Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Tο game ήταν στον internal?

Όχι στον εξωτερικό.

Μόνο ένα έπαθε ζημια (Δεν ήταν αυτό που έπαιζε ενώ έπεσε το ρεύμα) 

Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν και του ssd και του εξωτερικού 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ο εσωτερικός μια χαρά μπορεί να γίνει corrupt μετά από διακοπή ρεύματος, δεν είναι και τόσο σπάνιο.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω πάρει UPS, λίγο καιρό αφότου είχα πάρει TV + PS4, πλέον πάνω έχω βάλει το modem και το raspberry pi + hdd.

Προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα πάθουν κάτι.

• Like 1

31 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Καλά εγώ που ασχολούμαι χρόνια με το άθλημα pc gaming, console gaming κτλ και ποτε δεν είχα ups. (Ειμαι 39)

Απλά χθες σπαστικα γιατί σιδερωνε η γυναίκα μου και κάτι έγινε και επεσε ο γενικός ενώ έπαιζε ps5 ο μικρός. 

Μόλις το άνοιξα έκανε επιδιόρθωση του εσωτερικού και του εξωτερικού WD 2tb που έχω τα παιχνίδια του ps4 και σήμερα το πρωί ένα από τα παιχνίδια του μικρού δεν ξεκινούσε.

Εγινε corrupted και τώρα το ξανά κατεβάζω. 

Γι αυτό αναφέρθηκα στο ups μήπως πάθει καμία βλάβη κανένας σκληρός κτλ. 

Νσ σημειώσω την TV και το ps5 τα έχω συνδεμενα σε πολυμπριζο το οποίο είναι συνδεμένο σε σταθεροποιητη τάσης. 

Αυτά! 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! 

Κλασσικα πραγματα ειναι απο τις συσκευες που προκαλουν ας πουμε βραχυκλωμα και αναγκαζουν τον ρελε του σπιτιου να πεσει.Σιδερο,βραστηρας ειναι σταθερη αξια για να πεσει ο ρελες.

Περα απο αυτο παροτι η αποψη μου ειναι σταρχιδισμος δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι σωστο.Για αυτο και σου προτινα τα πιο ακριβα και ποιοτικα Ups που ειναι τα apc..Θα δωσεις σχεδον τα διπλα λεφτα αλλα ξερεις σιγουρα οτι δουλευουν σωστα και οπως πρεπει να δουλευει ενα Ups και οχι με πατεντες...(turbo-x τα ακους? γκουχου γκουχου)

• Like 2
  • Thanks 1

σταθερος γκειμερ απο τα 80's ποτε δεν ειχα ups παρα μονο στη δουλεια που και εκει λογω παρελευσης 5ετιας τα εφτυσε απο μπαταρια και το κλασαμε ομαδικως. Σε απανωτες πτωσεις τασης ποτε δεν αντιμετωπισαμε προβλημα ουτε στη δουλεια ουτε στο σπιτι οποτε χαλαρα τα θεωρω πεταμενα λεφτα. αυτα τα 0,02 σεντ απο εμε.

Το UPS δεν βοηθάει μόνο σε περίπτωση πτώσης του ρεύματος, φυσικά ο κυριότερος λόγος είναι να μπορέσουμε να κλείσουμε τις συσκευές μας με τον κανονικό τρόπο.

• Like 1

14 ώρες πριν, sndev είπε

Πρακτικά τι συμαινουν αυτα στη πράξη; 

Σημαινει οτι η sony και τα studio της τροποποιησαν οσο μπορεσαν το apu για να καλυψουν οσο μπορουν τις αδυναμιες της amd σε ορισμενους τομεις ωστε παλι να κανουν θαυματα οπως εγινε και στην προηγουμενη γενια.

5 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Σημαινει οτι η sony και τα studio της τροποποιησαν οσο μπορεσαν το apu για να καλυψουν οσο μπορουν τις αδυναμιες της amd σε ορισμενους τομεις ωστε παλι να κανουν θαυματα οπως εγινε και στην προηγουμενη γενια.

Δεν τροποποίησαν, συνεργάστηκαν με την AMD για να υλοποιηθούν οι τροποποιήσεις.

Με βάση RDNA 1 αρχιτεκτονική βέβαια και τις φήμες για projected launch το 2019 να φαίνονται πιο κοντά από ποτέ τελικά.

Στην πράξη σημαίνουν πως το τεχνολογικό baseline του PS5 είναι χρονολογικά πιο πίσω από αυτά που ισχυρίζεται η ίδια η SONY, εξ' ου και ποτέ δεν έχει ισχυριστεί πως το APU της είναι full-featured rdna2 (ναι, είναι και marketing όρος, κρύβονται και features όμως από πίσω).

