Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostiger είπε

Ουτε νωριτερα ειχα τη διαθεση να στενοχωρησω εσενα ή οποιοδηποτε αλλο μελος, αλλα ειναι δεδομενο πως σε οτι αφορα την επιλογη των parts λογικα πρεπει να ειναι πανετοιμη η Σονυ. Ειναι πολυ αργα τωρα για σημαντικες ή λιγοτερο σημαντικες διαφοροποιησεις στο hardware...

Διαφωνω σε αυτο, 8 μηνες πλεον δεν ειναι λιγοι, εδω οι εταιρειες smartphone βγαζουν καθε χρονο νεες συσκευες με νεα hardware κτλ και πουλανε εκατομμυρια ανετα, μην πω για hw εταιρειες που ασχολουνται με πολλαπλα πραγματα περαν του gaming. Καλα φυσικα δε λεω να αλλαξει ολη η φιλοσοφια, αλλα ας πουμε το σχημα ανετα αλλαζει

• Like 2
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

10 λεπτά πριν, stafftw είπε

Διαφωνω σε αυτο, 8 μηνες πλεον δεν ειναι λιγοι, εδω οι εταιρειες smartphone βγαζουν καθε χρονο νεες συσκευες με νεα hardware κτλ και πουλανε εκατομμυρια ανετα, μην πω για hw εταιρειες που ασχολουνται με πολλαπλα πραγματα περαν του gaming. Καλα φυσικα δε λεω να αλλαξει ολη η φιλοσοφια, αλλα ας πουμε το σχημα ανετα αλλαζει

Το σχημα για να αλλαξει πρεπει να γινει τετοια μελετη και τεσταρισμα που μπορει να παρει απο 6 μηνες εως 2 χρονια..

Μην λεμε πραγματα που κατεβαζει η φαντασια μας ετσι ωστε να εχουμε να πουμε κατι..

Οταν φτανεις μερικους μηνες πριν το λανσαρισμα του προιοντος δεν ξεκινας απο την αρχη ξανα.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, stafftw είπε

Και εγώ διαφωνώ σε αυτό που λες.

Επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι κινητό να κάνει race to idle και δεν θα κλειστεί σε κανένα συρτάρι με σεμεδάκι από πάνω, το design είναι δομικό στοιχείο του Hardware.

Να στο πω διαφορετικά. Υπάρχει λόγος που η MS σχεδίασε το Series X σαν μίνι ψυγείο, καφετιέρα, επιδαπέδιο τασάκι, πες το όπως θες - όμως ταυτόχρονα το motherboard (ή μάλλον κανονικά Mainboard) σχεδιάστηκε να ταιριάζει επί daughterboard με το I/O και όλα αυτά θα έπρεπε κάπως να είναι EMI shielded κτλ...

Όχι λοιπόν. 8 μήνες είναι σταγόνα στον ωκεανό των 5 χρόνων R&D.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, stafftw είπε

Δεν ειναι ομοιες οι αγορες...

Οι κονσολες σε αντιθεση με τα κινητα, παλιοτερα στηνονταν με οριζοντα μινιμουμ εξαετιας, τωρα αν υποθεσουμε οτι τα mid gen refreshes θα κανουν παλι την εμφανιση τους, μιλουμε για ενα κυκλο 3-4 χρονων..

Τωρα το γεγονος οτι η Σονυ εξακολουθει να μην μας εχει παρουσιασει την κονσολα, σε συνδιασμο με την εξωπραγματικη μεγιστη συχνοτητα λειτουργιας της gpu, ισως αφηνει καποια περιθωρια αμφιβολιας, οσον αφορα στο κατα ποσον εχουν καταληξει στη βελτιστη μορφη του συστηματος ψυξης της κονσολας, αλλα και στο σχημα της επακολουθως, κατι εξαιρετικα αμφιβολο αν θελεις τη  γνωμη μου. Η λογικη λεει οτι ξερουν ηδη και μαλιστα προ πολλου.

Η γνωμη μου με ολο το σεβασμο στο Cerny και στο τμημα marketing της Sony που κατα το παρελθον εχουν καταγραψει σημαντικες επιτυχιες, ειναι πως εχουν υποστει μια επικοινωνιακη πανωλεθρια, παροτι εχουν θεσει πολυ καλες βασεις κατα τα αλλα με το πσ4. Και ο τροπος με τον οποιο χειριζονται τα πραγματα φανταζει ελαφρως προχειρος, οσο και αν η πιεση για επιτυχια ειναι στο ΧΒΟΧ και η Σονυ υπο φυσιολογικες συνθηκες δεν θα ειχε λογους να ανοιξει τα χαρτια της. Πολλα θα κριθουν και απο την τελικη τιμολογηση των συστηματων φυσικα.

