Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι θα μειωθούν τα Production times (και όχι μόνο) είναι δεδομένο (αρκεί να μην πάει και από την άλλη πλευρά του slacking). Αυτά είναι πράγματα που έχουν αναφερθεί ήδη από devs - π.χ. double data στον (σκληρό) δίσκο για το Spiderman, γιατί παίζει να έβαλε χρήστης και δίσκο με 20mb/s average transfer rate.

Από εκεί πέρα αυτό που λέω είναι ότι μέχρι τώρα στις κονσόλες, υπήρχανε fixed clocks για αναμενόμενη απόδοση, πόσο μάλλον στα συστήματα της Sony, που μέχρι και τα Compute Units ήταν αν όχι καθρέπτης του προηγούμενου συστήματος - συμβατά. (Τόσο ώστε να έχει και το ps5 36 CU όπως το pro?).

Κατά τα άλλα καμία 1060 δεν θα γίνει 2080ti λόγω SSD. Αλλιώς να τρέξω να πάρω τον πιο γρήγορο ssd να αναβαθμίσω :D 

Και φυσικά, υπάρχουν και άλλα features τα οποία είναι developer friendy όπως VRS, Mesh Shaders κτλ κτλ, και όχι απλά ότι τα 36CU γεμίζουν πιο εύκολα από τα ...52, για τα οποία δεν μίλησε καίτοι γραφόταν και δημοσιευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ότι η Navi φτιάχτηκε για την Sony, έγινε πραγματικότητα με την βοήθεια της Sony κτλ..

Για ποια Navi μιλάμε - αυτήν της RDNA1?

Θεωρώ ότι καταλαβαινόμαστε.

Επεξ/σία από Virus_X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να περιμενεις οπως περιμενουμε ολοι μας να μαθεις περισσοτερα..

Το οτι θελουμε να τα μαθουμε ολα ΤΩΡΑ δεν σημαινει οτι αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν.

Μας καλομαθε η Microsoft που εξηγησαμε χτες το βραδι γιατι το κανει αυτο και τα χωνουμε στον Cerny που κραταει τα χαρτια του κρυμμενα.

Και να σου πω και κατι στην τελικη,δεν με ενδιαφερει καθολου εαν εχει καλυτερο ssd η πιο λιγα cu.

Με αυτα που εχω δει και εχω διαβασει εχω ικανοποιηθει ετσι ωστε να κανω την αγορα μου χωρις να σκεφτομαι εαν το μετανοιωσω.

Και ουτε καν εχω δει την κονσολα η να φανταστω πως μπορει να μοιαζει..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
  Στις 4/4/2020 στις 11:54 ΜΜ, optimus prime είπε

Το οτι θελουμε να τα μαθουμε ολα ΤΩΡΑ δεν σημαινει οτι αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν.

Μας καλομαθε η Microsoft που εξηγησαμε χτες το βραδι γιατι το κανει αυτο και τα χωνουμε στον Cerny που κραταει τα χαρτια του κρυμμενα.

Και να σου πω και κατι στην τελικη,δεν με ενδιαφερει καθολου εαν εχει καλυτερο ssd η πιο λιγα cu.

Με αυτα που εχω δει και εχω διαβασει εχω ικανοποιηθει ετσι ωστε να κανω την αγορα μου χωρις να σκεφτομαι εαν το μετανοιωσω.

Επέκταση  

Μαζί σου. Αλλά μην λέμε ότι τα φλοπς ξαφνικά δεν μετράνε ή δεν δέιχνουν το πώς θα μπορεί μια gpu να αποδόσει σε σχέση με μια άλλη πιο αδυναμη ειδικά όταν είναι ακριβώς ίδιας αρχιτεκτονικής. Είναι σαν να μας λες ότι τα διάφορα μοντέλα των nvidia/amd αποδίδουν όλα ακριβώς το ίδιο μεταξύ τους (τρόπος του λέγειν) ενώ ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι. Ξέρουμε επίσης ότι τα υπόλοιπα υποσυστήματα πρέπει να είναι εντελώς unoptimised μεταξύ τους για να έχουν τεράστιο πλήγμα στην απόδοση της gpu. Κοινώς λίγο πολύ έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι το ps5 θα αποδίδει λίγο χειρότερα από το xboxsx. Αυτό δεν το κάνει κακό ούτε "σκουπίδι" ούτε άχρηστο. Ούτε σημαίνει ότι δεν θα βγάλει γραφικαρες (ειδικά τα fparty). Απλά θα αποδώσει γραφικά λίγο χειρότερα από το άλλο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 5/4/2020 στις 1:04 ΜΜ, primeragt είπε

Μαζί σου. Αλλά μην λέμε ότι τα φλοπς ξαφνικά δεν μετράνε ή δεν δέιχνουν το πώς θα μπορεί μια gpu να αποδόσει σε σχέση με μια άλλη πιο αδυναμη ειδικά όταν είναι ακριβώς ίδιας αρχιτεκτονικής. Είναι σαν να μας λες ότι τα διάφορα μοντέλα των nvidia/amd αποδίδουν όλα ακριβώς το ίδιο μεταξύ τους (τρόπος του λέγειν) ενώ ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι. Ξέρουμε επίσης ότι τα υπόλοιπα υποσυστήματα πρέπει να είναι εντελώς unoptimised μεταξύ τους για να έχουν τεράστιο πλήγμα στην απόδοση της gpu. Κοινώς λίγο πολύ έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι το ps5 θα αποδίδει λίγο χειρότερα από το xboxsx. Αυτό δεν το κάνει κακό ούτε "σκουπίδι" ούτε άχρηστο. Ούτε σημαίνει ότι δεν θα βγάλει γραφικαρες (ειδικά τα fparty). Απλά θα αποδώσει γραφικά λίγο χειρότερα από το άλλο.

Κανεις δεν ειπε ποτε κατι διαφορετικο απο αυτα που γραφεις παραπανω. Αυτα ειναι τα δεδομενα γνωριζουμε σημερα.

Δημοσ.
  Στις 5/4/2020 στις 1:10 ΜΜ, PDS13 είπε

Κανεις δεν ειπε ποτε κατι διαφορετικο απο αυτα που γραφεις παραπανω. Αυτα ειναι τα δεδομενα γνωριζουμε σημερα.

Ήταν παράθεση με αφορμή το βίντεο που λέει ότι τα τεραφλοπς δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 5/4/2020 στις 1:04 ΜΜ, primeragt είπε

Εχεις μετρητή teraflops στα ματια σου και μπορείς να καταλάβεις αμεσα και χωρις να  εχεις σε ατντιπαραθεση και της δυο κονσολες , την διάφορα ανάμεσα σε δυο παιχνίδια ?  teraflop και teraflop και teraflop 59 σελιδες teraflop  ,έλεος  δηλαδή , περιμενετε να βγουν και τα δυο και τοτε θα δουμε κατα ποσο και αν θα εχουν τετοιες διαφορες που θα σε βαζουν σε δίλημμα αν θα παρεις την μια η την αλλη :( μεχρι τωρα σε καμια απο της προηγουμενες κονσολες δεν είχαμε τετοια διαφορα  και προσωπική μου αποψη ουτε θα εχουμε .

Τωρα διαβαζω και κατι αλλα δεν εχει δειξει το κουτι δεν εχει πει πολλα δεν μας εχει κανει αυτο ..... σιγα ρε παιδια μην σας στειλει και  mail για το πως και τι θα κανει η SONY . ολα θα κριθούν δια του τελικού αποτελεσματος .

