Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Oι κλασσικές συζητήσεις ατόμων που δεν έχουν ιδέα για τα άλλα gaming συστήματα.

Όποιος δεν αναγνωρίζει ότι τα τελευταία 20 χρόνια τα συστήματα με τα περισσότερα ποιοτικά exclusives ήταν τα φορητά της Νιντέντο (συμπεριλαμβανομένου του Switch.), απλά ζεί σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.

Έχω το PS4 Pro αποκλειστικά για τα exclusives του που αξίζουν, τα οποία αγοράζω ακόμα και αν δεν προλαβαίνω να τα παίξω. Τελευταίο game που τερμάτισα το TLOUs 2 και έχω να κάθονται να με βλέπουν Spiderman και Ghost of Tsushima.

Πού τα βρήκατε τα 70 games ρε παιδιά? Μαζί με τα remasters από το PS3 η βιβλιοθήκη μου πάνω από 15 games δεν έχει (και περιλαμβάνονται game που πλέον δεν είναι exclusives).

Εδώ: https://www.playstation.com/en-au/explore/ps4-exclusives/

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, icenex είπε

Γιαννο να σου κανω εγω μια ερωτηση ps4 ειχες?Σορρυ αλλα δεν ειδα καπου να το αναφερεις η δεν το πηρε το ματι μου εν παση περιπτωση και θα σου πω τι προτινω εγω.

όχι όχι, ps1 είχα :P και από τότε μόνο PC, γι' αυτό έχω πάθει πολιτισμικό σοκ :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Η 3060Τi είναι καλύτερη και από τις δύο κονσόλες. Ένα tier κάτω, δηλαδή η 3060 και η αντίστοιχη της AMD, 6700 φαντάζομαι, θα είναι ισάξια με τις κονσόλες. Το θέμα είναι να έρθουν στα 300-350..

Μα τι παραπάνω θα δώσει το XBOX σε σχέση με το PC; Αυτό λέω. Ίδια games είναι και έχεις και mouse/keyboard παντού στο PC και όχι μόνο όποτε τους κ@βλ@σει τους devs. Φυσικά αν φτιάχνεις από την αρχή PC εννοείται ότι θες πολύ περισσότερα χρήματα από τα 500 για να φτιάξεις ένα ισάξιο, αλλά εγώ στην φάση που είμαι αν βρω gpu ισάξια των κονσολών στα ~300-350 εννοείται PC με όλες τις ευκολίες που έχει..

επειδή παρακολουθώ κάποια tech κανάλια youτουμπ (moore's law is dead και redtech) η εκτίμηση είναι ότι οι νέες κονσόλες είναι σε επίπεδο 2080ti/3070

Επεξ/σία από Cariolanoc
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greed είπε

Ps4 vs switch.

Δείξε πωλήσεις ή account σου με 10+ exclusives που έπαιξες.

https://www.vgchartz.com/article/445217/switch-vs-ps4-vs-xbox-one-global-lifetime-sales-august-2020/#:~:text=The PS4 has sold 112.96,Xbox One at 21.5 percent.

και παλι συγκρίνεις άσκοπα μια κονσόλα που είναι 7 χρονών με μια που είναι 4 σχεδον και είναι η μοναδική φορητή στην αγορά. Το ps4 μοιράζεται market share με xbox.

Uncharted 4/ god of war/ GT Sport/ Driveclub/Bloodborne/ Ratchet and clank/ Dreams/ Uncharted lost legacy/ Last of us 2/ Ghost of tsusima/ Final fantasy 7/ Infamous second son/ Nioh/ Last Guardian/ Spiderman

αυτα είναι κάποια απο τα εξκλ. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Όχι, όχι, αν θέλεις να παίξουμε με λίστες, ορίστε τα τόπ 100 παιχνίδια του Ps4 και μέτρα πόσα είναι exclusives και πόσα από αυτά είναι του PS4 και όχι remasters.

https://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/ps4/filtered

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 3
Δημοσ.

Δε ξέρω για τον υπολοίπων της βιβλιοθήκες θα γράψω τη δική μου:

Persona 5, Infamous Second Son, Shadow of the colossus, Bloodborne, Nioh, Heavy Rain, Nioh 2 ,Ratchet and Clank, God of War, Until Dawn, Last of Us Remaster, Uncharted Collection, Uncharted 4, Last of Us 2, Ghost of Tsushima, FF7 Remaster, Horizon, Days Gone, The Last Guardian

70 δεν είναι αλλά μετράω 19.

• Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chncynic είπε

Πάρε μια καρτούλα ρε μαν. Οι κονσόλες στην δικιά σου περίπτωση είναι για αργότερα. Και οι 2 είναι στις αρχές και δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω απο το πισί. Όποιος λέει για εξκλούσιβς ps τη παρούσα στιγμή που μιλάμε είναι στον κόσμο του. Όπως και στο Xbox.

Αν σκέφτεσαι μακροχρόνια, περίμενε να δείς πως πάνε οι κονσόλες. Στο Xbox παίζουν delays στα first party προς το παρόν, στο PS5 σβήνονται hardware φωτιές απο εδώ κι απο εκεί.

Καρτούλα λοιπόν - Είναι η καλύτερη λύση. Άν θες κάποιο exclusive που θα βγεί σε 2 χρόνια, πάρε κονσόλα σε 2 χρόνια.

Δεν αναφερθήκαμε στα exclusives του ps5 αλλά στο ότι το ps5 κουβαλάει μαζί του τα exclusives του ps4.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cariolanoc είπε

επειδή παρακολουθώ κάποια tech κανάλια youτουμπ (moore's law is dead και redtech) η εκτίμιση είναι ότι οι νέες κονσόλες είναι σε επίπεδο 2080ti/3070

Τι εννοείς εκτίμηση; Έχουν βγει οι νέες κονσόλες, το ξέρουμε το perf τους. To SeX είναι σαν την 2080 Super και το PS5 λίγο πάνω από την 5700ΧΤ..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panther_512 είπε

Όχι, όχι, αν θέλεις να παίξουμε με λίστες, ορίστε τα τόπ 100 παιχνίδια του Ps4 και μέτρα πόσα είναι exclusives.

Ρώτησες που βρήκατε τα 70 και σου απάντησα. Είναι ή δεν είναι 70? Το τι αξίζει και τι όχι είναι άλλη μεγάλη συζήτηση.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δεν αναφερθήκαμε στα exclusives του ps5 αλλά στο ότι το ps5 κουβαλάει μαζί του τα exclusives του ps4.

Δεν μίλησα για σένα - μήν το παίρνεις προσωπικά.

Άν κάποιος θέλει να παίξει παλιά παιχνίδια, έχει στο PC εκαντοντάδες πρόσφατα, χωρίς να αγοράσει κάρτα. Δεν χρειάζεται τα 10 - 15 του PS στο pc έχει άπειρα δυνατά games. Αν είναι έτσι να του πούμε να πάρει xbox να παίξει Ryse :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Τι εννοείς εκτίμηση; Έχουν βγει οι νέες κονσόλες, το ξέρουμε το perf τους. To SeX είναι σαν την 2080 Super και το PS5 λίγο πάνω από την 5700ΧΤ..

μάλλον συγκρίνεις τις gpu με βάση τα teraflops το οποίο δεν ειναι valid, τελοσπάντων εγώ έχω εμπιστοσύνη στα channels αυτα ειδικά στον τύπο του moore's law is dead ο οποίος δεν λέει παπάτζες

ψάξτο αν σε ενδιαφέρει

Επεξ/σία από Cariolanoc
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Δε ξέρω για τον υπολοίπων της βιβλιοθήκες θα γράψω τη δική μου:

Persona 5, Infamous Second Son, Shadow of the colossus, Bloodborne, Nioh, Heavy Rain, Nioh 2 ,Ratchet and Clank, God of War, Until Dawn, Last of Us Remaster, Uncharted Collection, Uncharted 4, Last of Us 2, Ghost of Tsushima, FF7 Remaster, Horizon, Days Gone, The Last Guardian

70 δεν είναι αλλά μετράω 19.

Έχω και εγώ περίπου 25, βαριέμαι να τα γράφω όμως, κυρίως γιατί λέει ο φίλος δώσε αναφορά να δούμε τι έπαιξες για να αποδείξει ότι τελικά δεν πήρες και τόσα πολλά, τι να εξηγήσω όμως? Ότι θα αγόραζα κονσόλα μόνο και μόνο για έναν τίτλο π.χ. το Gran Turismo που το λατρεύω?😝

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Όχι, όχι, αν θέλεις να παίξουμε με λίστες, ορίστε τα τόπ 100 παιχνίδια του Ps4 και μέτρα πόσα είναι exclusives και πόσα από αυτά είναι του PS4 και όχι remasters.

Για να βοηθήσω τον φίλο.
Στα top 100 παιχνίδια του metacritic τα 13 είναι exclusive (με honorable mentions παιχνίδια τύπου flower).

Είναι ακριβώς αυτό που λές φίλε panther. Διαβάζουμε άτομα που δεν έχουν ιδέα απο άλλα gaming συστήματα και μάλλον ούτε και απο το δικό τους. Πραγματικά κουβέντα να γίνεται...

• Like 5
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ίσως το πείραμα του Cerny με τα λιγότερα CUs αλλά μεγαλύτερο frequency να αποδίδει καλύτερα. Το XSX θα βγει σίγουρα μπροστά όταν ενεργοποιηθεί το DX12 Ultimate και μπουν τα super resolotion, mesh shaders κλπ σε εφαρμογή.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...