Simos805 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, έχω κάτι θέματα απόδοσης αυτές τις μέρες με το iMac μου και σκέφτηκα μήπως είναι λόγω υπερθέρμανσης μιας και τον έχω 2.5 χρόνια. Κάλεσα στην iSystem να ρωτήσω πόσο κοστίζει εσωτερικός καθαρισμός και αλλαγή πάστας και μου είπαν πως κάνουν μόνο καθαρισμό μιας και στα iMac λέει δεν χρειάζεται αλλαγή πάστας. Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο? Είναι δυνατόν υπολογιστής με ψύκτρα να μην χρειάζεται αλλαγή πάστας??
lamargos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε μου, δεν το ήξερα αυτό για την iSystem να σου πω την αλήθεια και δεν περίμενα τέτοια απάντηση. Μια χαρά χρειάζονται την αλλαγή πάστας τα mac. Προσωπικά πέταξα στον κάδο των αχρήστων ένα mac mini του 2011 γιατί είχε χαλάσει το τσιπάκι γραφικών από την θερμότητα και μόνο αντικατάσταση μητρικής μπορούσε να γίνει, εάν είχα αλλάξει πάστα έγκαιρα δε θα υπήρχε πρόβλημα (αυτό μου το είπαν πριν από χρόνια στην iSystem). Ένας φίλος μου που άλλαξε πάστα σε mac mini του 2012 ή 2014 πριν από εξι μήνες για πρώτη φορά, του είπε ο τεχνικός ότι η πάστα είχε "πετρώσει" και ουσιαστικά δεν πρόσφερε τίποτα στον υπολογιστή. Επειδή λοιπόν εγώ την έχω πατήσει από τις θερμοκρασίες, που ανεβάζουν τα mac σου λέω ότι πολύ καλά κάνεις και θες αλλαγή πάστας και φυσικά τα mac δεν αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τους άλλους υπολογιστές. Ίσως να μη χρειάζονται αντικατάσταση πάστας τόσο γρήγορα αλλά σίγουρα χρειάζονται κάποια στιγμή. Άποψή μου τηλ τους υπόλοιπους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές και εάν δεν βρεις άκρη πήγαινε σε ανεπίσημο για να κάνεις τη δουλειά σου. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από lamargos 1
Simos805 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2020 στις 9:41 ΠΜ, lamargos είπε Φίλε μου, δεν το ήξερα αυτό για την iSystem να σου πω την αλήθεια και δεν περίμενα τέτοια απάντηση. Μια χαρά χρειάζονται την αλλαγή πάστας τα mac. Προσωπικά πέταξα στον κάδο των αχρήστων ένα mac mini του 2011 γιατί είχε χαλάσει το τσιπάκι γραφικών από την θερμότητα και μόνο αντικατάσταση μητρικής μπορούσε να γίνει, εάν είχα αλλάξει πάστα έγκαιρα δε θα υπήρχε πρόβλημα (αυτό μου το είπαν πριν από χρόνια στην iSystem). Ένας φίλος μου που άλλαξε πάστα σε mac mini του 2012 ή 2014 πριν από εξι μήνες για πρώτη φορά, του είπε ο τεχνικός ότι η πάστα είχε "πετρώσει" και ουσιαστικά δεν πρόσφερε τίποτα στον υπολογιστή. Επειδή λοιπόν εγώ την έχω πατήσει από τις θερμοκρασίες, που ανεβάζουν τα mac σου λέω ότι πολύ καλά κάνεις και θες αλλαγή πάστας και φυσικά τα mac δεν αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τους άλλους υπολογιστές. Ίσως να μη χρειάζονται αντικατάσταση πάστας τόσο γρήγορα αλλά σίγουρα χρειάζονται κάποια στιγμή. Άποψή μου τηλ τους υπόλοιπους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές και εάν δεν βρεις άκρη πήγαινε σε ανεπίσημο για να κάνεις τη δουλειά σου. Κατάλαβα, έτσι θεωρούσα κι εγώ! Λέω να πάρω αύριο στο MacHouse να ρωτήσω, τους έχεις δοκιμάσει? Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από Simos805
Simos805 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Στις 18/3/2020 στις 9:41 ΠΜ, lamargos είπε Φίλε μου, δεν το ήξερα αυτό για την iSystem να σου πω την αλήθεια και δεν περίμενα τέτοια απάντηση. Μια χαρά χρειάζονται την αλλαγή πάστας τα mac. Προσωπικά πέταξα στον κάδο των αχρήστων ένα mac mini του 2011 γιατί είχε χαλάσει το τσιπάκι γραφικών από την θερμότητα και μόνο αντικατάσταση μητρικής μπορούσε να γίνει, εάν είχα αλλάξει πάστα έγκαιρα δε θα υπήρχε πρόβλημα (αυτό μου το είπαν πριν από χρόνια στην iSystem). Ένας φίλος μου που άλλαξε πάστα σε mac mini του 2012 ή 2014 πριν από εξι μήνες για πρώτη φορά, του είπε ο τεχνικός ότι η πάστα είχε "πετρώσει" και ουσιαστικά δεν πρόσφερε τίποτα στον υπολογιστή. Επειδή λοιπόν εγώ την έχω πατήσει από τις θερμοκρασίες, που ανεβάζουν τα mac σου λέω ότι πολύ καλά κάνεις και θες αλλαγή πάστας και φυσικά τα mac δεν αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τους άλλους υπολογιστές. Ίσως να μη χρειάζονται αντικατάσταση πάστας τόσο γρήγορα αλλά σίγουρα χρειάζονται κάποια στιγμή. Άποψή μου τηλ τους υπόλοιπους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές και εάν δεν βρεις άκρη πήγαινε σε ανεπίσημο για να κάνεις τη δουλειά σου. Ρώτησα στο MacHouse όπου είναι εξουσιοδωτημένο, και μου είπαν πως αυτοί αλλάζουν πάστα αλλά στο συγκεκριμένο iMac το πιθανότερο είναι να μην χρειέζεται αλλαγή πάστας διότι έχει βγει πριν 2.5 χρόνια τόσο σύντομα μου είπαν δεν φθείρεται η πάστα... είναι δυνατόν κάυι τέτοιο? Βέβαια κάνουν διαγνωστικά τεστ για να δουν αν χρειάζεται μου είπαν. Πιθανόν και στην iSystem αυτό να εννοούσαν, ότι το συγκεκριμένο iMac είναι πολύ καινούριο για να θέλει αλλαγή πάστας(?)