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Το σχημα για να αλλαξει πρεπει να γινει τετοια μελετη και τεσταρισμα που μπορει να παρει απο 6 μηνες εως 2 χρονια..

Μην λεμε πραγματα που κατεβαζει η φαντασια μας ετσι ωστε να εχουμε να πουμε κατι..

Οταν φτανεις μερικους μηνες πριν το λανσαρισμα του προιοντος δεν ξεκινας απο την αρχη ξανα.

Και ξαναλέω, ολόκληρο μονοθέσιο στη formula 1 αναπτύσσουν σε λιγότερο από χρόνο και κάνουν τροποποιήσεις τελευταίας στιγμής, σε ένα σχήμα pc(κονσόλας) θα κολλησουν;

2 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Και εγώ διαφωνώ σε αυτό που λες.

Επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι κινητό να κάνει race to idle και δεν θα κλειστεί σε κανένα συρτάρι με σεμεδάκι από πάνω, το design είναι δομικό στοιχείο του Hardware.

Να στο πω διαφορετικά. Υπάρχει λόγος που η MS σχεδίασε το Series X σαν μίνι ψυγείο, καφετιέρα, επιδαπέδιο τασάκι, πες το όπως θες - όμως ταυτόχρονα το motherboard (ή μάλλον κανονικά Mainboard) σχεδιάστηκε να ταιριάζει επί daughterboard με το I/O και όλα αυτά θα έπρεπε κάπως να είναι EMI shielded κτλ...

Όχι λοιπόν. 8 μήνες είναι σταγόνα στον ωκεανό των 5 χρόνων R&D.

Καλά είμαι σίγουρος πως στο διάστημα των 5 ετών r&d τα δεδομένα τους άλλαζαν συνέχεια, και τα έχουν λάβει όλα υπόψη, δε λέω να πάνε σε κάτι που δεν υπάρχει και να κάνουν ΤΟ innovation,λέω απλά να αλλάξουν τα πλάνα τους και να πάνε πχ σε μεγαλύτερη κατασκευή για τα flows κτλ. Τα soc, ssd, ram κοκ είναι μάλλον δεδομένα.Οπως δεδομένα είναι και τα ds5.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stafftw είπε

Και ξαναλέω, ολόκληρο μονοθέσιο στη formula 1 αναπτύσσουν σε λιγότερο από χρόνο και κάνουν τροποποιήσεις τελευταίας στιγμής, σε ένα σχήμα pc(κονσόλας) θα κολλησουν;

Καλά είμαι σίγουρος πως στο διάστημα των 5 ετών r&d τα δεδομένα τους άλλαζαν συνέχεια, και τα έχουν λάβει όλα υπόψη, δε λέω να πάνε σε κάτι που δεν υπάρχει και να κάνουν ΤΟ innovation,λέω απλά να αλλάξουν τα πλάνα τους και να πάνε πχ σε μεγαλύτερη κατασκευή για τα flows κτλ. Τα soc, ssd, ram κοκ είναι μάλλον δεδομένα.Οπως δεδομένα είναι και τα ds5.

Και εγώ σου λέω - ότι δεν αλλάζουν αυτά από την μια μέρα στην άλλη.

Fight me!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Και εγώ σου λέω - ότι δεν αλλάζουν αυτά από την μια μέρα στην άλλη.

Fight me!

Αυτό λέω και εγώ αλλά ότι μπορεί να θέλουν να πάνε σε άλλη ήδη σχεδιασμένη μορφή (με άλλο κόστος ενδεχομενως) δεν είναι και απίθανο...και όπως προειπαν, από τη στιγμή που δε μας δίνουν κάτι να σχολιάσουμε εγώ θα βάζω λάδι στη φωτιά, το πιο πιθανό οντως είναι να το έχουν έτοιμο, αλλά δεν έχουμε κάτι να το στηρίξουμε επομένως πιθανολογω για κάτι διαφορετικό ( δε λέω πως ισχύει προσοχή...Απλά απάντησα σε κάτι που ειπωθηκε με σιγουριά και έψαχνα source της πληροφορίας άλλα δε βρήκα...)

Υ.Σ.Δεν αντέχω άλλα fights σήμερα μου τελειώνουν και τα coins.

Επεξ/σία από stafftw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, stafftw είπε

Αυτό λέω και εγώ αλλά ότι μπορεί να θέλουν να πάνε σε άλλη ήδη σχεδιασμένη μορφή (με άλλο κόστος ενδεχομενως) δεν είναι και απίθανο...και όπως προειπαν, από τη στιγμή που δε μας δίνουν κάτι να σχολιάσουμε εγώ θα βάζω λάδι στη φωτιά, το πιο πιθανό οντως είναι να το έχουν έτοιμο, αλλά δεν έχουμε κάτι να το στηρίξουμε επομένως πιθανολογω για κάτι διαφορετικό ( δε λέω πως ισχύει προσοχή...Απλά απάντησα σε κάτι που ειπωθηκε με σιγουριά και έψαχνα source της πληροφορίας άλλα δε βρήκα...)

