Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 hours ago, primeragt said:

Κατάλαβα πολύ καλά τι έλεγε ο τυπάς στο βίντεο. Εσύ θες να μας εξηγήσεις μιας και το λες γιατί τα τεραφλοπς στη ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική κοινός ακριβώς το ίδιο hardware δεν παίζει ρόλο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μια μονάδα μέτρησης για τις διάφορες του hardware;

Γιατί είναι υπέρ του XBOX... 

Όταν το ps4 είχε ~0.5tf, ήταν αρκετά για να κάνουν την διαφορά. Τώρα που το ps5 θα έχει ~3tf λιγότερο (εκτός και αν πιστέψουμε ότι η GPU του PS5 θα κρατεί συνέχεια τα 2.2ghz). Τώρα είναι νουμενα για computing workloads και δεν έχουν σημασία και έχουμε exlucises και brand name.... Λες και όλα τα stages που περνάνε από το source code μέχρι να δούμε εικόνα στην οθόνη μας δεν είναι computing workloads. 

• Like 2
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Δηλαδή δεν πήραν παραπάνω καταναλωτές το PS4 έναντι του One ΚΑΙ επειδή διάβαζαν σε όλα τα multiplatform τα πρώτα 2 χρόνια στο PS4 έτρεχαν στα 1080p και στο One στα 900p?

Εγω που ειμαι ενας απο αυτους που απο το 360 πηγα στο PS4 άλλαξα λογο τον παιχνιδιών , εσυ ποιο πήρες ? και αν πηρες καποιο απο τα δυο μετα σε ποιο πηγες και γιατι ? ετσι ρε παιδι μου για να εχουμε εναν μικρο ποσοστο , και θελω να μου πεις και κατι αλλο , αν δεις μια εικονα απο κονσολα θα μορεσεις να μου πεις αν ειναι 900p η 1080p ? η θα πρεπει να της δεις κανα 10λεπτο και τις δυο και μετα να αποφασίσεις ? 

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.
2 ώρες πριν, darkman είπε

Εγω Ειχα και εχω ακομα και το 360 και ειχα και το PS4 και τωρα εχω και το PS 4 pro , διαφορες που να πω ναι ρε συ θα παρω αυτην την κονσολα γιατι εχει τετοια γραφικα που στην αλλη δεν τα βλεπεις εγω δεν ειδα  , σταματήστε να ειστε νουμερολαγνοι καποια νουμερα απο μονα τους δεν λενε τιποτα , και για να μην παρεξηγηθώ ναι στα specs ειναι ποιο καλο το Χ και ναι στα βιντεο τεστ που θα βγουν θα κραταει σιγουρα και μερικα Fps παραπανω απο το 5αρι αλλα μεχρι εκει :) 

Επειδή εσύ δεν τις βλέπεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Συζητάμε για τα σπεκς και αν θα υπάρχουν διάφορες η όχι. Θα υπάρχουν. Που να μην έγραφα δηλαδή ότι και καλά γραφικά θα βγάλει και παιχνιδαρες ειδικά από first party. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Δηλαδή δεν πήραν παραπάνω καταναλωτές το PS4 έναντι του One ΚΑΙ επειδή διάβαζαν σε όλα τα multiplatform τα πρώτα 2 χρόνια στο PS4 έτρεχαν στα 1080p και στο One στα 900p?

καποιο το πηραν και για αυτο σίγουρα, ιδιως σε συνδυασμο με την τιμη που ηταν 100 ευρω πιο φθηνο...σιγουρα δεν ειναι ο μονος παραγοντας ομως...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, primeragt είπε

Επειδή εσύ δεν τις βλέπεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Συζητάμε για τα σπεκς και αν θα υπάρχουν διάφορες η όχι. Θα υπάρχουν. Που να μην έγραφα δηλαδή ότι και καλά γραφικά θα βγάλει και παιχνιδαρες ειδικά από first party. 

