Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, PDS13 είπε

stafftw 

Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι η Sony δεν θα επιτρεπει να βαλεις οτι SSD θες. Θα επιτρεπει να βαλεις στο μελλον SSD που εχουν ιδιες αποδοσεις η μεγαλυτερες. Λογικα θα αναφερεται η συμβατοτητα τους πανω στο κουτι.

Γιατι αν καποιο παιχνιδι εχει δημιουργηθει με βαση τον βασικο custom σκληρο τοτε σιγουρα θα υπαρχει προβλημα αν βαλεις αλλον. Δηλαδη στα exclusives κυριως.

Πρεπει οντως να αρχισουμε να το βλεπουμε σαν ενα part του PS5 οπως ειναι και η GPU. 

Ναι, αυτο φαντάζομαι και εγώ, όπως η MS που το ανακοίνωσε ότι δε θα μπορείς να βάλεις άλλον παρα μόνο τους "δικούς της" σαν extension, μάλλον βρήκαν τρόπο να μας τα παίρνουν από αλλού...

Μακάρι αυτή τη διαφορά που υπόσχονται να την εκμεταλευτούν πολλοί...τι να πω; 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, lepaterious είπε

...

Ο custom σκληρος θα ειναι μεσα στο PS5. 

δεν ειναι θεμα να βρει λυση. Αργα η γρηγορα θα υπαρχει επιλογη για σκληρο για οποιον θελει περισσοτερο χωρο. Το θετικο ειναι οτι σαν τεχνολογια ο custom σκληρος ειναι πολυ μπροστα και το αρνητικο οτι δεν θα υπαρχει day one δυνατοτητα για να αυξησεις την χωρητικοτα. Αλλα κατσε να βγει πρωτα το PS5. Μπορει να εχει εκδοση με μεγαλη χωρητικοτητα ή να πουλαει extra σκληρο η Sony. 

8 ώρες πριν, lepaterious είπε

θα βγάλουν 100 games απο ps4....

Προσθεσε αλλα 3.900 και εισαι μεσα.

https://screenrant.com/ps5-backward-compatible-over-4000-ps4-games/

O δευτερος δισκος αν και οταν χρειαστει μπορει να ειναι διαθεσιμος απο Sony. Απο τριτους δεν ξερουμε ποτε θα ειναι

Αυτο που εγινε ειναι οτι δεν καταλαβαν τι ειπε ο Cerny στην παρουσιαση. Και αυτος δεν εδωσε την απαραιτητη εμφαση. Αυτο που ειπε ειναι οτι δοκιμασαν τους 100 δημοφιλεστερους τιτλους και παιζουν μια χαρα και θα ειναι day one διαθεσιμοι. Αυτο το πηραν οι δημοσιογραφοι και το εκαναν ''100 μονο τιτλοι απο το PS4''. Και μετα βγηκε για διευκρινηση και ειπε οτι θα ειναι σχεδον ολοι οι τιτλοι διαθεσιμοι. Κοντα στους 4.000.

Αυτο με τον HDD που λες νομιζω ισχυει. Για να γινεται αμεση μεταφορα στον SSD. Τα PS4 games παλι νομιζω οτι μπορουν να παιζουν απο τον κοινο σκληρο απευθειας στο PS5.

Ενταξει ηταν ψιλοφιασκο η φαση με τον Cerny, λογικο. Μπερδεψε πολυ κοσμο. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, PDS13 said:

Ενταξει ηταν ψιλοφιασκο η φαση με τον Cerny, λογικο. Μπερδεψε πολυ κοσμο. 

Έμπλεξε εμάς που ξέρουμε για τι πράγμα μιλούσε, φαντάσου ο μέσος άσχετος ραντομάς που θέλει να πάρει κονσόλα για να σφάζει τους φίλους του στο κωλοντούτι την ήττα που θα έφαγε!

Θα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαχείρηση η Sony, νομίζω ότι πρέπει να βγάλουν τουλάχιστον ένα State of Play σύντομα να το μαζέψουν λίγο, να δώσουν πληροφορίες που θα μας ενδιαφέρουν περισσότερο κλπ.

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό που θα ήταν τεράστια μαγκιά να κάνει αν μπορούσε η sony θα ήταν bc με τα ps3 games με κάποιον system emu. Καλώς η κακώς τα περισσότερα ps3 του κοσμάκη είναι παροπλισμένα είτε γιατί δεν υπάρχει χώρος με τόσες κονσόλες ή γιατί έχουν χαιρετίσει με YLOD ή laser. Και όχι τίποτα άλλο η επισκευή σε ps3 είναι πανάκριβη σχετικά και σου έρχεται πιο φτηνά να πας να πάρεις μεταχειρισμένο. Ο κόσμος έχει παιχνιδάρες ps3 exclusives στο ράφι και δε μπορεί να τα παίξει πια δηλαδή (demons souls, metal fear solid 4, god of war 3 κλπ). Αλλά φαίνεται τους βολεύει πιο πολύ η λογική των remasters και του playstation now/tv.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Φιλολογική ερώτηση. Είχα ps4 πριν κάμποσο καιρό (το έχω πουλήσει εδώ και κάποια χρόνια), αλλά έχω digital games στον λογαριασμό μου. 

Αν πάρω το PS5 θα μπορώ να παίξω αυτά τα παιχνίδια; Θα μπορώ να συνδέσω τον λογαριασμό του PS4 με του PS5? 

Όχι τίποτα άλλο αλλά σκέφτομαι να τσιμπήσω τις παιχνιδάρες που δίνει το ps plus του Μαρτίου και αυτά του Απριλίου ώστε να τα έχω έτοιμα για το 5. 

• Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, stafftw said:

Άρα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από άποψη h/w ο custom ssd;

Αν κρίνω από το "20 κανάλια" και το 8GB/s compressed (τα πιάνουν οι pci-e gen4 αυτά?) τότε μάλλον είναι. Γενικά δεν θα το σώσουν τόσο οι τρομακτικές seq read/write, όσο τα IOPS, θα μπορεί να φορτώνει on the fly τον κόσμο όσο παίζεις και να μην έχουμε pop-in textures, μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε βάθος και περισσότερα AI units. Ίσως έχουν κάνει κάποια πατέντα με περισσότερα lanes? Ίσως έχει περισσότερα τσιπάκια "παράλληλα" όχι για αύξηση χώρου αλλά για αύξηση IOPS? Κανείς δεν ξέρει τι έχουν κάνει...

14 hours ago, VaggD said:

Ο SSD του PS5 είναι soldered? 

Αν ήταν θα ήταν πολύ δυσκολότερο και για αυτούς να στο κάνουν refurb αν χαλάσει εντός εγγύησης. Θεωρώ πως δε θα είναι. Αλλά αυτό είναι δική μου θεωρία... Τώρα κατά πόσο θα έχουμε πρόσβαση σε αυτόν (και όχι στον δεύτερο για επέκταση χώρου) χωρίς να κάνουμε κομματάκια την κονσόλα και το αν θα υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά ουδείς το γνωρίζει προς το παρόν... 

Δημοσ.
2 minutes ago, GeorgeMan said:

Αν κρίνω από το "20 κανάλια" και το 8GB/s compressed (τα πιάνουν οι pci-e gen4 αυτά?) τότε μάλλον είναι. Γενικά δεν θα το σώσουν τόσο οι τρομακτικές seq read/write, όσο τα IOPS, θα μπορεί να φορτώνει on the fly τον κόσμο όσο παίζεις και να μην έχουμε pop-in textures, μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε βάθος και περισσότερα AI units. Ίσως έχουν κάνει κάποια πατέντα με περισσότερα lanes? Ίσως έχει περισσότερα τσιπάκια "παράλληλα" όχι για αύξηση χώρου αλλά για αύξηση IOPS? Κανείς δεν ξέρει τι έχουν κάνει...

Αν ήταν θα ήταν πολύ δυσκολότερο και για αυτούς να στο κάνουν refurb αν χαλάσει εντός εγγύησης. Θεωρώ πως δε θα είναι. Αλλά αυτό είναι δική μου θεωρία... Τώρα κατά πόσο θα έχουμε πρόσβαση σε αυτόν (και όχι στον δεύτερο για επέκταση χώρου) χωρίς να κάνουμε κομματάκια την κονσόλα και το αν θα υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά ουδείς το γνωρίζει προς το παρόν... 

Μου απάντησαν ότι δεν είναι... 

• Moderators
Δημοσ.
Just now, VaggD said:

Μου απάντησαν ότι δεν είναι... 

Ξαναλέω, αν δεν δούμε την πλακέτα και το τελικό design δεν ξέρουμε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, GeorgeMan said:

Ξαναλέω, αν δεν δούμε την πλακέτα και το τελικό design δεν ξέρουμε τίποτα.

Συμφωνώ 100%. Η Σονυ έδειξε να αντιδρά χωρίς να είναι έτοιμη. Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι το control unit του ssd θα κάνει αυτόματα ότι είναι απαραίτητο ώστε τα παιχνίδια να επωφεληθούν από την τεχνολογία/υλοποίηση της Σονυ ή αν θα πρέπει να ασχοληθούν οι devs και αν ναι σε τι βαθμό? Επίσης πρέπει να μιλήσουν για την διάρκεια ζωής του ssd (ξέρω έχω ζαλίσει με αυτό) αλλά δεν μιλάμε για SSD που έχουμε στο σπίτι και στο γραφείο και μεταφέρουμε αρχεία ή τα κάνουμε import σε διάφορα apps. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Αν το κάνουν αρκετοί δίσκοι της αγοράς όταν κυκλοφόρησει το ps5 όπως μου είπες, δε θα έχει κάτι ιδιαίτερο από τεχνικής απόψεως, δε λέω ότι δε θα είναι καλύτερος από αυτούς που υπάρχουν τώρα, λέω αν θα είναι ιδιαίτερος σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά όταν γίνει launch.Εγώ από ότι κατάλαβα μιλούσε και για το decompression που θα βοηθήσει τους devs να τα κάνουν όλα αυτά, επομένως εκτός των τεράστιων για την εποχή μας ταχυτήτων δεν έχει και τεχνολογία "διαστημική",γιατί κάτι τέτοιο μου φαίνεται αιωρείται, τέλος πάντων θέλω να πιστεύω ότι θα απαντηθούν εν καιρώ όλα αυτά, περιμέναμε κάποια ανακοίνωση και το μόνο που κατάφερε να μας κάνει ο Cerny είναι να ξεσκονίζουμε βιβλία για να μάθουμε πράγματα...(Τουλάχιστον έφυγε η συζήτηση από τα Tflops) 