Ούτε εγώ έχω sources ούτε είμαι lead architect.

Αλλά με την λογική σου, είναι σαν χτίζεις PC (well maybe :D).

Σοβαρά τώρα.

Από το τροφοδοτικό π.χ που θα πρέπει να είναι στα τάδε cm μήκος, πλάτος, CFM του ανεμιστήρα του ή όχι αν είναι passive για να βιδώνει στο κουτί, μέχρι και το μήκος της γ@νης βίδας που θα το βιδώσει στο case, από το μήκος του BD-ROM αν θα είναι της Sony ή της Lite-on, ή ...ή ή... καταλαβαίνεις ότι αυτά τα πράγματα που λες ΔΕΝ γίνονται.

Τα πάντα γίνονται δηλαδή αλλά κοστίζουν σε χρόνο ΚΑΙ χρήμα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός με το απλοϊκό μου παράδειγμα που αφορά μόνο ένα σκέλος.

Αν το πάμε στα μήκος/πλάτος της Motherboard και τα VRM ακόμα και τα capacitors της Motherboard που άλλο temp θα έχουν στο ένα κουτί άλλο στο άλλο κατάλαβες που πάει το έργο...

Επεξ/σία από Virus_X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Ούτε εγώ έχω sources ούτε είμαι lead architect.

Αλλά με την λογική σου, είναι σαν χτίζεις PC (well maybe :D).

Σοβαρά τώρα.

Από το τροφοδοτικό π.χ που θα πρέπει να είναι στα τάδε cm μήκος, πλάτος, CFM του ανεμιστήρα του ή όχι αν είναι passive για να βιδώνει στο κουτί, μέχρι και το μήκος της γ@νης βίδας που θα το βιδώσει στο case, από το μήκος του BD-ROM αν θα είναι της Sony ή της Lite-on, ή ...ή ή... καταλαβαίνεις ότι αυτά τα πράγματα που λες ΔΕΝ γίνονται.

Τα πάντα γίνονται δηλαδή αλλά κοστίζουν σε χρόνο ΚΑΙ χρήμα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός με το απλοϊκό μου παράδειγμα που αφορά μόνο ένα σκέλος.

Αν το πάμε στα μήκος/πλάτος της Motherboard και τα VRM ακόμα και τα capacitors της Motherboard που άλλο temp θα έχουν στο ένα κουτί άλλο στο άλλο κατάλαβες που πάει το έργο...

Μα η συζήτηση έγινε για cooling system, δεν είναι σα να χτίζεις pc άλλα ούτε είναι και τόσο τρομερό να γίνει μια αλλαγή μισό χρόνο μετά.Αυτο πιστεύω, βέβαια δεν έχω τόσες γνώσεις απλά επειδή βλέπω που κυμαίνονται περίπου τα r&d όλων των κλάδων που έχω παρατηρήσει δε θα μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση να έχουν κάνει κάποιες προσθήκες. Με τη λογική σου στην άλλη πλευρά θα μπορούσε να σου πει κάνεις οτι, ό,τι έχει σχεδιαστεί αυτή την 5ετια που ανέφερες δεν άλλαξε σε κανένα στάδιο του r&d και τα έχουν όλα δεδομένα. Επαναλαμβάνω δε λέω ότι θα αλλάξουν μεγεθος mb πχ (Όχι πως μου φαίνεται και ακραίο απλά είναι μεγάλο κοστος).Καλά για βίδες δε το συζητώ πανεύκολο είναι 😝

Επεξ/σία από stafftw
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stafftw είπε

Μα η συζήτηση έγινε για cooling system, δεν είναι σα να χτίζεις pc άλλα ούτε είναι και τόσο τρομερό να γίνει μια αλλαγή μισό χρόνο μετά.Αυτο πιστεύω, βέβαια δεν έχω τόσες γνώσεις απλά επειδή βλέπω που κυμαίνονται περίπου τα r&d όλων των κλάδων που έχω παρατηρήσει δε θα μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση να έχουν κάνει κάποιες προσθήκες. Με τη λογική σου στην άλλη πλευρά θα μπορούσε να σου κάνεις οτι, ό,τι έχει σχεδιαστεί αυτή την 5ετια που ανέφερες δεν άλλαξε σε κανένα στάδιο του r&d και τα έχουν όλα δεδομένα. Επαναλαμβάνω δε λέω ότι θα αλλάξουν μεγεθος mb πχ (Όχι πως μου φαίνεται και ακραίο απλά είναι μεγάλο κοστος).Καλά για βίδες δε το συζητώ πανεύκολο είναι 😝

Πάμε άλλη μια.

