Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cocous είπε

Ίσα ίσα αυτοί που γνωρίζουν αναφέρουν ότι PS5 είναι πιο ψαγμένο και εξωτικό καθώς το custom Hardware που έχει σε σχέση με το SeX μπορεί να αποδώσει και καλύτερα. Εξάλλου οι διαφορές μεταξύ τους δεν φαίνονται υπέρ του SeX. Αντιθέτως μέχρι στιγμής το PS5 τα πάει καλύτερα στα παιχνίδια πλην του Hitman.  Μην ξεχνάμε πόσοι απόρησαν οταν ένα <<σαπάκι>>  ps4 έτρεξε παιχνίδια που τεχνικά αποδείχτηκαν επιτεύγματα για την δύναμη της κονσόλας.  Φανταστείτε τι θα γίνει όταν τα βαριά πυροβολικά της Sony (Naughty Dog, Guerilla, Santa Monica κτλ) αρχίσουν να πυροβολούν με τέτοιο hardware. Θα πέσουν σαγόνια.  Και εσείς οι του Xbots παίξτε Medium. Με συγχωρείτε αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και δυστυχώς οι Xfan είστε αυτοί που μπαίνετε σε Ps5 thread και υπερηφανεύεστε οτι έχετε την πιο δυνατή κονσόλα. 

Βαζω στοιχημα οτι δεν εχεις ps5

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisgewrgi είπε

Βαζω στοιχημα οτι δεν εχεις ps5

Εννοείται πως έχω και πάω και για δεύτερο ώστε να παίζω μαζί με τον γιο μου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Το νούμερο ένα παράπονό μου και μένα από την κονσόλα είναι αυτό. Η έλλειψη υποστήριξης 1440p και vrr που δίνει ο ανταγωνισμός day 1 και δεν είναι θέμα hardware limitation αλλά non implementation.

Γιατί το (μη) σαπορτ για δίσκους 5 μήνες μετά είναι οκ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Τόσο χάλια το PS5 ε; :(

Αν βάλω τo PS5 μου στο insomnia αγγελίες θα μπορέσω να το δώσω έστω 100 ευρώ τόσο χάλια που είναι; :D

Δεν ξερω μαλλον υπαρχουν πολλοι "χαζοι"  παγκοσμιως  .Το θεμα με τις προπαραγγελιες του ps5  δειχνει το μικρο ενδιαφερον που υπαρχει για την κονσολα . Παλι καλα που απογοητευτηκαν ορισμενοι απο την ελλειψη διαθεσιμοτητας και πουλησε  η  ms  κανα τεμαχιο  παραπανω στην ελληνικη αγορα απο τα 10 που πουλαγε καθε χρονο  αχαχα.

Κατα τα αλλα  και εχοντας περασει  ολες οι κονσολες του ps  απο τα χερια μου εκτος απο ps3   θεωρω το ps5  την καλυτερη ever  με δραματικη διαφορα σε επιπεδο εμπειριας χρησης. 

1 ώρα πριν, chrisgewrgi είπε

Εγω απο το ps5 παντος δεν ειμαι ευχαριστημενος.ελλειπης κονσολα ειναι με τα προβληματα της.δεν εχω πιασει το series x στα χερια μου για να εχω και απο εκει αποψη αλλα το ps5 δειχνει λες και το εβγαλαν βαροντας με βουρδουλα τους εργαζομενους για να βγει σε μια νυχτα εστω και μισο.

Πουλα το φιλε μην ταλαιπωριεσαι χωρις λογο .Υπαρχουν και αλλες πλατφoρμες στην αγορα.Πουλα να σε κανει ευεργετη του οποιος το παρει!Εικονισμα θα σε εχει !Παω στοιχημα θα χρειαστεις 10 δευτερολεπτα μεχρι να φυγει .Ολο και καποιο θυμα θα βρεθει να το παρει :)

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Αν δεν μένεις την τελευταία εβδομάδα σε σπηλιά, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως βρίσκεις την δύναμη να γράψεις ένα τέτοιο ποστ...

Μάλλον σε σπηλιά μένουν όσοι φοράνε παρωπίδες και χαράζουν πορεία χωρίς να σκέφτονται την εξέλιξη. 

Αλλά οκ. Πάρτο όπως θες.  Εξάλλου δεν θα αλλάξει κάτι. Τέλος. 

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Αν δεν θεωρείς ότι είμαι άνθρωπος απλά προσπερνάς. Διαφορετικά δες την παρουσίαση και τα ξαναλέμε.

