SeRGiOPaOk4 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας εαν αξιζει να παω απο τον FX-8320 στον 9590 ουτως ωστε να εχω τον "καλυτερο" δυνατον επεξεργαστη για το σοκετ(ΑΜ3+) μου.. Θα δω σε βαρια παιχνιδια καποια διαφορα; περιθωριο στο τροφοδοτικο υπαρχει οι ραμ ειναι 16 και η καρτα που εχω ειναι η R9 380 4GB Ευχαριστω εκ των προτερων!
TopCLR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Αν και ελλιπής η ενημέρωση που δίνεις (ποια είναι τα "βαριά παιχνίδια", τι μητρική έχεις κλπ.). α) Υποθέτω πως η μητρική σου δεν υποστηρίζει/σηκώνει τον 9590. Είναι πολύ λίγες οι μητρικές που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς θέματα με τον 9590. β) Αν υποθέσουμε πως τον 8320 τον έχεις σε στοκ χρονισμούς (3,5Ghz) σε σχέση με τον 9590 (4,7Ghz) υπάρχει κάποια αύξηση σε επιδόσεις. Με τις "τραγικές" επιδόσεις* των FX για τα σημερινά δεδομένα, κάποιοι θα πουν ότι "ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα"! Υποθέτω (δεν ξέρω σίγουρα, δέχομαι διορθώσεις) πως αυτή η αύξηση των επιδόσεων δεν θα έχει σοβαρό αντίκρυσμα στα παιχνίδια με κάρτα γραφικών την R9 380 που είναι μια "μεσαία" κάρτα μιας άλλης εποχής. Άποψή μου, αν είναι δυνατόν από άποψη μητρικής και ψύξης** επεξεργαστή, να κάνεις κάποιο overclock στον 8320 και να ψάξεις για ολική αναβάθμιση αν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις στα παιχνίδια. * Βλέπω τον ταπεινό Ryzen R3 1200 να κοντράρει τον FX 8350 και αδυνατώ να προτρέψω κάποιον να επενδύσει πάνω σε σύστημα με FX. Άλλωστε μιλάμε για επεξεργαστές του 2012! ** Αν έχεις κάποια καλή ψήκτρα στον 8320, αν θα πάρεις νέα φρόντισε να είναι συμβατή με τυχόν νέο σύστημα που θα αποκτήσεις για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκεί. Μην πάνε χαμένα τα λεφτά της. 1
leros2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Έτσι και αλλιώς <<Βαριά παιχνίδια>> και r9 380 δεν πάμε μαζί ...
SeRGiOPaOk4 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 για 1080p μιλαμε παντα αλλα οτι "σκαλωμα" τρωνε τα παιχνιδια ειναι απο μεριας επεξεργαστη και φαινεται, η μητρικη που εχω ειναι η GA-990FXA-UD3 της gigabyte η αληθεια ειναι προς το παρον δεν εχω σκοπω να επενδυσω σε νεο συστημα οποτε οτι κερδισω απο το υπαρχων ειναι κερδος αλλα και να αξιζει παντα.. αν μιλαμε για αμυδρες διαφορες τζαμπα κοπος...
