Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα SOC και στις 2 εταιρίες είναι custom chips. Περιέχουν/λείπουν πράγματα από RDNA, RDNA2 ίσως και RDNA3 και αρκετά είναι και patented από την ίδια την Sony/MS. Μάλιστα λέγεται ότι ειδικά για το RDNA3 η AMD ζήτησε πατέντα της Sony για να την χρησιμοποιήσει.

Δεν είναι κάτι καινούριο. Και το ps4 ξεκίνησε σαν gcn 1.0/2.0 και κατέληξε στο τέλος να είναι πιο κοντά σε gcn4/5 με το ps4pro.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Οτι θα μας σπασουν για 20η φορα τις μπαλες με το RDNA 1.84729

Και τι να λέμε; Να περιμένουμε τον check2fire να γράψει ξανά πόσο ωραία δονάει το dualsense;

3 ώρες πριν, mtifosi είπε

Τιποτα απο αυτα δεν ισχυει. Διαλεξε κονσολα με βαση τους τιτλους που σε ενδιαφερουν ή πχ αν σε βολευουν υπηρεσιες οπως το gamepass...

Bookmark this με reminder σε 2 χρόνια

Το ίδιο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς και για τις launch version του Xbox One / PS4. Μακροπρόθεσμα τι έγινε;

Μεγάλες μπουκιές φάτε, μεγάλες κουβέντες μην λέτε, ειδικά με το "trend" της βιομηχανίας που ακούει στο όνομα AI upscaling (η μαμά Nvidia με βάφτισε DLSS)

Αν θεωρείς την επένδυση σε μια κονσόλα ασήμαντη για ορίζοντα 3-4ετίας, που σημαίνει οτι θα ξανα-αγοράσεις καινούρια κονσόλα ίσως και μεταπηδώντας οικοσύστημα τότε πάσο. Αν δεν σε νοιάζουν δηλαδή τα λεφτά που ήδη θα έχεις δώσει σε games, services κλπ

Από την άλλη, αν επαληθευτούν και οι φήμες για double framerates στον BC κατάλογο τότε ο ορίζοντας 3-4ετίας δίχως σημασία ίσως να γίνει και 0.5-2ετίας

Επεξ/σία από EuphangeL
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

RDNA3 γράφει ο ένας σε κονσόλα που όταν φτιαχνόταν με το ζόρι είχαν σχέδια του RDNA2. "Λέγεται" γράφει ο άλλος ότι ζήτησε πατέντα η AMD από την Sony σε hardware. Η AMD. Από την Sony... RDNA2 λέει ο τρίτος είναι μαζί με infinity cache οπότε δεν έχει RDNA2 ούτε ο αντίπαλος. Όταν έχει βγει η ίδια η AMD και έχει επιβεβαιώσει ποιος έχει RDNA2. Άραγε το Optane να το θεωρεί και αυτό κομμάτι της Sandy Bridge? Sandy Lake? Coffin Lake? Ή μήπως και το Infinity Fabric είναι κομμάτι του Zen core?

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε κάποιοι όταν κράζαμε την Sony πριν από μερικούς μήνες για την τραγική δουλειά που έχει κάνει (και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει καν) και οι ειδήμονες του ινσομνια κορόιδευαν. Τουλάχιστον σταματήστε με το ζόρι να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Δυστυχώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η Sony δεν έχει αρκετά βαθιές τσέπες για να ανταπεξέλθει (πάρα πολύ κακό για τον ανταγωνισμό)...

• Like 2
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, non-serviam είπε

RDNA3 γράφει ο ένας σε κονσόλα που όταν φτιαχνόταν με το ζόρι είχαν σχέδια του RDNA2. "Λέγεται" γράφει ο άλλος ότι ζήτησε πατέντα η AMD από την Sony σε hardware. Η AMD. Από την Sony...

Saved for future reference (2022 με την κυκλοφορία των RDNA3).😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, non-serviam είπε

RDNA3 γράφει ο ένας σε κονσόλα που όταν φτιαχνόταν με το ζόρι είχαν σχέδια του RDNA2. "Λέγεται" γράφει ο άλλος ότι ζήτησε πατέντα η AMD από την Sony σε hardware. Η AMD. Από την Sony... RDNA2 λέει ο τρίτος είναι μαζί με infinity cache οπότε δεν έχει RDNA2 ούτε ο αντίπαλος. Όταν έχει βγει η ίδια η AMD και έχει επιβεβαιώσει ποιος έχει RDNA2. Άραγε το Optane να το θεωρεί και αυτό κομμάτι της Sandy Bridge? Sandy Lake? Coffin Lake? Ή μήπως και το Infinity Fabric είναι κομμάτι του Zen core?

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε κάποιοι όταν κράζαμε την Sony πριν από μερικούς μήνες για την τραγική δουλειά που έχει κάνει (και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει καν) και οι ειδήμονες του ινσομνια κορόιδευαν. Τουλάχιστον σταματήστε με το ζόρι να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Δυστυχώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η Sony δεν έχει αρκετά βαθιές τσέπες για να ανταπεξέλθει (πάρα πολύ κακό για τον ανταγωνισμό)...

Από το κακό στο χειρότερο για αυτό και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει τις διπλάσιες κονσόλες, που να μπορούσε να ανταπεξέλθει κιόλας..προς το παρόν πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ζήτηση, τραγική δουλειά όντως. Με συγχωρείς για την ειρωνεία μαν μου αλλά φαίνεται πως αδυνατείς να καταλάβεις ότι η επιτυχία δεν κρύβεται στα speqs αλλά στα games και εκεί είναι που παίζει καλή μπάλα η Sony προς το παρόν, με ή χωρίς rdna, rna, sdna ή όπως αλλιώς το λένε τέλος πάντων, ε πέστο κι έτσι που έλεγε και ο Αλέφαντος! 😁

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Σημασία έχει ότι η Santa Monica και η NaughtyDog θα παρουσιάσουν απίστευτα visuals στα αποκλειστικά του PS5.

Βάλε και Sucker Punch Productions, βάλε και Insomniac Games, πυροβολάνε.

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Και τι να λέμε; Να περιμένουμε τον check2fire να γράψει ξανά πόσο ωραία δονάει το dualsense;

Bookmark this με reminder σε 2 χρόνια

Το ίδιο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς και για τις launch version του Xbox One / PS4. Μακροπρόθεσμα τι έγινε;

Μεγάλες μπουκιές φάτε, μεγάλες κουβέντες μην λέτε, ειδικά με το "trend" της βιομηχανίας που ακούει στο όνομα AI upscaling (η μαμά Nvidia με βάφτισε DLSS)

Αν θεωρείς την επένδυση σε μια κονσόλα ασήμαντη για ορίζοντα 3-4ετίας, που σημαίνει οτι θα ξανα-αγοράσεις καινούρια κονσόλα ίσως και μεταπηδώντας οικοσύστημα τότε πάσο. Αν δεν σε νοιάζουν δηλαδή τα λεφτά που ήδη θα έχεις δώσει σε games, services κλπ

Από την άλλη, αν επαληθευτούν και οι φήμες για double framerates στον BC κατάλογο τότε ο ορίζοντας 3-4ετίας δίχως σημασία ίσως να γίνει και 0.5-2ετίας

Καταρχην το dualsense ειναι φοβερο και σου δινει πολυ καλυτερη αισθηση απο την οποια τεχνικη διαφορα...

Τι εγινε στην προηγουμενη γενια δηλαδη...το ps4 σαρωσε απο την αρχη και συνεχισε ακομα καλυτερα με απιστευτες παραγωγες παιχνιδιων που δεν τα βλεπεις ουτε σε πολυ δυνατο pc...και δεν θεωρω την επενδυση σε κονσολα ασημαντη και για αυτο ανεφερα το gamepass για παραδειγμα που αν καποιος εχει επενδυσει και τον καλυπτει επιλεγει αναλογα...

• Like 2
Δημοσ.

Αυτή την περίοδο παίζω το Spider-Man Remaster και μου κάνει εντύπωση το πόσο smooth (και locked στα 60) είναι το framerate (και μάλιστα στο Performance RT).

