Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε καμμια πληροφορια αν τα controlers  του  ps4  και αναφερομαι  σε αυτα απο τριτους κατασκευαστες στην κατηγορια premium  θα ειναι συμβατα με το ps5?

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PDS13 είπε

stafftw 

Mα κουραστηκα ρε συ να διαβαζω αρνητικες ανακριβειες και επιθετικοτητα με το παραμικρο επειδη καποιο θετικο σας χαλαει. Φαινεται οτι δεν πας την Sony καθολου, αλλα εσυ δεν καταλαβαινεις οτι φαινεται. Απλα μην ασχολεισαι με την κονσολα. Δεν ειναι κατι κακο.

θες να μαζεψουμε τι εχεις γραψει στο thread? Ολα αρνητικα ειναι μαζι με τα emoticons στα ποστ που λενε αρνητικα?

Εγω δεν εχω κανενα προβλημα με αρνητικα ποστ, για αυτο εχω κανει και Like σε ποστ που γραφουν για superiority του Series Χ αλλα δεν εχουν καποιο bias απο πισω.

εγω προβλημα με το bias. Και το δικο σου ειναι ξεκαθαρο.

Και σου ξαναλεω. Μπορουμε να μαζεψουμε στο τελος ολα τα ποστ μου και τα ποστ σου και να συγκρινουμε τι εγινε τελικα. Τοτε μπορει να καταλαβεις οτι δεν μιλαγα θετικα αλλα ελεγα αυτο που ισχυε. Αλλα εσυ το εβλεπες θετικο γιατι ηθελες να διαβαζεις μονο αρνητικα.

Για αυτο που γραφει στο τελος για τον Cerny? Και? Γιατι το γραφεις?

Δέχομαι αυτό που λες, ούτε εγώ θέλω μονο αρνητικά ή μόνο θετικά,συζήτηση κάνουμε. Απλά εσύ πετάγεσαι κάθε τρείς και λίγο όταν ειπωθεί κάτι αρνητικό (που δε λεω καν αρνητικα εντωμεταξυ εσυ τα βλέπεις έτσι) και το σχολιάζεις, εγώ δε σου είπα ποτε γιατί έχεις θετική άποψη, μπορεί να έχεις πολύ θετική εμπειρία για τη sony, μπορεί να έχεις μετοχές μπορεί μπορεί αλλα δε το σχολιάσα...Εσύ μου επιτέθηκες. (Εντωμεταξύ μας κάνεις κήρυγμα για ωριμοτητες κτλ και ταυτοχρονα μπαινεις στο thread του xbox και λες αρνητικά-για εσενα- πραγματα...)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stafftw είπε

Δέχομαι αυτό που λες, ούτε εγώ θέλω μονο αρνητικά ή μόνο θετικά,συζήτηση κάνουμε. Απλά εσύ πετάγεσαι κάθε τρείς και λίγο όταν ειπωθεί κάτι αρνητικό (που δε λεω καν αρνητικα εντωμεταξυ εσυ τα βλέπεις έτσι) και το σχολιάζεις, εγώ δε σου είπα ποτε γιατί έχεις θετική άποψη, μπορεί να έχεις πολύ θετική εμπειρία για τη sony, μπορεί να έχεις μετοχές μπορεί μπορεί αλλα δε το σχολιάσα...Εσύ μου επιτέθηκες. (Εντωμεταξύ μας κάνεις κήρυγμα για ωριμοτητες κτλ και ταυτοχρονα μπαινεις στο thread του xbox και λες αρνητικά-για εσενα- πραγματα...)

Οχι πεταγομαι οταν υπαρχει bias και ανακριβεια, πχ στα δικα σου ποστ στoυ lepa, και σε αλλους 2. Που εχετε μπει γιατι δεν γουσταρετε την κονσολα και θελετε να την κραξετε.

