Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Mονο που αυτος επεσε μεσα εν τελη. :D

Εγω μιλαω για τα μελη προφανως. Αυτοι κανουν αλλη δουλιτσα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Daredevil είπε

Δεν θα το συνεχίσω γιατί σπαμαρουμε το τοπίκ, το γράφημα είναι από το economist. Επίσης δεν θέλω να στο ξαναχαλασω αλλά καμία κονσόλα δεν έχει τα παιχνίδια που γίνεται χαμός στα esports ( εκτός fortnite). 

Total Prize Money  αναφερει αυτο που μου εδωσες και δεν ξερω και κατα ποσο είναι σωστο να το κρινουμε ετσι, η dota 2 υπαρχει απο το 2013 προφανως εχουν γινει περισσοτερα τουρνουα απο το FIfa 20 πχ που βγηκε το Νοεμβριο του 2019, δε διαφωνω οτι στο pc είναι περισσοτεροι pro players και στα esports απλα στο θεμα κονσολας, το 90% των pro εχουν ps ας μην ξεχναμε και το crossplatform play...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Εμένα μου φαίνεται αδιανόητο, πως δεν έχει γίνει κάποιο leak του σχεδίου της κονσόλας.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί 100% το design;

Ρε συ Κωστα αυτα τα σχεδια εναι ηδη στα εργοστασια για να ξεκινησει μαζικη παραγωγη.

Δεν μπορεις να περιμενεις να στειλεις τα σχεδια 3-5 μηνες πριν το λανσαρισμα,δεν θα προλαβουν να φτιαξουν τεμαχια αρκετα για να τροδοδοτησουν τις αγορες..

11 λεπτά πριν, argipen είπε

Καλά τον SSD και η Sony και η Microsoft τον αγόρασαν από τον ίδιο κατασκευαστή (βλ. Phison). Ο ένας αγόρασε τον E16 controller, και ο άλλον τον E19. Τέλος του χρόνου θα βγουν στο εμπόριο και οι δύο ως PCIe NVMe SSDs για τα PCs. Η καινοτομία είναι στο hardware-decompression που η Sony το ονομάζει Kraken και η Microsoft απλά HW-Decompressor. Και οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά, διπλασιάζουν την ταχύτητα ανάγνωσης, χωρίς μεγάλο κόστος στη CPU. Για την ακρίβεια, το DirectStorage του Velocity Architecture της Microsoft, ζητά μόλις ένα νήμα, ενός εκ των πυρήνων του επεξεργαστή, για μερικά μόνο millisecond.

Ειναι custom ο nvme ομως,δεν ειναι οτι απλα τους εδωσαν ενα φυλλαδιο και ο ενας διαλεξε τον Ε16 και ο αλλος τον Ε19 και σφιξαν τα χερια.

Η καθε ομαδα εχει κανει τις αλλαγες της για την βελτιστοποιηση του compression/decompression π.χ που εσυ και εγω δεν θα μαθουμε ποτε..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Ρε συ Κωστα αυτα τα σχεδια εναι ηδη στα εργοστασια για να ξεκινησει μαζικη παραγωγη.

Δεν μπορεις να περιμενεις να στειλεις τα σχεδια 3-5 μηνες πριν το λανσαρισμα,δεν θα προλαβουν να φτιαξουν τεμαχια αρκετα για να τροδοδοτησουν τις αγορες..

Εχουμε πηγη για αυτο;

• Like 1
Δημοσ.

Τη πηγη ρε φιλε τωρα να σου δωσω,πηγαινε δες την συνεντευξη του Spencer (που ειναι και προσφατη)για να καταλαβεις πως λειτουργει η βιομηχανια.

Ειναι δυνατον να εχεις ενα προιον το οποιο πας να φτιαξεις εκατομμυρια τεμαχια και εσυ να στελνεις στο εργοστασιο τα σχεδια μερικους μηνες πριν?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Τη πηγη ρε φιλε τωρα να σου δωσω,πηγαινε δες την συνεντευξη του Spencer (που ειναι και προσφατη)για να καταλαβεις πως λειτουργει η βιομηχανια.

Ειναι δυνατον να εχεις ενα προιον το οποιο πας να φτιαξεις εκατομμυρια τεμαχια και εσυ να στελνεις στο εργοστασιο τα σχεδια μερικους μηνες πριν?

Επειδη πριν μου ειπες οτι μιλας με γεγονοτα και αρθρα απο ανθρωπους με γνωσεις. Επισης 8 μηνες πριν (αν δεν εχει καθυστερηση λογω ιου κτλ) δε νομιζω οτι ειναι και πολλοι, ποσα εκατομμυρια δηλαδη πιστευεις οτι θα πουλησουν; Επειδη η ιστορια απο τα προηγουμενα launch σε κονσολες (ειδικα το ps4 και με τοση φορα απο τα λαθη της ms δεν ξεπερασε πχ τα 5 εκατομμυρια την πρωτη χρονια...οχι και τοσο τρομακτικο νουμερο) αλλα φανερωνει.

Επεξ/σία από stafftw
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, stafftw είπε

Επειδη πριν μου ειπες οτι μιλας με γεγονοτα και αρθρα απο ανθρωπους με γνωσεις. Επισης 8 μηνες πριν (αν δεν εχει καθυστερηση λογω ιου κτλ) δε νομιζω οτι ειναι και πολλοι, ποσα εκατομμυρια δηλαδη πιστευεις οτι θα πουλησουν; Επειδη η ιστορια απο τα προηγουμενα launch σε κονσολες (ειδικα το ps4 και με τοση φορα απο τα λαθη της ms δεν ξεπερασε πχ τα 5 εκατομμυρια την πρωτη χρονια...οχι και τοσο τρομακτικο νουμερο) αλλα φανερωνει.

5 εκατομμυρια εννοεις για τον πρωτο εναμιση μηνα κυκλοφοριας του το '13; Γιατι σε αλλη περιπτωση ειναι παντελως λανθασμενο αυτο το νουμερο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Daredevil είπε

οφφ τοπικ, μπορείς να δεις τις καμπύλες  πωλήσεων. Επίσης σε μια κονσόλα που βγάζουν οι εταιρείες βασικούς του τίτλους αυτούσιους νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί "casual"20180428_WOC335.png

Κοιτουσα το διαγραμμα και δεν εβγαζα ιδιαιτερη ακρη. Και αυτο διοτι στην προηγουμενη γενια οι πωλησεις ηταν πολυ κοντ ακαι η διαφορα marginal στην χειροτερη των περιπτωσεων. Αυτο ερχεται σε αντιδιαστολη με τισ μπαρεσ του γραφηματος στις χρονιες 2006-2013 οπου η σονυ νικαει κατα κρατος την ΜΣ καθε μα καθε χρονια. προφανως στο γραφημα συνυπολογιζονται και πωλησεις ps1 & ps2 αλλιως ειναι λαθος.

Να πως δειχνουν τα πραγματα στην πραγματικοτητα (απο vgchartz):

image.png.9d7a84f44b69c8ffae484c6282cb852f.png

Στο προκειμενο τωρα, η Σονυ δεν εχει δειξει ακομη τιποτα περαν της τεχνολογιας που ανακοινωσε την προηγουμενη  εβδομαδα δια στοματος Cerny. Προσωπικα κανω υπομονη και θα εκφερω γνωμη μοναχα οταν δω κατι σε τεχνολογικο ντεμο, επιδειξη παιχνιδιου, επιδειξη εφε, κατι παρομοιο και χειροπιαστο οπως εκανε η ΜΣ. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostiger είπε

5 εκατομμυρια εννοεις για τον πρωτο εναμιση μηνα κυκλοφοριας του το '13; Γιατι σε αλλη περιπτωση ειναι παντελως λανθασμενο αυτο το νουμερο. 

Ε ναι, για launch μίλησα προπαραγγελιες κτλ, έβαλα όλους τους μήνες του 13 Γιατί ειμαι large

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stafftw είπε

Ε ναι, για launch μίλησα προπαραγγελιες κτλ, έβαλα όλους τους μήνες του 13 Γιατί ειμαι large

Χαχα. Καλα πολυ large δεν ησουν, αν δεν με απατα η μνημη μου επροκειτο για 5,5 εκ. πωλησεις οι οποιες φυσικα δεν ειναι καθολου λιγες για ενα τοσο μικρο χρονικο διαστημα, εστω και σε εορταστικο launch παραθυρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 λεπτά πριν, stafftw είπε

για την ιστορια 4.1m ηταν και ναι καποιος μπορει να κανει λογοπαιγνιο μιλωντας για το 2013 (σαν ολοκληρη χρονια), ενω στην ουσια η κονσολα πουλησε 4 μυρρια μεσα σε ενα μηνα, την στιγμη που το ΟΝΕ ,μολις που "εγλυψε" τα 3 στο ιδιο χρονικο παραθυρο. 

