Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο Battaglia *** Μπορεί να σου πει ότι το Minecraft RT δείχνει ανώτερο από το uncharted ξέρω γω. Δεν έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του προσωπικά. Αμφισβητούσε έντονα ότι θα έχουν hardware RT οι νέες κονσόλες...

Εμπιστευομαι τους άλλους 2. Όχι ότι δεν θα συμφωνήσουν μαζί του(όπως όλοι μας άλλωστε) ότι η διαφορά στα τεραφλοπς μετραει. Αλλά έχουν καλύτερη αισθηση και εμπειρία του τι θα μπορούσε να βγει σαν αποτέλεσμα.

Εντωμεταξυ σε αυτό το thread:

Τοπ συζητησεις

1.Ζελντα 2. Μαριο 3.πολιτικες Νιντεντο 4. Χbox's superiority 5. PS5

:P

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άσχετος είμαι γενικά. Βλέπω ωστόσο έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες του SSD του PS5 παρά με την ισχυρότερη GPU του XBox Series X.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πλακα πλακα εχω απο το 2004-5 του HL2 να ζηλεψω ενα pc exclusive. Μακαρι να το βγαλουν καποια στιγμη στο PSVR2. Υπαρχουν ηδη hints.

Φαινεται απιστευτο...

2 ώρες πριν, FCastor είπε

Άσχετος είμαι γενικά. Βλέπω ωστόσο έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες του SSD του PS5 παρά με την ισχυρότερη GPU του XBox Series X.

tenor.gif?itemid=11478682

χεχε

Δημοσ.
3 ώρες πριν, FCastor είπε

Δεν ξέρω. Στο θέμα του xbox γράφουν πως το ps έχει καλύτερο ssd και πως το xbox είναι ήδη χαμένο στη νέα γενιά;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, FCastor είπε

Στο νήμα του Playstation είσαι, λογικό. Η Sony έχει πάθει πανωλεθρία στα specs, αυτή είναι η αλήθεια. Xbox One X vs PS4 Pro all over again είναι η κατάσταση. Απλά όπως πολύ σωστά ειπώθηκα το battle θα παιχτεί στα παιχνίδια.

Δημοσ.

Αυτο που αμφισβητησαμε ειναι αν το οτι αν ενα μηχανημα που ειναι λιγο καλυτερο σε specs, σε συνδυασμο με τον ssd, που προσωπικα δεν ειμαι καθολου σιγουρος πως θα επηρεασει την αποδοση της κονσολας, θα επηρεασει σε σημειο που θα κανει διαφορα στα παιχνιδια...

Δεν μπορω να καταλαβω πως χρηστες εδω μεσα μπορουν να μιλανε για πανωλεθρια με μια διαφορα στην ισχυ του 18%, οταν στην προηγουμενη γενια  που ειδαμε διαφορές της τάξης του 45% είτε για τη μια πλευρα στο launch ειτε για την αλλη πλευρα στις αναβαθμισμενες εκδοσεις, να μην επαιξε ποτε το καθοριστικο ρολο στην επικρατηση της μιας ή της αλλης πλευρας...

Ποσο μάλλον οταν τα first party studios της sony ειναι αποδεδειγμενα πολυ πιο μπροστα απο τα αντιστοιχα της MS, τουλαχιστον μεχρι τα νεα στουντιο να αρχισουν να αποδιδουν καρπους...Οταν απο τη μια πλευρα μιλαμε για δοκιμασμενα στουντιο, με ετοιμες μηχανες, με ιδεες που δουλευονται πολλα χρονια και απο την αλλη μικρα στουντιο, που τωρα θα γιγαντωνονται με την επενδυση της MS...

Η αποδοση στα multiplatform ειναι κατι που θα πρεπει να το δουμε ή τουλαχιστον να μας το πουν...Οι φωνες που ακουγονται απο developers προς το παρον, ενισχυουν αυτο που λεμε...Μένει να φανει και στην πραξη...

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xavier είπε

Αυτο που αμφισβητησαμε ειναι αν το οτι αν ενα μηχανημα που ειναι λιγο καλυτερο σε specs, σε συνδυασμο με τον ssd, που προσωπικα δεν ειμαι καθολου σιγουρος πως θα επηρεασει την αποδοση της κονσολας, θα επηρεασει σε σημειο που θα κανει διαφορα στα παιχνιδια...

Δεν μπορω να καταλαβω πως χρηστες εδω μεσα μπορουν να μιλανε για πανωλεθρια με μια διαφορα στην ισχυ του 18%, οταν στην προηγουμενη γενια  που ειδαμε διαφορές της τάξης του 45% είτε για τη μια πλευρα στο launch ειτε για την αλλη πλευρα στις αναβαθμισμενες εκδοσεις, να μην επαιξε ποτε το καθοριστικο ρολο στην επικρατηση της μιας ή της αλλης πλευρας...

Ποσο μάλλον οταν τα first party studios της sony ειναι αποδεδειγμενα πολυ πιο μπροστα απο τα αντιστοιχα της MS, τουλαχιστον μεχρι τα νεα στουντιο να αρχισουν να αποδιδουν καρπους...Οταν απο τη μια πλευρα μιλαμε για δοκιμασμενα στουντιο, με ετοιμες μηχανες, με ιδεες που δουλευονται πολλα χρονια και απο την αλλη μικρα στουντιο, που τωρα θα γιγαντωνονται με την επενδυση της MS...

Η αποδοση στα multiplatform ειναι κατι που θα πρεπει να το δουμε ή τουλαχιστον να μας το πουν...Οι φωνες που ακουγονται απο developers προς το παρον, ενισχυουν αυτο που λεμε...Μένει να φανει και στην πραξη...

Καλο το checkerboard, αλλα ειλικρινα υπήρξαν παιχνιδια που ήταν δια γυμνου οφθαλμου καλυτερα στο Χ. Οπως αντιστοιχα στο vanilla ps4 στις αρχές της γενιάς. Δεν περιμένουμε όλοι το digital foundry να μας το πει. Αυτα σε οτι αφορα στο τεχνικο κομματι. 

Κατά τα λοιπά ειναι πολυπαραγοντικο το θεμα επιλογης κονσολας, αλλα σαφως προεξαρχον ειναι ή θα επρεπε να ειναι το software. Τα αποκλειστικα και οι υπηρεσίες κοινως.

• Like 2
Δημοσ.

ο sdd της Sony στα exclusives θα δωσει πολυ , στα multiplatform o ελαχιστος παρονομαστης ειναι το xbox , αρα διαφορα δεν θα δουμε , ισως λιγο καλυτερα loading times .

Aλλα στα παιχνιδια της sony η διαφορα στην ποιοτητα θα μεγαλωσει ακομα περισσοτερο, αν μπορουν και βγαζουν τετοιο αποτελεσμα σε god of war,the last of us , death stranding με το σαπιο το ps4 φαντασου τι θα κανουν με το ps5.

Σε multiplatform το xbox θα ειναι σιγουρα ανωτερο οπτικα τοσο σε αναλυσεις, εφε κτλπ οσο και σε ray tracing. Επισης και σε framerate θα εχει υψηλοτερα,καθως και το value του game pass που υπαρχει στο xbox δεν μπορει με τιποτα να συγκριθει με αυτο της sony. 

Εφοσον τα παιχνιδια του xbox μπορουν να παιχτουν και στο Pc προσωπικα θα αγορασω το ps5, αλλα οχι στο launch μιας και τα exclusives θα ειναι ελαχιστα, μετα απο κανα χρονο σε black friday θα αξιζει , να εχει μειωθει λιγο η τιμη αλλα και να εχει μαζευτει και κανα exclusive. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

ο sdd της Sony στα exclusives θα δωσει πολυ , στα multiplatform o ελαχιστος παρονομαστης ειναι το xbox , αρα διαφορα δεν θα δουμε , ισως λιγο καλυτερα loading times .

Aλλα στα παιχνιδια της sony η διαφορα στην ποιοτητα θα μεγαλωσει ακομα περισσοτερο, αν μπορουν και βγαζουν τετοιο αποτελεσμα σε god of war,the last of us , death stranding με το σαπιο το ps4 φαντασου τι θα κανουν με το ps5.

Σε multiplatform το xbox θα ειναι σιγουρα ανωτερο οπτικα τοσο σε αναλυσεις, εφε κτλπ οσο και σε ray tracing. Επισης και σε framerate θα εχει υψηλοτερα,καθως και το value του game pass που υπαρχει στο xbox δεν μπορει με τιποτα να συγκριθει με αυτο της sony. 

Εφοσον τα παιχνιδια του xbox μπορουν να παιχτουν και στο Pc προσωπικα θα αγορασω το ps5, αλλα οχι στο launch μιας και τα exclusives θα ειναι ελαχιστα, μετα απο κανα χρονο σε black friday θα αξιζει , να εχει μειωθει λιγο η τιμη αλλα και να εχει μαζευτει και κανα exclusive. 

Να και ενα unbiased post. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Να και ενα unbiased post. 

Σοβαρα τωρα θεωρεις biased το ποστ μου; Αυτο που σωστα εγραψε ο no fear αν ανατρεξεις προηγουμενες αναρτησεις μου στο νημα, ευκολα θα εξαγαγεις συμπερασματα σχετικα με τη θεση μου σε αυτο. Σε οτι αφορα στην εκμεταλλευση του SSD μιλω.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, kostiger είπε

Σοβαρα τωρα θεωρεις biased το ποστ μου; Αυτο που σωστα εγραψε ο no fear αν ανατρεξεις προηγουμενες αναρτησεις μου στο νημα, ευκολα θα εξαγαγεις συμπερασματα σχετικα με τη θεση μου σε αυτο. Σε οτι αφορα στην εκμεταλλευση του SSD μιλω.

Οχι ρε συ, ουτε καν. Δεν πηγαινε εμμεσα σε σενα το σχολιο μου.

Απλα ηταν ολοκληρωμενο το ποστ του παραπανω φιλου, επιανε ολα τα ζητηματα και μου αρεσε που ηταν δικαιο. Για αυτο και το σχολιασα :) Δεν ειπα καν οτι συμφωνω μαζι του απολυτα. Απλα το προσεγγισε πολυπλευρα και ολοκληρωμενα χωρις διαθεση για bias. Σε αυτο το thread το βλεπουμε σπανια αυτο.

Μια χαρα ηταν και το δικο σου ποστ. Συμφωνω με οτι εργαψες:)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PDS13 είπε

Οχι ρε συ, ουτε καν. Δεν πηγε σε σενα το σχολιο μου.

Απλα ηταν ολοκληρωμενο το ποστ του παραπανω φιλου, επιανε ολα τα ζητηματα και μου αρεσε που ηταν δικαιο. Για αυτο και το σχολιασα :) Δεν ειπα καν οτι συμφωνω μαζι του απολυτα. Απλα το το προσεγγισε πολυπλευρα και ολοκληρωμενα χωρις διαθεση για bias.

Μια χαρα ηταν και το δικο σου ποστ.

Θεωρω οτι τα παντα εχουν τη σημασια τους, για αυτο και καποιες φορες, οχι με δογματισμο, στεκομαι σε λεπτομερειες που σε πολλους μπορει να φανταζουν χαμηλης διαβαθμισης. Δεν επιδιωκω να πεισω κανενα βεβαια. Ολοι μας ειμαστε ελευθεροι στο να προσεγγιζουμε τα πραγματα οπως κρινουμε εμεις σωστο.

Δεν ειμαι δεμενος σε αρματα ωστοσο και για αυτο ''αντεδρασα''. Αφαιρεθηκε καθε αμφιβολια μετα τη διευκρινιση σου, απλα ηθελα να το καταστησω σαφες. Δεν θα μου αρεσε στην υποθετικη περιπτωση που θα συνεβαινε, πολυ περισσοτερο οταν θα ερχοταν αυτη η αμφισβητηση απο μια απο τις πολυ σεβασμιες προσωπικοτητες της κοινοτητας. 😀

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostiger είπε

Καλο το checkerboard, αλλα ειλικρινα υπήρξαν παιχνιδια που ήταν δια γυμνου οφθαλμου καλυτερα στο Χ. Οπως αντιστοιχα στο vanilla ps4 στις αρχές της γενιάς. Δεν περιμένουμε όλοι το digital foundry να μας το πει. Αυτα σε οτι αφορα στο τεχνικο κομματι.

Mην ξεχναμε οτι οι τεχνικες αυτες συνεχεια βελτιωνονται,δεν μενουν ποτε στασιμες.

Οπως η Nvidia περασε ηδη στο DLSS 2.0 βελτιωνοντας το training του neutral network της,το ιδιο γινεται και με το checkerboard rendering.

To οποιο βεβαια εχει limitations σε σχεση με το πρωτο αλλα θα φτασει σε ενα σημειο που εφοσον θα γινεται rendering απο μεγαλυτερες αναλυσεις σε σχεση με την τωρινη γενια το αποτελεσμα θα ειναι να μην μπορει κανενας να καταλαβει διαφορα σε συγκριση με την native αναλυση..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Mην ξεχναμε οτι οι τεχνικες αυτες συνεχεια βελτιωνονται,δεν μενουν ποτε στασιμες.

Οπως η Nvidia περασε ηδη στο DLSS 2.0 βελτιωνοντας το training του neutral network της,το ιδιο γινεται και με το checkerboard rendering.

To οποιο βεβαια εχει limitations σε σχεση με το πρωτο αλλα θα φτασει σε ενα σημειο που εφοσον θα γινεται rendering απο μεγαλυτερες αναλυσεις σε σχεση με την τωρινη γενια το αποτελεσμα θα ειναι να μην μπορει κανενας να καταλαβει διαφορα σε συγκριση με την native αναλυση..

Σαφως. Η αναφορα μου ωστοσο αφορουσε στα συστηματα της τρεχουσας γενιας. Στα επομενα θα την δουμε σε κανα χρονο την ψαριά, γιατι τη θεωρω ολο και πιο βεβαιη την αναβολη της κυκλοφοριας τους.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Στο νήμα του Playstation είσαι, λογικό. Η Sony έχει πάθει πανωλεθρία στα specs, αυτή είναι η αλήθεια. Xbox One X vs PS4 Pro all over again είναι η κατάσταση. Απλά όπως πολύ σωστά ειπώθηκα το battle θα παιχτεί στα παιχνίδια.

Στο νήμα του play και στην χώρα της Sony. 

19 ώρες πριν, FCastor είπε

No just no

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...