lamargos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Simos805 είπε Ρώτησα στο MacHouse όπου είναι εξουσιοδωτημένο, και μου είπαν πως αυτοί αλλάζουν πάστα αλλά στο συγκεκριμένο iMac το πιθανότερο είναι να μην χρειέζεται αλλαγή πάστας διότι έχει βγει πριν 2.5 χρόνια τόσο σύντομα μου είπαν δεν φθείρεται η πάστα... είναι δυνατόν κάυι τέτοιο? Βέβαια κάνουν διαγνωστικά τεστ για να δουν αν χρειάζεται μου είπαν. Πιθανόν και στην iSystem αυτό να εννοούσαν, ότι το συγκεκριμένο iMac είναι πολύ καινούριο για να θέλει αλλαγή πάστας(?) Ενδεχομένως ναι, αυτό να εννοούσαν. Δεν είναι παράλογο αυτό που σου απάντησαν καθώς 2.5 χρόνια δεν είναι πολλά. Το πολύ να περιμενεις στην 4ετία. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από lamargos 1
Simos805 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, lamargos είπε Ενδεχομένως ναι, αυτό να εννοούσαν. Δεν είναι παράλογο αυτό που σου απάντησαν καθώς 2.5 χρόνια δεν είναι πολλά. Το πολύ να περιμενεις στην 4ετία. Πάντως έχω κάποια θέματα σε παιχνίδια που παίζω στα windows τα οποία δεν τα είχα παλιά και όλα δείχνουν πώς είναι θέματα υπερθέρμανσης. Επίσης γενικά κάνω αρκετά βαριά χρήση, με επεξεργασία εικόνων και βίντεο, rendering καθώς και gaming που σημαίνει ότι το μηχάνημα θερμαίνεται γενικά πολύ αυτά τα 2.5 χρόνια, δεν είναι ότι το έχω για απλή χρήση δηλαδή.
lamargos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 20 ώρες πριν, Simos805 είπε Πάντως έχω κάποια θέματα σε παιχνίδια που παίζω στα windows τα οποία δεν τα είχα παλιά και όλα δείχνουν πώς είναι θέματα υπερθέρμανσης. Επίσης γενικά κάνω αρκετά βαριά χρήση, με επεξεργασία εικόνων και βίντεο, rendering καθώς και gaming που σημαίνει ότι το μηχάνημα θερμαίνεται γενικά πολύ αυτά τα 2.5 χρόνια, δεν είναι ότι το έχω για απλή χρήση δηλαδή. Πρέπει να καταλάβεις ότι το μηχάνημα είναι βελτιστοποιημένο για χρήση με MacOS και το αντίστροφο. Είναι λογικό να μη δουλεύουν όλα "όπως πρέπει" κατά τη χρήση με Windows και ειδικότερα ανεμιστηράκια κτλ. Κοινώς το μηχάνημα λειτουργεί κάπως διαφορετικά όταν το δουλεύεις σε windows και ειδικά σε απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια. Μπορεί δηλαδή η αντικατάσταση πάστας να μη λύσει τα προβλήματα που έχεις με το gaming σε windows. Σε κάθε περίπτωση και κάθε χρόνο να αλλάζεις την πάστα (που λέει ο λόγος) κακό δεν κάνεις. Η παρατεταμένη υποβολή του επεξεργαστή σε υψηλές θερμοκρασίες κάνει ζημιές. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Για Windows παιρνεις και δοκιμαζεις: αν μπορει να σου κανει undervolting το Throttlestop https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/ στη περιπτωση που δεν, και παλι μπορεις να ελεγξεις: την ταχυτητα που θα τρεχει ο επεξεργαστης και ετσι τελικα να ελεγξεις-κατεβασεις και τις θερμοκρασιες του 🙂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα