Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, PDS13 είπε

D.Luffy

Σε αυτο που διαφωνουμε ουσιαστικα(η δεν εχω καταφερει και εγω με την σειρα μου να κανω κατανοητη την αποψη μου), ειναι οτι εγω βλεπω διαφορετικο πραγμα το scale down, με το design ενος παιχνιδιου για ενα συστημα. Εγω μιλαω για το δευτερο οχι για το πρωτο(που πραγματι εχεις δικιο οτι θα ειναι εφικτο το πρωτο). Aναφερω το design με βαση το fixed hardware in mind δηλαδη.

Σκεψου οτι η Sony εχει πει επισημα οτι θα εχει PS5 only games. Αν ηταν μονο το scale down το θεμα μας, τοτε θα τα εβγαζε και για PS4. Αλλα ξερει οτι ειναι πολυ διαφορετικο να χτιζεις ενα παιχνιδι fixed με την νεα γενια in mind. Τωρα ολα αυτα που λεμε εχουν να κανουν με τις γνωσεις που εχουμε μεχρι σημερα ετσι? Μπορει να υπαρχει καποιος παραγοντας που δεν υπολογιζω, γιατι δεν γνωριζω. 

Χαιρομαι ομως για την ωραια συζητηση :)

Μα και οι επόμενοι multiplatform τίτλοι που θα τρέχουν στο PC, με βάση την νέα γενιά χτίζονται... Με βάση αυτό το fixed hw των νέων κονσολών. Οπότε ισχύει εξαρχής αυτό που προσπαθώ να πω. Ότι η Sony μπορεί και να ξεζουμήσει την κονσόλα αν θέλει, και ταυτόχρονα να βγάλει τον τίτλο και στο PC. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το πράξει από την ανάποδη.

Και για να πάμε λίγο πίσω, δεν νομίζω ότι οι launch τίτλοι του PS4 δεν θα μπορούσαν να τρέξουν σε PC παρόμοιας δύναμης τότε αν το επέλεγε η Sony... Ούτε χρειαζόταν να σχεδιαστούν αποκλειστικά γύρω από αυτό αφήνοντας εκτός τις δυνατότητες της κονσόλας. 

Για να μιλήσουμε όμως με παραδείγματα και να καταλάβω κι εγώ, πες μου ένα συγκεκριμένο ιδιαίτερο "design" που λες (ο όρος αυτός μου φένεται λίγο γενικός και αόριστος) ενός Sony exclusive τίτλου που για να τρέξει στο PC, θα έπρεπε να σχεδιαστεί αποκλειστικά γύρω από αυτό και όχι στην κονσόλα. Πχ Second Son και Shadowfall που ήταν και launch τίτλοι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε luffy, πλάκα μας κάνεις και εσύ? Καταρχάς καταλαβαίνεις τι κατακραυγή θα πέσει στο Internet άμα παν να βγάλουν τα exclusives σε pc? Δεν είδες τι έγινε με το zero dawn, που είναι και ποσών ετών παιχνίδι? 

Προσωπικά θεωρώ ότι μεγάλη μερίδα των console gamers έχουν σύνδρομο κατωτεροτητας, θα κάνουν πόλεμο στη Sony έτσι και κάνει κάτι τέτοιο. Εδώ και ο developer του zero dawn αναρωτιόταν τι διαολο πάει στραβά και τους ενοχλεί να γίνει port παιχνίδι 4ετιας. Είπαμε, σύνδρομο. 

• Like 1

Ρε παιδια,για ποιο λογο κυριολεκτικα πρεπει καθε 3 και λιγο στα θεματα των κονσολων να γραφοντα τοσα off topic ανουσια σχολια και να γεμιζουν τσαμπα σελιδες?

Που κολλαει το εαν αξιζει ή δεν αξιζει για την Sony και τις αλλες εταιρειες να κυκλοφορουν τα exclusives τους σε ολες τις πλατφορμες στο εδω θεμα?

Δηλαδη επειδη κλειδωσε το διπλα θεμα,θα αρχισει κουβεντα καφενείου και σε αυτο εδω για να παει και αυτο για λουκετο?

Πραγματικα ελεος...

• Like 3

Επισκέπτης
28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κάποιο λινκ που να το πιστοποιεί αυτό πέραν του Insomnia forum certificate;

Δεν χρειαζεται link.