Γενικό φαινόμενο, όχι για την Sony ειδικά. Μάλιστα αν δεις τα first party όλων των εταιριών είναι γενικά σε πολύ καλή κατάσταση.

Πάντως βλέπω ότι μάλλον δεν το κατέχεις το θέμα, με τέτοια ποστ, οπότε και να μην την δεις την παρουσίαση δεν θα αλλάξει κάτι. Ας το αφήσουμε για τεχνικούς λόγους.

Καλά πάει αυτό.

Δίκαιο έχεις. Οπότε ας κάτσουμε να τα δεχτούμε όλα. 😑

Εγώ βλέπω πολύ κόσμο όμως να θέλει να μιλήσει για τεχνικά ζητήματα. Ο οποίος συνέχεια συναντάει εμπόδια. Οπότε μήπως η σχετική σου παρατήρηση είναι απλά αυτοεκπληρώμενη λόγο των συνθηκών;
Όσο τα κακώς κείμενα υπάρχουν, θα σχολιάζονται. Δεν είναι α οκ το είπα μια φορά φτάνει τώρα. Δεν κερδίζουμε κάτι ως καταναλωτές έτσι. Ούτε είναι κακό να συζητάμε για πιθανές συνέπειες αυτών.

1) ξεκάθαρα δεν μπορείς να απαντήσεις διότι δεν έχεις ιδέα ;)

2) https://www.pcgamesn.com/death-stranding/dlss-2 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DLSS_support

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, non-serviam είπε

Γιατί το (μη) σαπορτ για δίσκους 5 μήνες μετά είναι οκ;

Εκεί τουλάχιστον την καταλαβαίνω γιατί αφενός δεν υπάρχουν πολλοί pcie gen4 με 7k+ reads ακόμα (το τελευταίο 2μηνο βγήκαν) και αφετέρου θα πρέπει όλοι αυτοί να γίνουν validate ξεχωριστά για applications όπως το νέο rachet n clank που θα χρησιμοποιούν το feature. Παίζουν και άλλα πράματα ρόλο εκτός από τα sequential reads και κυρίως ο ίδιος ο controller ή αν είναι DRAMless κλπ. Δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα 7k read nvme drives θα είναι compatible.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ilos είπε

Το νούμερο ένα παράπονό μου και μένα από την κονσόλα είναι αυτό. Η έλλειψη υποστήριξης 1440p και vrr που δίνει ο ανταγωνισμός day 1 και δεν είναι θέμα hardware limitation αλλά non implementation.

συμφωνώ σε αυτό 100% το vrr μάλιστα είναι must 

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Πουλα το φιλε μην ταλαιπωριεσαι χωρις λογο .Υπαρχουν και αλλες πλατφoρμες στην αγορα.Πουλα να σε κανει ευεργετη του οποιος το παρει!Εικονισμα θα σε εχει !Παω στοιχημα θα χρειαστεις 10 δευτερολεπτα μεχρι να φυγει .Ολο και καποιο θυμα θα βρεθει να το παρει :)

Εκανα την βλακεια και πουλησα τις κονσολες μου για να παω στα φρου φρου και αρρωματα που εταζε η σονυ,με αποτελεσμα αν ειχαν βαλει εναν ssd στο pro θα ειμασταν καλητερα. Να εισαι σιγουρος μολις βρεθει xbox στην αγορα θα το φαει η σκονη

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisgewrgi είπε

Εκανα την βλακεια και πουλησα τις κονσολες μου για να παω στα φρου φρου και αρρωματα που εταζε η σονυ,με αποτελεσμα αν ειχαν βαλει εναν ssd στο pro θα ειμασταν καλητερα. Να εισαι σιγουρος μολις βρεθει xbox στην αγορα θα το φαει η σκονη

που σε απογοήτευσε? θεωρητικά βγαίνουν στην αγορά κάποια xsx πριν λίγο βγήκαν στο mediaworld (mediamarkt) ιταλίας οπότε έχε το νου σου στο ελληνικό 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Daredevil είπε

1) ξεκάθαρα δεν μπορείς να απαντήσεις διότι δεν έχεις ιδέα ;)

2) https://www.pcgamesn.com/death-stranding/dlss-2 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DLSS_support

Πάμε πάλι.

Δες την παρουσίαση. Δες την παρουσίαση. Δες την παρουσίαση.
Και μετά έλα να τα ξαναπούμε με αυτά που ξέρουμε τώρα.