Έχεις ένα SoC, το οποίο δεν αλλάζει. Αυτό το SoC το οποίο δεν είναι μια απλή CPU όπως τα PC, έχει ένα δεδομένο TDP και clocks τα οποία υποτίθεται θα πρέπει να ικανοποιεί.

Επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι το τυπικό σου PC CPU/MB/PSU αν έχεις θεματάκια στο Retail (το devkit κάνει θόρυβο ήδη και δεν σε νοιάζει γιατί μπορείς να έχεις stacked σε άλλο δωμάτιο ως dev), αν το retail σχέδιο σου, στο QA στάδιο που είμαστε τώρα, τρώει failz, ΔΕΝ αλλάζεις ούτε βίδα εύκολα όταν, κοιτάς ακόμα και η βίδα στο retail product, να έχει σχήμα "square" αντί για την generic βίδα ενός PC.

Ακόμα και αυτή η βίδα αν δεν κάνει στο νέο σου case είναι ένα logistics problem.

Δεν είναι το PC που θα φτιάξει ο Virus ή ο StaffW στην σπηλιά του.

Πώς το λένε.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Πάμε άλλη μια.

Έχεις ένα SoC, το οποίο δεν αλλάζει. Αυτό το SoC το οποίο δεν είναι μια απλή CPU όπως τα PC, έχει ένα δεδομένο TDP και clocks τα οποία υποτίθεται θα πρέπει να ικανοποιεί.

Επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι το τυπικό σου PC CPU/MB/PSU αν έχεις θεματάκια στο Retail (το devkit κάνει θόρυβο ήδη και δεν σε νοιάζει γιατί μπορείς να έχεις stacked σε άλλο δωμάτιο ως dev), αν το retail σχέδιο σου, στο QA στάδιο που είμαστε τώρα, τρώει failz, ΔΕΝ αλλάζεις ούτε βίδα εύκολα όταν, κοιτάς ακόμα και η βίδα στο retail product, να έχει σχήμα "square" αντί για την generic βίδα ενός PC.

Ακόμα και αυτή η βίδα αν δεν κάνει στο νέο σου case είναι ένα logistics problem.

Δεν είναι το PC που θα φτιάξει ο Virus ή ο StaffW στην σπηλιά του.

Πώς το λένε.

Μαζι σου, αλλα δεν μπορω να δεχθω οτι αυτη η χ βιδα πχ δεν μπορει 6 μηνες πριν να μπει στην παραγωγη και να εχεις ετοιμες 100 εκατομμυρια τετοιες στο launch (αν εξαιρεσεις το θεμα με τον ιο αν και ο spencer ειπε οτι πολλα εργοστασια ειναι online πλεον).Δε λεω οτι ειναι το ιδανικο, το αντιθετο, ουτε λεω οτι ισχυει, απλα δεν ειναι και αδυνατο να γινει δεν ξερω γιατι τα βλεπετε τοοοσο δυσκολα, 7,8 μηνες πλεον μου φαινονται υπεραρκετος χρονος, ασε που ανετα εχουν και δικαιολογια για delay αμφοτεροι...

Δημοσ.

Καλά δεν διαφωνήσω άλλο μαζί σου - έχεις την οπτική σου και εγώ την δική μου.

Απλά το delay οποιασδήποτε κονσόλας είτε λόγω Covid είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, δεν είναι κάτι αμελητέο...

Σε παραπέμπω στα post που προηγήθηκαν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Virus_X είπε

Καλά δεν διαφωνήσω άλλο μαζί σου - έχεις την οπτική σου και εγώ την δική μου.

Απλά το delay οποιασδήποτε κονσόλας είτε λόγω Covid είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, δεν είναι κάτι αμελητέο...

Σε παραπέμπω στα post που προηγήθηκαν.

Aν και οπως προανεφερα δε θα παρω-μαλλον- καποια κονσολα day one ναι δε θα ειναι καλο το delay θα παει λίγο πισω ολο το χρονοδιαγραμμα, ηδη αυτα τα 7 ετη ειναι πολλα...Ημουν φοιτητης οταν βγηκε αυτο το generation, δε θελω στο επομενο να ειμαι με μαγκουρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, stafftw είπε

Aν και οπως προανεφερα δε θα παρω-μαλλον- καποια κονσολα day one ναι δε θα ειναι καλο το delay θα παει λίγο πισω ολο το χρονοδιαγραμμα, ηδη αυτα τα 7 ετη ειναι πολλα...Ημουν φοιτητης οταν βγηκε αυτο το generation, δε θελω στο επομενο να ειμαι με μαγκουρα.

Ε τότε τι σκας? 

Θα πάρεις το 5nm revision που ούτε heat problems θα έχει ούτε throttling. :D

Λέμε τώρα...

Στο χωριό μου το λένε slim :P 

Επεξ/σία από Virus_X
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...