Αν σου δινει τα παιχνιδια τσαμπα=δεν βγαζει εσοδα για να στηριξει ΑΑΑ παραγωγες.

1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Προσωπικά θεωρώ ότι μεγάλη μερίδα των console gamers έχουν σύνδρομο κατωτεροτητας

Το αναποδο ryzen. Πως γινεται να εχεις συνδρομο κατωτεροτητας οταν εισαι το επικεντρο του industry? Ναρκισσισμου να το δεχτω.

3 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Το αναποδο ryzen. Πως γινεται να εχεις συνδρομο κατωτεροτητας οταν εισαι το επικεντρο του industry? Ναρκισσισμου να το δεχτω.

Δεν ξέρω τί και πως, αλλά και οι 2 γνωρίζουμε τι θα γίνει αν αρχίσουν να γίνονται port τα exclusives έστω και του ps4 σε pc. Θα καταρρεύσει το Internet από τα δάκρυα των κονσόλαδων και το γνωρίζουμε και οι 2. Πόσο μάλλον τα games του ps5.

Τόσα pc Exclusives βγήκαν σε κονσόλα, και μάλιστα κάποια από αυτά crowdfunded και δεν άνοιξε ρουθούνι. Και λογικό είναι, στα απαυτα του του pc gamer αν θα γίνει port ένα παιχνίδι σε χαμηλότερα settings και χαμηλότερη ανάλυση / fps σε κονσόλα. 

Το επικεντρο είναι δικιά σου άποψη. Τα νούμερα λένε ότι η πιο κερδοφόρα πλατφόρμα και η πλατφόρμα με τις περισσότερες πωλήσεις παιχνιδιών είναι το PC. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Μα και οι επόμενοι multiplatform τίτλοι που θα τρέχουν στο PC, με βάση την νέα γενιά χτίζονται... Με βάση αυτό το fixed hw των νέων κονσολών. Οπότε ισχύει εξαρχής αυτό που προσπαθώ να πω. Ότι η Sony μπορεί και να ξεζουμήσει την κονσόλα αν θέλει, και ταυτόχρονα να βγάλει τον τίτλο και στο PC. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το πράξει από την ανάποδη.

Και για να πάμε λίγο πίσω, δεν νομίζω ότι οι launch τίτλοι του PS4 δεν θα μπορούσαν να τρέξουν σε PC παρόμοιας δύναμης τότε αν το επέλεγε η Sony... Ούτε χρειαζόταν να σχεδιαστούν αποκλειστικά γύρω από αυτό αφήνοντας εκτός τις δυνατότητες της κονσόλας. 

Για να μιλήσουμε όμως με παραδείγματα και να καταλάβω κι εγώ, πες μου ένα συγκεκριμένο ιδιαίτερο "design" που λες (ο όρος αυτός μου φένεται λίγο γενικός και αόριστος) ενός Sony exclusive τίτλου που για να τρέξει στο PC, θα έπρεπε να σχεδιαστεί αποκλειστικά γύρω από αυτό και όχι στην κονσόλα. Πχ Second Son και Shadowfall που ήταν και launch τίτλοι. 

Για το πρωτο διαφωνω. Αλλιως θα δουμε και ολα τα exclusives του ps5 στο ps4 οπως σου ειπα.

Δεν ειναι θεμα του αν μπορουν να τρεξουν, το θεμα ειναι αν εχει νοημα να τα τρεξεις εκει. Οικονομικα αν εχει νοημα να τρεξεις ενα game για τους λιγους high end.

Πχ αν το second son επρεπε να τρεξει στο pc θα γινοταν watchdogs. Ο art director θα περιοριζε τον οραμα του σε οποιον σχεδιασμο ειχε κτλ. Δες το NBA 2K14, η next gen version δεν βγηκε ποτε στο pc, περιμενε να γινει μια μεταβαση σε νεες καρτες κτλ για να το κανει την επομενη χρονια. Και μιλαμε για μια γενια που τεχνολογικα ηταν ηδη μετρια για τις κονσολες. Στην επομενη γενια θα ειναι πολυ πιο εντονο αυτο και κατ εμε ελπιζω να δουμε παιχνιδια που θα τρεχουν μονο στις νεες κονσολες και ειναι multiplatform. Nα γυρισουμε σε εποχες ps360.

