korgan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, gassim είπε Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς κάτι άλλο. Για να μη σε κατασκοπευει η Μιcrosoft και οι υπηρεσιες των Αμερικανων με τις οποιες συνεργαζεται. Καθομαι και ρυθμιζω επιλογες για ποση ωρα στο W10Privacy και παλι τα Windows συνδεονται με servers της Microsoft συνεχως. 1
noobowarrior Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, gassim είπε Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς κάτι άλλο. Είπε οποίος δεν έχει δουλέψει Macos. Για gaming Windows, για όλα τα άλλα Macos. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να χρησιμοποιεί κάνεις κάτι άλλο. 1
eyw Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, Retromaniac said: Λες ότι αν δεν ήταν (σχεδόν) τσάμπα δεν θα είχαν τόσες εγκαταστάσεις. Και σε ρωτάω εγω, το linux που είναι ΤΕΛΕΙΩΣ τσάμπα γιατί είναι ανύπαρκτο στα workstation και consumer products; Βάλε να είχε το linux $200 που λες, ούτε σε 1 δεν θα υπήρχε... στα bold έχω ήδη απαντήσει, εν μέρει. Με τα 'αν' ο καθένας υποθέτει όπως νομίζει. . συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα: win υπάρχουν από τα 80s, καθιερώθηκαν από τα 3.0 και μετά, κάπου το 91-92. Υπήρχε ήδη εγκατεστημένη βάση από απλούς χρήστες. Αν θυμάμαι καλά έπαιζαν από partition MS-DOS. Το linux άρχισε να γίνεται γνωστό κοντά ~2000 και όχι από end users. . Ισως FreeBSD (netBSD, openBSD etc) και linux μπορεί κάποια στιγμή να είναι ο αντικαταστάτης κάποιου μεγάλου % των win σε περίπτωση που η M$ κάνει κάτι με τα win, πχ κάτι παλαβό στο UI ή συνδρομητικά σε στυλ office ή κάτι αλλο πιο μυστήριο. . Εγώ πάντως κάποτε ήμουν και με τα 2 πόδια και το 1 χέρι μέσα στο FreeBSD. Για δουλειές γραφείου, browsing, server κλπ είναι εξίσου καλό αν όχι καλύτερο με τα 10 (γνώμη μου) και δεν χρειάζεται να φοβάσαι ελέγχους, τιμολόγια, licence, activation και λοιπά άλλα Microsoftικά. ok, πολλά προγράμματα (πχ ηλεκτρομηχανολογικών, στατικών, autocad κλπ) τρέχουν μόνον σε win. Για την ώρα. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από eyw 2
Retromaniac Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, eyw είπε στα bold έχω ήδη απαντήσει, εν μέρει. Με τα 'αν' ο καθένας υποθέτει όπως νομίζει. . συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα: win υπάρχουν από τα 80s, καθιερώθηκαν από τα 3.0 και μετά, κάπου το 91-92. Υπήρχε ήδη εγκατεστημένη βάση σε απλούς χρήστες. Αν θυμάμαι καλά έπαιζαν από partition MS-DOS. Το linux άρχισε να γίνεται γνωστό κοντά ~2000 και όχι από end users. . Ισως FreeBSD (netBSD, openBSD etc) και linux μπορεί κάποια στιγμή να είναι ο αντικαταστάτης κάποιου μεγάλου % των win σε περίπτωση που η M$ κάνει κάτι με τα win, πχ κάτι παλαβό στο UI ή συνδρομητικά σε στυλ office ή κάτι αλλο πιο μυστήριο. . Εγώ πάντως κάποτε ήμουν και με τα 2 πόδια και το 1 χέρι μέσα στο FreeBSD. Για δουλειές γραφείου, browsing, server κλπ είναι εξίσου καλό αν όχι καλύτερο με τα 10 (γνώμη μου) και δεν χρειάζεται να φοβάσαι ελέγχους, τιμολόγια, licence, activation και λοιπά άλλα Microsoftικά. ok, πολλά προγράμματα (πχ ηλεκτρομηχανολογικών, στατικών, autocad κλπ) τρέχουν μόνον σε win. Για την ώρα. Συγνώμη, αλλά νόμιζα ότι και εσύ ΑΝ χρησιμοποίησες... Πάντως γιατί τα linux δεν έχουν 1 δις installations αφού ειναι super λειτουργικό και τσάμπα ΕΠΙΣΗΜΑ.... ε; 1 1
eyw Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Retromaniac said: Συγνώμη, αλλά νόμιζα ότι και εσύ ΑΝ χρησιμοποίησες... ... είπα ίσως... . 10 minutes ago, Retromaniac said: ... Πάντως γιατί τα linux δεν έχουν 1 δις installations αφού ειναι super λειτουργικό και τσάμπα ΕΠΙΣΗΜΑ.... ε; πολλοί λόγοι, γινόμαστε βαρετοί εδώ και off-topic. FreeBSD και linux είναι super λειτουργικά και τζάμπα και ευτυχώς που υπάρχουν. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από eyw 1
Retromaniac Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, eyw είπε είπα ίσως... Είπες αν είχε τόσο ίσως τότε κτλ Υποθετικά μίλησες, υποθετικά μίλησα και εγώ και δεν σου άρεσε... 5 λεπτά πριν, eyw είπε πολλοί λόγοι, γινόμαστε βαρετοί εδώ και off-topic. FreeBSD και linux είναι super λειτουργικά και τζάμπα και ευτυχώς που υπάρχουν. Βέβαια, απλά λέμε ότι διαδίδεται σαν τρελό επειδή (υπονοώντας ότι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ) είναι τσάμπα, αλλά στο να δικαιολογήσουμε γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στο linux που όπως λες και ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι και ΕΠΙΣΗΜΑ είναι τσάμπα και δεν έχει να αγχώνεσαι για τίποτα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μένει πίσω (γενικώς και αορίστως) που θα γίνουμε βαρετοί αν τους συζητήσουμε... Κυρίως μάλλον επειδή υπάρχουν τα windows που είναι χάλια αλλά είναι (σχεδόν) τσάμπα.... νταξ, μας έπεισες, πάμε παρακάτω... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από Retromaniac
eyw Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 56 minutes ago, Retromaniac said: Είπες αν είχε τόσο ίσως τότε κτλ Υποθετικά μίλησες, υποθετικά μίλησα και εγώ και δεν σου άρεσε... ναι το ίσως περιείχε ΑΝ. Αυτό διότι δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον ή τι θα είχε γίνει ΑΝ στο παρελθόν (πχ) ο Gary Kildall απαντούσε στην IBM. . 56 minutes ago, Retromaniac said: ... Βέβαια, απλά λέμε ότι διαδίδεται σαν τρελό επειδή (υπονοώντας ότι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ) είναι τσάμπα, ... τέτοια πράγματα δεν είπα. Εχω ήδη απαντήσει, 3ο ποστ από την αρχή. . 56 minutes ago, Retromaniac said: ...υπάρχουν πολλοί λόγοι που μένει πίσω (γενικώς και αορίστως) ... Εχω ήδη απαντήσει, ξαναδιάβασε. . 56 minutes ago, Retromaniac said: ... που θα γίνουμε βαρετοί αν τους συζητήσουμε... θα γίνουμε off-topic. . 56 minutes ago, Retromaniac said: ... ... Κυρίως μάλλον επειδή υπάρχουν τα windows που είναι χάλια αλλά είναι (σχεδόν) τσάμπα.... ή έχεις έτοιμες απαντήσεις ή απαντάς σε πολλούς ταυτόχρονα. Πες που είπα ότι "τα windows που είναι χάλια". ψάξε μόνον σε δικά μου ποστ. . 56 minutes ago, Retromaniac said: ...νταξ, μας έπεισες, πάμε παρακάτω... ...νταξ, σε κατάλαβα, πάμε παρακάτω. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από eyw
zko Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Είπες αν είχε τόσο ίσως τότε κτλ Υποθετικά μίλησες, υποθετικά μίλησα και εγώ και δεν σου άρεσε... Βέβαια, απλά λέμε ότι διαδίδεται σαν τρελό επειδή (υπονοώντας ότι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ) είναι τσάμπα, αλλά στο να δικαιολογήσουμε γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στο linux που όπως λες και ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι και ΕΠΙΣΗΜΑ είναι τσάμπα και δεν έχει να αγχώνεσαι για τίποτα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μένει πίσω (γενικώς και αορίστως) που θα γίνουμε βαρετοί αν τους συζητήσουμε... Κυρίως μάλλον επειδή υπάρχουν τα windows που είναι χάλια αλλά είναι (σχεδόν) τσάμπα.... νταξ, μας έπεισες, πάμε παρακάτω... ....αφήστε τα linux στην ησυχία τους καλύτερα.....αν τα χρησιμοποιούν όλοι θα έχουμε προβλήματα , καλά είναι έτσι και όπως έλεγε ο μέγας Επίκουρος να βιώνουμε...λάθε .......
kurkosdr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, noobowarrior είπε Είπε οποίος δεν έχει δουλέψει Macos. Για gaming Windows, για όλα τα άλλα Macos. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να χρησιμοποιεί κάνεις κάτι άλλο. Εγώ βλέπω. Το Mac OS είναι πανάκριβο (λόγω του hardware που απαιτεί) χωρίς να προσφέρει κάτι σημαντικά παραπάνω για να δικαιολογήσει την τιμή του.
Retromaniac Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, zko είπε ....αφήστε τα linux στην ησυχία τους καλύτερα.....αν τα χρησιμοποιούν όλοι θα έχουμε προβλήματα , καλά είναι έτσι και όπως έλεγε ο μέγας Επίκουρος να βιώνουμε...λάθε ....... Σχεδόν σε κάθε λινουξα που έχω γνωρίσει τον διέπει ένας ελιτισμός. Χαρακτηριστικό της κουλτούρας της κοινότητας του λινουξ. Κρίμα... 1
gassim Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, noobowarrior είπε Είπε οποίος δεν έχει δουλέψει Macos. Για gaming Windows, για όλα τα άλλα Macos. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να χρησιμοποιεί κάνεις κάτι άλλο. οπως έχει συνηθίσει ο καθένας. 1
kostasgpa Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, eyw είπε ναι, ωραία, έχουν 1 δις εγκαταστάσεις επειδή τα δίνουν (περίπου) τζάμπα οπως γίνεται από την εποχή του MS-DOS. Να δω πόσες εγκαταστάσεις θα είχαν αν χρεώναν 200€/licence και κυνηγούσαν αυτούς που πουλάνε ή αγοράζουν κλειδιά με 8€ ή τα έχουν μη activated. edit: στα pc που έρχονται με τα 10 προεγκατεστημένα, πόσο χρεώνει τους oem ανά εγκατάσταση? 8 ευρώ; Πανάκριβα είναι, εγώ με 2 ευρώ τα πήρα.
eyw Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 5 minutes ago, kostasgpa said: 8 ευρώ; Πανάκριβα είναι, εγώ με 2 ευρώ τα πήρα. εμάς μας γδέρνουν, παρακαλώ λινκ.
Jophiel Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν μπορούσαμε ας κάναμε κι αλλιώς... Στις 18/3/2020 στις 3:03 ΜΜ, Retromaniac είπε Εννοώ δες πόσες εγκαταστάσεις έχει το linux που είναι και αυτό τσάμπα... Ας δούμε μία λογική. Ας πούμε ότι η MS αποφασίζει να χρεώσει 200€/άδεια, κυνηγούσε τις άδειες των 8€ και γενικότερα έκανε αυτό που εδώ και 4, σχεδόν, δεκαετίες ιστορίας απέτυχε να κάνει: να καταπολεμήσει την πειρατεία του λειτουργικού της. Όσοι χρήστες δεν θέλουν να παίξουν games και θέλουν να κάνουν απλές, καθημερινές, εργασίες θα αναγκάζονταν να στραφούν σε άλλες λύσεις. Η επικρατέστερη επιλογή θα ήταν, με διαφορά, τα linux. Το ποσοστό των Linux θα ανέβαινε στα επίπεδα του Mac OS, ίσως και παραπάνω. Τότε πολλές εταιρείες software θα έβλεπαν την ευκαιρία να αναπτύξουν προγράμματα για linux. Ακόμα και εταιρείες παιχνιδιών θα έδειχναν ενδιαφέρον, γιατί το ποσοστό θα ήταν μικρό, αλλά όχι ευκαταφρόνητο, όπως σήμερα... Έτσι, το κενό στο παρεχόμενο λογισμικό μεταξύ linux - Windows θα μίκραινε και όλο και περισσότεροι χρήστες θα άφηναν τα Windows για τα Linux, αφού θα μπορούσαν να βρουν και εκεί τα αγαπημένα τους προγράμματα και παιχνίδια, χωρίς να πληρώσουν για το λειτουργικό. Έτσι, η MS, μία εταιρεία κολοσσός, "δε μπορεί" να καταπολεμήσει την πειρατεία. Δε θέλει, πες καλύτερα, γιατί ξέρει τί θα γίνει... Μιας και θέτεις ερωτήματα να θέσω κι εγώ ένα: Γιατί η MS δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει την πειρατεία του λειτουργικού της μέχρι σήμερα; Είναι κολοσσός, με άπειρους πόρους και τεχνογνωσία για να το κάνει... Το έχουν κάνει άλλοι κι άλλοι και μία εταιρεία , που διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους προγραμματιστές στο κόσμο, αδυνατεί... Στις 18/3/2020 στις 3:17 ΜΜ, Retromaniac είπε Λες ότι αν δεν ήταν (σχεδόν) τσάμπα δεν θα είχαν τόσες εγκαταστάσεις. Και σε ρωτάω εγω, το linux που είναι ΤΕΛΕΙΩΣ τσάμπα γιατί είναι ανύπαρκτο στα workstation και consumer products; Βάλε να είχε το linux $200 που λες, ούτε σε 1 δεν θα υπήρχε... Γιατί στους servers, που υπάρχουν όλα τα εργαλεία για να στήσεις site, τα Windows χάνουν κατά κράτος;... Γιατί το προβλημα είναι το software και η επιθετική πολιτική της MS (λογικό, αφού είναι μια εταιρεία που θέλει κέρδη...). Δεν είναι καλύτερα ή χειρότερα το Windows από το Linux. Είναι διαφορετικά λειτουργικά, διαφορετικής φιλοσοφίας, με δυνατά και αδύνατα σημεία το καθένα τους. Έχω δουλέψει και Windows και Linux. Σε καθημερινή χρήση το Linux στέκεται αξιοπρεπώς και σε κάποια πράγματα κερδίζει. Οι δύο βασικότεροι λόγοι να διαλέξει κάποιος Windows είναι εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα, που δεν υπάρχουν εκδόσεις τους για linux και games. Στους υπόλοιπους τομείς είναι στα ίδια επίπεδα ή υπερτερούν σε σχέση με Windows. Όχι, δεν είναι μάγκας ή ανώτερος όποιος χρησιμοποιεί linux. Είναι μια προσωπική επιλογή του καθενός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι τον βολεύει για να κάνει τη δουλειά του. Τουλάχιστον κατά τη δική μου εμπειρία. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από Jophiel 1 1
Retromaniac Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Jophiel είπε Αν μπορούσαμε ας κάναμε κι αλλιώς... Ας δούμε μία λογική. Ας πούμε ότι η MS αποφασίζει να χρεώσει 200€/άδεια, κυνηγούσε τις άδειες των 8€ και γενικότερα έκανε αυτό που εδώ και 4, σχεδόν, δεκαετίες ιστορίες απέτυχε να κάνει: να καταπολεμήσει την πειρατεία του λειτουργικού της. Όσοι χρήστες δεν θέλουν να παίξουν games και θέλουν να κάνουν απλές, καθημερινές, εργασίες θα αναγκάζονταν να στραφούν σε άλλες λύσεις. Η επικτρατέστερη επιλογή θα ήταν, με διαφορά, τα linux. Το ποσοστό των Linux θα ανέβαινε στα επίπεδα του Mac OS, ίσως και παραπάνω. Τότε πολλές εταιρείες software θα έβλεπαν την ευκαιρία να αναπτύξουν προγράμματα για linux. Ακόμα και εταιρείες παιχνιδιών θα έδειχναν ενδιαφέρον, γιατί το ποσοστό θα ήταν μικρό, αλλά όχι ευκαταφρόνητο, όπως σήμερα... Έτσι, το κενό στο παρεχόμενο λογισμικό θα μίκραινε και όλο και περισσότεροι χρήστες θα άφηναν τα Windows για τα Linux, αφού θα μπορούσαν να βρουν και εκεί τα αγαπημένα τους προγράμματα και παιχνίδια. Έτσι, η MS, μία εταιρεία κολοσσός, "δε μπορεί" να καταπολεμήσει την πειρατεία. Δε θέλει, πες καλύτερα, γιατί ξέρει τί θα γίνει... Γιατί στους servers, που υπάρχουν όλα τα εργαλεία για να στήσεις site τα Windows χάνουν κατά κράτος;... Γιατί το προβλημα είναι το software και η επιθετική πολιτική της MS (λογικό, αφού είναι μια εταιρεία που θέλει κέρδη...). Δεν είναι καλύτερα ή χειρότερα το Windows από το Linux. Είναι διαφορετικά λειτουργικά, διαφορετικής φιλοσοφίας, με δυνατά και αδύνατα σημεία το καθένα τους. Έχω δουλέψει και WIndows και Linux. Σε καθημερινή χρήση το Linux στέκεται αξιοπρεπώς και σε κάποια πράγματα κερδίζει. Οι δύο βασικότεροι λόγοι να διαλέξει κάποιος Windows είναι εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα, που δεν υπάρχουν εκδόσεις τους για linux και games. Στους υπόλοιπους τομείς είναι στα ίδια επίπεδα ή υπερτερούν σε σχέση με Windows. Όχι, δεν είναι μάγκας ή ανώτερος όποιος χρησιμοποιεί linux. Είναι μια προσωπική επιλογή του καθενός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι τον βολεύει για να κάνει τη δουλειά του. Τουλάχιστον κατά τη δική μου εμπειρία. Στους σέρβερ υπερτερεί το λινουξ επειδή ακριβώς είναι πιο κατάλληλο για την δουλειά. Στα workstation υπερτερούν τα windows γιατί αυτά είναι τα πιο κατάλληλα. Φυσικά και είναι επιλογή του καθενός τι θα χρησιμοποιήσει. Δεν λέω ότι θες λινουξ από ελιτισμό. Αυτό που απάντησα σε κάποιον που τοποθετήθηκε έτσι, είναι ότι γενικά στην λινουξ κοινότητα υπάρχει μια νοοτροπία ελιτισμου όχι όμως ότι αυτός είναι ο λόγος που το διαλέγουν. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από Retromaniac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα