Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Ελαχιστοι, οπως το ιδιο εγινε και τα PRO vs X. Oι κονσολες της σονυ τα περισσοτερα χρονια εχουν τις χειροτερες εκδοσεις και εχουν πουλησει οσο ολες οι αλλες μαζι. Δεν βλεπει ο κοσμος σημαντικες διαφορες. Οχι οτι δεν υπαρχουν.

Νομιζω οτι ειμαστε πολυ λιγοι(παγκοσμιως) σε σχεση με τα 150-200 εκ, που ειναι ολη η αγορα των κονσολων, αυτοι που μπαινουν στα φορουμ και στα digital foundry, να ψαχνουν ποσα frame πιανει η μια κονσολα, τις αναλυσεις κτλ...Το πολυ πολυ να εχουν κανα κολλητο που να νοιωθει και να ρωτανε...

ειμαστε ενα 15-20%

• Like 5
Δημοσ.

Ετσι ακριβως.

Κι ακομα λιγοτεροι εξ αυτων, εκεινοι που θα νιωσουν τις διαφορες μεταξυ των εξεταζομενων συστηματων ακομα και σε παραλληλη δοκιμη.

• Like 3
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, darkman είπε

Ετσιιιιιιιι αφου λοιπον εσυ θες specs παρε το X αν και εδω νομιζω οτι μιλαμε για το PS5 και οχι Ps5 vs X  . ;) 

Αν είδες η κουβέντα ξεκίνησε από ένα συγκεκριμένο βίντεο. Οπότε δεν έχει σχέση με το τι θα πάρω εγώ εσύ η ο παραδίπλα. 😉

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kostiger είπε

Ετσι ακριβως.

Κι ακομα λιγοτεροι εξ αυτων, εκεινοι που θα νιωσουν τις διαφορες μεταξυ των εξεταζομενων συστηματων ακομα και σε παραλληλη δοκιμη.

Ετσι και αυτο ενισχύει την αποψη οτι οι ποιο πολλοι δεν αγοραζουν με βαση τα specs αν μιλαμε για ενα  80 με 85 % , ευτυχώς που το υπόλοιπο 15-20 % ειμαστε απο εδω και καλύπτουμε τις τρυπες του συστήματος :D 

3 λεπτά πριν, primeragt είπε

Αν είδες η κουβέντα ξεκίνησε από ένα συγκεκριμένο βίντεο. Οπότε δεν έχει σχέση με το τι θα πάρω εγώ εσύ η ο παραδίπλα. 😉

Οχι δεν το ειδα απλα βλεπω οτι πολλες σελιδες με teraflops :) αν το βιντεο που λες βγαζει καλυτερο το Χ δεν εχω λογο να πω κατι αλλο :) 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, darkman είπε

Οχι δεν το ειδα απλα βλεπω οτι πολλες σελιδες με teraflops :) αν το βιντεο που λες βγαζει καλυτερο το Χ δεν εχω λογο να πω κατι αλλο :) 

Ε αν δε το δες, που το χω ξαναγράψει το λόγο,γιατί τέτοιο πάθος; Που να μην έγραφα ότι αυτά τα καταραμένα τεραφλοπια δεν κάνουν τη μια η την άλλη πλευρά σκουπίδι και το αντίθετο. Άλλο αυτό και άλλο ότι στην τελική δεν παίζουν ρόλο που λέει το βίντεο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, primeragt είπε

Ε αν δε το δες, που το χω ξαναγράψει το λόγο,γιατί τέτοιο πάθος; Που να μην έγραφα ότι αυτά τα καταραμένα τεραφλοπια δεν κάνουν τη μια η την άλλη πλευρά σκουπίδι και το αντίθετο. Άλλο αυτό και άλλο ότι στην τελική δεν παίζουν ρόλο που λέει το βίντεο.