Αλλο το υπαρχουν διάφορες και αλλο αν κανουν την διάφορα ,ολα τα πραγματα ειναι διαφορετικα κανενα δεν ειναι το ιδιο σε ολα...... το θεμα ειναι αν αυτη η διαφορα ειναι αυτο που θα σε κανει να το επιλέξεις .

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, darkman είπε

Αλλο το υπαρχουν διάφορες και αλλο αν κανουν την διάφορα ,ολα τα πραγματα ειναι διαφορετικα κανενα δεν ειναι το ιδιο σε ολα...... το θεμα ειναι αν αυτη η διαφορα ειναι αυτο που θα σε κανει να το επιλέξεις .

Κάποιους ναι κάποιους όχι. Αυτοί που παίζουν μόνο αθλητικά ή παιχνίδια στυλ cod multyplatform γιατί να μην πάρουν το μηχανάκι που θα παίζει καλύτερα; Μπορεί να μην έχει τραγικές διάφορες αλλά δεν το ξέρουν ή απλώς τους αρκεί ότι είναι καλύτερο οποίο και αν είναι αυτο και πάλι όχι όλοι τους. Εσύ (όχι προσωπικά) γιατί κοπτεσε ότι ο ssd του ps5 θα κάνει τόση διαφορά; Το ξερεις; Οχι, το υποθέτεις από τα σπεκς που είναι ότι καλύτερο εκεί έξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, xavier είπε

καποιο το πηραν και για αυτο σίγουρα, ιδιως σε συνδυασμο με την τιμη που ηταν 100 ευρω πιο φθηνο...σιγουρα δεν ειναι ο μονος παραγοντας ομως...

Ετσι , αν ηταν τοσο απλο εκανες εναν ελενχο στα specs και ησουν ετοιμος :) ετσι οπως παει  το θεμα σε λιγο θα την βγαλουμε εξω για να δουμε ποιος εχεις την ποιο μεγαλη :P :P :P :P 

23 λεπτά πριν, primeragt είπε

Κάποιους ναι κάποιους όχι. Αυτοί που παίζουν μόνο αθλητικά ή παιχνίδια στυλ cod multyplatform γιατί να μην πάρουν το μηχανάκι που θα παίζει καλύτερα; Μπορεί να μην έχει τραγικές διάφορες αλλά δεν το ξέρουν ή απλώς τους αρκεί ότι είναι καλύτερο οποίο και αν είναι αυτο και πάλι όχι όλοι τους. Εσύ (όχι προσωπικά) γιατί κοπτεσε ότι ο ssd του ps5 θα κάνει τόση διαφορά; Το ξερεις; Οχι, το υποθέτεις από τα σπεκς που είναι ότι καλύτερο εκεί έξω.

Αν θελεις μια κονσολα απλα για να λες εχω την ποιο δυνατή και απο εκει και περα δεν με νιαζει κατι αλλο , ναι πας καρφωτός στο Χ ( οταν λεω κατι αλλο πχ παιχνιδια τιμη κτλ κτλ )
τωρα για τον SSD πιστευω οτι θα δουμε μεγαλη  διαφορα και στα δυο μηχανήματα γιατι ειναι μεγαλη πληγή οι χρόνοι φορτώματος τον παιχνιδιών + ολα τα αλλα που επηρεάζει ενας σκληρος , αν ο SSD της Sony ειναι τοσοοοοο ποιο γρηγορος απο της MS θα το δουμε στα πρωτα τεστ αν και δεν νομιζω να ειναι κατι extreme :) ξερουνε και οι δυο ο ενας τα κουσουρια του αλλου (Sony-ms ) δεν θα ανεβάσει κανεις το πήχη τοσο πολυ .

Επεξ/σία από darkman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, darkman είπε

Ετσι , αν ηταν τοσο απλο εκανες εναν ελενχο στα specs και ησουν ετοιμος :) ετσι οπως παει  το θεμα σε λιγο θα την βγαλουμε εξω για να δουμε ποιος εχεις την ποιο μεγαλη :P :P :P :P 

Αν θελεις μια κονσολα απλα για να λες εχω την ποιο δυνατή και απο εκει και περα δεν με νιαζει κατι αλλο , ναι πας καρφωτός στο Χ ( οταν λεω κατι αλλο πχ παιχνιδια τιμη κτλ κτλ )
τωρα για τον SSD πιστευω οτι θα δουμε μεγαλη  διαφορα και στα δυο μηχανήματα γιατι ειναι μεγαλη πληγή οι χρόνοι φορτώματος τον παιχνιδιών + ολα τα αλλα που επηρεάζει ενας σκληρος , αν ο SSD της Sony ειναι τοσοοοοο ποιο γρηγορος απο της MS θα το δουμε στα πρωτα τεστ αν και δεν νομιζω να ειναι κατι extreme :) ξερουνε και οι δυο ο ενας τα κουσουρια του αλλου (Sony-ms ) δεν θα ανεβάσει κανεις το πήχη τοσο πολυ .

Δηλαδή εσύ αν έπαιζες μόνο fifa cod και γενικότερα multiplatform και δεν σε έμοιαζαν τα οποία exclusive δεν θα σκεφτόμουν να πάρεις το καλύτερο μηχανάκι είτε αυτό ήταν Σόνυ είτε ms;  Τιμή δεν ξέρουμε για κανένα ακόμα, για παιχνίδια ότι διαφορά θα κάνουν θα είναι τα exclusive που εκεί είναι πολύ δυνατότερη η sony. Τα σπεκς είναι σπεκς. Λένε τη δύναμη του hardware, το πώς θα αξιοποιηθούν είναι άλλος παράγοντας. Αλλά εκ των προτέρων δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι που δεν ξέρω. Το ps3 σε σπεκς ήταν καλύτερο αλλά δεν αξιοποιήθηκε στα multi εδώ το xsx είναι λίγο πάνω το αν θα φανεί η διαφορά η όχι είναι στα χέρια των devs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα σπεκς εκατέρωθεν που υπερτερούν δεν υπάρχουν.

Επεξ/σία από primeragt
Δημοσ.

αν η διαφορα που θα κανει ο ssd της sony ειναι μονο για το χρονο φορτωσης, τοτε δε θα δεις καμια διαφορα...ο ενας θα κανει 3 δευτερολεπτα και ο αλλος 7, και τι εγινε...

αλλα πραγματα ισχυριζονται , που προσωπικα δεν μπορω να τα αξιολογησω αν δεν τα δω στην πραξη...

Επισης δε ξερω αν η διαφορα στην ισχυ των 2 μηχανηματων, θα εχει διαφορα στην αποδοση...Εχουν πει αν οι 2 κονσολες θα εχουν ξεκλειδωμενα τα frame ή αν θα είναι κλειδωμένα στα 60?

Διαφορα στην αναλυση δε νομιζω να υπάρχει...το πολυ πολυ να διαφερει το εφε στο raytracing...εκτιμηση ειναι αυτο, μπορει να κανω και λαθος....

Θελει συγκριτικα για να βγαλεις συμπερασματα...

• Like 4
Δημοσ.

Ολα σχετικα ειναι παιδια. Κανεις δεν αγοραζει μονο για τα specs ή μονο για τα exclusives ή μονο λογω τιμης ή μονο λογω υπηρεσιων ή μονο επειδη αυτο εχουν παρει και οι φιλοι του.

Μια μιξη ολων αυτων.

Για εμενα μια διαφορα της ταξης των 100 ευρω ειναι αρκετα σημαντικη για να ξεπερασει ολα τα προηγουμενα παντως. Πολλοι που αγοραζουν μια κονσολα, παιζουν 2-3 παιχνιδια τον χρονο, οποτε δεν σκεφτονται καν να δωσουν παραπανω λεφτα.

