Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας αναφορικά με το BC που δεν έχει αναδειχθεί.  Η MS έχασε τη γενιά κατά κράτος. Όφειλε λοιπον να κάνει πράγματα ο Σπένσερ για να στρίψει το καραβι που πηγαινε για βράχια και το εχει πετυχει σε μεγαλο βαθμο. Κρατησε το brand ζωντανο. Το bc που εδωσαν στα μεσα της γενιάς ηταν μια απο τις σωστές στρατηγικες κινήσεις του μεταξυ αλλων.Η Σονυ αντιστοιχα  δεν είχε τέτοιου είδους πιεση, ούσα μακράν πρωτη σε πωλήσεις απο την αρχή της γενιάς.

• Like 3
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κοσμος στην πλειοψηφια του παντα διψαει για next gen games,νεoυς τιτλους και την συνεχεια των αγαπημενων του franchise.

Αντε και κανα remaster καποιων παλιων clasics.

Τωρα το bc φαινεται οτι δεν ενδιαφερει τοσο τους fan της sony,διαφορετικα το ps now θα ηταν η Νο1 συνδρομιτικη υπηρεσια..

Τωρα στην microsoft επενδυσαν σε bc ολων των γενεων που εγω δεν πιστευω οτι εχει μεγαλη αξια ειδικα  για παιχνιδια που ειναι 10-15 χρονια πισω.

Μετρημενα στα δαχτυλα ειναι τα παιχνιδια αυτα με τα οποια θα ασχοληθει καποιος,ποσο μαλλον οταν περναμε σε εποχες 4k/60 fps να ειναι το στανταρ κυνηγωντας τον φωτορεαλισμο..

Ειδαμε οταν βγηκε το stadia το κραξανε ολοι γιατι ειχε και καλα παλια παιχνιδια και απο την αλλη μας λενε οτι το bc ειναι σημαντικο και η Microsoft εχει καλυτερο απο την sony και δεν ξερω τι.

Δημοσιογραφοι και you tubers που απο οπου τα παιρνουν διαδιδουν το κορανι τους..

Εγω ειμαι ευχαριστημενος με το bc του ps4,δεν θα παρω το ps5 για να παιζω παιχνιδια του 2000/2005 αλλα ευχαριστως εαν βγει καποιο remake που να με ενδιαφερει να το παρω.

Οταν ο αλλος μου λεει οτι θα σου εχω εναν καταλογο με 4000 παιχνιδια,ενταξει δεν ειμαι και απληστος.

Μια χαρα ειναι και αυτα..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 2
Δημοσ.

@optimus primeφυσικά και δεν είναι το άγιο δισκοπότηρο των videogames. Φυσικά και δεν είναι σοβαρός λόγος για το αν θα επιλέξεις μια κονσόλα επόμενης γενιάς. Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Εδώ συζητάμε τι θα μπορούσε να κάνει η Sony και η κάθε Sony. 

Ούτε ο SSD έχει σημασία και τα 5-9 GB/s δεδομένων, ούτε ο τρόπος λειτουργίας της κονσόλας. Τον average Joe ούτε καν τον ενδιαφέρουν κάτι τέτοια. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το συζητήσουμε. Αν είναι έτσι ας γράφουμε στο νημα ότι "περνάει περνάει η μέλισσα" και όλα καλά. 

Με το ps now κάνεις λογικά άλματα. 

• Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, optimus prime said:

Τωρα το bc φαινεται οτι δεν ενδιαφερει τοσο τους fan της sony,διαφορετικα το ps now θα ηταν η Νο1 συνδρομιτικη υπηρεσια..

Πως ακριβώς θα δείχναμε ότι μας ενδιαφέρει το δωρεάν built in backwards compatibility αγοράζοντας μια συνδρομητική streaming υπηρεσία? 

Τα έχω ήδη τα παιχνίδια. Αν είναι να τα πληρώσω πάλι, και μάλιστα με το μήνα, συνδέω απλά πάλι την παλιά κονσόλα. 

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

16 hours ago, xavier said:

νταξει δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...ποιος ειπε οτι ο rpcs3 ειναι τελειος? Επισης το playtesting που απαιτειται ειναι απειρο....Υποβαθμιζετε πολυ το ρολο μιας ολοκληρης community πισω απο την emu σκηνη...Αν παει ο αλλος που αγορασε το ps5 και δει το last of us να παιζει με 15 frames, δεν θα πει μπραβο τα παιδια σε ενα χρονο θα το κανουν playable...θα πει sony με κοιροδεψες φερε μου τα λεφτα μου πισω...