raul7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δεν αξίζει να πας σε άλλον επεξεργαστή am3+ εφόσον έχεις τον 8320. Έχεις καλή μητρική, αν έχεις και μια ψήκτρα των 20-30€ και λίγη όρεξη, κάνεις oc και φτάνεις σχετικά εύκολα τα 4+ ghz για να κερδίσεις όσο μπορείς σε επιδόσεις τσάμπα. Μετά από αυτό κοιτάς σε νέο σύστημα εξ ολοκλήρου. Αν θέλεις γράψε και σε ποια παιχνίδια και με τι ρυθμίσεις παρατηρείς αυτά τα σκαλώματα, μήπως φταίει και κάτι άλλο. 1
SeRGiOPaOk4 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Για ψυχτρα έχω τη 212.. Τίμια για τα χρήματα της τότε.. Από παιχνίδια το GTA V έχει τα σκαλωματα του, το pubg μαμιεται που νταξει είναι ότι πιο κακογραμμένο, στο νέο cod δεν έχω ιδιαίτερο θέμα σε medium παίζω 55-65fps γενικότερα απέχω από τη gaming σκηνή το τελευταίο διάστημα και η καραντίνα με έκανε να ξανά ασχοληθώ 🤣
TopCLR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 20 ώρες πριν, SeRGiOPaOk4 είπε για 1080p μιλαμε παντα αλλα οτι "σκαλωμα" τρωνε τα παιχνιδια ειναι απο μεριας επεξεργαστη και φαινεται, η μητρικη που εχω ειναι η GA-990FXA-UD3 της gigabyte η αληθεια ειναι προς το παρον δεν εχω σκοπω να επενδυσω σε νεο συστημα οποτε οτι κερδισω απο το υπαρχων ειναι κερδος αλλα και να αξιζει παντα.. αν μιλαμε για αμυδρες διαφορες τζαμπα κοπος... 15 ώρες πριν, SeRGiOPaOk4 είπε Για ψυχτρα έχω τη 212.. Τίμια για τα χρήματα της τότε.. Από παιχνίδια το GTA V έχει τα σκαλωματα του, το pubg μαμιεται που νταξει είναι ότι πιο κακογραμμένο, στο νέο cod δεν έχω ιδιαίτερο θέμα σε medium παίζω 55-65fps γενικότερα απέχω από τη gaming σκηνή το τελευταίο διάστημα και η καραντίνα με έκανε να ξανά ασχοληθώ 🤣 Δοκίμασε να κάνεις overclock (έχεις μητρική και ψήκτρα) και κοίταξε αν και πόσο θα βελτιωθούν τα παιχνίδια. Αν δεις σημαντική διαφορά τότε ο επεξεργαστής σου είναι ο αδύναμος κρίκος (όπως και δήλωσες). 1
50EuroUser Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Κανένα νόημα η αγορά FX-9xxx όταν έχεις ήδη FX-83xx ... με λίγο προσπάθεια τον φέρνεις και εσύ κοντά στα ρολόγια των 9xxx. Μιας και έχεις 990FX-UD3 θα σου λέγα να διαβάσεις οδηγό για OC σε Bulldozer/Piledriver και να καταλάβεις τα βασικά. Για να πάρεις single core performance θες DRAM OC -> CPU-NB|HTT και τέλος CPU ρολόγια. Βλέπεις Online κάτι FX OC στα 4.7 GHz και αφήνουν τις μνήμες 1333 και το CPU-NB 2200 ... κ τα Lows στα Games πάνε στα τάρταρα. Με την 212 μέχρι τα 4.3-4.4 GHz θα είσαι καλά ανάλογα και το Silicon lottery. Για το 1ο Stage OC δοκίμασε 2400 CPU-NB / HTT και τις μνήμες 2133. Δοκίμασε κάθε φορά ενα υποσύστημα για να δεις μέχρι που πηγαίνει το καθένα. Στην παλία Μ5Α97 που 'χα ο FX-8300 έπαιζε καλοκαίρι χαλαρά στα 4.3 GHz με μια απλή tower 3-heatpipe "ενδεικτικά ήθελα" : με ~1.35V 4.3GHz CPU (bus 200Mhz x21.5) ~1.26V CPU-NB 2400 Stock HTT 2400 DDR3 2133 @1.67V (10-12-12-28-CR1) *Κάποιες Gigabyte ΑΜ3+ κάνουν double-boot άμα κάνεις Manual-OC και κλείσεις το Turbo και 2ον ο multiplier για το CPU-NB δεν λειτουργεί καθόλου και πρέπει αν θες να το ανεβάσεις να το κάνεις μέσω CPU Bus 200 -> 240 MHz. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από 50EuroUser 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα