Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, music_lover είπε

Εδώ είσαι λάθος, η παρακολούθηση είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο και η αναφορά ενός αναμφισβήτητου γεγονότος δεν αποτελεί επιχείρημα δικαιολογίας της ύπαρξης της. Ναι λοιπόν, σε παρακολουθούν από παντού, όχι δεν τους δικαιολογούμε όταν λέμε "τι κάνεις για όλα τα άλλα". Γιατί, τι μπορούμε αλήθεια να κάνουμε για αυτό αφού αυτοί επιβάλλουν τους κανόνες για την πρόσβαση μας στην τεχνολογία τους? Ένα ας πούμε κλασικό μέσο παρακολούθησης είναι το smartphone μου, να το απαρνηθώ και να γυρίσω σε Nokia 3110? Να μην χρησιμοποιώ καθόλου κινητό τηλέφωνο? Να κάθομαι να ψάχνω ποια εφαρμογή του είναι τόσο ασφαλής ώστε να μεταφέρω μηνύματα εικόνας και ήχου άφοβα? Στο τέλος θα πάθω σύνδρομο παρακολούθησης..δεν είναι ότι παρακολουθούν εμένα ή εσένα προσωπικά, είναι ότι γενικά μαζεύουν ότι data διακινείται για πολλούς και διάφορους άγνωστους λόγους χωρίς φυσικά την συγκατάθεση μου. Πιστεύεις ότι δεν με ενδιαφέρει? Κάνεις λάθος. Είναι ότι απλά δεν βρίσκω λύση και έχω αποδεχθεί την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, δυστυχώς. Αν έχεις κάποια λύση να προτείνεις, ορίστε. Αν δεν έχεις όμως, η αναφορά και μόνο του προβλήματος δεν το λύνει. Ούτε φυσικά το δικαιολογεί όπως υπονόησες.

Και η τέλεια δικαιολογία για όλα αυτά είναι η τρομοκρατία, σε κάποια στιγμή μάλιστα ακούστηκε ότι οι τζιχαντιστές υποτίθεται πως διακινούσαν μηνύματα μέσα από το chat του ps4 αν θυμάσαι.

Ναι εντάξει murica all over 😛 Εγώ το είπα -Το awareness σε πάει αρκετά μπροστά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να μην ξέρεις ότι όλα αυτά γίνονται. Αν το ξερεις, όταν θες να κρυφτείς θα το κάνεις με τον τρόπο σου

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, music_lover είπε

? Ένα ας πούμε κλασικό μέσο παρακολούθησης είναι το smartphone μου, να το απαρνηθώ και να γυρίσω σε Nokia 3110? Να μην χρησιμοποιώ καθόλου κινητό τηλέφωνο? Να κάθομαι να ψάχνω ποια εφαρμογή του είναι τόσο ασφαλής ώστε να μεταφέρω μηνύματα εικόνας και ήχου άφοβα? Στο τέλος θα πάθω σύνδρομο παρακολούθησης..

Δε ξερω γιατι επιμενεις τοσο με το κινητο. Μπορεις να σταματησεις τα παντα, ειναι στο χερι σου. Encrypted κλησεις και μηνυματα, εφαρμογες ανοιχτου κωδικα, αν εχεις android κατεβαζεις το fdroid και αν εχεις ορεξη ασχολεισαι οσο θελεις, οτι θελεις θα το βρεις. Υπαρχουν ενα σωρο alternatives για τα παντα, χωρις να συνδεεσαι με το facebook, η με το google account.  Υπαρχει ολοκληρη λιστα στο privacytools τι δεν κανει track και πως να το κανεις  ινσταλλ

Ολα ειναι στο χερι μας, αλλα αυτος ο ωχαδερφισμος του τυπου αφου τα κανουν ολοι και δεν μπορω να το αποφυγω ειναι τερμα λαθος. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Δε ξερω γιατι επιμενεις τοσο με το κινητο. Μπορεις να σταματησεις τα παντα, ειναι στο χερι σου. Encrypted κλησεις και μηνυματα, εφαρμογες ανοιχτου κωδικα, αν εχεις android κατεβαζεις το fdroid και αν εχεις ορεξη ασχολεισαι οσο θελεις, οτι θελεις θα το βρεις. Υπαρχουν ενα σωρο alternatives για τα παντα, χωρις να συνδεεσαι με το facebook, η με το google account.  Υπαρχει ολοκληρη λιστα στο privacytools τι δεν κανει track και πως να το κανεις  ινσταλλ

Ολα ειναι στο χερι μας, αλλα αυτος ο ωχαδερφισμος του τυπου αφου τα κανουν ολοι και δεν μπορω να το αποφυγω ειναι τερμα λαθος. 

