Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα stutters οφείλονται κατά 99% στη μηχανή γραφικών, κάποιες έχουν σχεδόν παντού(Unreal Engine π.χ.) και κάποιες τρέχουν φλούδα(RE Engine(Resident Evil, DMC etc)).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Επαιξα το gow  στα 60 και ειναι μια χαρα smooth.δοκιμασα να το βαλω σε resolution mode και πραγματικα δεν παιζεις ουτε 5 λεπτα.

Νομίζω για να μπορεις να έχεις 60fps/4K locked χρειαζεται η disk version χωρις τα patch εγκατεστημενα.

9 λεπτά πριν, st4t1c είπε

Νομίζω για να μπορεις να έχεις 60fps/4K locked χρειαζεται η disk version χωρις τα patch εγκατεστημενα.

Αν έχεις την patched παίζει 1080p60 στο performance mode.

3 ώρες πριν, Giannos55 είπε

Έχει να κάνει με το framepacing. Αν δεν έχεις κάποια τηλεόραση που κάνει ανακατασκευή. Αλλά τα 30fps για αυτό έγιναν targtet, γιατί όταν είσαι με σταθερό framepacing & 30 fps locked συνηθίζεις και έχεις την ψευδαίσθηση των 60 μετά από κάποια ώρα. Προσωπικά και unlocked δεν με ενοχλεί. Αυτή η γκρίνια μου θυμίζει μπέμπηδες που δεν τους αρέσει το φαγητό. 1st world problems.

3 ώρες πριν, panther_512 είπε

Είναι συνδυασμός αρκετών πραγμάτων και όχι 30/60fps PC vs Console.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το motion blur που επιστρατεύονται οι εκδόσεις των παιχνιδιών στις κονσόλες, το οποίο δεν μπορείς να αφαιρέσεις. Κάνει την κίνηση πιό ομαλή από την αντιστοιχη έκδοση στο PC, όπου θα  απενεργοποιήσεις το motion blur και θα έχεις πιό καθαρή εικόνα αλλά πιό σπαστή κίνηση.

Τεράστιο ρόλο παίζει και η TV/monitor που έχεις, το refresh rate του panel σε συνδυασμό με τα fps που στέλνει το σύστημά σου. Σε πάνελ των 120Hz για παράδειγμα, τα κλειδωμένα 40Fps δείχνουν καλύτερα από τα κλειδωμένα 30fps και έχεις καί στις δύο περιπτώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διότι το πάνελ απεικονίζει σταθερό αριθμό καρέ εικόνας ανα frame παιχνιδιού. Με τα 30fps, η TV δείχνει 4 φορές κάθε frame του παιχνιδιού, ενώ με τα 40fps, η TV δείχνει 3, και έχεις 25% ομαλότερη εικόνα που είναι πολύ σημαντικό ποσοστό.

Το jerkiness/stuttering/whatever ξεκινάει όταν τα fps του παιχνιδιού δεν είναι υποπολλαπλάσιο του ρυθμού ανανέωσης του πάνελ, οπότε έχεις ανομοιόμορφο αριθμό καρέ εικόνας ανα frame παιχνιδιού. Εκεί παίζει τεράστιο ρόλο ο επεξεργαστής εικόνας της TV για το τελικό αποτέλεσμα.

Εννοείται ότι τα 30 fps στη κονσόλα δεν έχουν σχέση με τα 60 fps. Εννοείτει ότι σε κάθε περίπτωση το 60αρι είναι κλάσεις ανώτερο και φαίνεται.

Παρόλα αυτά σε κάποια games πχ. StarWars Jedi:Fallen Order στο ΧοΧ, προτιμώ τα 30 fps από unlock framerate με το οποίο σπάει συνεχώς η κίνηση.

Άλλο παράδειγμα το AC:origins στο pc μου παίζει, με συνδιασμό High -Ultra, σε 1440/60 με drops στα 56-57, με freesync. Μεχρι εκεί το παιχνίδι τρέχει άψογα, στα 50 fps όμως σπάει η κίνηση.

Οταν το δοκίμασα σε 1440/ultra/30fps σε μόνιτορ 75hz η κίνηση ήταν σαφώς χειρότερη από ότι στο ίδιο παιχνίδι σε 30fps στο Xbox one X. Δεν ξέρω αν φταίει το μονιτορ, η engine της ubi soft ή κάτι άλλο. Απλά περιγράφω την εμπειρία μου.

27 λεπτά πριν, mike0402 είπε

ρε παιδια εχετε να προτεινετε κανα καλο monitor η 4k 60hz η 1440p 144hz στο οποιο θα βαλω το ps5? θα χρεισημοποιηται και ως οθονη pc

Σου προτείνω να περιμένεις αρχές του χρόνου τα νέα 4k monitors που θα έρθουν με hdmi v2.1

5 minutes ago, music_lover said:

Σου προτείνω να περιμένεις αρχές του χρόνου τα νέα 4k monitors που θα έρθουν με hdmi v2.1

σε κοστος θα ξεπερνανε τα 450-500 ευρω?

18 λεπτά πριν, mike0402 είπε

σε κοστος θα ξεπερνανε τα 450-500 ευρω?

Από αυτά που διαβάζω, ναι, θα κυμαίνονται γύρω στα 600 που δεν είναι πολλά για 32 ίντσες οθόνη με hdr600 και hdmi v2.1

Αν όμως έχεις θέσει πλαφόν τα 450 τότε αγόρασε μια από τώρα. Το τι να αγοράσεις βέβαια είναι μεγάλη κουβέντα.

IPS ή VA? flat ή curved? με ηχεία ή χωρίς? πόσες ίντσες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, broxopios είπε

Τι εννοείς; Αύριο κυκλοφορεί. Έχασα κάτι; 

το έκαναν release μία μέρα νωρίτερα

https://unboxholics.com/news/gaming/80936-to-fifa-21-eftase-sta-ps5-kai-xbox-series-x-me-grafika-pou-entyposiazoun-eikones

Επεξ/σία από Daredevil
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, selin323 είπε

Γενικα τι θελει για τις βιδες του fan? γτ δεν εχω τετοια μυτη σε καποιο κατσαβιδι/βιδολογο

Edit: torx 8 θελει

Παντως αν δεν κανω λαθος, επειδη ειναι καμπυλωτο το γκρι μεταλλο σε εμενα, οτι εχω το πιο θορυβωδες fan (ο αριστερος εχει πιο μεγαλη αποσταση απο την επιφανεια)

65cd7861-labo-playstation-5-et-bruit-toutes-les-consoles-ne-sont-pas-dotees-du-meme-ventilateur__w580_wtmk.jpeg

b421da8a-labo-playstation-5-et-bruit-toutes-les-consoles-ne-sont-pas-dotees-du-meme-ventilateur__w580_wtmk.jpeg

Επεξ/σία από SabotazNic

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...