Το ένα είναι free που το κάνουν μερικοί νοματαίοι για την καύλα τους, το άλλο θα ανατεθεί σε developers που θα πληρώνονται για το αποτέλεσμα, τεράστια διαφορά.

10 hours ago, PDS13 said:

Παλι περισσοτερα λεφτα θα βγαλει απο το να δωσει ενα-δυο remastered ακομα απο PS3(ποσα εχουν μεινει?). 

Έχουν μείνει αρκετά games ακόμα από το PS3. Αλλά δεν έχεις δίκιο εδώ, τα remasters την συμφέρουν περισσότερο από το να φτιάξει emulator για το PS3. Και αυτό οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί τόσα χρόνια ευτελίζοντας τις τιμές των παλαιοτέρων games, κανείς δεν θα αγοράσει digital το game, όταν μπορεί να το βρει physical για τσόφλια.

10 hours ago, optimus prime said:

Η πραγματικοτητα δειχνει οτι οτι το ps now δεν εχει γινει δημοφιλες ουτε προκειται να γινει στο αμεσο μελλον.

Και ο βασικος λογος δεν ειναι μονο το κοστος της συνδρομης αλλα οτι ο κοσμος φαινεται να μην ενδιαφερεται τοσο πολυ για τα παλια παιχνιδια στην μορφη που ειναι(οχι remastered δλδ).

Είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός πως το ρολόι γράφει σχεδόν Μάιο του 2020 και ακόμα υπάρχει core κοινό που δεν έχει καταλάβει τι είναι το PS Now. Τριακόσια και βάλε PS4 games διαθέσιμα για κατέβασμα για ψίχουλα και το κριτήριο είναι τα παλιότερα games που δουλεύουν μέσω streaming. Απλώς η Sony ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να προωθήσει την υπηρεσία, ας μείνουμε εκεί.

Άσε που δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε εδώ, το PS Now δεν είναι emulation και δεν αφορά το παρόν νήμα ούτως ή άλλως, υπερβαίνει το PS5. PS Now βάζω και στο πισί μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έχουν μείνει αρκετά games ακόμα από το PS3. Αλλά δεν έχεις δίκιο εδώ, τα remasters την συμφέρουν περισσότερο από το να φτιάξει emulator για το PS3. Και αυτό οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί τόσα χρόνια ευτελίζοντας τις τιμές των παλαιοτέρων games, κανείς δεν θα αγοράσει digital το game, όταν μπορεί να το βρει physical για τσόφλια.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει σύγκριση. Τα 1000δες διαθέσιμα παιχνίδια σε ένα store μέσω bc*, θα σου αποφέρουν πολύ περισσότερα κέρδη από 3-4 remastered (για τα οποία έχεις δυσκολευτεί σε χρονο/χρήμα να τα "μεταφράσεις" από το ιδιότροπο ps3). 

* Και στην μισή τιμή να τα δώσεις από τα physical μεταχειρισμένα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι ακριβως διαφωνεις stafftw?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδες μου, προσωπικα αν ειχε φουλ b.c. θα επαιζα 1-2 ωρες κανα παιχνιδακι απο το ps1, αλλες δυο ωρες απο το ps2 και αλλες τοσες απο το ps3. Για την νοσταλγια και μονο και πιθανον να λεω και πολλες ωρες.

Κατι παρομοιο εκανα και με τις τρεις retro κονσολες που πηρα. Atari 2600, Super Nitendo mini και classic ps1. Εδωσα και για τις τρεις κονσολες περιπου 180 ευρω και επαιξα ελαχιστα. Περα απο το FF III το οποιο ξανατερματισα, δεν ασχοληθηκα με καμια απο τις τρεις σοβαρα.

Απο εκει και περα, σεβαστη η αποψη ολων, αλλα πρακτικα το bc εχει νοημα μονο για την προηγουμενη γενια. Θα προτιμουσα κι εγω στην ιδια τιμη να εδινε φουλ bc, αλλα δεν ειναι και κανενα σοβαρο μειονεκτημα.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, PDS13 said:

Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει σύγκριση. Τα 1000δες διαθέσιμα παιχνίδια σε ένα store μέσω bc*, θα σου αποφέρουν πολύ περισσότερα κέρδη από 3-4 remastered (για τα οποία έχεις δυσκολευτεί σε χρονο/χρήμα να τα "μεταφράσεις" από το ιδιότροπο ps3). 