Και ξαναλεω για τριτη φορα. Μπορουμε να κρατησουμε τα ποστς και να δουμε αν σωστα πεταχτηκα η οχι :)

Πεταχτηκες στα ποστ μου...γιατι κανεις λαικ σε καθε ποστ που διαφωνει. Η ειρωνευεσαι με χαμογελα.

Δεν γραφω θετικα πραγματα φιλε, γραφω αυτο που πραγματικα πιστευω οτι ισχυει. Συντομα θα το δεις. Και προσεξε αυτο ξεκινησε γιατι αρπαχτηκες χωρις λογο.

Εγω μεχρι τωρα απλα απανταω στα αρνητικα σου μονο με επιχειρηματα(μεχρι που αρπαχτηκες), Που σου επιτεθηκα? Απλα κουραστηκα με το bias...

Sto xbox thread δεν εγραψα κατι αρνητικο εγραψα μια πραγματικοτητα. Που το ειδες το αρνητικο?

ΥΓ. Εντωμεταξυ ο dr_thodt ουτε καν εχει διαβασει το thread απλα...like αν λεει καποιος κατα του PS5, γελιο αν λεει υπερ. 

Αλγοριθμος :D

Γνωστος βεβαια απο παλια. Αν δεν γραψει κατι ουσιαστικο στο thread απο μενα ignore κουμπακι. Δεν θα ασχοληθω πολυ ακομα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PDS13 είπε

Οχι πεταγομαι οταν υπαρχει bias και ανακριβεια, πχ στα δικα σου ποστ στoυ lepa, και σε αλλους 2. Που εχετε μπει γιατι δεν γουσταρετε την κονσολα και θελετε να την κραξετε.

Και ξαναλεω για τριτη φορα. Μπορουμε να κρατησουμε τα ποστς και να δουμε αν σωστα πεταχτηκα η οχι :)

Πεταχτηκες...γιατι κανεις λαικ σε καθε ποστ που διαφωνει στο το οτι τολμαω να γραψω θετικα πραγματα.

Δεν γραφω θετικα πραγματα φιλε, γραφω αυτο που πραγματικα πιστευω οτι ισχυει. Συντομα θα το δεις. Και προσεξε αυτο ξεκινησε γιατι αρπαχτηκες χωρις λογο.

Εγω μεχρι τωρα απλα απανταω στα αρνητικα σου μονο με επιχειρηματα(μεχρι που αρπαχτηκες), Που σου επιτεθηκα? Απλα κουραστηκα με το bias...

Sto xbox thread δεν εγραψα κατι αρνητικο εγραψα μια πραγματικοτητα.

Αυτό λέω και εγώ και καλά έκανες στου xbox(απλά δεν είδες το video καν και ήσουν τόσο rushed να γίνεις biased που δεν έγραψες σωστό σχόλιο) , απλά και εμείς εδώ προσπαθούμε να κάνουμε μια συζήτηση και τώρα κάθομαι σε 3-4 post να σου εξηγώ ότι πρέπει να μας αφήσεις να συζητήσουμε και ίσως καταλήξουμε κάπου, όντως θα απαντηθούν ολα εν καιρω. Εγώ δεν αρπάχτηκα δεν καθομαι να κοιταω τις αντιδράσεις που σου κάνουν στις απαντήσεις σε εμένα για να το χρησιμοποιήσω και σαν επιχείρημα...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, stafftw είπε

συζήτηση κάνουμε. 

Τρόπος του λέγει συζήτηση.

Συζητηση χωρις να υπαρχει ολοκληρωμενη εικονα στην αγορα(η οποια ολοκληρωμενη εικονα υπαρχει οταν γνωριζεις σχεδον τα παντα για την χ κονσολα),ειναι στην ουσια κουβεντες καφενειο.

Μιλαει ο ενας με υποθεσεις,απανταει ο αλλος με υποθεσεις. Και ακομα και τα link ή twitter που ανεβαινουν(δηλαδη οι πηγες)ειναι και αυτα φημες,δηλαδη υποθεσεις του καθενος.

Δεν γινεται δουλεια ετσι.

Ειναι τοσο δυσκολο σε πολλους να κανουν υπομονη μεχρι να μαθουμε ολες τις πληροφοριες και για τις δυο κονσολες και μετα να σχολιασουν οτι ειναι να σχολιασουν?

Η πατε ορισμενοι γυρευοντας να κλειδωθει και αυτο το θεμα απο νωρις νωρις οπως το αλλο?

Δηλαδη συγνωμη αλλα τι ακριβως συζητηση κανουμε?Για το τι nvme δισκους ισως να παιρνει το ps5 την ιδια στιγμη που δεν εχουμε ακομα δει την κονσολα?

Να παρουσιαστει επισημα η κονσολα με ολα τα specs και τα περι υποστηριξης αναλυτικα και μετα ναι να καθησουμε να κανουμε συζητηση,μιας και ειναι η κονσολα που ενδιαφερει περισσοτερο τον κοσμο στην Ελλαδα για αγορα.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

stafftw

Δεν ειδα το βιντεο oντως, απλα σχολιασα το tweet(και με βαση πραγματα που ηδη γνωριζω).

Δεν ειναι κατι αρνητικο να πω οτι το XBOX series θα ειναι o performance king στην νεα γενια. Θετικο ειναι. Επισης οταν πηγαινει καποιος σε ΑΑ ειναι λογικο οι κοσμοι που δημιουργουνται να ειναι λιγοτερο detailed. Ουτε αυτο ειναι αρνητικο, ειναι μια πραγματικοτητα. Αλλα εβαλα και ερωτηματικο για δεν ειμαι σιγουρος για το τι θα γινει.

Ουσιαστικα στο ποστ μου ειπα ενα θετικο για το XBOX και ενα για το PS5.

Mπορουμε να συζηταμε οσο θελεις για οσο θελεις. Πραγματικα. Απλα αν δω παλι bias μπορει να μην κρατηθω και να στο πω. :) Εχω προβλημα με το hating το παραδεχομαι.

Τωρα για τα μεχρι τωρα μηνυματα εγω θα τα κρατησω ετσι για χαβαλε. :P Να δουμε αν τελικα ημουν εγω η αλλοι bias. :) και θα κολλησω ολα τα χαμογελακια του  dr_thodt απο κατω. Θα εχει πλακα :D

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δίκιο έχεις, απλά και λίγο η καραντίνα μας έχει κάνει να θέλουμε να συζητάμε. 

Εννοείται θα τα δούμε όλα τότε και μπορεί να πέσουν έξω και οι προβλέψεις αλλά τι άλλο να συζητήσουμε; Είμαστε στο topic του ps5, μόνο κάποια games έχουν ανακοινωθεί (δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα απο αυτα) και η κονσόλα είναι ένα μυστήριο, αυτό συζητάμε.

1 λεπτό πριν, PDS13 είπε

stafftw

Δεν ειδα το βιντεο oντως, απλα σχολιασα το tweet(και με βαση πραγματα που ηδη γνωριζω).

Δεν ειναι κατι αρνητικο να πω οτι το XBOX series θα ειναι o performance king στην νεα γενια. Θετικο ειναι. Επισης οταν πηγαινει καποιος σε ΑΑ ειναι λογικο οι κοσμοι που δημιουργουνται να ειναι λιγοτερο detailed. Ουτε αυτο ειναι αρνητικο, ειναι μια πραγματικοτητα. Αλλα εβαλα και ερωτηματικο για δεν ειμαι σιγουρος για το τι θα γινει.

Ουσιαστικα στο ποστ μου ειπα ενα θετικο για το XBOX και ενα για το PS5.

Mπορουμε να συζηταμε οσο θελεις για οσο θελεις. Πραγματικα. Απλα αν δω παλι bias μπορει να μην κρατηθω και να στο πω. :) Εχω προβλημα με το hating το παραδεχομαι.

Τωρα για τα μηνυμα εγω θα τα κρατησω ετσι για χαβαλε. :P Να δουμε αν τελικα ημουν εγω οι αλλοι bias. :) και θα κολλησω ολα τα χαμογελακια του  dr_thodt απο κατω. Θα εχει πλακα :D

Κράτησε τα απλά εγώ δεν είπα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί πιο πολύ το δικηγόρο του διαβόλου κάνω και στα 2...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, stafftw είπε

Κράτησε τα απλά εγώ δεν είπα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί πιο πολύ το δικηγόρο του διαβόλου κάνω και στα 2...

Δεν θα το κανω για να στην πω. Περισσοτερο οταν το κανω θα καταλαβεις πως οτι ελεγα ειχε ελαχιστο bias σε συγκριση με τις απαντησεις που επαιρνα. Ασχετα αν ειμαι Sony fan στο τερμα. 

Μπορεις να εχεις ορθολογικη αποψη ακομα και αν αγαπας μια εταιρια. Κι αυτο για καποιο λογο εχει συμβει εδω που τα λεμε. Games.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Εχουμε καμμια πληροφορια αν τα controlers  του  ps4  και αναφερομαι  σε αυτα απο τριτους κατασκευαστες στην κατηγορια premium  θα ειναι συμβατα με το ps5?

Όχι δεν έχουν ανακοινώσει κάτι ακόμα ούτε για τα ορίτζιναλ dualshock 4, ούτε για αυτά των τρίτων εταιρειών.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά είναι η προσέγγιση της Sony, θα σου βγάλει μία λίστα με δοκιμασμένους δίσκους και θα σου λέει πάρε όποιον θέλεις από αυτούς.

Ίδια προσέγγιση έχουν και οι κατασκευαστές pc με τις μητρικές, ειδικά η Intel με τα NUC που έχουν παρόμοιους περιορισμούς χώρου.

Έτσι α) δίνει την δυνατότητα στους πελάτες να διαλέξουν αυτοί τι θέλουν σε μέγεθος και τιμή, που στην αρχή θα είναι υψηλή αλλά με τα χρόνια συνέχεια θα πέφτει ή καλύτερα θα αλλάζει η αναλογία κόστος/Gbyte κάτι που δεν θα μπορεί να κάνει η MS

β) να μην φάει κράξιμο ότι υπερκοστολογεί τους δίσκους όπως θα φάει η MS κι αυτό όχι επειδή είναι πάγια στρατηγική της αλλά γιατί είναι ένα custom προϊόν  που απευθύνεται σε μία πάρα πολύ μικρή αγορά

γ) να μην χρειάζεται να έχει supply/service chain για ένα ακόμα περιφερειακό που πιθανόν να μην έχει και τόση ζήτηση

Βασικά, αν και creepy όσο δε πάει ο Cerny, φαίνεται να έχει κάποιο όραμα που για κάποιο λόγο βγάζει νόημα.

Σου λέει το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι πρώτα σκεφτόμαστε πως να ξεγελάσουμε το κόσμο για να φορτώνουμε assets παρά στο πραγματικό design του παιχνιδιού.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stafftw είπε

To έβαλα μέσα σε εισαγωγικά γιατί είναι υπερβολή...Και οχι δεν προκύπτει οτι θα είναι μπροστα απο την εποχή του ο ssd, μάλλον για να το χρησιμοποιήσουν προς το συμφέρον τους με τα licenses κτλ, το καταλάβαίνω εγώ έτσι τουλάχιστον. Είδαν τι πατέντα έγινε στη MS που πάει να τα πάρει και απο εκει και λένε γιατι οχι και εμεις; Επίσης δε σημαίνει οτι οι devs θα προγραμματίσουν όλα τα games βάσει αυτού, ίσως είναι σαν ενα feature στυλ touch bar ds4 που έδινε πάλι τόσες δυνατότητες αλλά κανείς δεν τα εκμεταλεύτηκε.Δεν είναι κάτι καινούριο ο ssd στο gaming εγω θεωρώ ότι προσπαθουν να το πλασάρουν ως κάτι τετοιο...Μακάρι να διαψευστώ...