Ερχόμενος από PC, είμαι συνηθισμένος στο γνωστό stuttering σε open world games. Εδώ δεν υπάρχει καν ούτε το παραμικρό "κλικ". Και μάλιστα ως Spider-Man κινείσαι και με μεγάλη ταχύτητα στο χάρτη. Όλα γίνονται ακαριαία και απροβλημάτιστα.

Επίσης η temporal injection τεχνική της Insomniac είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις που έχω δει. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι το παιχνίδι δεν είναι native 4K και αυτό μάλιστα συνδυάζεται και με άριστο ΑΑ.

Ελπίζω αυτή η πολύ καλή δουλειά να περάσει και στο R&C Rift Apart... 

• Like 3
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Αυτή την περίοδο παίζω το Spider-Man Remaster και μου κάνει εντύπωση το πόσο smooth (και locked στα 60) είναι το framerate (και μάλιστα στο Performance RT).

Ερχόμενος από PC, είμαι συνηθισμένος στο γνωστό stuttering σε open world games. Εδώ δεν υπάρχει καν ούτε το παραμικρό "κλικ". Και μάλιστα ως Spider-Man κινείσαι και με μεγάλη ταχύτητα στο χάρτη. Όλα γίνονται ακαριαία και απροβλημάτιστα.

Επίσης η temporal injection τεχνική της Insomniac είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις που έχω δει. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι το παιχνίδι δεν είναι native 4K και αυτό μάλιστα συνδυάζεται και με άριστο ΑΑ.

Ελπίζω αυτή η πολύ καλή δουλειά να περάσει και στο R&C Rift Apart... 

Ειναι πραγματικα εντυπωσιακη η δουλεια που εχουν κανει .Ειναι true next gen  τιτλος  και εχουμε ελαχιστους προς το παρον .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ας μην τσακωνόμαστε. Όπως ξέραμε ότι το PS4 ήταν δυνατότερο από το ΟΝΕ έτσι ξέρουμε και ότι το SeX είναι δυνατότερο από το PS5. No big deal. Εξάλλου τα παιχνίδια πλέον έχουν ρυθμίσεις όπου μπορείς να επιλέξεις modes. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι να είναι unplayable μερικά multiplatforms στο PS5 όπως είναι το Cyberpunk, αλλά η Sony  έχει πολύ καλά exclusives οπότε όλα μια χαρά. Εξάλλου θα υπάρξουν και τα pro μοντέλα.

Επεξ/σία από jokul7
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jokul7 είπε

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι να είναι unplayable μερικά multiplatforms στο PS5 όπως είναι το Cyberpunk, 

Δεν ισχυει αυτο ,αλλη μια υπερβολη  .Να το ξαναδεις γιατι εμεις το παιζουμε και απεχει πολυ απο το να χαρακτηριστει unplayble .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jokul7

Ποιός να μαλώνει? Εγώ τo μόνο που βλέπω είναι προσπάθεια για flame.

Επίσης μια χαρά παιχνίδια έχουν και οι δύο κονσόλες. Εμένα άποψη μου είναι ότι στο τέλος είναι θέμα των studios & devs.

Αν πάρουν το 100% από το xb1x λογικά θα είναι καλύτερα τα αποτελέσματα οπτικά από της Sony(χωρίς τπτ τρελή διαφορα 20-30% που διαβάζω). Το θέμα όπως το βλέπω εγώ είναι ότι οι devs των exclusives της Σόνυ μπορούν και ξεζουμιζουν ότι τους δίνεται από επεξεργαστική δύναμη. Ουσιαστικά η σημαντικότερη διάφορα θα είναι:αν η Sony δίνει 100%, αλλά το xbox1x κάνει απλά upscale για παιχνίδια που γράφονται με βάση τη δύναμη του xbox1s(ουσιαστικά εκμετάλλευση του 60-80% της ισχύος του μηχανήματος).

Ότι και να πάρεις ευχαριστημένος θα είσαι. Ακόμα και switch έχει τα δικά του +. Αν δε μπορείς να πληρώσεις κάτι απλά δε το παίρνεις και περιμένεις μέχρι να βρεις το πόιντ του vfm βάση των δικών σου αναγκών/εκτιμήσεων.

Επεξ/σία από shadowfax-1-
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...