δεν εχω παθος απλα μιλαμε σιγα μην κατσω να σκασω για τις κονσολες , εγω καταλαβα οτι λες οτι τα τεραφλοπ θα κανουν την διαφορα αναμεσα στις δυο κονσολες,  και εκει εχω ένσταση αν δεν λες αυτο τοτε εχω καταλάβει λαθος :( συμβαίνει και αυτο στις συζητήσεις :)  no hard feelings .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, darkman είπε

δεν εχω παθος απλα μιλαμε σιγα μην κατσω να σκασω για τις κονσολες , εγω καταλαβα οτι λες οτι τα τεραφλοπ θα κανουν την διαφορα αναμεσα στις δυο κονσολες,  και εκει εχω ένσταση αν δεν λες αυτο τοτε εχω καταλάβει λαθος :( συμβαίνει και αυτο στις συζητήσεις :)  no hard feelings .

Θα εχουν όση διαφορά ανάλογει στη διαφορά τους. Ίδια αακριβως αρχιτεκτονική έχουν. Ούτε θα τσακίσει το ένα το άλλο ούτε τίποτα. Όπως και με τη τωρινή γενιά, έχουν διαφορές στη δύναμη αλλά όχι κάτι τραγικό. Όταν μιλάς για σπεκς μετράνε οι αριθμοί καθαρά. Αν δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης δεν θα μιλάγαμε για σπεκς. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, primeragt είπε

Θα εχουν όση διαφορά ανάλογει στη διαφορά τους. Ίδια αακριβως αρχιτεκτονική έχουν. Ούτε θα τσακίσει το ένα το άλλο ούτε τίποτα. Όπως και με τη τωρινή γενιά, έχουν διαφορές στη δύναμη αλλά όχι κάτι τραγικό. Όταν μιλάς για σπεκς μετράνε οι αριθμοί καθαρά. Αν δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης δεν θα μιλάγαμε για σπεκς. 

Συμφωνώ απολυτά μαζι σου :) 

Δημοσ.
Στις 3/4/2020 στις 8:36 ΜΜ, stafftw είπε

Καλα μεταξύ μας έχει ενα δικιο, οτι και να κάνει η sony θα πουλήσει παραπάνω, εχει αποδειχθει αυτό, ασε εμας να λεμε για specs κτλ. Είναι τόσοι casual που δεν ξέρουν α) τι είναι ολα αυτα που συζηταμε και β) δεν ξερουν καν οτι υπαρχει κατι αλλο εκτος του playstation.

Αυτο που λες ισχυει  κυριως για την Ελλαδα που παραδοσιακα επικρατει στις πωλησεις  το playstation  .

• Like 1
Δημοσ.
48 minutes ago, Fotis13 said:

Αυτο που λες ισχυει  κυριως για την Ελλαδα που παραδοσιακα επικρατει στις πωλησεις  το playstation  .

Έτσι εδώ όλα είναι playstation... 

Οπως αντίστοιχα το yaris είναι το καλύτερο αυτοκίνητο και αλλ; το ωραία κολλήματα που έχουμε. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, VaggD είπε

Έτσι εδώ όλα είναι playstation... 

Οπως αντίστοιχα το yaris είναι το καλύτερο αυτοκίνητο και αλλ; το ωραία κολλήματα που έχουμε. 

εγω εχω yaris και playstation παντω :P 

Δημοσ.

Γιατί να παίζουν ρόλο τα teraflop?  Βλέπετε στο τέλος της τωρινής γενιάς να παίζουν ρόλο? 

Είδατε το ps4 pro σε 1980x2156p που κάνει upscale  σε 4κ checkboard να μην μπορεί να κρατήσει σταθερά 30fps σε παιχνίδια? Ένταξη επειδή στο RDR2 στην San Denis που έχει πολύ πλυθησμό και πέφτει στα 20fps κλαιν μαιν, ενώ το x κρατάει σταθερά 30 χωρίς να κάνει κιχ σε native 4k με καλύτερα textures, δεν σχετίζεται με την παραπάνω 30% ισχύ της gpu ούτε με τα teraflop. Η μήπως ναι?