Όλες αυτές οι επιλογές απαιτούν όμως να διαθέσω πολύ χρόνο για να συλλέξω ένα σωρό πληροφορίες για το πώς θα κάνω πιο ιδιωτική την επικοινωνία μου. Το θέμα είναι πως δεν διαθέτω τον απαιτούμενο χρόνο για κάτι τέτοιο, δλδ να συλλέξω και να δοκιμάσω όλη αυτή την πληροφορία (και όχι ωχαδερφισμός όπως ανέφερες), ούτε όμως και τη διάθεση γιατί θεωρώ ότι οι πληροφορίες που διακινώ μέσα απο το κινητό μου τηλέφωνο είναι αδιάφορες και ασήμαντες για παρακολούθηση. Όπως και αυτές που διακινώ μέσα από το chat της κονσόλας μου. Η οποία κονσόλα εν τω μεταξύ συλλέγει (από την στιγμή που συνδέεται στο internet) ένα σωρό άλλες πληροφορίες όπως, τι παιχνίδι παίζω, πόση ώρα διαθέτω σε αυτό, τι ώρες της ημέρας, ποιες μέρες της εβδομάδας, τι είδους παιχνίδι και ότι άλλο φαντάζεσαι. Με αυτήν την πληροφορία τι γίνεται? Θα πρέπει να έχω μονίμως αποκομμένη την κονσόλα από το internet, γίνεται? Τι να κάνω?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Όλες αυτές οι επιλογές απαιτούν όμως να διαθέσω πολύ χρόνο για να συλλέξω ένα σωρό πληροφορίες για το πώς θα κάνω πιο ιδιωτική την επικοινωνία μου. Το θέμα είναι πως δεν διαθέτω τον απαιτούμενο χρόνο για κάτι τέτοιο, δλδ να συλλέξω και να δοκιμάσω όλη αυτή την πληροφορία (και όχι ωχαδερφισμός όπως ανέφερες), ούτε όμως και τη διάθεση γιατί θεωρώ ότι οι πληροφορίες που διακινώ μέσα απο το κινητό μου τηλέφωνο είναι αδιάφορες και ασήμαντες για παρακολούθηση. Όπως και αυτές που διακινώ μέσα από το chat της κονσόλας μου. Η οποία κονσόλα εν τω μεταξύ συλλέγει (από την στιγμή που συνδέεται στο internet) ένα σωρό άλλες πληροφορίες όπως, τι παιχνίδι παίζω, πόση ώρα διαθέτω σε αυτό, τι ώρες της ημέρας, ποιες μέρες της εβδομάδας, τι είδους παιχνίδι και ότι άλλο φαντάζεσαι. Με αυτήν την πληροφορία τι γίνεται? Θα πρέπει να έχω μονίμως αποκομμένη την κονσόλα από το internet, γίνεται? Τι να κάνω?

Ισχυει οτι πρεπει να αφιερωσεις πολυ χρονο, και να ψαχτεις μεχρι αηδιας για να βρεις αυτο που ταιριαζει στις αναγκες σου. Αν τα βρεις ομως καθαρισες για πολυ καιρο. Οπως ειπα υπαρχουν εναλακτικες για τα παντα, απο maps μεχρι και youtube χωρις τις google υπηρεσιες απο πισω. Για την κονσολα, και γενικα για ολο το σπιτι προτεινω παντα vpn

Τεσπα επειδη θα παμε παλι για οφτοπικ δε συνεχιζω αλλο. Απλα σου λεω οτι υπαρχουν για τα παντα λυσεις, αν εχεις διαθεσιμο χρονο και μερακι. 

Δημοσ.

το  θεμα ειναι υπαρχει παραβιαση ευρωπαικου νομου σχετικα με  την ιδιωτικοτητα, αυτο το feature? αν ναι, ισως εχουμε εξελιξεις στο μελλον.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, επειδή πολλά παιχνίδια του ps4 θα παίζουν και στο 5, ξέρει κανείς τι γίνεται με τα saves; Μπορώ να μεταφέρω τα saves μου στο ps5 και να συνεχίσω να παίζω απο εκει που εχω μείνει στο εκάστοτε παιχνίδι; και αν ναι, πως; 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Gagaras είπε

Να ρωτήσω κάτι, επειδή πολλά παιχνίδια του ps4 θα παίζουν και στο 5, ξέρει κανείς τι γίνεται με τα saves; Μπορώ να μεταφέρω τα saves μου στο ps5 και να συνεχίσω να παίζω απο εκει που εχω μείνει στο εκάστοτε παιχνίδι; και αν ναι, πως; 

https://blog.playstation.com/2020/10/09/ps4-games-on-ps5-your-top-questions-answered/

How do PS4 game transfers and game saves work between the two consoles?

You can transfer digital games, game data, and game saves from a PS4 console to a PS5 console using LAN cables, or by connecting wirelessly (WiFi). If you’ve already stored PS4 games and game data in the external USB storage device connected to your PS4, you can bring them over to PS5 with that external USB storage device. And if you are a PS Plus member, you can also sync PS4 game saves on PS5 through cloud storage.

Please note that the ability to transfer game saves between a PS4 version and a PS5 version of the same game is a developer decision, and will vary title by title for cross-generational games.

For Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, when players decide to upgrade from PS4 to PS5 their game saves will transfer.* Sackboy: A Big Adventure also will support game save transfers from PS4 to PS5 in an update that will be delivered shortly after the release of the game.* We’ll share additional details on both games closer to launch.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Προσωπικά ότι και να ακούγεται από insider και μη, δε χωράει ο νους μου πως δε θα έχουν έστω 1-2 κομμάτια σε ράφι μεγάλα καταστήματα

Αυτο πιστευω και εγω.Εγραψα και στο αντιστοιχο thread του ps5 πως πιστευω  θα μπω day one σε ενα καταστημα και θα βρω καποιο στο ραφι.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε

Αυτο πιστευω και εγω.Εγραψα και στο αντιστοιχο thread του ps5 πως πιστευω  θα μπω day one σε ενα καταστημα και θα βρω καποιο στο ραφι.

Αν είσαι Αθήνα στείλε μου pm να πάμε μαζί 😉

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Αν είσαι Αθήνα στείλε μου pm να πάμε μαζί 😉

Ειμαι επαρχια και γιαυτο πιστευω πως θα μπω στο τοπικο εδω κωτσοβολο ή γερμανο και θα βρω.  🤣

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...