Επεξ/σία από hexenlord
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hexenlord είπε

για την ιστορια 4.1m ηταν και ναι καποιος μπορει να κανει λογοπαιγνιο μιλωντας για τον 2014 (σαν ολοκληρη χρονια), ενω στην ουσια η κονσολα πουλησε 4 μυρρια μεσα σε ενα μηνα, την στιγμη που το ΟΝΕ ,μολις που "εγλυψε" τα 3 στο ιδιο χρονικο παραθυρο. 

Εις επιβεβαιωσιν..

https://www.extremetech.com/gaming/174239-ps4-sells-4-2-million-units-in-2013-beating-the-xbox-one-comfortably

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostiger είπε

Χαχα. Καλα πολυ large δεν ησουν, αν δεν με απατα η μνημη μου επροκειτο για 5,5 εκ. πωλησεις οι οποιες φυσικα δεν ειναι καθολου λιγες για ενα τοσο μικρο χρονικο διαστημα, εστω και σε εορταστικο launch παραθυρο.

Δε λέω ότι είναι λίγες, άπλα αναφέρω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην παραγωγή τόσων χωρίς να έχει προνοήσει 8 μήνες πριν.Ουτε συγκρίνω προφανώς με το one ισα ισα το ανέφερα για δείξω ότι παίζοντας μόνη της η Sony δεν είχε και νούμερα που δεν μπορούσε να ανταπεξελθει.Επισης αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη κάθε χρόνο για όλες τις εταιρείες βλ. Black Friday,Χριστούγεννα κοκ. 

2 λεπτά πριν, kostiger είπε

Άρα ήμουν large 😝

Δημοσ.

Ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω με τίποτα είναι αυτή η αναφορά που γίνεται συχνά πυκνά για αλαζονεία της Σόνυ. Προφανώς θα μπορούσαμε να έχουμε δει περισσότερα πράγματα σχετικά με την νέα κονσόλα, αλλά λόγω των ειδικών καταστάσεων που ζούμε και της επικείμενης κυκλοφορίας των last of us και ghost of Tsushima (ακόμα και αν φάει και αυτό καθυστέρηση) δεν μου κάνει εντύπωση που το καθυστερούν. Έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για τον ssd? Πιθανώς, αν και πολλοί είναι οι developers που λένε ότι είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο των δύο νέων κονσολών. Εγώ δεν έχω τις ειδικές γνώσεις, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν βλέπω καμία αλαζονεία. Ούτε ότι θα διαλυσουμε τον ανταγωνισμό, ούτε ότι δεν έχουμε ανάγκη να σας δείξουμε την κονσόλα γιατί ξέρουμε ότι θα την πάρετε, ούτε ότι αδιαφορούμε για το game pass και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, ούτε τίποτα.

Αυτά φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνουν όπως είναι αν πιάσουν για τα καλά οι μηχανές του μάρκετινγκ, αλλά μέχρι τότε εγώ είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία της Σόνυ.

• Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, hexenlord είπε

Κοιτουσα το διαγραμμα και δεν εβγαζα ιδιαιτερη ακρη. Και αυτο διοτι στην προηγουμενη γενια οι πωλησεις ηταν πολυ κοντ ακαι η διαφορα marginal στην χειροτερη των περιπτωσεων. Αυτο ερχεται σε αντιδιαστολη με τισ μπαρεσ του γραφηματος στις χρονιες 2006-2013 οπου η σονυ νικαει κατα κρατος την ΜΣ καθε μα καθε χρονια. προφανως στο γραφημα συνυπολογιζονται και πωλησεις ps1 & ps2 αλλιως ειναι λαθος.

Να πως δειχνουν τα πραγματα στην πραγματικοτητα (απο vgchartz):

image.png.9d7a84f44b69c8ffae484c6282cb852f.png

Στο προκειμενο τωρα, η Σονυ δεν εχει δειξει ακομη τιποτα περαν της τεχνολογιας που ανακοινωσε την προηγουμενη  εβδομαδα δια στοματος Cerny. Προσωπικα κανω υπομονη και θα εκφερω γνωμη μοναχα οταν δω κατι σε τεχνολογικο ντεμο, επιδειξη παιχνιδιου, επιδειξη εφε, κατι παρομοιο και χειροπιαστο οπως εκανε η ΜΣ. 

Προφανώς δεν διαβάζεις τα legends. Εγραψες ότι αν ήταν έτσι όλοι θα είχαν Nsw σου απάντησα αναλογικά έτσι ειναι ( το Nsw εντάχθηκε στην αγορά 3.5 χρόνια αργότερα), το γράφημα είναι το 18 με forecast αλλά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.https://www.vgchartz.com/article/442352/switch-vs-ps4-vs-xbox-one-global-lifetime-salesjanuary-2020/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...