Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχουν παραλάβει τα μαγαζιά τις κονσόλες και έπεται lockdown,γιατί δεν παίρνουν μια άδεια έστω τηλεφωνικά απο τους αντιπρόσωπους στην χώρα,ώστε να βγάλουν οσα κομμάτια έχουν ( εαν και εφόσον έχουν καβάντζα κάποια για τα καταστήματα) και PS5 κανονικό/Digital και XSX/S  οτι μοντέλα τέλος πάντων έχουν,να κάνουν μια ενημέρωση ανακοίνωση γιαυτό και να πάει έστω κάποιος λίγος κόσμος να τα πάρει,πρίν το lockdown...😔

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα raised blacks στις OLED με το VRR είναι απλά τραγικό..στην ουσία χάνεις ένα από τα σημαντικά features του HDMI 2.1 όμως: η χρησιμότητα του VRR έγκειται στην περίπτωση όπου το frame rate δεν είναι σταθερό οπότε αυτό επεμβαίνει και συγχρονίζει το refresh rate οθόνης και παιχνιδιού για να εξαλείψει το screen tearing. Ως συνήθως όμως, τα frame rates στις κονσόλες είναι σταθερά στα 30 ή 60fps. Όταν είναι λοιπόν σταθερό στα 30 ή 60fps, τότε το VRR δεν απαιτείται. Και δεν περιμένω κανέναν developer να αφήσει ξεκλειδωτο frame rate στα παιχνίδια του αφού τα διαθέσιμα modes ως συνήθως στις κονσόλες είναι frame rate (60) ή quality (30). Η ανάγκη χρήσης VRR ή freesync ή gsync είναι επιτακτική στα pc games όπου αφήνουμε το frame rate ανοιχτό (με κλειστό το vsync) και περιμένουμε από αυτό να συνχρονίσει τα frames οθόνης και παιχνιδιού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Με τις καινούριες κονσελες αυτό θα αλλάξει πιστεύω με fps γιατί το υποστηρίζουν και οι δύο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όποιον ενδιαφέρεται και έχει βάλει παραλαβή ps5 από φυσικό κατάστημα Πλαίσιο. Μόλις μίλησα με το τμήμα πωλήσεων ιντερνετ και διαβεβαίωσαν ξανά   για παραλαβή d1 ενώ μου είπαν ότι θα αλλαχτεί ο τρόπος παράδοσης από «παραλαβή από κατάστημα»  σε «παράδοση στο χώρο μου» με φορτηγάκια της εταιρείας και όχι κούριερ! Επομένως, οποίος  βρίσκεται σε παρόμοια φάση πάρτε τους τηλέφωνο 

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά πιστεύω ότι το Πλαίσιο δε θα έχει θέμα γιατί έχει δικά του φορτηγάκια και είμαι και δίπλα σε κατάστημα. Αν μας έχουν δουλέψει σίγουρα θα κάνω καταγγελία πάντως περί πρώτης μέρας εννοώ. Ακόμα και το Μάρτιο δεν έκαναν πάνω από 3 ημέρες να μου φέρουν γραφική ύλη για το γραφείο πχ γιατί έρχονται με φορτηγάκι και όχι με κούριερ και λόγω μεγέθους του δέματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nekrik είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται και έχει βάλει παραλαβή ps5 από φυσικό κατάστημα Πλαίσιο. Μόλις μίλησα με το τμήμα πωλήσεων ιντερνετ. Με διαβεβαίωσαν ξανά   για παραλαβή d1 ενώ μου είπαν ότι θα αλλαχτεί ο τρόπος παράδοσης από «παραλαβή από κατάστημα»  σε «παράδοση στο χώρο μου» με φορτηγάκια της εταιρείας και όχι κούριερ!

στα χανιά τουλάχιστον συνεργάζονται με μία μεταφορικη κι έτσι στέλνουν τα μεγάλα δέματα

Επεξ/σία από Daredevil
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alelo είπε

Με τις καινούριες κονσελες αυτό θα αλλάξει πιστεύω με fps γιατί το υποστηρίζουν και οι δύο. 

Συμφωνώ αλλά μην ξεχνάς μια σημαντική παράμετρο. Αν το frame rate ξεκλειδώσει, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία δεν διαθέτει οθόνες με VRR, θα γίνει του tearing το κάγκελο για όλους αυτούς, κάτι που σίγουρα δεν θέλουν οι Sony και MS.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το πρόβλημα με τα raised blacks στις OLED με το VRR είναι απλά τραγικό..στην ουσία χάνεις ένα από τα σημαντικά features του HDMI 2.1 όμως: η χρησιμότητα του VRR έγκειται στην περίπτωση όπου το frame rate δεν είναι σταθερό οπότε αυτό επεμβαίνει και συγχρονίζει το refresh rate οθόνης και παιχνιδιού για να εξαλείψει το screen tearing. Ως συνήθως όμως, τα frame rates στις κονσόλες είναι σταθερά στα 30 ή 60fps. Όταν είναι λοιπόν σταθερό στα 30 ή 60fps, τότε το VRR δεν απαιτείται. Και δεν περιμένω κανέναν developer να αφήσει ξεκλειδωτο frame rate στα παιχνίδια του αφού τα διαθέσιμα modes ως συνήθως στις κονσόλες είναι frame rate (60) ή quality (30). Η ανάγκη χρήσης VRR ή freesync ή gsync είναι επιτακτική στα pc games όπου αφήνουμε το frame rate ανοιχτό (με κλειστό το vsync) και περιμένουμε από αυτό να συνχρονίσει τα frames οθόνης και παιχνιδιού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Σε γλυτώνει όταν χάσει το target και πέσεις για λίγο στα 50φεύγα αντί 60 και θα είχες tearing η stuttering.