Γιατί στο God of war? που σε 1080p το ps4 pro δεν κρατάει σταθερά 60fps σε μάχες και πέφτει σε 40 και 50fps? Μήπως αν ειχε περισσότερη δύναμη η κάρτα του ps4 pro απο τα 4.2tf, ας πούμε 6 για παράδειγμα, θα βλέπαμε καρφωμένο 60αρι? Σιγά μην βλέπαμε γελειότητες. Η μήπως όχι?

Δηλαδή στα 10.2tf του ps5 θα δούμε native 4k gow σε καρφωμένο 60fps? Πώς θα γίνει αυτό? Από την ισχυρότερη gpu/cpu:soc θα γίνει, η θα κάτσουν να κάνουν optimizing τον κώδικα στην νέα αρχιτεκτονική και θα κατεβάσουν τα ρολόγια στις συχνότητες του PS4 pro? Το 2ο ε?

Γιατί στο uncharter4? που πάλι σε πολλές σκηνές δεν κρατιέται το 30αρι και κάνει βούτες το παιχνίδι σε κατι ωραία 20αρια fps? Δεν σχετίζονται με την ισχύ της κάρτας, αν είχε περισσότερα teraflop δεν θα βλέπαμε καρφωμένα 30αρια έτσι κι αλλιώς. Η μήπως θα βλέπαμε?

Wither 3? Μήπως έχουμε και εκεί frame drops στο ps4 pro σε κάτι ωραία 20αρια fps? Ενώ το xbox one x κρατάει 30αρι καρφωμένο σε native 4κ? Δεν σχετίζεται με τα teraflop ούτε αυτό. Η μήπως ναι?

Δηλαδή παράδειγμα αν το ps4 pro είχε 6tf και δεν έκανε πουθενά drops σε fps στην τωρινή γενιά θα σας χαλούσε ε? Αλλά είπαμε τα τεραφλοπ δεν κανουν τον παπά σε αντίθεση με ένα άλλο σύστημα του ανταγωνιστή αλλά κάνουν τον παπά από την μια γενιά στην άλλη στο δικό μας οικοσύστημα. Ναι ε? Δεν θα σας χαλάσει  ούτε μελλοντικά να φανταστώ αν το ps5 δεν μπορεί να κρατήσει native 4k 60fps με ray tracing και πέφτει στα 40 και 50fps επειδή δεν θα μπορεί να κρατάει συγχρωνος max τα ρολόγια σε cpu/gpu.  Who gives a shit? Performance mode 4k/30fps και όλα καλά.

3 πουλάκια κάθονταν στου Κίτσου το μπαλκόνι...

Τα τεραφλοπ και κατ' επέκταση η ισχύς της gpu φυσικά και παίζει ρόλο. Αν αξιοποιούνται η όχι απο τον εκάστοτε developer είναι άλλο θέμα. Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. 

Αν ο κάθε developer δεν θέλει η δεν έχει τους πόρους να βελτιώσει και να βελτιστοποιήσει τον κώδικα του παιχνιδιού του σε ένα πιο ισχυρό οικοσύστημα δεν σημαίνει ότι τα περισσότερα teraflop είναι άχρηστα και βγαίνει το λανθασμένο συμπέρασμα ότι τα τεραφλοπ και η ισχύς της εκάστοτε gpu είναι μόνο στα χαρτιά.Τα τεραφλοπ όταν ειδικά μιλάμε για ίδιες αρχιτεκτονικές παίζουν και παρά παίζουν ρόλο τελεία και παύλα, οποίος πιστεύει το αντίθετο πλανάται οικτρά. 

