Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Υπάρχει και το κόστος ανάπτυξης της κονσόλας το οποίο είναι ύψους δις δολαρίων.

Εκτός και το κόστος ανάπτυξης πχ το ps4 βγήκε Γερμανία στα 399€ , βγάλε από αυτό 19% ΦΠΑ  και βάλε και shipping costs, βάλε κέρδος καταστηματάρχη και ότι άλλο.  Μπαίνουν μέσα μια χαρά από το hardware στην αρχή.

Όλα αυτά είναι υπολογισμένα μέσα στην τελική τιμή. Ακόμη και ο ΦΠΑ. 

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Όλα αυτά είναι υπολογισμένα μέσα στην τελική τιμή. Ακόμη και ο ΦΠΑ. 

Και κατα τη γνωμη μου, και λιγο φουσκωμενα απο τις ιδιες τις εταιρειες, ωστε να περναει επικοινωνιακα στον καταναλωτη, πως κανουν οτι μπορουν ωστε να πουλησουν φθηνα.

Δεν ξερω κατι, υποθεση κανω. Διοτι για να υπολογισουν το "μεσο κοστος" ανα κονσολα, πρεπει να ξερουμε και με βαση τις ποσες κονσολες κανουν τον υπολογισμο. Αλλο το μεσο κοστος αν παραγεις δεκα εκατομμυρια ps4,  αλλο αν παραγεις εκατο εκατομμυρια.

Δεν το λεω για κακο βεβαια. ΜΑγαζια ειναι, γι'αυτο δουλευουν για να βγαζουν λεφτα, εγω ειμαι οκ με αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εξυπηρετει κατι να σου πουν ψεμματα, γιατι ουτε 1000 ατομα δεν θα επηρεασει κατι τετοιο. Και εδω εμεις που ασχολουμαστε οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν οτι πουλανε με χασουρα τις κονσολες.

Δημοσ.

Αφού είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια την μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων την βγάζουν από την αγορά των παιχνιδιών και των υπηρεσιών (psplus), οπότε δεν μου κάνει εντύπωση τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια να πουλάνε τις κονσόλες με απώλεια.

Δημοσ.

Αφού έδειξαν το χειριστήριο θα μπορούσαν εν μέσο κορονοιου να έδειχναν και την κονσόλα...ο κόσμος είναι σπίτι οπότε θα υπήρχε ενθουσιασμός και ας έκαναν event όποτε ήθελαν να δείξουν πέρα από την κονσόλα κάνα παιχνίδι..νομίζω η sony βάση της εμπειρίας και του ονόματος που έχει χτίσει κάτι ετοιμάζει διαίσθηση είναι χωρίς να έχω διαβάσει κάτι 

Δημοσ.

δεν θελει και τρελη φαντασια για να καταλαβει καποιος πλεον πως θα ειναι η κονσολα! σαν το gamepad...αν δηλαδη βαλεις κατω το gamepad και το δεις απο πανω ειναι οπως την κονσολα demo που ειχαν δειξει πριν καιρο, και τα χρωματα θα ειναι ετσι οπως ακριβως το gamepad.

Δημοσ.
Στις 11/4/2020 στις 2:40 ΜΜ, Brazhlias είπε

Και κατα τη γνωμη μου, και λιγο φουσκωμενα απο τις ιδιες τις εταιρειες, ωστε να περναει επικοινωνιακα στον καταναλωτη, πως κανουν οτι μπορουν ωστε να πουλησουν φθηνα.

Δεν ξερω κατι, υποθεση κανω. Διοτι για να υπολογισουν το "μεσο κοστος" ανα κονσολα, πρεπει να ξερουμε και με βαση τις ποσες κονσολες κανουν τον υπολογισμο. Αλλο το μεσο κοστος αν παραγεις δεκα εκατομμυρια ps4,  αλλο αν παραγεις εκατο εκατομμυρια.

Δεν το λεω για κακο βεβαια. ΜΑγαζια ειναι, γι'αυτο δουλευουν για να βγαζουν λεφτα, εγω ειμαι οκ με αυτο.

Συμφωνω και εγω με αυτη την εκτιμηση .

Μακροπροθεσμα ειναι  αδυνατον να πουλανε μια κονσολα κατω του  συνολικο κοστους .Μιλαμε για τεραστια ποσα ειναι αφελες να πιστευουμε κατι  τετοιο .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιγοτερες κονσολες διαθεσιμες στην αγορα σε σχεση με την 1η περιοδο του ps4 και σχετικα ψηλη τιμη συμφωνα με το Bloomberg..

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-16/sony-is-said-to-plan-limited-playstation-5-output-in-first-year

Ξεχωρισα τα εξης:

''The company has told assembly partners it would make 5 to 6 million units of the PS5 in the fiscal year ending March 2021, according to other people involved in the machine’s supply chain. When Sony released the PlayStation 4 in November 2013, it sold 7.5 million units in its first two quarters.''

''The PS5’s loftier price tag may also deter initial take-up. Game developers who’ve been creating titles for the next PlayStation anticipate its price to be in the region of $499 to $549, and Bloomberg Intelligence’s Matthew Kanterman points to increased component costs pushing up the price required for Sony to break even. Sony has struggled with its price-setting decision for the PS5 because of scarce components, Bloomberg News has reported.''

''The virus has already upended Sony’s promotional plans. The company may forgo hosting a public press conference for its PS5 release date and price unveiling due to infection fears. Recently, it was forced to reveal its DualSense PS5 controller in a hurried fashion, according to people informed on the matter.''

''Covid-19 travel restrictions have prevented Sony engineers from flying to China to direct final adjustments before assembly plants go into mass production. Sony’s assembly partner had voiced concern last month about meeting the production deadline, however those worries have since abated and it should now be able to meet Sony’s requested schedule, people familiar with the discussions said.''

Επεξ/σία από kostiger
Δημοσ.

Το θέμα της τιμής έχει γίνει αρκετά απρόβλεπτο, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Εγώ θεωρώ ότι πλέον πρέπει να υπολογίζουμε τουλάχιστον ένα 10% επάνω στην αρχική τιμή που είχαν στο μυαλό τους, δηλαδή κάνα 50ρικο.

Αν το είχαν για 450€ να πάει 500€, αν το είχαν για 500€ να πάει 550€.

Θεωρώ υπο τις παρούσες συνθήκες αδύνατο να πουλήσουν το PS5 με χασούρα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Το θέμα της τιμής έχει γίνει αρκετά απρόβλεπτο, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Εγώ θεωρώ ότι πλέον πρέπει να υπολογίζουμε τουλάχιστον ένα 10% επάνω στην αρχική τιμή που είχαν στο μυαλό τους, δηλαδή κάνα 50ρικο.

Αν το είχαν για 450€ να πάει 500€, αν το είχαν για 500€ να πάει 550€.

Θεωρώ υπο τις παρούσες συνθήκες αδύνατο να πουλήσουν το PS5 με χασούρα.

Αυτα υποβαλλονται και απο το αρθρο..

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Ναί, αλλά εμείς του insomnia τα συζητουσαμε ήδη 2 εβδομάδες πρίν 😀

Εντος θεματος ημασταν και τοτε βλεπω. Οικονομικο εχω τελειωσει, δεν ξερω για σενα, λες να στειλουμε κανενα βιογραφικο στο Bloomberg; 😎

Δημοσ.

Οτιδήποτε πάνω από 500 θα είναι καταστροφή και για τους δυο θεωρώ. Το κοινό προ κορονοϊού θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό μετά. Τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο. 

Με το κόστος ανάπτυξης των νέων τίτλων να αυξάνεται εκθετικά, η Sony θα εστιάσει στις συνδρομές και άλλες πηγές revenue, όπως το άνοιγμα στην αγορά του PC. (Κάτι που θα γίνει σταδιακά και στρατηγικά, δεν θα υπάρχουν δηλαδή αμιγώς PS5 exclusives όπως και στο Xbox).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό πιστεύω. Ότι βγεί θα πουλήσει τον πρώτο καιρό, οπότε αυτό θα το αξιοποιήσουν πλήρως.

Όπως είχα πεί και πρίν αρκετές ημέρες, αυτές οι κονσόλες σχεδιάστηκαν και φτιάχθηκαν για μία αγορά σχετικής οικονομικής ευρωστίας.

Τώρα ήρθαν τα πάνω κάτω.

Δεν υπάρχει καμία λογική στο να πουλήσουν με ζημιά και το ξέρουμε όλοι μας ότι αυτές οι νέες κονσόλες είναι πιό ακριβές στην παραγωγή τους από τις αντίστοιχες της προηγούμενης γενιάς.

Άρα παίρνουμε τις τιμές λανσαρίσματος των XBOXOne και PS4 και προσθέτουμε επάνω τους από 50€ τουλάχιστον μέχρι 100 ευρώ. Ή και παραπάνω για τους πιό γενναίους της παρέας.

Θεωρώ πολύ λογικό να δουμε ένα PS5 στα 499€ και ένα XsX στα 549€

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...