Sadako Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Έχω μία image sequence σε .jpg (exported από 3DS Max, όχι ότι νομίζω πως έχει σημασία) και θέλω να την μετατρέψω σε βίντεο. Πριν πολλά χρόνια που είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο είχα χρησιμοποιήσει το AviDemux με αρκετή επιτυχία, τώρα είπα να ρίξω μια ματιά στο Adobe Premiere, μιας και χρειαζόταν να κάνω και κάποια επιπλέον πραγματάκια μετά με προσθήκη στοιχείων πάνω στο βίντεο κλπ. Τα βήματα για την εισαγωγή των εικόνων ως image sequence τα βρήκα, όλα καλά, αλλά όταν κάνω export σε βίντεο, ό,τι ρυθμίσεις κι αν δοκίμασα, παρατηρώ το φαινόμενο ακόμα και σε στιγμές που κάποιο αντικείμενο είναι ακίνητο να φαίνεται ελαφρώς σαν αν τρεμοπαίζει, κάτι που είναι περισσότερο ορατό στις άκρες των αντικειμένων. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Εναλλακτικά, υπάρχει κάποιος άλλος εύκολος τρόπος να κάνω την παραπάνω μετατροπή (από Image Sequence σε video) ;
CheOnWeb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 36 minutes ago, Sadako said: Καλησπέρα. Έχω μία image sequence σε .jpg (exported από 3DS Max, όχι ότι νομίζω πως έχει σημασία) και θέλω να την μετατρέψω σε βίντεο. Πριν πολλά χρόνια που είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο είχα χρησιμοποιήσει το AviDemux με αρκετή επιτυχία, τώρα είπα να ρίξω μια ματιά στο Adobe Premiere, μιας και χρειαζόταν να κάνω και κάποια επιπλέον πραγματάκια μετά με προσθήκη στοιχείων πάνω στο βίντεο κλπ. Τα βήματα για την εισαγωγή των εικόνων ως image sequence τα βρήκα, όλα καλά, αλλά όταν κάνω export σε βίντεο, ό,τι ρυθμίσεις κι αν δοκίμασα, παρατηρώ το φαινόμενο ακόμα και σε στιγμές που κάποιο αντικείμενο είναι ακίνητο να φαίνεται ελαφρώς σαν αν τρεμοπαίζει, κάτι που είναι περισσότερο ορατό στις άκρες των αντικειμένων. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Εναλλακτικά, υπάρχει κάποιος άλλος εύκολος τρόπος να κάνω την παραπάνω μετατροπή (από Image Sequence σε video) ; Είσαι βέβαιος ότι είναι όλα (3D Max export, Premiere sequence, Premiere Exports) progressive? Μπορείς να ανεβάσεις ή να μου στείλεις δείγμα;
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δουλεύεις στα ίδια fps με τα οποία δημιούργησες το project, φαντάζομαι 25. Μετά, αν το έκανες interlaced στο max θα πρέπει και στο premiere να εξάγεις interlaced και με το ίδιο field order (upper / lower first). Αν ήταν progressive θα εξάγεις πάλι progressive.
Sadako Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Ναι στα 25fps δούλευα στο Max. Δοκίμασα το ίδιο και στο Premiere αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Όσο για interlaced/progressive να σου πω την αλήθεια δεν είδα κάποια ρύθμιση στο Max, μόλις δεύτερη φορά έκανα animation εκεί, ως τώρα δούλευα με stills. Οπότε το άφησα όπως ήταν. Πού μπορώ να το δω αυτό; Και στο premiere που το αλλάζω μετά;
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Αν δώσεις ένα καρέ από κάποιο σημείο όπου υπάρχει κίνηση ή περιστροφή (κατά προτίμηση να είναι έντονη η κίνηση) θα σου πω αν είναι interlaced.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα