Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Να σας πω πως έχουν τα πράγματα! Έχω την εξωτερική κεραία TL-WA5210G μέσω της οποίας παίρνω ίντερνετ από ένα ρούτερ στα 10-20 μέτρα με εμπόδιο 1-2 τοίχους και καταλήγει με ethernet στο pc . Πληροφοριακά, η σύνδεση είναι 50αρα. Στην κεραία έχω τσεκάρει οτι είναι στα 27 dBm με high power mode on. Με ένα speedtest βλεπω οτι πιάνω 20/4.3 . Αλλά με κινητό ή με λάπτοπ, πιάνω από την ίδια απόσταση 28/4 ή και 32/4. Πως γίνεται μια εξωτερική κεραία να πιάνει λιγότερο ενώ λογικά είναι πιο ισχυρή; Το βασικό μου ερώτημα είναι αυτό και θέλω να μου πείτε τις δικές σας απόψεις. Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί όταν ανοίγει κάποια συσκευή wifi πχ κινητού εντος 7 μέτρων απο την κεραία και συνδέεται στο ίδιο ή και διαφορετικό wifi πέφτει η απόδοση της κεραίας? πχ ανεβάζει 1000ms ή δεν βλεπεις καν 480p βιντεο. Ευχαριστώ πολύ!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γειά σου.

Κατ'αρχάς ωραία κεραία, ήθελα και εγώ να πάρω μια παρόμοια. Με έβαλες σε ιδέες τώρα 😛 

Τώρα σχετικά με το πρόβλημα που λες. Η συγκεκριμένη κεραία, χωρίς να ψάξω και ιδιαίτερα (τέτοια ώρα τέτοια λόγια) πρέπει να είναι κατευθυνόμενη, δηλαδή πιάνει μόνο εκεί που "στοχεύεις" (εκεί που τη βάζεις να κοιτάει). Μια απλή και εύκολη λύση σε πρώτη φάση, είναι να δοκιμάσεις να την γυρίσεις πχ λίγο δεξιά, να δεις ταχύτητα. Μετά λίγο αριστερά, πάλι έλεγχο ταχύτητας κλπ. Μπορεί σε κάποιο σημείο να πιάνει καλύτερα.

Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο το θέμα παρεμβολών. πχ εάν την βάλεις σε ένα χώρο που γύρο-γύρο έχεις 2-3 κινητά, 1-2 λάπτοπ , το φούρνο μικροκυμάτων , το ψυγείο κλπ σαφώς και θα έχεις σημαντική μείωση στο σήμα και στην απόδοση της γενικότερα. Οπότε δοκίμασε όταν θα κάνεις τις μετρήσεις ταχύτητας κλπ, να έχεις βάλει σε πτήση τα κινητά και γενικά οποιαδήποτε συσκευή εκπέμπει wifi , 3g ,4g κ.ο.κ Δες εάν παρατηρήσεις διαφορά. Αναφέρεις αυτό:

40 λεπτά πριν, Levs είπε

γιατί όταν ανοίγει κάποια συσκευή wifi πχ κινητού εντος 7 μέτρων απο την κεραία και συνδέεται στο ίδιο ή και διαφορετικό wifi πέφτει η απόδοση της κεραίας? πχ ανεβάζει 1000ms ή δεν βλεπεις καν 480p βιντεο

οπότε ίσως είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να τσεκάρεις. 

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι η τροφοδοσία της κεραίας αυτής. Πηγαίνει το σωστό ρεύμα που ζητάει η κεραία ? την τροφοδοτείς με PoE (power over ethernet) ?

Τέλος, μέχρι να βρεις που οφείλετε το πρόβλημα, καλό θα ήταν να έχεις συνδεδεμένη μόνο μία συσκευή επάνω στην κεραία. Είτε αυτό είναι κινητό είτε laptop.

Δημοσ.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η κεραία έχει δυνατότητα μόνο 11b/g, δηλαδή έως 54Mbps ονομαστική ταχύτητας ζεύξης και πραγματική το πολύ περίπου 25Mbps. Οπότε αυτό που πιάνει είναι σχεδόν άριστο δεδομένου του περιβάλλοντος που δουλεύει.

Προφανώς το κινητό ή το λάπτοπ δουλεύουν σε 11n με μεγαλύτερη ονομαστική ταχύτητα ζεύξης.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αρχικά, παίζω συνέχεια με το που κοιτάει η κεραία, πιστεύω την έχω όσο το πιο δυνατόν σωστά γίνεται. Άλλωστε έχω ρυθμίσει τα Signal LED Thresholds με βάσει το πόσο πιο πολύ σήμα πιάνω να το δίχνει στην πίσω μεριά της κεραίας..πιάνω πάνω κάτω στα 48 με 50 db με drops στα 44.. Επίσης γιατί να ρίξω τα dBm στα 14? 15 έχει ως ελάχιστη αλλά γιατί; Είναι κακό προς την υγεία; θα ήθελα να γνωρίζω. Το default της αυτό ήταν!
Επιπλέον, σε άλλη πόλη χρησιμοποιώ την TP-LINK TL-WA7210N. Αν την βάλω προσωρινά σε αυτήν την κατάσταση που χρησιμοποιώ τώρα την 5210 θα αλλάξει τπτ με τις παρεμβολές ή το σήμα;

Το mode της κεραίας είναι 54Mbps (802.11g) και έχει και b σαν άλλη επιλογή.

Δημοσ.

Με την 5210 πιάνεις το μέγιστο που μπορεί να δώσει. Τέλος με αυτήν. Είναι αδύνατον να πιάσει παραπάνω.

Με την 7210 θα ανέβει η ταχύτητα σίγουρα, απλά κάνεις δεν μπορεί να σου πει πόσο θα πιάσεις, παρά μόνο με δοκιμή

Τέλος όσον αφορά τις παρεμβολές δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Εκτός αν με έναν μαγικό τρόπο κλείσεις τα άλλα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, αλλά προφανώς και αυτοί θέλουν να κλείσουν το δικό σου, διότι τους προκαλείς παρεμβολές με την σειρά σου.

Η νόμιμη συνολική ισχύς εκπομπής σε όλη την Ευρώπη, στους 2,4GHz, είναι 20dBm. Οπότε από την στιγμή που η κεραία του 5210 έχει κέρδος 12dBi, πρέπει να κατεβάσεις την ισχύ του πομπού στα 8dBm.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι θα ανέβει η ταχύτητα με ωφελεί. Δεν με ενδιαφέρει το ακριβώς πόσο! Την είχα δοκιμάσει το καλοκαίρι την 7210 αλλά δεν θυμόμουν τα αποτελέσματα. Τέλοσπαντων, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Update: έβαλα την 7210 και πήγε στα 28 down και έχει max dBm στα 8 και σε greece και σε uk.. και εχει αλλες 2 επιλογες dbm 5 και 2 νμζω..

Επεξ/σία από Levs
Δημοσ.
On 18/03/2020 at 20:52, Levs said:

Το οτι θα ανέβει η ταχύτητα με ωφελεί. Δεν με ενδιαφέρει το ακριβώς πόσο! Την είχα δοκιμάσει το καλοκαίρι την 7210 αλλά δεν θυμόμουν τα αποτελέσματα. Τέλοσπαντων, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Update: έβαλα την 7210 και πήγε στα 28 down και έχει max dBm στα 8 και σε greece και σε uk.. και εχει αλλες 2 επιλογες dbm 5 και 2 νμζω..

στα καινουρια tp link δεν σε αφηνει να πας πανω απο το νομιμο.αρα λογικο να μη  σου δινει πανω απο 8.το εγραψε ο jkoukos πιο πανω.και σε καποιες πιο παλιες με firmware update το 20 παυει να ισχυει εκτος αν βαλεις αλλη χωρα  που δεν εχει σαν μεγιστο τα 20dbm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...