Απ' όσο έχω καταλάβει (κυρίως από διάφορους devs με τα tweets τους) ναι είναι κάτι καινούργιο ο ssd στο gaming. Πλέον τα games γράφονται με τον ssd στο μυαλό, κανένα game απ' όσο γνωρίζω δεν έχει γραφτεί ώστε να θέλει απαραίτητα να τρέξει μόνο σε ssd και όχι έναν κλασικό μηχανικό δίσκο, δεν ασχολούμαι καθόλου με pc gaming οπότε δεν ξέρω εκεί τι παίζει αλλά το μόνο που έχω ακούσει είναι το "Star Citizen" το οποίο φτιάχνετε με βάση ssd αλλά για την ώρα δεν έχει κυκλοφορήσει.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, stafftw είπε

απλά δεν είδες το video καν και ήσουν τόσο rushed να γίνεις biased που δεν έγραψες σωστό σχόλιο

Το γραφω και εδω γιατι δεν θελω να ειμαι αδικος μαζι σου. Εχεις δικιο, νομιζα οτι συμπληρωνες την αποψη του Bourdoula, ενω εσυ σχολιαζες το βιντεο. Σορρυ και για τα μηνυματα που ακολουθησαν μετα απο αυτο. Ημουν οντως αρνητικα biased μαζι σου στο συγκεκριμενο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή μου κίνησε την περιέργεια, διάβασα κάτι αρθράκια σήμερα και είδα πολύ εντυπωσιακά νούμερα για την Kraken Engine:

22GB/s Peak στο βέλτιστο, best, πιο εύκολο σενάριο, όπως θέλετε πείτε το αλλά τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Αν δεν κάνω λάθος ο noobas μιλάμε για νούμερα ssd που στο βέλτιστο αυτό σενάριο, είναι ταχύτητα SSD όσο ... του Nintendo Switch V1 δηλαδή low-mid range DDR3!

Μεγάλες διαφορές από οτιδήποτε υπάρχει στα PC όχι απλά στις ταχύτητες, αλλά είναι εμφανές από ότι διάβασα στο Eurogamer, ότι εκτός του hardware decompressor (κάτι που κάνει η CPU στα PC), έχουν πειράξει και το Nvme πρωτόκολλο κατά το δοκούν με αυτά τα 6 priority levels από τα 2 main (admin/general I/O) που λειτουργούν στο PC (και ας έχουν άλλα 127) .

Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να απαντηθούν όμως μέχρι και να μάθουμε λεπτομέρειες:

- Με τόσο δυνατό SSD (και εξειδικευμένο) ποιο πρόβλημα πάει να λύσει η Sony? (Loading Times?)

- Τα δεδομένα που θα φέρει στην μνήμη από κάτι θα πρέπει να γίνουν render - έτσι δεν είναι?

- Έχει εξελίξει τρομερό SSD σε transfer rate. Με τα Latencies τι γίνεται? Είναι και αυτά σε χρόνους Ram?

- Με το programming τι γίνεται? Θα δώσει και στα PC π.χ. αντίστοιχους controller ή και software για να γίνει baseline (όπως π.χ. το Direct Storage?)

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω/βγουν και άλλα άρθρα.

Πάντως εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο να βγάζει η MS, ξεχωριστό και κλειδωμένο προϊόν SSD επέκταση με ssd της σειράς (2.4 gb/s raw ξεπερνιούνται ήδη από high/mid ssd/nvme στα PC ήδη) και όχι η Sony που έχει πραγματικά exotic drive/controller και να στηρίζεται στην εξέλιξη των τιμών και της τεχνολογίας των nvme pci-e X4 στα PC.... 🤨

Ενδεικτικά:

PC Gen 4 SSD/NVME

PCIe 4.0 vs. PCIe 3.0 SSDs Benchmarked - TechSpot

• Like 1
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...