* Και στην μισή τιμή να τα δώσεις από τα physical μεταχειρισμένα.

Κατ' αρχάς αν πάρουμε παράδειγμα από εδώ μέσα, οι περισσότεροι γράφουν ότι δεν πρόκειται να αγγίξουν ούτε τα PS4 games, δεν μιλάμε καν για παλαιοτέρων γενιών. Εκτός κι αν το λένε για να 'χανε να λέγανε.

Κατά δεύτερον, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν τους συμφέρει να το κάνουν, τότε μπορούν απλά να το κάνουν. Εκτός κι αν είναι πιο συμφέρον να μην κάνουν τίποτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

οι περισσότεροι γράφουν ότι δεν πρόκειται να αγγίξουν ούτε τα PS4 games, δεν μιλάμε καν για παλαιοτέρων γενιών. Εκτός κι αν το λένε για να 'χανε να λέγανε.

Δεν θα τα αγγιξουν γιατι υποθερω θα κρατησουν και το ps4 για να τα παιξουν.

Αλλιως αμφιβαλλω αν υπαρχει εστω και 1 ατομο που να εχει παιξει οτι αξιολογο παιχνιδι εχει κυκλοφορησει μεχρι και σημερα για το ps4(exclusive/multiplatform),για να του ειναι ολα αδιαφορα στο ps5.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, PDS13 είπε

Σε τι ακριβως διαφωνεις stafftw?

Οτι σου ειπαν και παραπανω, δεν ειναι μονο διαφυγοντα κερδη απο το emulation κτλ, αλλα ειναι και από αυτους που εχουν το παιχνιδι από παλια (εχω απειρη συλλογη ps1 και ps2 discs εγω προσωπικα) επομενως μην κανοντας τα bc απλα μπορουν να στα πουλησουν remastered κτλ, αν εσυ νομιζεις οτι ακομα και αυτο το κανει για το καλο μας και οχι για το καλο της τι να πω...Βεβαια να λεμε και του στραβου το δικιο καμια κονσολα ever δεν ηταν full compatible με ολα τα games προηγουμενων γενεων εκτος απο το ps2, αλλα ουτε πολλες γενιες ειχε πισω της η sony ουτε ηταν τοσο δυσκολο το porting (ετσι ειχα καταλαβει τοτε, δεν ειχα και τις απαιτουμενες γνωσεις).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Κατά δεύτερον, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν τους συμφέρει να το κάνουν, τότε μπορούν απλά να το κάνουν. Εκτός κι αν είναι πιο συμφέρον να μην κάνουν τίποτα.

Εγω δεν λεω οτι θα το κανουν ουτε οτι δεν θα το κανουν. Απλα ρωταω οτι αφου ειναι κατι τοσο απλο γιατι να μην το κανουν? Σκοπευουν να βγαλουν remastered 10.000 games και θελουν να τσιμπησουν απο εκει χρηματα? Οχι. Μονο κερδος δεν θα εχουν με μηδεν προσπαθεια αν τα βαλουν απλα στην βιοβλιοθηκη? 

Οι  ερωτησεις που κανω δεν ειναι για να το παω καπου συγκεκριμενα(σε μια δικη μου αποψη). Αλλα θελω να σου δωσω να καταλαβεις οτι εμεις μπακαλιστικα μπορει να πουμε τα παντα και να νομιζουμε οτι γνωριζουμε το παρασκηνιο πισω απο καθε τετοια αποφαση. Αλλα δεν γνωριζουμε.

39 λεπτά πριν, stafftw είπε

Οτι σου ειπαν και παραπανω, δεν ειναι μονο διαφυγοντα κερδη απο το emulation κτλ, αλλα ειναι και από αυτους που εχουν το παιχνιδι από παλια (εχω απειρη συλλογη ps1 και ps2 discs εγω προσωπικα) επομενως μην κανοντας τα bc απλα μπορουν να στα πουλησουν remastered κτλ, αν εσυ νομιζεις οτι ακομα και αυτο το κανει για το καλο μας και οχι για το καλο της τι να πω...Βεβαια να λεμε και του στραβου το δικιο καμια κονσολα ever δεν ηταν full compatible με ολα τα games προηγουμενων γενεων εκτος απο το ps2, αλλα ουτε πολλες γενιες ειχε πισω της η sony ουτε ηταν τοσο δυσκολο το porting (ετσι ειχα καταλαβει τοτε, δεν ειχα και τις απαιτουμενες γνωσεις).

Καταλαβα που το πας. Εσυ πιστευεις οτι εγω το παω στο ''το κανει για το καλο μας'' και εσενα σε ενοχλει αυτο για Χ λογους.

Εγω ομως δεν λεω κατι τετοιο στα πλαισια του VS( που αισθανομαι οτι εσυ το πηγες).

Αν θες την αποψη μου, δεν ζουμε καποιου ειδους σαπουνοπερα του gaming οπου υπαρχει καποιο ξεκαθαρο ''καλο'' η ''κακο''. Οι εταιριες ολες θελουν το καλο μας, εχουν φιλοδοξιες να βελτιωνουν τα πραγματα και θελουν και το καλο τους(τα προς το ζην). Για να μη πω οτι οι επιτυχημενες εταιριες ειναι επιτυχημενες γιατι βαζουν πρωτα τα δυο..πρωτα.

ΥΓ. αν ηταν να φοβαται μηπως χασει απο αυτους που εχουν ακομα PS1 games στην κατοχη τους, θα το ειχε κανει ...χθες το BC.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ δισυποστατα τα πράγματα..

Οι εταιρείες εξ ορισμού επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Αυτό που διακυμαινεται ειναι το ποσό ανθρώπινες θα ειναι στο δρόμο προς την επίτευξη του εγχειρήματος. 

Δεν ειναι πρωταρχικό ζητημα το backwards compatibility, αλλα ειναι σημαντικό. Θα υπαρξουν περιστάσεις όπου θα χρειαστεί να την αναψηλαφισουμε τη βιβλιοθήκη μας. Και επισης, θα υπάρξει πολυς κοσμος, που στην περίπτωση που η ενσωμάτωση του ειναι καλη, θα διατηρήσει μονο το πσ5 στην κατοχή του. Γιατι να κρατησει και την παλια κονσολα, εαν η νεα παιζει ολη τη βιβλιοθήκη της περα από νοσταλγικους λογους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kostiger είπε

Πολύ δισυποστατα τα πράγματα..

Οι εταιρείες εξ ορισμού επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Αυτό που διακυμαινεται ειναι το ποσό ανθρώπινες θα ειναι στο δρόμο προς την επίτευξη του εγχειρήματος. 

Αν δουλευαν κυριως με το πρωτο, τα παιχνιδια θα ηταν πολυ χειροτερα απο οτι ειναι.

Δεν ειναι το κινητρο των κερδων που ωθει τον ντραγκμαν να φτιαξει masterpiece. Θα το εβαζα τελευταιο στο μυαλο του. Καποιοι ανθρωποι απλα γουσταρουν την εξελιξη, αυτο τους ''πληρωνει''. Τα υπολοιπα απλα ερχονται.

Και ενας αθλητης δεν θα γινει ποτε μεγαλος αν δεν εχει φαει πετριά, να θελει να βελτιωνεται και να τον πορωνει αυτο.

Το ιδιο και για τον Cerny κτλ. Δεν σκεφεται Money την ωρα που προσπαθει να βαλει τα κομματια του puzzle για να δωσει κατι που θα παραγει δυνατο αποτελεσμα. Γιατι αν τα σκεφτοταν θα ειχε αποτυχει πριν καν αρχισει. Kαι για MS, Νιντεντο το ιδιο.

offtopic το παραπανω αλλα ηθελα να το πω :P (γιατι δεν μπορω αυτο το οι ''evil εταιριες'' που ακουω κατα καιρους)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stafftw είπε

Βεβαια να λεμε και του στραβου το δικιο καμια κονσολα ever δεν ηταν full compatible με ολα τα games προηγουμενων γενεων εκτος απο το ps2,

όχι δεν ισχύει αυτό, το PS2 δεν ήταν 100% compatible με όλα τα PS1 games:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_games_incompatible_with_PlayStation_2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...