CometRyzen, επειδη ενας ειναι psycho(το παραδειγμα σου) δεν σημαινει οτι οι υπολοιποι θα αντιδρουσαν ετσι ρε συ. Εδω δεν μπαινουν καν στα φορουμς. Εμεις, εγω και εσυ, σε σχεση με τον μεσο gamer ειμαστε drama queens.

3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Το επικεντρο είναι δικιά σου άποψη. Τα νούμερα λένε ότι η πιο κερδοφόρα πλατφόρμα και η πλατφόρμα με τις περισσότερες πωλήσεις παιχνιδιών είναι το PC. 

Ωχ αρχισες παλι τα nonsense οποτε σταματαω.

16 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ρε παιδια,για ποιο λογο κυριολεκτικα πρεπει καθε 3 και λιγο στα θεματα των κονσολων να γραφοντα τοσα off topic ανουσια σχολια και να γεμιζουν τσαμπα σελιδες?

Γιατι ονομαζεται φορουμ και οχι blog ειδησεων? :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Ένα άτομο δηλαδή παραπονέθηκε για το zero dawn? 😋

Το nonsense ποιο είναι, τα πραγματικά νούμερα από αξιόπιστες μελέτες? Ενώ η δικια σου απλή παράθεση της προσωπικής σου άποψης ας πούμε είναι de facto η αλήθεια. Νταξ

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα 5ευρα double dips εσυ τα ονομαζεις δυναμικη και μελετες. Οκ.

24 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Είπαμε, σύνδρομο. 

Kαταλαβαινεις την ειρωνια, οταν εισαι γραμμενος σε console forums και συμμετεχεις σε ολα τα console section φανταζομαι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Γιατι ονομαζεται φορουμ και οχι blog ειδησεων? :P

Υπαρχει μια συσταση πανω απο το εδω θεμα που μεταξυ αλλων αναφερει

-Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)

-Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού

Αρα αν και αυτο το θεμα κλειδωθει,μην απορείτε μετα γιατι.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Υπαρχει μια συσταση πανω απο το εδω θεμα η οποια λεει

Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)

Για την νεα γενια μιλαμε= PS5.

12 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Δεν χρειαζεται link.

Αν σου δινει τα παιχνιδια τσαμπα=δεν βγαζει εσοδα για να στηριξει ΑΑΑ παραγωγες.

Δεν δουλεύει έτσι πάντα υπάρχει περιθώριο κέρδους, απο την μία δεν ξέρουμε τι συμφωνίες έχουν γίνει απο πίσω, πχ πόσα μπορεί να έσκασε η ms στην rockstar για να μπει το red και δεύτερον αμα δεν είσαι μεγάλος σαν την rockstar και βάλεις τον τίτλο σου λειτουργεί σαν διαφήμιση για το studio σου. Επίσης μην ξεχνάς οτι υπάρχουν και dlc, πολλοί θα παίζουν το main game τζάμπα και θα αγοράζουν τα dlc που ειναι συνήθως φτηνά όπως επίσης μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα όταν είναι να κατέβει το game απο το pass μπορεί να το αγοράσουν φτηνότερα.... Σίγουρα το έχουν σκεφτεί αυτό το μοντέλο να είναι τρελά βιώσιμο. Και σίγουρα θέλουν AAA games για κράχτη.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lepaterious είπε

Δεν δουλεύει έτσι πάντα υπάρχει περιθώριο κέρδους, απο την μία δεν ξέρουμε τι συμφωνίες έχουν γίνει απο πίσω, πχ πόσα μπορεί να έσκασε η ms στην rockstar για να μπει το red και δεύτερον αμα δεν είσαι μεγάλος σαν την rockstar και βάλεις τον τίτλο σου λειτουργεί σαν διαφήμιση για το studio σου. Επίσης μην ξεχνάς οτι υπάρχουν και dlc, πολλοί θα παίζουν το main game τζάμπα και θα αγοράζουν τα dlc που ειναι συνήθως φτηνά όπως επίσης μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα όταν είναι να κατέβει το game απο το pass μπορεί να το αγοράσουν φτηνότερα.... Σίγουρα το έχουν σκεφτεί αυτό το μοντέλο να είναι τρελά βιώσιμο. Και σίγουρα θέλουν AAA games για κράχτη.

