 2600 που έχεις τώρα. Έχω ένα αντίστοιχο setup με ένα xeon 3440 που είναι 4cores/8threats και την rx580 την πήγαινε τραίνο Oι κάρτες που αξίζουν τα λεφτά τους: rx570 -> 1650 super/rx580 -> 1660 super - 2060/5600xt -> 2060 super -> 5700xt. Πχ η 1660ti που γράφεις, κοστίζει περισσότερο απο μια 5600xt και όσο η 2060 και ειναι χειρότερη και απο τις 2 Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από leros2004 1
MINDER Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 32 λεπτά πριν, leros2004 είπε Aυτό ίσχυε μέχρι την εμφάνιση των ryzen, μέχρι τότε είχαμε κάθε χρόνο τα ίδια cpu, έπαιρνες μαξ 4 cores/8 threats, με μικρές βελτιώσεις στις επιδόσεις σε κάθε νέα σειρά.... Έτσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι με περισσότερο από όλους την μαμά Intel που απλά εισέπραττε με τα ίδια και τα ίδια. Πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει και ειδικά στο gaming, που κουμάντο κάνουν οι κονσόλες και βάζουν δύσκολα στα Pc γιατί τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια τους, είναι απλά κακογραμμένα ports από τις κονσόλες. Στα δικά σου τώρα, 3600 θα χρειαστείς αν έχεις βλέψεις για 144hz gaming με κάρτες 600+ €, για όλα τα υπόλοιπα όταν δεν θα σου φτάνει ο 1600AF/2600 δεν θα είναι αρκετός και ο 3600. Φυσικά ο 3600 ειναι σούπερ cpu.. Nα αναβαθμίσεις πρώτα την τριπλέτα τώρα ουσιαστικά θα έχεις μηδέν βελτίωση, Αν πάρεις πρώτα κάρτα day 1 έχεις τεράστια βελτίωση στο gaming.... Oι κάρτες που αξίζουν τα λεφτά τους: rx570 -> 1650 super/rx580 -> 1660 super - 2060/5600xt -> 5700xt. Πχ η 1660ti που γράφεις, κοστίζει περισσότερο απο μια 5600xt και όσο η 2060 και ειναι χειρότερη και απο τις 2 Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ ότι εάν πάρω τώρα την κάρτα γραφικών θα δω κατευθείαν διαφορά αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην παίζει στην μητρική μου οπότε το αποτέλεσμα θα είναι αντί για μεγάλη διαφορά να βλέπω μια μαύρη οθόνη. Και όπως ειπώθηκε δεν ταιριάζει και με τον Ι7 2600Κ Τώρα για το ποια κάρτα γραφικών θέλει αρκετό ψάξιμο. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφεις στο θέμα τιμών. Ψάχνω πάντα μια καλή υλοποίηση όχι το πιο φθηνό οπότε ανεβαίνουν οι τιμές στις καλές υλοποιήσεις και από ποιο κατάστημα θα την πάρω. Ίσως περιμένω λίγο ακόμα και για να έχω χρόνο να το ψάξω περισσότερο με την κάρτα γραφικών αλλά και ίσως πέσουν κάπως οι τιμές στο μεταξύ.