Προσωπικα θα περιμενω αρκετα μεχρι να πεσουν οι τιμες απο 400 και κατω, θα δω και τι προβληματα πιθανον να βγαλει η καθε κονσολα και τι παιχνιδια θα κυκλοφορησουν και υστερα βλεπω.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, VaggD είπε

Γιατί είναι υπέρ του XBOX... 

Όταν το ps4 είχε ~0.5tf, ήταν αρκετά για να κάνουν την διαφορά. Τώρα που το ps5 θα έχει ~3tf λιγότερο (εκτός και αν πιστέψουμε ότι η GPU του PS5 θα κρατεί συνέχεια τα 2.2ghz). Τώρα είναι νουμενα για computing workloads και δεν έχουν σημασία και έχουμε exlucises και brand name.... Λες και όλα τα stages που περνάνε από το source code μέχρι να δούμε εικόνα στην οθόνη μας δεν είναι computing workloads. 

Πάντως το ps4 ήταν πολύ πιο  δυνατό από το χβοχ one από ότι είναι το χβοχ serie x από το ps5 ;) Το ps4 υπερυχε όχι μόνο στους shaders cores αλλά είχε και διπλάσια rops 32 vs 16 του χβοχ ,επίσης είχε μεγαλύτερο memory bandwidth από το χβοχ , τώρα οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές ένα 20% με 30% στην καλύτερη περίπτωση για το xsx !

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, xavier είπε

αν η διαφορα που θα κανει ο ssd της sony ειναι μονο για το χρονο φορτωσης, τοτε δε θα δεις καμια διαφορα...ο ενας θα κανει 3 δευτερολεπτα και ο αλλος 7, και τι εγινε...

αλλα πραγματα ισχυριζονται , που προσωπικα δεν μπορω να τα αξιολογησω αν δεν τα δω στην πραξη...

Επισης δε ξερω αν η διαφορα στην ισχυ των 2 μηχανηματων, θα εχει διαφορα στην αποδοση...Εχουν πει αν οι 2 κονσολες θα εχουν ξεκλειδωμενα τα frame ή αν θα είναι κλειδωμένα στα 60?

Διαφορα στην αναλυση δε νομιζω να υπάρχει...το πολυ πολυ να διαφερει το εφε στο raytracing...εκτιμηση ειναι αυτο, μπορει να κανω και λαθος....

Θελει συγκριτικα για να βγαλεις συμπερασματα...

Και εγω αυτο νομιζω οτι θα εχει καποια Sec στους χρονους που θα ειναι αμελητέα , σαν αποδοση δεν θα δεις κατι ,απλα εκει θα βγουνε τα γνωστα βιντεακια να το Ps5 κανει ποιο γρηγορο boot φορτώνει το ταδε ποιο γρηγορα κτλ κλτ και θα μιλαμε για 3-4  δευτερολεπτα.

27 λεπτά πριν, primeragt είπε

Δηλαδή εσύ αν έπαιζες μόνο fifa cod και γενικότερα multiplatform και δεν σε έμοιαζαν τα οποία exclusive δεν θα σκεφτόμουν να πάρεις το καλύτερο μηχανάκι είτε αυτό ήταν Σόνυ είτε ms;  Τιμή δεν ξέρουμε για κανένα ακόμα, για παιχνίδια ότι διαφορά θα κάνουν θα είναι τα exclusive που εκεί είναι πολύ δυνατότερη η sony. Τα σπεκς είναι σπεκς. Λένε τη δύναμη του hardware, το πώς θα αξιοποιηθούν είναι άλλος παράγοντας. Αλλά εκ των προτέρων δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι που δεν ξέρω. Το ps3 σε σπεκς ήταν καλύτερο αλλά δεν αξιοποιήθηκε στα multi εδώ το xsx είναι λίγο πάνω το αν θα φανεί η διαφορά η όχι είναι στα χέρια των devs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα σπεκς εκατέρωθεν που υπερτερούν δεν υπάρχουν.