Επειδή εταιρείες τύπου Bandai Namco και komani που είναι Γιαπωνέζικες με ότι αυτό συνεπάγεται , βγάζουν παιχνίδια χωρίς να εκμεταλλευτούν την παραπάνω ισχύ του One X, στο τέλος βγαίνει συμπέρασμά ότι τα παραπάνω τεραφλοπ δεν κάνουν την διαφορά? Μάλιστα.  Όπως επίσης στο τέλος βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα παιχνίδια τους τρέχουν καλύτερα στο ps4 pro παρά στο One X. Φυσικά και τρέχουν καλύτερα στο ps4 pro εφόσον δεν έστρωσαν τον ωραίο τους ποπουδάκο για να εκμεταλλευτούν την 30%  παραπάνω ισχύ. Τρανά παράδειγμα το ace combat 7 και resident evil 3 remake. H rock star δηλαδή πως έκατσε και έκανε παπάδες στο rdr2 8 χρόνια που έφτιαχναν το παιχνίδι? Είναι χαζοί αυτοί και κάνανε το παιχνίδι να τρέχει καλύτερα απο όλες τις κονσόλες στο x επειδή αξιοποιούν την παραπάνω ισχυ? Η cd projeck red με witcher 3? Χαζοί και αυτοι? Δεν επωφελήθηκαν από την παραπάνω ισχύ του Χ? 

Να ξεκαθαριστεί επιτέλους αυτό το θέμα, η παραπάνω ισχύς (teraflops) είναι εκεί και όχι μόνο στα χαρτιά, αν την εκμεταλλευτούν η όχι όλοι οι developers είναι άλλη ιστορία.

Ο Cerny στην συνέντευξη που έδωσε στο eurogamer είπε κάτι πολύ σημαντικό που δεν βλέπω να έχει σχολιαστεί από κανέναν.

Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί ταχύτητα του ssd ουτο σώστε να μειωθεί κατά πολύ ο χώρος που θα καταλαμβάνει το εκάστοτε παιχνίδι στον δίσκο. Έδωσε ένα παράδειγμα με ένα αντικείμενο που σε μια πίστα η οποία είναι χωρισμένη σε χιλιάδες κελιά (cell) βρίσκεται κατά χιλιάδες φορές κλωνοποιημενο σε κάθε ενα απο αυτά τα κελιά. Με την ταχύτητα του ssd αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν θα χρειάζεται πλέον να βρίσκεται σε τόσες χιλιάδες αντίτυπα μέσα στην μηχανή και στα κελιά αλλά θα υπάρχει σε ένα και μοναδικό σημείο και με τη ταχύτητα του ssd θα καλείται οπότε χρειαστεί αστραπιαία. Άρα αν πάρουμε κατά νου αυτό που ειπε μαζί με το άλλο που έχουν αναφέρει ότι σε ενα παιχνίδι θα χωρίζουν το single κομμάτι απο το multiplayer για να κατεβάζεις οποίο χρησιμοποιείς, προφανώς μιλάμε για μια γενναία μείωση των GB που θα καταλαμβάνουν οι τίτλοι στον δίσκο.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

^^ Δεν έχει νόημα να συζητάμε για τεχνικά. Άλλωστε οι casuals θα πάρουν ότι ξέρουν και ότι είναι φθηνότερο.

Τι κρίμα που αυτοί είναι τα πρώτα θύματα του marketing, με το 1080p makes you a better gamer, #NoDRMcampaign και 4k gaming που λόγω flops έγινε dynamic. Αντίστοιχα σε αυτήν την γενιά θα δούμε most powerfull console και γιατί όχι fastest console κλπ..

Ο "φορουμάς" έχει τα θέλω του και γιατί όχι τα ¨πιστεύω" του.

O casual?

• Like 2
Δημοσ.

@Saloufas

απλα να σημειωσω οτι η διαφορα του one x με το pro είναι στο 45% και στο ps5 με το sex  στο 18% . Βαλτα αυτα σε μια αντιστοιχια και σκεψου τι διαφορα θα εχει στο τελικο αποτέλεσμα...Ποσο μάλλον οταν φαινεται να μιλαμε για πρωτη φορα για αρκετα δυνατα μηχανηματα και σε cpu και gpu...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...