Αν ειναι βιωσιμο για την industry θα το κανει και η Sony. Δεν ειναι exclusive. Θα δουμε :)

8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Για μενα ειναι λαθος που τα κλειδωνουν. Ξερεις την αποψη μου αλλωστε και απο το αλλο φορουμ.

Ειναι καταδικασμενη να ξεφυγει μια συζητηση στα φορουμ και αυτο ειναι και το plus του μεσου. Για αυτο λεγονται φορουμς. Αρκει να μην πηγαινει σε VS και console wars.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Για το πρωτο διαφωνω. Αλλιως θα δουμε και ολα τα exclusives του ps5 στο ps4 οπως σου ειπα.

Δεν ειναι θεμα του αν μπορουν να τρεξουν, το θεμα ειναι αν εχει νοημα να τα τρεξεις εκει. Οικονομικα αν εχει νοημα να τρεξεις ενα game για τους λιγους high end.

Πχ αν το second son επρεπε να τρεξει στο pc θα γινοταν watchdogs. Ο art director θα περιοριζε τον οραμα του σε οποιον σχεδιασμο ειχε κτλ. Δες το NBA 2K14, η next gen version δεν βγηκε ποτε στο pc, περιμενε να γινει μια μεταβαση σε νεες καρτες κτλ για να το κανει την επομενη χρονια. Και μιλαμε για μια γενια που τεχνολογικα ηταν ηδη μετρια για τις κονσολες. Στην επομενη γενια θα ειναι πολυ πιο εντονο αυτο και κατ εμε ελπιζω να δουμε παιχνιδια που θα τρεχουν μονο στις νεες κονσολες και ειναι multiplatform. Nα γυρισουμε σε εποχες ps360.

Το PS4 το ανέφερα ως παράδειγμα engine scalability. Τίποτα παραπάνω.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί πχ το τάδε Sony exclusive για το PS5, δεν θα μπορούσε να τρέξει σε μία mid-range 2070 (η και σε low end) με ενδεχομένως χαμηλότερα settings. Και από την άλλη να το δεις, το PC είναι η μοναδική πλατφόρμα που δεν θέτει κανένα απολύτως όριο σε θέμα τεχνολογίας και γραφικών... Λαμπρό παράδειγμα το Crysis που έδειξε ότι μπορείς σε ένα πακέτο να έχεις και κάτι που είναι πολλά χρόνια μπροστά οπτικά αλλά και μπορεί να τρέξει με τα ανάλογα settings σε κάθε κατηγορίας σύστημα.

Το οικονομικό που λες είναι ξεχωριστή συζήτηση. Η MS (επαναλαμβάνω πάλι ;)) το κάνει ήδη. Καταφέρνει να βγάλει και παιχνίδια που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις κονσόλες της ως fixed συστήματα (Gears, Forza) και ταυτόχρονα να τα κυκλοφορεί και στο PC. Για ποιο λόγο λοιπόν η μέθοδος και η διαδικασία θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική για τα exclusives της Sony?

Επεξ/σία από D.Luffy

Μόλις τώρα, PDS13 είπε

Αν ειναι βιωσιμο για την industry θα το κανει και η Sony. Δεν ειναι exclusive. Θα δουμε :)

Κάποια στιγμή ναι, θα το κάνει, λειτουργεί και σαν system seller όταν σου λέει πάρε μια κονσόλα και παίξε 200 παιχνίδια free με μία συνδρομή. Στην ουσια ολοι κερδίζουν. 

Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

Για ποιο λόγο λοιπόν η μέθοδος και η διαιδικασία θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικά για τα exclusives της Sony?

Είναι το branding σε κάνει να νιώθεις πιο μαματος. Σε κάνει να λες γιατί αξίζει να πάρεις το ταδε brand.

13 λεπτά πριν, PDS13 είπε

τα 5ευρα double dips εσυ τα ονομαζεις δυναμικη και μελετες. Οκ.

Kαταλαβαινεις την ειρωνια, οταν εισαι γραμμενος σε console forums και συμμετεχεις σε ολα τα console section φανταζομαι.

Oχι, που ειναι η ειρωνια? Αφου εχω κονσολα και θα τιμησω και μια απτις καινουργιες, που ειναι το περιεργο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...