leros2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, MINDER είπε Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ ότι εάν πάρω τώρα την κάρτα γραφικών θα δω κατευθείαν διαφορά αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην παίζει στην μητρική μου οπότε το αποτέλεσμα θα είναι αντί για μεγάλη διαφορά να βλέπω μια μαύρη οθόνη. Και όπως ειπώθηκε δεν ταιριάζει και με τον Ι7 2600Κ Τώρα για το ποια κάρτα γραφικών θέλει αρκετό ψάξιμο. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφεις στο θέμα τιμών. Ψάχνω πάντα μια καλή υλοποίηση όχι το πιο φθηνό οπότε ανεβαίνουν οι τιμές στις καλές υλοποιήσεις και από ποιο κατάστημα θα την πάρω. Ίσως περιμένω λίγο ακόμα και για να έχω χρόνο να το ψάξω περισσότερο με την κάρτα γραφικών αλλά και ίσως πέσουν κάπως οι τιμές στο μεταξύ. δύσκολα να μην δουλεύει στη μητρική σου, ειδικά nvidia Κάρτα, οι amd όντως ειναι ποιο επιλεκτικές.... Δεν μίλησε κανείς για φτηνιάρες υλοποιήσεις,... πχ https://www.skroutz.gr/s/21766295/Gigabyte-GeForce-RTX-2060-OC-6G-GV-N2060OC-6GD-rev-1-0.html
MINDER Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, leros2004 είπε δύσκολα να μην δουλεύει στη μητρική σου, ειδικά nvidia Κάρτα, οι amd όντως ειναι ποιο επιλεκτικές.... Δεν μίλησε κανείς για φτηνιάρες υλοποιήσεις,... πχ https://www.skroutz.gr/s/21766295/Gigabyte-GeForce-RTX-2060-OC-6G-GV-N2060OC-6GD-rev-1-0.html Ψάχνοντας βρήκα αυτό. Will an RTX 2060 work with a P8Z68-V GEN3 motherboard? 1 Answer Mark Lane, former Senior Applications Developer at York University (2017-2019) Answered Sep 19 2019 · Author has 1.1k answers and 254.2k answer views It will work but the board only supports second gen intel processors which will severely bottleneck a RTX 2060. Here’s a list of video cards that will work better with a i7 2600K. I would recommend the RX 580 as it is new enough that it can be moved to a new system if you upgrade. Η θεωρία και ότι γράφουν τα χαρτιά όμως διαφέρουν πολλές φορές στην πράξη και πριν αγοράσω κάτι το διασταυρώνω ότι δουλεύει 100% Βρήκα λοιπόν κάποιον που έχει την ίδια μητρική και επεξεργαστή με εμένα και ήθελε να αναβαθμίσει την gpu κάρτα. https://forums.tomshardware.com/threads/need-a-new-gpu-compatible-with-my-cpu-i7-2600k.3444200/ Πήγε από ότι περιγράφει σε κατάστημα και δοκίμασε και την παραπάνω RX 580 χωρίς να μπορέσει να λειτουργήσει στην μητρική αυτή. Και άλλα μοντέλα που δοκίμασε μόνος του απέτυχαν να εκκινήσουν. Δεν έχω καμιά όρεξη να παραγγείλω κάτι και να μην λειτουργεί στην μητρική. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση να πάρω και την τριπλέτα και την gpu τώρα γιατί τα πράγματα είναι στριμόκολα και λόγω του ιού και από τις εργασιακές παρενέργειες που έχει επιφέρει ειδικά εδώ που είμαι και είναι τουριστική περιοχή και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο.
leros2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, MINDER είπε Ψάχνοντας βρήκα αυτό. Will an RTX 2060 work with a P8Z68-V GEN3 motherboard? 1 Answer Mark Lane, former Senior Applications Developer at York University (2017-2019) Answered Sep 19 2019 · Author has 1.1k answers and 254.2k answer views It will work but the board only supports second gen intel processors which will severely bottleneck a RTX 2060. Here’s a list of video cards that will work better with a i7 2600K. I would recommend the RX 580 as it is new enough that it can be moved to a new system if you upgrade. Η θεωρία και ότι γράφουν τα χαρτιά όμως διαφέρουν πολλές φορές στην πράξη και πριν αγοράσω κάτι το διασταυρώνω ότι δουλεύει 100% Βρήκα λοιπόν κάποιον που έχει την ίδια μητρική και επεξεργαστή με εμένα και ήθελε να αναβαθμίσει την gpu κάρτα. https://forums.tomshardware.com/threads/need-a-new-gpu-compatible-with-my-cpu-i7-2600k.3444200/ Πήγε από ότι περιγράφει σε κατάστημα και δοκίμασε και την παραπάνω RX 580 χωρίς να μπορέσει να λειτουργήσει στην μητρική αυτή. Και άλλα μοντέλα που δοκίμασε μόνος του απέτυχαν να εκκινήσουν. Δεν έχω καμιά όρεξη να παραγγείλω κάτι και να μην λειτουργεί στην μητρική. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση να πάρω και την τριπλέτα και την gpu τώρα γιατί τα πράγματα είναι στριμόκολα και λόγω του ιού και από τις εργασιακές παρενέργειες που έχει επιφέρει ειδικά εδώ που είμαι και είναι τουριστική περιοχή και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Συηνεχίζω να πιστεύω ότι δεν θα έχεις θέμα με nvidia καρτα. Aν παρελπίδα δεν δουλέψει κάποια 2060, μη περιμένεις να δουλέψει η 1660
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα