Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Virus_X είπε

Ε τότε τι σκας? 

Θα πάρεις το 5nm revision που ούτε heat problems θα έχει ούτε throttling. :D

Λέμε τώρα...

Θα ηθελα να εχω μια εικονα 8 μηνες πριν 😋, αν και με ενεργο game pass ειναι λιγο "δεσμευτικο" να μεινεις, αλλα αν εχει major issue τοτε δε θα ειναι και τοσο vfm, αν και οντως δε νομιζω να επαναληφθουν λαθη του παρελθοντος...Θα δειξει

Δημοσ.

Το ίδιο δεσμευτικό είναι και το digital hoarding των κατόχων PS4 - το οποίο από το 2013 έχει ανέλθει σε μεγάλο βαθμό.

Αν και δεν είναι δουλειά μου, να υπενθυμίσω ότι το νήμα αφορά το PS5, οπότε ας συζητούμε για αυτό.

Από εκεί και πέρα μιας και το ανέφερες (Game Pass), είναι μεγάλο λάθος της Sony, κατά την άποψή μου, να μην προωθεί το αντίστοιχό του PS-Now.

Θα κυριαρχήσει το Game Pass και κάποιοι θα απορούν what happened.

Φάση γιατί δεν πήγε ο κόσμος από το Facebook στο Google+?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Το ίδιο δεσμευτικό είναι και το digital hoarding των κατόχων PS4 - το οποίο από το 2013 έχει ανέλθει σε μεγάλο βαθμό.

Αν και δεν είναι δουλειά μου, να υπενθυμίσω ότι το νήμα αφορά το PS5, οπότε ας συζητούμε για αυτό.

Από εκεί και πέρα μιας και το ανέφερες (Game Pass), είναι μεγάλο λάθος της Sony, κατά την άποψή μου, να μην προωθεί το αντίστοιχό του PS-Now.

Θα κυριαρχήσει το Game Pass και κάποιοι θα απορούν what happened.

Φάση γιατί δεν πήγε ο κόσμος από το Facebook στο Google+?

Σιγουρα, για εμενα μιλησα, αλλα θα εχει διαφορα πχ που το game pass θα μπορω να παιζω ολα τα νεα games day one ενω το psnow τα βάζει (αν τα βαλει) τοσο καιρο μετα...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stafftw είπε

Σιγουρα, για εμενα μιλησα, αλλα θα εχει διαφορα πχ που το game pass θα μπορω να παιζω ολα τα νεα games day one ενω το psnow τα βάζει (αν τα βαλει) τοσο καιρο μετα...

Οπότε αν είναι "δύσκολο" να αλλάξεις μια βίδα (λέμε τώρα), φαντάσου πόσο πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον προσανατολισμό στα game studios σου, για υπηρεσία σαν το game pass.

Διαφορετικές προσεγγίσεις τελείως.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Οπότε αν είναι "δύσκολο" να αλλάξεις μια βίδα (λέμε τώρα), φαντάσου πόσο πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον προσανατολισμό στα game studios σου, για υπηρεσία σαν το game pass.

Διαφορετικές προσεγγίσεις τελείως.

Ο καθενας στην πιτα του καθεται, πλεον blue ocean market βλεπω και απο τους τρεις console manufacturers, εκαστος στο ειδος του...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stafftw είπε

Ο καθενας στην πιτα του καθεται, πλεον blue ocean market βλεπω και απο τους τρεις console manufacturers, εκαστος στο ειδος του...

Χαχα ωραίος με το "blue ocean".

Και εγώ οπαδός αυτής της φιλοσοφίας ήμουν, αλλά όσο στενεύουν τα όρια, θα χυθεί και αίμα.

Είναι αναπόφευκτο.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι σαφές ότι οι δύο εταιρείες έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία στη νέα γενιά. 

Η Microsoft θέλει να αλλάξει τον τρόπο που παίζουμε ενώ η Sony θέλει να αλλάξει αυτό που παίζουμε. 

Υπάρχει χώρος και για τους δύο. 

• Like 5
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kostiger είπε

Δεν ειναι ομοιες οι αγορες...

Οι κονσολες σε αντιθεση με τα κινητα, παλιοτερα στηνονταν με οριζοντα μινιμουμ εξαετιας, τωρα αν υποθεσουμε οτι τα mid gen refreshes θα κανουν παλι την εμφανιση τους, μιλουμε για ενα κυκλο 3-4 χρονων..