Όσο το VRR είναι σπάνιο δε μπορώ να φανταστώ να ρίχνουν πολύ κόπο για να κάνουν implement κάποιο mode που κάνει target ξερωγώ 40 unlocked. Ίσως σε παιχνίδια που έχει πέσει πολύ δουλειά στο τεχνικό κομμάτι και το θέλουν ως tech showcase. Όταν και αν το 2.1 είναι όσο ψωμοτύρι όσο το 4Κ σήμερα, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και να εστιάσουν πιο πολύ.

• Like 2
Δημοσ.

Όπως ανακοίνώθηκε πριν λίγο, σε όλες τις χώρες, η διανομή του PlayStation 5 θα πραγματοποιηθεί μέσω των online υπηρεσιών των καταστημάτων. Ισχύει και για την Ελλάδα.

Δημοσ.

Eγω σε επικοινωνια με τον Κωτσοβολο-Μedia Markt  σημερα το μεσημερι  μου  ειπαν πως  oσοι ειχαμε βαλει παραλαβη απο καταστημα θα παραλαβουμε κανονικα με μεταφορικη και αφου ειδοποιηθουμε  με sms    η πληρωμη θα γινει τηλεφωνικα  η' ηλεκτρονικα  με χρεωση καρτας η' παραλαβη και πληρωμη στο καταστημα της μεταφορικης ...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Eγω σε επικοινωνια με τον Κωτσοβολο-Μedia Markt  σημερα το μεσημερι  μου  ειπαν πως  oσοι ειχαμε βαλει παραλαβη απο καταστημα θα παραλαβουμε κανονικα με μεταφορικη και αφου ειδοποιηθουμε  με sms    η πληρωμη θα γινει τηλεφωνικα  η' ηλεκτρονικα  με χρεωση καρτας η' παραλαβη και πληρωμη στο καταστημα της μεταφορικης ...

ισχύει ότι σου είπαν απλός και ανοιχτά μαγαζιά να υπήρχαν κονσόλες στα ράφια δεν θα υπήρχαν για αγορά με φυσική παρουσία λόγο κορονοϊού. Δηλαδή οποίος ήλπιζε ότι θα πάει να πάρει από κοντά το ξεχνάει πανηγυρικά. Ποτέ θα λήξει το συγκεκριμένο μέτρο άγνωστο.

https://www.enternity.gr/Article/Games/News/PS5-Δεν-θα-τοποθετηθεί-στα-ράφια-των-καταστημάτων-λόγω-κορονοϊού/63179.html

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά εγώ πήγα Κωτσόβολο σήμερα να δώσω ένα ποσό γιατί είχα βάλει επέκταση και ήθελα να πάει κάτω από 500 για να μπορώ να πληρώσω cash(είχα δώσει το 50αρικο) δεν με άφησε να δώσω γιατί λέει έχω βάλει αντικαταβολή(παράδοση στο σπίτι) και εκτός αυτού την πρώτη παραγγελία που είχα κάνει την πρώτη μέρα 14:30 την είχαν ακυρωση είχαν βάλει μια δεύτερη χωρίς την επέκταση απ' την μέρα που με πήραν για να δώσω την προκαταβολή(και το ειχαν αλλάξει χωρίς να πω κάτι για παραλαβή από το κατάστημα) και η τρίτη που ισχύει(είχε μετρήσει η προκαταβολή)είναι απ' την μέρα που έδωσα το 50αρικο,ότι να ναι επειδή διάβασα ότι κάποιοι έχουν δώσει extra λεφτά μετά την προκαταβολή τελικά τι ισχύει? 

Επεξ/σία από playtak
Δημοσ.

σε κουβεντα που ειχα με φιλους οι οποιοι θα παρουν ps5 το πρωτο παιχνιδι που εχουν στη λιστα ειναι το demons souls.να προσθεσω εδω οτι δεν εχει ξαναπαιξει κανεις τους souls games οποτε γνωμη μου αν δε το χετε προπαραγγειλει περιμεντε και 3η 4η μερα θα σκασουν αγγελιες :P με πιανει νευρικο μονο και μονο στην ιδεα να παραγγειλεις souls για τα γραφικα.ε ρε εχουν να σπασουν controllers!χαχα(σορρυ ειμαι κακος)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...