Την λίστα με το DLSS γιατί μου την πόσταρες; Για να μου δείξεις ότι δεν γνωρίζεις το αντικείμενο; Τι είναι το DLSS; Παιχνιδάκι που το χώνουν από εδώ και από εκεί; Ολόκληρος κλάδος AI και μου γράφεις για το πόσο γαμάτη είναι η Sony με το DS που το χρησιμοποίησαν; Το οποίο DS το αγαπώ. Τρεις φορές αγορασμένο. Μια κανονικά, μια με την limited κονσολα και μια με την collector's. Αλλά και τι που χρησιμοποίησε DLSS?

2 λεπτά πριν, ilos είπε

Εκεί τουλάχιστον την καταλαβαίνω γιατί αφενός δεν υπάρχουν πολλοί pcie gen4 με 7k+ reads ακόμα (το τελευταίο 2μηνο βγήκαν) και αφετέρου θα πρέπει όλοι αυτοί να γίνουν validate ξεχωριστά για applications όπως το νέο rachet n clank που θα χρησιμοποιούν το feature. Παίζουν και άλλα πράματα ρόλο εκτός από τα sequential reads και κυρίως ο ίδιος ο controller ή αν είναι DRAMless κλπ. Δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα 7k read nvme drives θα είναι compatible.

Το αντίθετο. Η Sony δεν έχει την πρόσβαση που έχουμε εγώ ή εσύ. Μήνες πριν έπρεπε να ξέρει τι θα βγει και να πράξει ανάλογα. Επίσης, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είχε, έπρεπε να έχει πλάνο για το όταν βγαίνει ένας δίσκος να γίνεται άμεσα ο έλεγχος και να παίρνει το οκ. Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές εταιρίες.

9 λεπτά πριν, ilos είπε

Πάντως αν βιάζεσαι πάρε τον 980 pro.😁

Θα ήθελα μωρέ, αλλά να, ξέρεις, δεν λειτουργεί καν η θύρα...

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Συγνώμη θα πουλήσεις το ps5 για να ξαναπάς σε ps4 pro?😁

Τράβα γράψε το στο διπλανό thread με τα ps5 preorders μόνο για να δω εκεί αντιδράσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Εγώ βλέπω πολύ κόσμο όμως να θέλει να μιλήσει για τεχνικά ζητήματα.

Ο οποίος συνέχεια συναντάει εμπόδια. Οπότε μήπως η σχετική σου παρατήρηση είναι απλά αυτοεκπληρώμενη λόγο των συνθηκών;

Οπως το βλεπω,υπαρχουν 2 ειδων τεχνικα ζητηματα.

Αυτα τα οποια αφορουν αμεσα τον οποιοδηποτε πχ η υποστηριξη 1440p,4k 120hz,VRR επειδη υπαρχει κοσμος με τετοιες τηλεορασεις/monitor(ή αν εχει σκοπο να αγορασει λογω ps5)ή οι ταχυτητες του ssd επειδη εχει σκοπο να αγορασει ενα μελλοντικα για να αυξησει τον χωρο.

Τεχνικο ζητημα μπορει να θεωρηθει πχ και η ψυξη του επεξεργαστη αν βγαλει προβλημα σε βαθος χρονου,για να ξερει ο αλλος αν ειναι να αγορασει με το καλημερα επεκταση  εγγυησης.

Αλλο τεχνικο ζητημα μπορει να θεωρηθει,το καλωδιο που δινει για παραδειγμα η Sony αν υποστηριζει ολες τις νεες δυνατοτητες ή αν χρειαζεται ξεχωριστη αγορα αλλου. Τετοιου ειδους τεχνικα θεματα οντως ενδιαφερουν κοσμο.

Και υπαρχουν και τα αλλα που δεν αφορουν αμεσα τον οποιοδηποτε,οπως η πιο πισω κουβεντα περι rdna2 ή custom αρχιτεκτονικη της Sony.

Εχει τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο. 

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, cocous είπε

Ίσα ίσα αυτοί που γνωρίζουν αναφέρουν ότι PS5 είναι πιο ψαγμένο και εξωτικό καθώς το custom Hardware που έχει σε σχέση με το SeX μπορεί να αποδώσει και καλύτερα.

Θα ήθελες να μας παραθέσεις περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό  το ψαγμένο, εξωτικό custom hardware;

Προτιμητέες οι επίσημες πηγές.

Επεξ/σία από johnnypatras
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...