Ηλικρινα σου μιλαω ποτε δεν ηταν το κριτήριο μου ποσο ποιο δυνατο ειναι το ενα μηχανημα απο το αλλο :) εγω τωρα ειμαι cod και battlefield και λογο clan δεν με βλεπω και να θελω να περνω το Χ  , οπως σου ειπα ειναι παρα πολλοι οι παραγοντες για να παρεις μια κονσολα :) εκτος και τα κακαροσει κανενας θειος απο το σικαγο και τα παρω και τα δυο :P  :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, darkman είπε

Και εγω αυτο νομιζω οτι θα εχει καποια Sec στους χρονους που θα ειναι αμελητέα , σαν αποδοση δεν θα δεις κατι ,απλα εκει θα βγουνε τα γνωστα βιντεακια να το Ps5 κανει ποιο γρηγορο boot φορτώνει το ταδε ποιο γρηγορα κτλ κλτ και θα μιλαμε για 3-4  δευτερολεπτα.

Ηλικρινα σου μιλαω ποτε δεν ηταν το κριτήριο μου ποσο ποιο δυνατο ειναι το ενα μηχανημα απο το αλλο :) εγω τωρα ειμαι cod και battlefield και λογο clan δεν με βλεπω και να θελω να περνω το Χ  , οπως σου ειπα ειναι παρα πολλοι οι παραγοντες για να παρεις μια κονσολα :) εκτος και τα κακαροσει κανενας θειος απο το σικαγο και τα παρω και τα δυο :P  :P 

Εσύ εγώ και ο παραδίπλα. Δεν σημαίνει το ίδιο και για όλους. Άλλος θα δει τα σπεκς, άλλος τα exclusive άλλος την τιμη και άλλος τους φίλου του. Το να μιλάμε επί προσωπικού σε κάτι γενικό δεν μας βγάζει πουθενά. 

Επεξ/σία από primeragt
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, primeragt είπε

Εσύ εγώ και ο παραδίπλα. Δεν σημαίνει το ίδιο και για όλους. Άλλος θα δει τα σπεκς, άλλος τα exclusive άλλος την τιμη και άλλος τους φίλου του. Το να μιλάμε επί προσωπικού σε κάτι γενικό δεν μας βγάζει πουθενά. 

Ετσιιιιιιιι αφου λοιπον εσυ θες specs παρε το X αν και εδω νομιζω οτι μιλαμε για το PS5 και οχι Ps5 vs X  . ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, DarthGRE είπε

Ελαχιστοι. Οπως το ιδιο εγινε με τα PRO vs X. Oι κονσολες της σονυ τα περισσοτερα χρονια εχουν τις χειροτερες εκδοσεις και εχουν πουλησει οσο ολες οι αλλες μαζι. Δεν βλεπει ο κοσμος σημαντικες διαφορες. Οχι οτι δεν υπαρχουν.

3 ώρες πριν, DarthGRE είπε

Ρε μπαγάσα Prime θα με σκάσεις, και προσπαθώ να μην γράψω αλλα δεν με αφήνεις να αγιάσω.

Εσύ για ποιό λόγο είσαι τόσο σίγουρος για την δύναμη του PS5

Για τον ιδιο λογο που εσυ εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι δυνατο και το ποσταρεις συχνα στο PS5 thread. Σε αυτον αρεσει να ειναι αισιοδοξος, αγαπα το gaming και γουσταρει. Εχει εναν ενθουσιαμο.

Προσωπικα βλεπω τοξικη την αλλη πλευρα(δεν αναφερομαι μονο σε σενα). Oλοι μας αγαπαμε το gaming αλλωστε και θελουμε να το φανταζομαστε να προχωρα.

1 ώρα πριν, xavier είπε

Ακριβως! 

Δεν μπορει να υπαρχει σιγουρια απο κανεναν για κατι που θα εφαρμοστει για πρωτη φορα(design/development με βαση SSD).Την διαφορα στα TF την γνωριζουμε ηδη και ειναι αυτη που ειναι μεταξυ των 2. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...