Τωρα το γεγονος οτι η Σονυ εξακολουθει να μην μας εχει παρουσιασει την κονσολα, σε συνδιασμο με την εξωπραγματικη μεγιστη συχνοτητα λειτουργιας της gpu, ισως αφηνει καποια περιθωρια αμφιβολιας, οσον αφορα στο κατα ποσον εχουν καταληξει στη βελτιστη μορφη του συστηματος ψυξης της κονσολας, αλλα και στο σχημα της επακολουθως, κατι εξαιρετικα αμφιβολο αν θελεις τη  γνωμη μου. Η λογικη λεει οτι ξερουν ηδη και μαλιστα προ πολλου.

Η γνωμη μου με ολο το σεβασμο στο Cerny και στο τμημα marketing της Sony που κατα το παρελθον εχουν καταγραψει σημαντικες επιτυχιες, ειναι πως εχουν υποστει μια επικοινωνιακη πανωλεθρια, παροτι εχουν θεσει πολυ καλες βασεις κατα τα αλλα με το πσ4. Και ο τροπος με τον οποιο χειριζονται τα πραγματα φανταζει ελαφρως προχειρος, οσο και αν η πιεση για επιτυχια ειναι στο ΧΒΟΧ και η Σονυ υπο φυσιολογικες συνθηκες δεν θα ειχε λογους να ανοιξει τα χαρτια της. Πολλα θα κριθουν και απο την τελικη τιμολογηση των συστηματων φυσικα.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι στεκομαστε τοσο πολυ στο μαρκετινγκ και το επικοινωνιακο της καθε εταιρειας. Για αυτους ειναι σημαντικο για να προσελκυσουν κοσμο, για εμας γιατι;

Δεν ξερω  αν το εχω εκφρασει σωστα, εννοω εμενα δεν με επηρεαζει ουτε η καλη επικοινωνια, ουτε η κακη ή τουλαχιστον αυτο προσπαθω. Βλεπεις τι σου προσφερουν, βγαινει η κονσολα, τα παιχνιδια κοκ και αν ανταποκρινεται στα θελω σου την αγοραζεις.

Γιατι να αλλαξει η τελικη σου επιλογη απο κατι τελειως ανουσιο οπως η παρουσιαση; Ας βαλουν και δεκα τοπ μοντελ με τα μαγιο τους να παρουσιασουν το ps5. Aν κανει launch στα 700 ευρω και κανενα παιχνιδι της προκοπης δεν θα το παρεις.

Ή απο την αλλη, ας κανουν την παρουσιαση σε ενα σκοτεινο κελαρι με υγρασια και το βγαλουν στα 400 ευρω με launch παιχνιδια Spiderman, GOW και Gran Turismo.

υ.γ. Ακραια παραδειγματα προφανως, απλα για να καταλαβεις την λογικη μου.

υ.γ.2 Κι εμενα η παρουσιαση που ειδαμε τις προαλλες δεν μου αρεσε και βαρεθηκα φρικτα. Προτιμουσα να μην την ειχα δει, αλλα γιατι να με επηρεασει αρνητικα αν η κονσολα αποδειχθει καλη;

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Brazhlias είπε

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι στεκομαστε τοσο πολυ στο μαρκετινγκ και το επικοινωνιακο της καθε εταιρειας. Για αυτους ειναι σημαντικο για να προσελκυσουν κοσμο, για εμας γιατι;

Δεν ξερω  αν το εχω εκφρασει σωστα, εννοω εμενα δεν με επηρεαζει ουτε η καλη επικοινωνια, ουτε η κακη ή τουλαχιστον αυτο προσπαθω. Βλεπεις τι σου προσφερουν, βγαινει η κονσολα, τα παιχνιδια κοκ και αν ανταποκρινεται στα θελω σου την αγοραζεις.

Γιατι να αλλαξει η τελικη σου επιλογη απο κατι τελειως ανουσιο οπως η παρουσιαση; Ας βαλουν και δεκα τοπ μοντελ με τα μαγιο τους να παρουσιασουν το ps5. Aν κανει launch στα 700 ευρω και κανενα παιχνιδι της προκοπης δεν θα το παρεις.

Ή απο την αλλη, ας κανουν την παρουσιαση σε ενα σκοτεινο κελαρι με υγρασια και το βγαλουν στα 400 ευρω με launch παιχνιδια Spiderman, GOW και Gran Turismo.

υ.γ.2 Κι εμενα η παρουσιαση που ειδαμε τις προαλλες δεν μου αρεσε και βαρεθηκα φρικτα. Προτιμουσα να μην την ειχα δει, αλλα γιατι να με επηρεασει αρνητικα αν η κονσολα αποδειχθει καλη;

Σαφέστατα κοιταζουμε την ουσια. Την ισορροπια μεταξυ hardware και software κοινώς. Καταγράφω ωστοσο μια σύγχυση στη φιλοσοφια τους, που ευχομαι να μη συνεχιστεί και στο εκτελεστικό επιπεδο, μετά το επικοινωνιακό...

Αυτή είναι προσωπική μου άποψη βεβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκφράζει όλους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Brazhlias είπε

Σωστός αλλά εμείς είμαστε 100 άτομα που λέει ο λόγος. Σταγόνα στον ωκεανό. Αυτοί που επηρεάζονται και νοιάζονται είναι εκατομμύρια. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ σωστα,το εχει πει ο Cerny..

Aυτος που λεει συνεχεια ψεμματα για να μας πεισει να παρουμε την κονσολα του..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
2 ώρες πριν, optimus prime είπε

Πολυ σωστα,το εχει πει ο Cerny..

Aυτος που λεει συνεχεια ψεμματα για να μας πεισει να παρουμε την κονσολα του..

Το ότι δεν λέει ψέματα, δεν σημαίνει ότι λέει και (όλη) την αλήθεια.

Από το ίδιο άρθρο:

Regarding locked profiles, we support those on our dev kits, it can be helpful not to have variable clocks when optimising. Released PS5 games always get boosted frequencies so that they can take advantage of the additional power.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο ελειπε να μας πει ακριβως πως τα εχει σχεδιασει ολα και να τα δωσει και στους ανταγωνιστες πριν την κυκλοφορησει την κονσολα..

Δεν εχω καταλαβει τι προσπαθεις να πεις με αυτο που εβαλες σε quote..

Οτι θα πρεπει να μας δινει αναφορα ο Cerny ακριβως τι συμβουλες δινει στους devs για το πως θα εκμεταλευτουν το devkit?

Aυτο που δηλωσε για εμενα δεν θα επρεπε καν να το αναφερει αλλα επειδη του κανουν πολεμο βρεθηκε ο ανθρωπος στην θεση να το πει για να βαλει καποιους στην θεση τους..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Αυτο ελειπε να μας πει ακριβως πως τα εχει σχεδιασει ολα και να τα δωσει και στους ανταγωνιστες πριν την κυκλοφορησει την κονσολα..

Δεν εχω καταλαβει τι προσπαθεις να πεις με αυτο που εβαλες σε quote..

Οτι θα πρεπει να μας δινει αναφορα ο Cerny ακριβως τι συμβουλες δινει στους devs για το πως θα εκμεταλευτουν το devkit?

Aυτο που δηλωσε για εμενα δεν θα επρεπε καν να το αναφερει αλλα επειδη του κανουν πολεμο βρεθηκε ο ανθρωπος στην θεση να το πει για να βαλει καποιους στην θεση τους..

Εδώ δεν έχει δείξει ΚΑΝ κονσόλα και έχει μπερδέψει όλον τον κόσμο και εσύ μιλάς για τους ανταγωνιστές και την μυστική τεχνολογία που έχει δημοσιεύσει ήδη η AMD εδώ και καιρό πλην του Smartshift.

Μιλάμε για κονσόλα ή οποία θα κρατάει τα 2.23Ghz όλη την ώρα, αλλά αν το workload είναι βαρύ θα κάνει throttle, κρατώντας το TDP σταθερό όμως ταυτόχρονα, αλλά αν γίνει μανούρα η CPU θα πέσει σε clocks για να δώσει 10% tdp ενώ πέφτουν τα clocks μονοψήφιο ποσοστό.

Ok....

Μήπως να έβγαινε στην ψύχρα και να έλεγε - παιδιά αυτό είναι το Hardware μας 9.2 TF (λέμε), θεωρήσαμε ότι θα έχετε καλύτερη εμπειρία με αυτό το τσιπάκι/τεχνολογία ήχου και με την υλοποίηση που σκεφτήκαμε για storage, πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν δεν καταλαβαίνετε, οπότε εδώ είναι τα παιχνίδια μας που σας ενδιαφέρουν?

Λέω εγώ τώρα.

Θα ήταν πιο ειλικρινές από το να κυνηγάει την ουρά της MS με τα τεραφλόπια...

PS: Στις GDC δεν συστήνει κανένας CEO τον Cerny και κάθε Cerny στην θέση του.

Επεξ/σία από Virus_X
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...