Στην ακόμα πιο πράξη και όσον αφορά τα games θα φανεί στο μέλλον και στην "αγαπημένη" αντιδιαστολή με την αντίπερα όχθη. Αλλά όσον αφορά στο hw, επιβεβαιώνει και τον ίδιο τον Rosario Leonardi -Sony Engineer, που του είχαν ξεφύγει όλα αυτά το καλοκαίρι.

6 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Οτι θα μας σπασουν για 20η φορα τις μπαλες με το RDNA 1.84729

Συγγνώμη, αλλά βρισκόμαστε σε τεχνολογικό forum, σωστά;

Και μόνο που υπάρχουν πλέον πραγματικές die shots του PS5 APU, αυτό είναι από μόνο του εξόχως ενδιαφέρον, για όσους ασχολούνται και με αυτό το κομμάτι.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 1

40 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Οτι θα μας σπασουν για 20η φορα τις μπαλες με το RDNA 1.84729

Σε τεχνολογικά φόρουμ, το φυσιολογικό είναι να σπάνε μπάλες με τέτοια πράγματα. 

• Like 1

13 λεπτά πριν, johnnypatras είπε

Δεν τροποποίησαν, συνεργάστηκαν με την AMD για να υλοποιηθούν οι τροποποιήσεις.

Με βάση RDNA 1 αρχιτεκτονική βέβαια και τις φήμες για projected launch το 2019 να φαίνονται πιο κοντά από ποτέ τελικά.

Στην πράξη σημαίνουν πως το τεχνολογικό baseline του PS5 είναι χρονολογικά πιο πίσω από αυτά που ισχυρίζεται η ίδια η SONY, εξ' ου και ποτέ δεν έχει ισχυριστεί πως το APU της είναι full-featured rdna2 (ναι, είναι και marketing όρος, κρύβονται και features όμως από πίσω).

Στην ακόμα πιο πράξη και όσον αφορά τα games θα φανεί στο μέλλον και στην "αγαπημένη" αντιδιαστολή με την αντίπερα όχθη. Αλλά όσον αφορά στο hw, επιβεβαιώνει και τον ίδιο τον Rosario Leonardi -Sony Engineer, που του είχαν ξεφύγει όλα αυτά το καλοκαίρι.

Full-featured rdna2 δεν εχει καμια κονσολα ομως ετσι καθως και το xbox δεν εχει για παραδειγμα infinity cashe...

• Moderators

Ο Κωτσόβολος έχει βγάλει κάποια PS5 combos εδώ, games ανά δύο ή DualSense/game. Παράλληλα, μου έχει στείλει κουπόνι όπου το δεύτερο από τα δύο το παίρνω με 50% έκπτωση (λογικά είναι προσωποποιημένο κουπόνι). 

Ενδιαφέρομαι να τσιμπήσω ένα DualSense τον τελευταίο καιρό, οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάποιο PS5 game, ας μου στείλει ΠΜ, για να μοιραστούμε την διαφορά. Ενδεικτικά, το gamepad μαζί με το Demon's Souls βγαίνει στα €109 από €149.

40 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Full-featured rdna2 δεν εχει καμια κονσολα ομως ετσι καθως και το xbox δεν εχει για παραδειγμα infinity cashe...

Σωστό σαν επισήμανση. Ερώτηση όμως: γνωρίζεις για ποιόν λόγο υπάρχει η Infinity Cache στις RX6xxx σειρές της AMD;

Η απάντηση κρύβεται πίσω από το πλάτος του memory bus. Στο XSX δεν τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα καθώς έχει πολύ πλατύτερο memory bus.

Η έτερη κονσόλα είναι full featured rdna2, το έχει δηλώσει επίσημα και η MS.

• Like 2
  • Confused 1

11 λεπτά πριν, johnnypatras είπε

Σωστό σαν επισήμανση. Ερώτηση όμως: γνωρίζεις για ποιόν λόγο υπάρχει η Infinity Cache στις RX6xxx σειρές της AMD;

Η απάντηση κρύβεται πίσω από το πλάτος του memory bus. Στο XSX δεν τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα καθώς έχει πολύ πλατύτερο memory bus.

Η έτερη κονσόλα είναι full featured rdna2, το έχει δηλώσει επίσημα και η MS.

Για να το λεω προφανως γνωριζω αρα το συμπερασμα ειναι οτι οι κονσολες χρησιμοποιουν custom gpu αναλογα με τις αναγκες της καθε εταιριας και οχι full featured rdna2.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...