Επεξ/σία από darkman
  • Like 2
Δημοσ.
  Στις 5/4/2020 στις 1:25 ΜΜ, darkman είπε

Εχεις μετρητή teraflops στα ματια σου και μπορείς να καταλάβεις αμεσα και χωρις να  εχεις σε ατντιπαραθεση και της δυο κονσολες , την διάφορα ανάμεσα σε δυο παιχνίδια ?  teraflop και teraflop και teraflop 59 σελιδες teraflop  ,έλεος  δηλαδή , περιμενετε να βγουν και τα δυο και τοτε θα δουμε κατα ποσο και αν θα εχουν τετοιες διαφορες που θα σε βαζουν σε δίλημμα αν θα παρεις την μια η την αλλη :( μεχρι τωρα σε καμια απο της προηγουμενες κονσολες δεν είχαμε τετοια διαφορα  και προσωπική μου αποψη ουτε θα εχουμε .

Τωρα διαβαζω και κατι αλλα δεν εχει δειξει το κουτι δεν εχει πει πολλα δεν μας εχει κανει αυτο ..... σιγα ρε παιδια μην σας στειλει και  mail για το πως και τι θα κανει η SONY . ολα θα κριθούν δια του τελικού αποτελεσματος .

Επέκταση  

Διάφορες βλέπαμε τόσο στα 360/ps3 ύλες του 360 όσο και στα one/ps4 υπέρ του ps4 όσο και στα onex/pro υπέρ του Χ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι καλό το είπαμε αυτό. Αλλά όχι ότι δεν θα έχουνε διάφορα.

Δημοσ.
  Στις 5/4/2020 στις 1:11 ΜΜ, primeragt είπε

Ήταν παράθεση με αφορμή το βίντεο που λέει ότι τα τεραφλοπς δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ. 

Εαν καταλαβες αυτο που εγραψες βλεποντας το βιντεο,δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο.

Δημοσ.

Κατάλαβα πολύ καλά τι έλεγε ο τυπάς στο βίντεο. Εσύ θες να μας εξηγήσεις μιας και το λες γιατί τα τεραφλοπς στη ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική κοινός ακριβώς το ίδιο hardware δεν παίζει ρόλο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μια μονάδα μέτρησης για τις διάφορες του hardware;

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 5/4/2020 στις 4:34 ΜΜ, primeragt είπε

Κατάλαβα πολύ καλά τι έλεγε ο τυπάς στο βίντεο. Εσύ θες να μας εξηγήσεις μιας και το λες γιατί τα τεραφλοπς στη ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική κοινός ακριβώς το ίδιο hardware δεν παίζει ρόλο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μια μονάδα μέτρησης για τις διάφορες του hardware;

Αν δεις τον κύριο που παρέθεσε ο φίλος μας παραπάνω στο twitter, είναι πρώην Technical Art Director @Naugthy DOG. 

Αν κάποιος διαβάσει τα tweets λέει τα αυτονόητα. Ότι με αρκετά χρήματα για την παραγωγή ενός game γίνονται τα πάντα ακόμα και σε ένα απλό PS4:

Σε άλλα tweets του, αναφέρεται βέβαια και στα υπέρογκα κόστη και production times και ότι δεν έχουμε γραφικά τέτοια ακόμα γιατί απλά το κάθε παιχνίδι θα κόστιζε 200 ευρώ και άλλα πολύ ενδιαφέροντα, τα οποία εξηγούν γιατί έχουμε τόσο καλά γραφικά στις κονσόλες και άλλα ενδιαφέροντα (FFVII).

Θα συνιστούσα να διαβάσετε αυτά που γράφει στον tweeter λογαριασμό του.

Μιλάει και για crunch και άλλα πολύ ενδιαφέροντα.

Σήμερα βέβαια, είναι FOUNDER/CEO της Promethean AI.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ ωραια συνεντευξη τεχνικης φυσεως μεν αλλα με ευστοχες ερωτησεις και απαντησεις.

Βαλτε την στο google translator,θα βρειτε καποια λαθακια στην μεταφραση αλλα νοημα βγαινει..

https://vigiato.net/p/85342

Αυτος που απανταει ειναι ο Ali Salehi/Rendering Engineer at Crytek.

https://de.linkedin.com/in/lordhippo

Εχω και την μεταφραση σε πιο σωστα αγγλικα εαν καποιος δυσκολευεται με το translator..

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Επεξ/σία από optimus prime
  • Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 5/4/2020 στις 2:34 ΜΜ, primeragt είπε

Διάφορες βλέπαμε τόσο στα 360/ps3 ύλες του 360 όσο και στα one/ps4 υπέρ του ps4 όσο και στα onex/pro υπέρ του Χ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι καλό το είπαμε αυτό. Αλλά όχι ότι δεν θα έχουνε διάφορα.

Εγω Ειχα και εχω ακομα και το 360 και ειχα και το PS4 και τωρα εχω και το PS 4 pro , διαφορες που να πω ναι ρε συ θα παρω αυτην την κονσολα γιατι εχει τετοια γραφικα που στην αλλη δεν τα βλεπεις εγω δεν ειδα  , σταματήστε να ειστε νουμερολαγνοι καποια νουμερα απο μονα τους δεν λενε τιποτα , και για να μην παρεξηγηθώ ναι στα specs ειναι ποιο καλο το Χ και ναι στα βιντεο τεστ που θα βγουν θα κραταει σιγουρα και μερικα Fps παραπανω απο το 5αρι αλλα μεχρι εκει :) 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 6/4/2020 στις 7:20 ΠΜ, darkman είπε

Εγω Ειχα και εχω ακομα και το 360 και ειχα και το PS4 και τωρα εχω και το PS 4 pro , διαφορες που να πω ναι ρε συ θα παρω αυτην την κονσολα γιατι εχει τετοια γραφικα που στην αλλη δεν τα βλεπεις εγω δεν ειδα  , σταματήστε να ειστε νουμερολαγνοι καποια νουμερα απο μονα τους δεν λενε τιποτα , και για να μην παρεξηγηθώ ναι στα specs ειναι ποιο καλο το Χ και ναι στα βιντεο τεστ που θα βγουν θα κραταει σιγουρα και μερικα Fps παραπανω απο το 5αρι αλλα μεχρι εκει :) 

Δηλαδή δεν πήραν παραπάνω καταναλωτές το PS4 έναντι του One ΚΑΙ επειδή διάβαζαν σε όλα τα multiplatform τα πρώτα 2 χρόνια στο PS4 έτρεχαν στα 1080p και στο One στα 900p?

Στις 4/4/2020 στις 11:54 ΜΜ, optimus prime είπε

Επέκταση  

Ρε μπαγάσα Prime θα με σκάσεις, και προσπαθώ να μην γράψω αλλα δεν με αφήνεις να αγιάσω.

Εσύ για ποιό λόγο είσαι τόσο σίγουρος για την δύναμη του PS5 και μας λές οτι θα είναι στα ίσα με το XSX, εφόσον δεν έχεις δεί ούτε πως παίζει, ούτε πως θα μοιάζει, ούτε το form factor του, ούτε τον SSD του? Είναι δύσκολο να κρατήσεις μια επιφυλακτική στάση αναμονής?

Επεξ/σία από DarthGRE
Δημοσ.
  Στις 5/4/2020 στις 4:34 ΜΜ, primeragt είπε

Γιατί είναι υπέρ του XBOX... 

Όταν το ps4 είχε ~0.5tf, ήταν αρκετά για να κάνουν την διαφορά. Τώρα που το ps5 θα έχει ~3tf λιγότερο (εκτός και αν πιστέψουμε ότι η GPU του PS5 θα κρατεί συνέχεια τα 2.2ghz). Τώρα είναι νουμενα για computing workloads και δεν έχουν σημασία και έχουμε exlucises και brand name.... Λες και όλα τα stages που περνάνε από το source code μέχρι να δούμε εικόνα στην οθόνη μας δεν είναι computing workloads. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...