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Μην αγχώνεσαι για τη διάρκεια ζωής του. Τα reads δεν επιβαρύνουν έναν SSD.

Μα αν σε υποχρεώνει να σβήνεις και να ξαναπερνάς games (γιατί κάτι τέτοιο θα κάνουμε όσοι δεν έχουμε τόσο μεγάλο budget) μιλάμε για πολλά writes, επίσης όπως είπα δεν ξέρουμε πως θα λειτουργεί αρά μπορεί να μην είναι μόνο τα reads...

• Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, stafftw said:

Αν το κάνουν αρκετοί δίσκοι της αγοράς όταν κυκλοφόρησει το ps5 όπως μου είπες, δε θα έχει κάτι ιδιαίτερο από τεχνικής απόψεως, δε λέω ότι δε θα είναι καλύτερος από αυτούς που υπάρχουν τώρα, λέω αν θα είναι ιδιαίτερος σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά όταν γίνει launch.Εγώ από ότι κατάλαβα μιλούσε και για το decompression που θα βοηθήσει τους devs να τα κάνουν όλα αυτά, επομένως εκτός των τεράστιων για την εποχή μας ταχυτήτων δεν έχει και τεχνολογία "διαστημική",γιατί κάτι τέτοιο μου φαίνεται αιωρείται, τέλος πάντων θέλω να πιστεύω ότι θα απαντηθούν εν καιρώ όλα αυτά, περιμέναμε κάποια ανακοίνωση και το μόνο που κατάφερε να μας κάνει ο Cerny είναι να ξεσκονίζουμε βιβλία για να μάθουμε πράγματα...(Τουλάχιστον έφυγε η συζήτηση από τα Tflops) 

Μα αν σε υποχρεώνει να σβήνεις και να ξαναπερνάς games (γιατί κάτι τέτοιο θα κάνουμε όσοι δεν έχουμε τόσο μεγάλο budget) μιλάμε για πολλά writes, επίσης όπως είπα δεν ξέρουμε πως θα λειτουργεί αρά μπορεί να μην είναι μόνο τα reads...

Αυτό γίνεται παντού όμως (στο PC χρόνια τώρα), πλέον και στις κονσόλες. Οι δίσκοι είναι rated για αρκετές δεκάδες GB τη μέρα (κάθε μέρα) πριν φτάσουν στο όριο εγγραφών. Ούτε αυτό με αγχώνει, έχουν φτάσει σε καλό επίπεδο οριμότητας πλέον. Πριν 6-7-8 χρόνια ναι δεν ήταν...

Επειδή μίλησε για 20 κανάλια, εγώ το μεταφράζω ως lanes. Εύκολα μάλιστα, αφού η GPU θα είναι στο ίδιο package, εύκολα έχουν χρησιμοποιήσει τα 16 lanes των Ryzen για pci-e primary και τα 4 για nvme μαζί για τον SSD. Εύκολα... Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, broxopios είπε

Καλημέρα.

Φιλολογική ερώτηση. Είχα ps4 πριν κάμποσο καιρό (το έχω πουλήσει εδώ και κάποια χρόνια), αλλά έχω digital games στον λογαριασμό μου. 

Αν πάρω το PS5 θα μπορώ να παίξω αυτά τα παιχνίδια; Θα μπορώ να συνδέσω τον λογαριασμό του PS4 με του PS5? 

Όχι τίποτα άλλο αλλά σκέφτομαι να τσιμπήσω τις παιχνιδάρες που δίνει το ps plus του Μαρτίου και αυτά του Απριλίου ώστε να τα έχω έτοιμα για το 5. 

Eτσι φαινεται. Και δεν βρισκω λογο να μην γινεται αυτο.

• Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, GeorgeMan said:

Μην αγχώνεσαι για τη διάρκεια ζωής του. Τα reads δεν επιβαρύνουν έναν SSD.

Τα writes; Κάθε εβδομάδα θα κάνεις κι από ένα uninstall με 800 GB δίσκο και 150 GB το κάθε game, θα σου μείνει στο χέρι λες;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...